Jump to content

Mi 9 SE - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

LTE działa na obydwu slotach. Reszty nie testowałem. Najbardziej pasuje mi w tym telefonie jego wielkość. Nie chciałem patelni żeby mi z kieszeni wystawała. Co do ceny to mnie ucieszyło bo już się bałem że u nas będzie taniej jak w Chinach. Ja dałem 1275 zł. 

Xiaomi Mi 9 SE w Polsce został wyceniony na 1499 złotych (6 / 64 GB) lub 1599 złotych (6 / 128 GB). Przedsprzedaż rusza już dziś na mi-home.pl i w stacjonarnych salonach.
Źródło: https://www.tabletowo.pl/xiaomi-mi-9-se-cena-w-polsce/

Moim skromnym zdaniem tak o 200zl za drogo, żeby zrobić furorę na miarę Mi9. 
O 250zl za drogo. Przelicz 1999yuan przez 2999 yuan (cena mi9se i mi9) a następnie pomnóż przez 1899 (cena mi9 w pl) i wychodzi 1266zl, a nie 1500. Kogoś poniosło z ceną tak samo jak w przypadku rn7 oraz r7...

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Panowie jak szybkość działania systemu na 712? Zastanawiam się czy odczuje jakąś różnicy po przesiadce z MiNote2 snap 821 Wielkość mi9 se jest rewelacja, jak Mi6, brakuje tylko jacka i większej baterii ale to do przełknięcia

Brakuje większej baterii bo nie chcieli jej zwyczajnie tam dać - patrz mia2 i mia2 lite. default_smile.png lepiej poczekać na flagowego redmi, pocophone oraz OP7. Ceny się ogarną i wtedy można wybierać bo wszystko już tuż tuż.

• Like 1

12 hours ago, matt_berninger said:

Panowie jak szybkość działania systemu na 712? Zastanawiam się czy odczuje jakąś różnicy po przesiadce z MiNote2 snap 821 :) Wielkość mi9 se jest rewelacja, jak Mi6, brakuje tylko jacka i większej baterii ale to do przełknięcia ;)

tu znalazłem porównanie dwóch procków tj. snap 821 i 712, wyglada na to że dalej 821 wygrywa, oj chyba pozostane z moim mi5s plus.

https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-712-vs-qualcomm-snapdragon-821-msm8996-pro

tu znalazłem porównanie dwóch procków tj. snap 821 i 712, wyglada na to że dalej 821 wygrywa, oj chyba pozostane z moim mi5s plus.

https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-712-vs-qualcomm-snapdragon-821-msm8996-pro
Porównaj sobie szybkość samego CPU bez GPU oraz pamięci. Zmienisz zdanie. Poza tym nie warto kierować się samymi cyferkami. Już mi note 3 z snapem 660 szybciej chodzi. Obczaj test szybkości majstra pirza.

@pkonrad - pisałem o tym 2 dni temu ;)

@maciek04 - czekałeś 15 dni na odblokowanie bootloadera? Możesz sprawdzić czy na MIUI Polska działają Ci motywy? Bo na Globalu dostaję komunikat "Motywy nie są obsługiwane w twoim regionie" i jestem nieco zmiesmaczony :/ No i ostatnie pytanie, czy po odblokowaniu BL i wgraniu MIUI Polska nie masz problemów z płaceniem telefonem?

PS bawię się Mi 9 se drugi dzień i względem Mi5 nowy telefon to demon prędkości. Nie ma porównania!

Edited by pl_shibby
  • Like 1

Jak wygląda u was sprawa z powiadomieniami z aplikacji (na belce powiadomień ) ? Bo u mnie po zaznaczeniu tej opcji powiadomienia pojawiają się i natychmiast znikają.  Moja wersja rom  MIUI Global 10.2 10.2.2.0 (PFBEUXM)

Dodatkowo 360h na odblokowanie bootloadera 

Edited by zioomek65

20 minutes ago, pl_shibby said:

U mnie też 360h do odblokowania :/

NIe narzekał bym :)  Miałem niedawno Redmi note 5 , wysłali mi przez pomyłkę chińską wersję  - bootloader do odblokowania po 1080 h.....odesłałem w cholere....