Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, szakal88 napisał:

Mi po aktualizacji ciągle wchodzi w FASTBOOT

Jakieś pomysły co zrobić dalej? Mam zablokowany bootloader więc teraz go już chyba nie odblokuję żeby zrobić flashowanie systemu

Opublikowano (edytowane)

pierwszy bug. Opuszczając belkę z przełącznikami tel się wiesza. Za każdym razem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, homarkrab napisał:

Ota idzie na Mi10 zwykłą, global Europa

Ukryj treść

02e98322716ea77e1a671f49b544a547.jpg

To jest ta sama aktualizacja co była kilka dni temu i nagle ja wycofali?? Czy coś poprawili i ponownie wrzucili?

Opublikowano

Nie było jej kilka dni. Może wycofali ją i coś poprawili, psując coś innego. Czas pokaże.

Opublikowano
4 minuty temu, homarkrab napisał:

Nie było jej kilka dni. Może wycofali ją i coś poprawili, psując coś innego. Czas pokaże.

Jak nie było jak mam od paru dni u siebie 

Screenshot_2020-12-10-13-40-58-131_com.android.settings.jpg

Opublikowano (edytowane)

Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, homarkrab napisał:

Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo.

Czyli nic nie naprawili ... Szkoda... Bo błędów jest bardzo dużo, i gdybym wiedział to zostałbym na 10

Opublikowano (edytowane)

jak miałeś custom recovery to tak jest. Jak zaktualizujesz na stock recovery wszystko jest OK

Zainstaluj miflashem ostatnią A10 z zachowaniem danych. 

Edytowane przez Bartos
Opublikowano

To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiła

Opublikowano (edytowane)

Trochę strach tu pisać, ale co tam u mnie w poniedziałek wpadła aktualizacja OTA Mi 10 Pro w pl Play. Wydaje mi się, że działa jak działał.

Spoiler

0a07316bdb94fef9ec67bbc8467da38b.jpg

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez rob_ert
Opublikowano
To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiła
Skoro odpala fastboot to nie taka znów cegła. Nie możesz zwyczajnie odblokować BL?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie, bo żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM, a żeby dostać się do opcji programistycznych to trzeba odpalić system :D 

Opublikowano
Nie, bo żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM, a żeby dostać się do opcji programistycznych to trzeba odpalić system  
Fakt, z góry założyłem, że takie rzeczy to były już poczynione ;P

Opublikowano

Jak mogłeś założyć że odblokowany skoro pytałeś czy nie może odblokować...

Widzisz w ogóle o czym mowa? Opcja "odblokowanie OEM" to nie odblokowanie bootloadera.

Opublikowano

Ja o tym świetnie wiem, tylko spróbuj sam siebie zrozumieć o co pytasz i co piszesz, Ps. ponownie gorąco zalecam abyś skorzystał np. z wikipedii, ale tym razem sprawdź co oznacza -odkręcanie kota ogonem. Mam cichą nadzieję że już dokształciłeś się co oznacza siać ferment.
I kolejna porada, nie używaj słów których nie rozumiesz.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 17.12.2020 o 11:06, szakal88 napisał:

żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM

To akurat chyba nie ma znaczenia (ma w telefonach nie wymagających zgody producenta na odblokowanie BL), ale trzeba dodać konto w zakładce Stan odblokowania Mi, czego też  nie zrobisz.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Bartos napisał:

Obecnie używam (po problemach z ostatnią miuipolska)  i nie wyskoczył mi żaden błąd. Nie narzekam. 

Działa Ci menu udostępniania? W każdym przypadku?

Opublikowano
2 godziny temu, Bartos napisał:

Bo ja wiem czy w każdym? jak coś mam przesłać czy udostępnić to się otwiera i udostępniam. 

Sprawdź Gmaila i Twittera (ale z poziomu podglądu posta). Generalnie jest z tym krucho, w niewielu miejscach to działa.

Opublikowano (edytowane)

Napisz dokładnie jak, bo nie rozumiem. Twitera nie mam i nie używam, 

Otworzyłem w chrome forum przeszedłem do tego tematu i udostępnij, ładnie wysłało mi link do gmaila i w przeglądarce do twittera. 

Edytowane przez Bartos
Opublikowano

Jak będzie wyglądała kwestia gestów w przyszłych update'ach? Jestem już po aktualizacji i jestem niesamowicie wkurzony brakiem gestów w innych launcherach. Planują coś z tym zrobić?

Opublikowano
9 godzin temu, adammo napisał:

Jak będzie wyglądała kwestia gestów w przyszłych update'ach? Jestem już po aktualizacji i jestem niesamowicie wkurzony brakiem gestów w innych launcherach. Planują coś z tym zrobić?

To wina launcherów, nie MIUI.

@BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz :D Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.12.2020 o 12:30, Antyhaker napisał:

To wina launcherów, nie MIUI.

@BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz :D Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika.

Nie jest to wina launcherów, napisałem bezpośrednio do twórców Novy i odpisali, że nie mogą nic zrobić i jest to podyktowane decyzjami google/producenta telefonów