Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem z dźwiękiem nagrywanych filmów przy nagraniu z koncertu i przy basie strasznie szumi trzeszczy . Tak jakby mikrofon byłby zbyt czuły . Ma ktos podobny problem ?

Opublikowano

Szukam i nie mogę znaleźć. Moja żona miała wersję global i podobno jest to normalne, że w pasku statusu nie ma ikon od powiadomień. 

Wgrałem wersję eu i powiadomienia miały być. Ale nie ma. 

Jak je włączyć?

Opublikowano

W ustawieniach na samej górze masz wyszukiwarkę. Jak czegoś nie możesz znaleźć, to wpisz tam słowo klucz. W Twoim przypadku można wpisać np. "ikony powiadomień" lub samo słowo "ikony". Nie trzeba od razu wgrywać xiaomi.eu bo włącznie powiadomień na belce jest o wiele łatwiejsze.

Opublikowano
Dnia 30.11.2019 o 20:48, Tomix1987 napisał:

Witam . Mam problem z dźwiękiem nagrywanych filmów przy nagraniu z koncertu i przy basie strasznie szumi trzeszczy . Tak jakby mikrofon byłby zbyt czuły . Ma ktos podobny problem ?

Przesyłam link do filmiku który nagrałem dzwiek to jakaś tragedia czy ktoś tak ma czy to awaria mikrofony czy oprogramowanie sprawia że mikrofon wyłapuje wszystko i jest zbyt czuły telefon jest nowy !!!

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

dobra zaktualizował mi sie telefon do wersji Global 11.0.2 i 3 dni działało vol lte i wifi calling a teraz d*pa znikło i nie chce się załączyć siec to Play wiecie o co komon Dobra problem rozwiązany trzeba przez czat play aktywować usługę 

Edytowane przez joix1`
Opublikowano

Po aktualizacji always on display działały mi powiadomienia wszystkich aplikacji i były kolorowe. Kiedy zaktualizowałem do andka 10  AOD wyświetla znowu tylko powiadomienia standardowe tj. SMS, tel, mail. Jak to u Was działa?

Opublikowano
21 minut temu, Darkman89 napisał:

Po aktualizacji always on display działały mi powiadomienia wszystkich aplikacji i były kolorowe.

Jeszcze raz aktualizuj Always on, prawdopodobnie zresetowało do fabrycznej wersji. Kolorowe to kwestia ustawienia na styl Miui w Panelu powiadomień.

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, FromWP napisał:

Jeszcze raz aktualizuj Always on, prawdopodobnie zresetowało do fabrycznej wersji. Kolorowe to kwestia ustawienia na styl Miui w Panelu powiadomień.

Dziękuję Tobie bardzo, działa :) zainstalowałem ręcznie jakąś nowsza alphe i śmiga. 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, pkonrad napisał:

w najnowszych wersjach 1.12 i 1.13 kolorowe ikony są, nieważne jaki wybierasz styl w powiadomieniach.

Ok. Nie sprawdzałem tego.

Opublikowano

Czy ktos wie dlaczego na andku 10 aparat nie robi zdj w trybie portretowym na zwyklym obiektywie? Tylko na tym przyblizajacym?  Gorsza jakosc jest niestety :( wcześniej dalo sie bez problemu

Opublikowano
1 godzinę temu, Ciacho23 napisał:

"Nie można zainstalować aplikacji systemowych z nieoficjalnych źródeł"

Jak masz rom miuipolska/eu to możliwość aktualizacji aplikacji systemowych jest zablokowana.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, fido napisał:

Jak wam się sprawuję ta nowa aktualizacja z androidem 10 i Miui niższym niż do tej pory było w telefonie ?

nijak. nie daje sie zainstalowac. grrr

Opublikowano
9 godzin temu, fido napisał:

Jak wam się sprawuję ta nowa aktualizacja z androidem 10 i Miui niższym niż do tej pory było w telefonie ?

Bardzo dobrze. Większych zmian nie widać. Na pierwszy rzut oka klawiatura też jest w ciemnym motywie

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim. Stałem się posiadaczem MI 9 SE i aktualnie jestem w procesie odblokowywania telefonu natomiast mam dwa pytania:

1. W zestawie dostałem z telefonem  ładowarkę o takich samych parametrach jak mój trzyletni Redmi 4X. Tak ma być? Wydawało mi się, że MI 9 SE wspiera szybkie ładowanie, więc i ładowarka powinna mieć więcej A.

2. Czy mogę jakoś łatwo przegrać dane i aplikacje z mojego Redmi 4X na Mi9?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

1. W zestawie jest zwykła. Mocniejszą musisz kupić osobno.

2. Jest opcja przy konfiguracji przegrania ze starego. Jest chmura Xiaomi, jest kopia w pamięci urządzenia(lokalna) która przeniesiesz na pendrive. Kilka możliwości masz, ale na ile skutecznie przeniosą np. dane aplikacji czy gier, nie wiem. 

Odblokowany = root = titaniumBackup 

Za pomocą TB zrób kopię.

Edycja: racja. Kolega niżej dobrze napisał, powinna być 18w. Mam ich kilka i nie ten model sprawdziłem. 

Edytowane przez frrancuz