Dyskusja ogólna
25 topics in this forum
-
- 8 followers
- 359 replies
- 110.4k views
Wątek zbiorczy, dotyczący telefonu Xiaomi Mi 9 SE. Poruszamy w tym temacie tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają założenia osobnego wątku.
Last reply by ZduneX25, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 243 views
Witam! Panowie BL zdjęty, najnowsze TWRP wgrane i nie mogę wgrać ROMu tutaj z forum. błąd: "E30004: This package is for "grus" devices; this is a ""
Last reply by skay77, -
- 0 replies
- 1k views
Od jakiegoś czasu zauważyłem że mam słabszy zasięg sieci w swoim Mi 9 SE, MIUI 12.0.4.0. Czytałem inne fora i natknąłem się na informacje o zmianie preferowanego typu sieci. Zmieniłem z ustawienia z dopisanym TD-SCDMA, ponieważ według użytkowników forum jest odbierane w Chinach. Na jaki wybór preferowanego typu sieci zmienić, żeby zasięg się poprawił? Jeżeli ktoś się spotkał z takim problemem z góry dziękuje za odpowiedz.
Last reply by adamwest, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.4k views
Cześć. Usiadłem do instalacji miui polska, wersja rozwojowa. Już na samym początku pojawił się problem z instalacją, w konsoli twrp widniał błąd: "E30004: This package is for "grus" devices; this is a "" Poradziłem sobie z tym modyfikując plik softu META-INF\com\google\android i kasując linijki które odpowiadają za sprawdzenie nazwy urządzenia. Wszystko się zainstalowało i nie sprawiało problemów aż do czasu kiedy przyszła aktualizacja ota miui. Aktualizacja pobrała się a telefon przeszedł do recovery lecz przy próbie instalacji ponownie wyskoczył błąd This package is for "grus" devices; this is a "" Tutaj było trudniej bo nie miałem jak zmodyfikowa…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 10 followers
- 400 replies
- 102.2k views
W dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania dla naszych Mi 9 SE, wersja MIUI V10.2.9.0.PFBEUXM jest już rozsyłana OTA. Jeśli ktoś nie dostał jeszcze tej aktualizacji, niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI V10.2.9.0 (EEA Stable ROM) Paczka 145 MB do aktualizacji z wersji 10.2.5.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.9.0.PFBEUXM/miui-blockota-grus_eea_global-V10.2.5.0.PFBEUXM-V10.2.9.0.PFBEUXM-340b34ff0e-9.0.zip Pełny ROM 1.9 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.9.0.PFBEUXM/miui_GRUSEEAGlobal_V10.2.9.0.PFBEUXM_432d8a9116_9.0.zip Udan…
Last reply by denis94, -
- 1 follower
- 0 replies
- 519 views
Jak w temacie. Dzisiaj zaczęły mi znikać ikony z pulpitu. Dokładniej widgety/skróty do kontaktów i adresów www. Rano były 'zniknięte', dodałem, i teraz przed chwilą znowu zniknęły. hmm MI 9 SE , system global EEA 12.5
Last reply by wjarzab, -
- 0 replies
- 586 views
Hej! Chciałbym prosić o poradę. Mam telefon kupiony 09 - 2019. Zniszczyłem ostatnio kompletnie swój ekran. Nic już nie świeci. Telefon działa, ale nie ukrywam, że intensywnie go używałem przez te ostatnie półtora roku, ku mojemu zaskoczeniu bateria bardzo dobrze trzyma. Na ogół moje telefony po dwóch latach padały, więc nie wiem, czy jest sens inwestować jeszcze w ten telefon. Dlatego zastanawiam się, czy opłaca się kupować nowy ekran, gdzie to połowa kwoty którą zapłaciłem za telefon (od €160 do €220 za nowy ekran), czy kupić jakiś inny. Mam na oku redmi note 8 pro, który na Amazonie aktualnie jest za €182, więc w sumie kwota nowego ekranu. Zastanawiam się te…
Last reply by gudig9, -
- 1 follower
- 21 replies
- 8.6k views
Witam Chciałbym się dowiedzieć na ile Wam starcza faktycznie bateria przy normalnym użytkowaniu ( sprawdzenie mediów społecznościowych, czasem jakiś krótki film). moje W teście SOT telefon wypada w granicach 4-5.5h z. ciekawości na jakiej jasności ekranu to się sprawdza? dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Last reply by Lukasz32, -
- 1 follower
- 12 replies
- 6.5k views
Odblokowałem bootloader, zainstalowałem TWRP 3.2.3, zainstalowałem wersję stabilną V10.3.1.0.PFBCNXM Nie działa mi Google Pay, nie mogę płacić zbliżeniowo, komunikat o możliwym roocie. SafetyNet Test przechodzi. Mogłem płacić zbliżeniowo na Globalu. Jest to już znany komuś temat? Jest jakieś rozwiązanie?
Last reply by mumingr, -
- 1 reply
- 1.2k views
Drodzy koledzy! Chciałbym spytać, czy słabe wibracje są cechą charakterystyczną MI 9 SE czy powinienem oddać telefon do naprawy. Wibracje są słabo wyczuwalne - właściwie tylko trzymając telefon w dłoni można je wyczuć. Czy jest na to jakieś lekarstwo? Pozdrawiam i dziękuję!
Last reply by preston2009, -
- 13 replies
- 4.2k views
Witajcie, od niedawna pojawiły się wiadomości na panelu informacyjnym, który oczywiście je aktualizuje od razu po połączeniu się z internetem. Znaleźliście gdzieś opcję jak usunąć te wiadomości z panelu? Się mi wydaje, że to chyba lekko laguje mi telefon...
Last reply by Karls, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam Chciałbym powrócić do oryginalnego romu i zablokować bootloader tylko nie mam pewności jaka wersje wybrać. Po sprawdzeniu IMEI pokazuje że telefon jest official international version. Na stronie https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/grus/ są wersje EEA oraz global którą wybrać żeby nie uceglić telefonu?
Last reply by Krojo, -
- 5 replies
- 2k views
Witam Przepraszam za brak polski literek. Przeinstalowywalem ROM i wgrywalem czysty ROM XIAOMI.EU Przegoooglowalem internet i nie moge znalezc gdzie wlaczyc funkcje potwierdzania polaczenia z listy ostatnich polaczen. To bardzo przydatna funkcja i zapobiegajaca bezwiednemu wdzwonieniu sie w ktorys z ostatnich numerow. Prosze o pomoc jak to mam zalaczyc. ---EDIT--- Dziekuje bardzo za pomoc juz znalazlem. Te ustawienia znajduja sie ustawienia kontaktow Temat do zamkniecia.
- 4 replies
- 2.7k views
Witam Czy można to wykonać bez jakiś większych zmian oprogramowania. Mam mi9se ze standardowym europejskim softem. Próbowałem kilku aplikacji ze sklepu play ale żaden nie pozwalał na osobną regulację. Szanowny moderator mrosi raczył mi dać ostrzeżenie i napisał że temat był już na forum. W takim razie może byłby tak uprzejmy i wrzucił link a nie wrzucał do kosza. Tym bardziej że prosiłem o przeniesienie tego tematu do działu ogólnego bo to pewnie nie problem w mi9se a w większości telefonów.
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.7k views
Hej. Mam słuchawki qcy t1 pro. Są za głośne, mają zbyt "mocny dźwięk". I to wtedy, gdy mam ustawioną głośnośc na może 20%. Natomiast gdy obniże poziom głośności o jeden stopień to wtedy z kolei są za ciche. Więc z dwojga złego wybieram opcje za głośne. Przy muzyce to jeszcze tak nie przeszkadza, ale jak te donośne głosy mi męcza uszy to ciezko mi wytrzymać. Słyszałem, że przy zroootowaniu telefonu jest opcja by manualnie i precyzyjnie zmieniać głośność urządzenia w decybelach. Ktoś tutaj coś o tym wie? Jakie jest rozwiązanie mojego problemu i jak go dokonać? Byłbym wdzięczny za pomoc
Last reply by Royal73, -
- 7 replies
- 4.7k views
Pytanie do szczęśliwych właścicieli mi 9 se. Jak wygląda kwestia powiadomień na pasku i AOD? Wyświetlają się już wszystkie powiadomienia ze wszystkich aplikacji czy xiaomi dalej sobie z tym nie poradziło?
- 2 replies
- 2k views
Czy w opcjach aparatu jest gdzieś możliwość zrobienia zdjęć z rozmytym tłem czy trzeba zainstalować dodatkową aplikację do aparatu? Jeśli trzeba to co proponujecie?
Last reply by colin23, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.2k views
Witajcie. Pytanko bo się pogubiłem. Który obiektyw jest który. Jak włączę aparat (fabryczna apka) to tak. -srodkowy to 12-48mpx -gorny to szeroki kąt -czyli dolny to tele? Ale jak go włączyć? Klikam na 2x i zakrywam palcem aparaty a on dalej korzysta ze środkowego.
Last reply by okey72, -
- 1 reply
- 2.3k views
Po wybudzeniu, na ekranie blokady pokazuje się ekran z zegarem z dniem tygodnia w języku chińskim :(. To jedyny "chiński" element jaki znalazłem w telefonie. Czy można ten zegar zamienić na wersję z literami PL? A jeśli tak to poproszę o informację jak to zrobić. Z góry dzięki.
Last reply by widaw, -
- 3 replies
- 2.6k views
Witam wszystkich, zamierzam przesiąść się z samsunga galaxy s7 edge (uszkodziłem) na Mi 9 SE. Chciałbym tylko potwierdzenia od użytkowników tego telefonu o możliwości wyświetlania powiadomień w trybie always on display. Jak to z tym jest? U was na forum znalazłem, że w trybie always on display wyświetlają się tylko powiadomienia aplikacji oryginalnie systemowych typu SMS, połączenie, facebook itp. A co z aplikacjami "trzecimi" np. po instalacji outlooka? Będą wyświetlać się powiadomienia o otrzymanej wiadomości przy wygaszonym ekranie (w trybie AOD)? Dziękuje za odpowiedzi.
Last reply by clover, -
- 2 replies
- 2.2k views
Witam Czy też tak macie, że po przełączeniu na aparat 48mp jest on tylko w proporcji 4:3 i nic nie daje włączenie 16:9 ?
-
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, Czy w Xiaomi MI9SE jest możliwość wyświetlania historii połączeń z danym numerem podczas gdy przychodzi rozmowa? Jeśli nie to czy polecacie jakąś sprawdzoną aplikację? Pozdrawiam
Last reply by falisty1, -
- 3 replies
- 4.1k views
Witam, właśnie stałem się (mam nadzieję) szczęśliwym posiadaczem tego modelu. Kiedyś w recenzjach widziałem wzmiankę o "braku diody powiadomień, lecz zastępstwem jest Ekran zgodny z otoczeniem". Czy jest możliwość aby na tym ekranie pojawiała się jakaś ikona informująca o jakimś nieodczytanym powiadomieniu? Niestety nigdzie nie znalazłem takiej opcji a na ekranie pojawia się tylko godzina, data i poziom baterii. Jeśli jest taka możliwość to byłbym wdzięczny za instrukcję jak to ustawić, jeśli nie to trudno, przeżyję. Wersja oficjalny rom, wersja stabilna, globalna. 10.3.3 Z góry wielkie dzięki za pomoc
Last reply by clover, -
- 9 replies
- 3.6k views
Witam, u mnie brak mozliwosci wyboru opcji 60Fps, czy to po prostu wina romu? Mam 10.3.3 xiaomi eu stable.
Last reply by TheTick, -
- 4 followers
- 37 replies
- 19.2k views
Czy to możliwe, żeby nie miał w ogóle diody powiadomień? Tak twierdzi recenzent:
Last reply by mikidar,