Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

[mention=3926]Mariusz Kowalski[/mention] to nie wiem co u Ciebie się dzieje, ale u mnie ta opcja działa i faktycznie są tam zmiany dla aparatu. 

Mam takie wrażenie, że czytnik palców działa jeszcze lepiej
Po aktualizacji widzę te informacje.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Widać że małe informatyczne rączki dbają o swój flagowy produkt. Jeszcze niech ogarną te ikony powiadomień i będzie cud miód i orzeszki

Widzę że dodali powiadomienie o zainstalowanej /zainstalowanych aktualizacjach ze sklepu play. Wcześniej tego nie było.

Taaa kółeczko Chyba między półkulami mu się wypaliło . Musiałby by od dnia premiery non stop mieć świecący symbol na wyświetlaczu. Raczej wina egzemplarza tak myślę...

Sprawdziłem po ostatniej aktualizacji i na Mi9 zje***i aparat. W trybie pro na stockowym aparacie w trybie pro zdjęcia wychodzą super przeswietlone? Na gcam wychodzi ok.

Pierwsze zdjęcie stock. Drugie gcam.

1afb9e73080c865b5f0822b503dde826.jpgad6be98b4bddb8b38b16a1f5a024effe.jpg

11 minut temu, TheKaaC napisał:

A jak to jest z tymi powiadomieniami? Będzie jakaś zmiana? 

Nikt nic Ci na 100% nie powie. Najwięcej w tym temacie mają chyba do powiedzenia posiadacze Mi8

Samsung ma to ogarnięte, przecież posiada dziurkę w rogu, a powiadomienia mimo to są. Niczym to się nie różni od łezki na środku. 

Ja czekam na Redmi, nie będzie żadnego notcha, więc jest nadzieja że nie skopią powiadomień.

Czy tylko u mnie na globalu w trybie ciemnym apki systemowe typu kalendarz czy kalkulator są białe? Tylko na eu są czarne?

Po dzisiejszej aktualizacji kalkulatora w GP pojawił się czarny motyw.

1b9ca6830439b3b31ba9c46da1344cc3.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

Witam,

Mam prośbę o poradę. Mogę już odblokować i wgrać inny rom.

Chciałbym wgrać Global dev bo jak czytałem na xiaomi.eu dużo problemów tam jest że co jakiś czas coś nie działa.

Czy wgrywając global dev stracę coś na funkcjonalności względem EEA. Od zawsze na wszystkich urządzeniach miałem global dev a teraz namieszali z tymi romami przez rodo że nie wiem czy nie stracę nic na funkcjonalności telefonu. W global dev wszystkie nowinki wychodzą szybciej i dla tego też chciał bym go wgrać. Zastanawiałem się też nad zablokowaniem bootloadera ze względu na płatności telefonem.

Prosiłbym o wypowiedź osób które siedzą już na global dev, czy odczuli jakieś różnice w funkcjonowaniu telefonu.

Z góry dziękuje i pozdrawiam,

Panowie. 

Nie wiem czy ja tylko posiadam ten problem czy nie, aczkolwiek drobny błąd wkrada się w aparat.. Mianowicie nie mogę wykonać zdjęcia, gdy ustawia ostrość - w mi6/Mi8 pro nie było tego problemu. 

Ktos coś wie może? 

Witam,

Ja mam z kolei takie pytanie, czy zablokować bootloader można jedynie flashując telefon takim romem jaki miał oryginalnie ? Chodzi mi o to, czy zamiast EEA mogę wgrać Global i wtedy zablokować ?

13 minutes ago, zoltan78 said:

Możesz zablokować, ja wgrałem Global beta i zablokowalem bootloader ze względu na płatności i wszystko działa. Sprawdzałem i można też odblokować w każdej chwili.

Dzięki za info, a ktoś może zna odpowiedź dlaczego na globalowej pogodzie nie działa autolokalizacja ? Nie ma opcji, by telefon sam znajdywał gdzie jest i dla aktualnej lokalizacji wyświetlał pogodę, trzeba wpisywać ręcznie, co jest trochę chore, zwłaszcza że usługa lokalizacji jest włączona i ogolnie działa cały czas, czemu pogoda z niej nie korzysta ? Na MIUI Polska wszystko gra, ale no te płatności NFC...

Edited by Test

2 godziny temu, Test napisał:

Dzięki za info, a ktoś może zna odpowiedź dlaczego na globalowej pogodzie nie działa autolokalizacja ? Nie ma opcji, by telefon sam znajdywał gdzie jest i dla aktualnej lokalizacji wyświetlał pogodę, trzeba wpisywać ręcznie, co jest trochę chore, zwłaszcza że usługa lokalizacji jest włączona i ogolnie działa cały czas, czemu pogoda z niej nie korzysta ? Na MIUI Polska wszystko gra, ale no te płatności NFC...

Jeśli masz ustawiony region Polska to spróbuj ustawić np. Szwajcarię. Nie mam pewności czy to to, ale u mnie (whyred) to właśnie chyba po zmianie regionu dla motywów pojawiła się opcja lokalizacji w pogodzie (na Polsce na pewno nigdy nie miałem).  

Dzienks @densa, faktycznie zmiana regionu pomaga :O  Akurat mam UK, no ale przecież ona w unii nadal, więc trzeba poblokować wszystko, nawet tak trywialną rzecz, jak znajdowanie po lokalizacji, co akurat dla aplikacji pogody jest jakby oczywistą opcją. Ech... co za łby...