Mariusz Kowalski Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Wejdź sobie w opcje "co nowego" i tam już będziesz miał. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak wejdę pisze ze nie mam uprawnień. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 @Mariusz Kowalski to nie wiem co u Ciebie się dzieje, ale u mnie ta opcja działa i faktycznie są tam zmiany dla aparatu. Mam takie wrażenie, że czytnik palców działa jeszcze lepiej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 [mention=3926]Mariusz Kowalski[/mention] to nie wiem co u Ciebie się dzieje, ale u mnie ta opcja działa i faktycznie są tam zmiany dla aparatu. Mam takie wrażenie, że czytnik palców działa jeszcze lepiej Po aktualizacji widzę te informacje. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wampiros6 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Witam. Dziś miałem aktualizację 10.2.24 która podobno daje ikony powiadomień, lecz ja nie mam nic. To się gdzieś włącza czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Po tej aktualizacji można wyłączyć/włączyć ikonke odcisku palca na ekranie blokady. Ustawienia - Ekran blokady i hasła - Zarządzaj odciskami palców - Show fingerprint icon when the screen is off. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Gdzie w tej aktualizacji jest napisane, że te ikony zostały w niej wprowadzone? Jesteś pewien, że o tych powiadomieniach jest mowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Nic nie piszą na temat powiadomień Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Widać że małe informatyczne rączki dbają o swój flagowy produkt. Jeszcze niech ogarną te ikony powiadomień i będzie cud miód i orzeszki Widzę że dodali powiadomienie o zainstalowanej /zainstalowanych aktualizacjach ze sklepu play. Wcześniej tego nie było. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 @zsiewicz dobrze, że to dodali:) już wiem gdzie kłaść palec i robię to automatycznie, a po drugie ktoś na xda czy gdzieś już się żalił, że mu się wypaliło szare kółeczko xd chociaż to musiał się chyba bardzo postarać Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Taaa kółeczko Chyba między półkulami mu się wypaliło . Musiałby by od dnia premiery non stop mieć świecący symbol na wyświetlaczu. Raczej wina egzemplarza tak myślę... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Sprawdziłem po ostatniej aktualizacji i na Mi9 zje***i aparat. W trybie pro na stockowym aparacie w trybie pro zdjęcia wychodzą super przeswietlone? Na gcam wychodzi ok. Pierwsze zdjęcie stock. Drugie gcam. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 U mnie jest ok.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Przepraszam. Odszczekuje poprzedni post. Hau. Hau. Mialem po zdjęciach nocnych dluuuugi czas naświetlania ustawiony Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Czy tylko u mnie na globalu w trybie ciemnym apki systemowe typu kalendarz czy kalkulator są białe? Tylko na eu są czarne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 @stereo0 u mnie także są białe. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 3 hours ago, stereo0 said: Czy tylko u mnie na globalu w trybie ciemnym apki systemowe typu kalendarz czy kalkulator są białe? Tylko na eu są czarne? Ja na eu mam czarne to co wymieniłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheKaaC Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 A jak to jest z tymi powiadomieniami? Będzie jakaś zmiana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 11 minut temu, TheKaaC napisał: A jak to jest z tymi powiadomieniami? Będzie jakaś zmiana? Nikt nic Ci na 100% nie powie. Najwięcej w tym temacie mają chyba do powiedzenia posiadacze Mi8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 3 minuty temu, Padre napisał: Nikt nic Ci na 100% nie powie. Najwięcej w tym temacie mają chyba do powiedzenia posiadacze Mi8 Nie ma i nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Narazie nie mają u kogo podpatrzeć jak to się robi. Więc nie ma co liczyć na szybką naprawę. Czekam do wakacji, jak się nie uporają to żegnam markę xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Samsung ma to ogarnięte, przecież posiada dziurkę w rogu, a powiadomienia mimo to są. Niczym to się nie różni od łezki na środku. Ja czekam na Redmi, nie będzie żadnego notcha, więc jest nadzieja że nie skopią powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Kolega pytał o...globalWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Eu to wiem bo mam na starym fonie:) a i na najnowszej aktualizacji przypomniały mi się koszmary z mi8 i autoobracaniem, które potem naprawili. Czasem potrafi nie zatrybic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Czy tylko u mnie na globalu w trybie ciemnym apki systemowe typu kalendarz czy kalkulator są białe? Tylko na eu są czarne?Po dzisiejszej aktualizacji kalkulatora w GP pojawił się czarny motyw. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Jaka jest najnowsza wersja stable MIUI? Mam 10.2.24.0 a na oficjalnej stronie widzę 10.2.9.0. Ktora jest nowsza? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Ostatnia wersja europejska EEU to 10.2.24.0 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Witam, Mam prośbę o poradę. Mogę już odblokować i wgrać inny rom. Chciałbym wgrać Global dev bo jak czytałem na xiaomi.eu dużo problemów tam jest że co jakiś czas coś nie działa. Czy wgrywając global dev stracę coś na funkcjonalności względem EEA. Od zawsze na wszystkich urządzeniach miałem global dev a teraz namieszali z tymi romami przez rodo że nie wiem czy nie stracę nic na funkcjonalności telefonu. W global dev wszystkie nowinki wychodzą szybciej i dla tego też chciał bym go wgrać. Zastanawiałem się też nad zablokowaniem bootloadera ze względu na płatności telefonem. Prosiłbym o wypowiedź osób które siedzą już na global dev, czy odczuli jakieś różnice w funkcjonowaniu telefonu. Z góry dziękuje i pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 9 godzin temu, zoltan78 napisał: Zastanawiałem się też nad zablokowaniem bootloadera ze względu na płatności telefonem. Google Pay na Global Becie może nie działać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheKaaC Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Panowie. Nie wiem czy ja tylko posiadam ten problem czy nie, aczkolwiek drobny błąd wkrada się w aparat.. Mianowicie nie mogę wykonać zdjęcia, gdy ustawia ostrość - w mi6/Mi8 pro nie było tego problemu. Ktos coś wie może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wingerman Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Póki co używam zewnętrznej aplikacji która działa bdb. w niej samemu ustala się lokalizację ikon powiadomień itp. https://play.google.com/store/apps/details?id=zanini.andrea.notchtest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Witam, Ja mam z kolei takie pytanie, czy zablokować bootloader można jedynie flashując telefon takim romem jaki miał oryginalnie ? Chodzi mi o to, czy zamiast EEA mogę wgrać Global i wtedy zablokować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Możesz zablokować, ja wgrałem Global beta i zablokowalem bootloader ze względu na płatności i wszystko działa. Sprawdzałem i można też odblokować w każdej chwili. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 (edited) 13 minutes ago, zoltan78 said: Możesz zablokować, ja wgrałem Global beta i zablokowalem bootloader ze względu na płatności i wszystko działa. Sprawdzałem i można też odblokować w każdej chwili. Dzięki za info, a ktoś może zna odpowiedź dlaczego na globalowej pogodzie nie działa autolokalizacja ? Nie ma opcji, by telefon sam znajdywał gdzie jest i dla aktualnej lokalizacji wyświetlał pogodę, trzeba wpisywać ręcznie, co jest trochę chore, zwłaszcza że usługa lokalizacji jest włączona i ogolnie działa cały czas, czemu pogoda z niej nie korzysta ? Na MIUI Polska wszystko gra, ale no te płatności NFC... Edited May 11, 2019 by Test Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 2 godziny temu, Test napisał: Dzięki za info, a ktoś może zna odpowiedź dlaczego na globalowej pogodzie nie działa autolokalizacja ? Nie ma opcji, by telefon sam znajdywał gdzie jest i dla aktualnej lokalizacji wyświetlał pogodę, trzeba wpisywać ręcznie, co jest trochę chore, zwłaszcza że usługa lokalizacji jest włączona i ogolnie działa cały czas, czemu pogoda z niej nie korzysta ? Na MIUI Polska wszystko gra, ale no te płatności NFC... Jeśli masz ustawiony region Polska to spróbuj ustawić np. Szwajcarię. Nie mam pewności czy to to, ale u mnie (whyred) to właśnie chyba po zmianie regionu dla motywów pojawiła się opcja lokalizacji w pogodzie (na Polsce na pewno nigdy nie miałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Dzienks @densa, faktycznie zmiana regionu pomaga :O Akurat mam UK, no ale przecież ona w unii nadal, więc trzeba poblokować wszystko, nawet tak trywialną rzecz, jak znajdowanie po lokalizacji, co akurat dla aplikacji pogody jest jakby oczywistą opcją. Ech... co za łby... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts