Polan Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Dobra już wiem - nie działa jak ma się włączone oszczędzanie bateriiWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpioter Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 On 5/24/2019 at 2:11 PM, dzidexx said: Odebrałem ok. 13tej, opłacony 8go maja, VAT'u nie dostałem. Przywraca dane z konta G, region Szwajcaria ustawiłem. Pytanko: Mam Global 10.2..., czy kolejna aktualizacja/e coś psuje/ą? Ps. Słuchawek w pudełku nie było ;-):-);-). a ja sluchawki w zestawie mam, pan w komisie mi pokazal gdzie sa, sam o tym nie wiedzial ale mowi ze zauwazyl to z innym klientem - sa pod spodem opakowania, prawy gorny rog - na opakowaniu nie jest nigdzie napisane ze sa w zestawie. tez bylem zdziwiony, folie z pudelka sciagnalem przy nim w sklepie O_O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerbacz Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Czy u Was też sygnał sieci drenuje tak baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamlasica Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Jak to jest , że ten telefon jest na allegro po mniej niż 1300 zł? https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi9-se-6gb-64gb-blue-global-b20-eu-blue-8037690902 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 A tak, że sprzedający sam importuje go z Chin gdzie kosztuje go w granicach 280 $ https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_009651179762.html?wid=1349303&lkid=38003532 Tu masz za 290 $ bez żadnych dodatkowych kodów promocyjnych, jak dobrze poszukasz to spokojnie kupisz taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamlasica Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ok jasne. Czyli wychodzi ok. 160 zł drożej. W tym mam możliwość wzięcia go na raty. 12 miesięcy i z tego co rozumiem wersję 'sklepową'? Dodatkowo przecież mogę być obciążony cłem. Jestem w stanie oddać te marże sprzedającemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamlasica Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 No tak ale miesiąc później, bez możliwości rat, za to z możliwością cła Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Jakiego cła. Telefony są zwolnione z cła. Co najwyżej Vat może być, ale są wysyłki które redukują otrzymanie podatku praktycznie do 0. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamlasica Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ok moja niewiedza...niemniej i tak wolę dać 150 zł więcej a telefon mam na raty i na drugi dzień. Dzięki za informacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 6 godzin temu, dzidexx napisał: Po zmianie na lte/cdma/umts auto (prl) w dialerze(*#*#4636#*#*) trochę mniej. Skąd info, że akurat na lte/cdma/umts auto (prl) zmienić? Na XDA jest napisane zeby zmienić na LTE/WCDMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Spadek w noc z 66 na 63% to na danych komórkowych w wyłączonym wifi? Na jakim w końcu ustawieniu? LTE/WCDMA czy lte/cdma/umts auto (prl) ? Ja wczoraj działałem w terenie że słabym zasięgiem i poszło mi w 8h 35% baterii w tym 10 minut ekranu. Przecież to jakiś żart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Czyli rozumiem, że skoro masz cały czas włączone wifi to przez noc spadki, które podajesz są przy podłączeniu do wifi. To spoko tylko co to ma wspólnego z poruszonym problemem drenazu baterii przez sygnał sieci? Ja też będąc na wifi mam spadek w nocy 3-5%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Niestety próbowałem lte..prl. Nie ma to u mnie znaczenia co tam jest ustawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Witam, czy macie w górnej belce ikony powiadomień ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 (edited) Na globalu nie ma.. tzn. znikają po chwili. Edited May 28, 2019 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Używa ktoś xiaomi.eu na mi9 se? Rzeczywiście widać różnicę w stosunku do wersji global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Zainstalowałem xiaomi.eu, ale chciałbym go, że tak powiem zainstalować jeszcze raz, tzn. żeby po włączeniu ponownie telefonu pojawił mi się konfigurator tak jakbym zrobił reset do ustawień fabrycznych. Mam w TWRP zrobić jakiś wipe i zainstalować ponownie xiaomi.eu czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Aby wgrać xiaomi.eu BL musi być odblokowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Aby wgrać xiaomi.eu BL musi być odblokowany ?Tak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 (edited) Na xiaomi.eu nie ma trybu pełnoekranowego? Edit. Jest.. znalazłem. Edited May 29, 2019 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpioter Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Czy wam tez tak rysuje sie szklo na obiektywach aparatu? Mam telefon 5ty dzień i już kilka zauważalnych rysek... Wplywa to jakoś na odbiór zdjęć u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Ja mam 2 tygodnie i żadnej ryski. Ale i tak zamówiłem szkło. Male ryski nie powinny mieć wpływu na jakość zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 6 godzin temu, bpioter napisał: Czy wam tez tak rysuje sie szklo na obiektywach aparatu? Mam telefon 5ty dzień i już kilka zauważalnych rysek... Wplywa to jakoś na odbiór zdjęć u Was? Najlepiej mieć case który będzie wystawał nad obiektyw - czyli kładąc np na stole nie porysujesz obiektywu. Niestety w tym modelu aparat trochę odstaje. Osobiście kupiłem case Nillkin I jest ok, aparat nie styka się z powierzchnią stołu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Świeżak33 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Jakiś spec może mi powiedzieć czy jest szansa że xiaomi dołoży stabilizację do tego modelu w wideo 4k? Czy raczej snap 712 tego nie uciągnie? A może już w jakiejś nie stockowej apce aparatu działa stabilizacja w 4k? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerbacz Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Mi 9 w wersji chińskiej dzisiaj dostała ulepszenia między innymi aparatu, ciekawy czy również wrzucą to do SE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerbacz Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Najnowsza wersja gcam'a na 9se. Tryb nocny pracuje w końcu bez lagowania: https://drive.google.com/file/d/1Hjn...w?usp=drivesdk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_Shelby Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 18 godzin temu, Yerbacz napisał: Najnowsza wersja gcam'a na 9se. Tryb nocny pracuje w końcu bez lagowania: https://drive.google.com/file/d/1Hjn...w?usp=drivesdk Dzięki. Wgrałem gcam i zdjęcia o niebo lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bpioter Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 jakies konkretnie ustawienia do wgrania czy istalowac i robic zdjecia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 21 godzin temu, Yerbacz napisał: Najnowsza wersja gcam'a na 9se. Tryb nocny pracuje w końcu bez lagowania: https://drive.google.com/file/d/1Hjn...w?usp=drivesdk Nie działa za to "tryb poklatkowy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 4 godziny temu, bpioter napisał: jakies konkretnie ustawienia do wgrania czy istalowac i robic zdjecia? Instalować i robić zdjęcia - wersja jest specjalnie pod mi 9 se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joix1` Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 A ja mam inne pytanie czy u was tez tak jest ze jak wyciągacie telefon z kieszenie to obraz dzwoniącego jest ciemny i po ok 2 sek sie rozjaśnia ja tak mam a jak leży se na pulce to wszystko ok wiec nie wiem czy ten czujnik świtała tak działa czy co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Na mi9 mam tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joix1` Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Ok dzięki za odpowiedz trochę mnie to uspokoiło mam nadzieje ze przy następnej aktualizacji coś z tym poprawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerbacz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Dzidexx wrzuciłeś zdjęcia na xda, masz może linka do BSG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Włączyłem dzisiaj rano na chwilę hotspota i od tamtej pory pod wykresem baterii mam cały czas używane wifi mimo że wifi mam wyłączone i używam danych komórkowych. Wyłączałem telefon, robiłem wipe cache, ładowałem baterie na full i nic. W użyciu baterii android system wskoczył na 1 miejsce. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts