Jump to content

MIUI Global ROM - wersje stabilne, dyskusja

Recommended Posts

W tym wątku było wszystko omawiane, musisz się cofnąć kilka stron. Baterię trudno ocenić ale raczej na plus. Na pewno nie na minus. Z błędów to jedynie tryb ciemny w aplikacjach nie zawsze działa ale nie jest to uciążliwe. Więcej nic nie zauważyłem, chodzi stabilnie. W ostatnim kwartale ma być wersja 12.5.5 (enhanced) więc jak się boisz to możesz poczekać.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Żona dostała tę aktualizację i od tego momentu bateria leciała strasznie. Po prostu linia prosta pod kątem 45 stopni w dół. Telefon wieczora nie dochodził na baterii. Zacząłem ubijać aplikacje i wyszło na to że po wyłączeniu AOD jak ręką odjął. Pobrałem najnowszą wersję AOD, ale problem nie zniknął. Ktoś też tak ma ? Czyżby factory reset się szykował ? 

U mnie było odwrotnie. Miałem wyłączone AOD, a w statystykach baterii AOD brało prąd. To włączyłem i jest ok. Ale w międzyczasie było kilka aktualizacji carrier service, a to też potrafiło brać prąd - czuwanie sieci. Siedzę na tym Romie od aktualizacji i jest ok.

Mam 12.5.5. (Enhanced).
W zarządzaniu baterią pojawiła się nowa zakładka. Chodzi mianowicie o tryb wydajności.
Czy to jest jakiś nowy tryb czy to jest standardowy tryb z poprzednich wersji, a zrównoważony to były tryb oszczędności ?b0cdc23fc725801940860d08682cbfe8.jpg

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Czy na EEA 12.5.6.0 macie jakiś problem z ładowaniem? Znajomy zgłasza, że co chwila mu przerywa ładowanie.

//EDIT na 12.5.7.0 tak samo.
Oficjalnie EEA 15.5.5 Enchanted jest ostatnią.

Co to za wersję .6 i .7 ?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Jak wrażenia z używania 12.5.5. na Mi10. Czy to jest właśnie ta wersja Enhanced? W aktualizatorze jest tylko krótka informacja o poprawie stabilności i bezpieczeństwa. A jak z baterią?

Czy żeby zainstalować tę wersję trzeba wcześniej zainstalować 12.5.1/12.5.2? Czy nie jest to konieczne? Obecnie mam 12.0.6 .

• 1 month later...
  • 4 weeks later...