olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Dobra dobra. Kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNa wolnym łączu siedzę a dane na ten miesiąc mam prawie całe wypstrykane. Za jakąś godzinę może się ściągnie i ocenię. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Ja właśnie dziś wróciłem do EEA, bo mi na EU nie działał hotspot wifi z kartą NJU, a tu proszę aktualizacja Właśnie pobieram przez systemowe aktualizacje później dam znać jak działa Edit: Zmienili ikonkę z LTE na 4G Aparat wcześniej nie dało się zrobić dobrego zdjęcia z lampą błyskową były prześwietlone, teraz działa dobrze Nie widzę opcji pocket mode o której piszą w changelogu Edited July 5, 2019 by bioly87 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 38 minutes ago, bioly87 said: Ja właśnie dziś wróciłem do EEA, bo mi na EU nie działał hotspot wifi z kartą NJU, a tu proszę aktualizacja Właśnie pobieram przez systemowe aktualizacje później dam znać jak działa Edit: Zmienili ikonkę z LTE na 4G Aparat wcześniej nie dało się zrobić dobrego zdjęcia z lampą błyskową były prześwietlone, teraz działa dobrze Nie widzę opcji pocket mode o której piszą w changelogu Zmień region z Polski na inny i wróć do PL, będzie LTE, u mnie jest po tej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) @up ikonka zalezy od regionu. Na uk mam 4G a polski LTE+. @olutusNie poprawili laga z podświetleniem ekranu jak ktoś dzwoni. Na global jest ok, bez tego błędu. Edited July 5, 2019 by alfabet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Dla tych którzy posiadają Mi 9 z "ogólnym" Global ROMem (nie EEA Stable ROM) dzisiaj Xiaomi również udostępniło aktualizację do MIUI V10.2.12.0.PFAMIXM Paczka OTA 624 MB do aktualizacji z wersji 10.2.9.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.12.0.PFAMIXM/miui-blockota-cepheus_global-V10.2.9.0.PFAMIXM-V10.2.12.0.PFAMIXM-9db8cdf8e9-9.0.zip Pełny ROM Recovery 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.12.0.PFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V10.2.12.0.PFAMIXM_7577b70818_9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade New: You can choose not to show the fingerprint icon on the turned off screen. Fingerprint unlock will still work normally. New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen Fix: Screen didn't always light up for notifications Edited July 5, 2019 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Właśnie zaktualizowałem globala i niby dodali pocket mode, pytam się gdzie to jest o nigdzie w ustawieniach nie widzę. Tym bardziej żeby działał a już mnie wkurza że co chwile mi się klika coś w kieszenie nie mówiąc już o zużyciu baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamgd Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Chyba nadal brak trybu kieszonkowego. W opisie aktualizacji był obiecany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 30 minut temu, bartek5860 napisał: Właśnie zaktualizowałem globala i niby dodali pocket mode, pytam się gdzie to jest o nigdzie w ustawieniach nie widzę. Tym bardziej żeby działał a już mnie wkurza że co chwile mi się klika coś w kieszenie nie mówiąc już o zużyciu baterii 25 minut temu, adamgd napisał: Chyba nadal brak trybu kieszonkowego. W opisie aktualizacji był obiecany. Jako takiej funkcji w ustawieniach nie ma, ale chyba się już tak nie wybudza w kieszeni, ale może mi się wydaje Za to bateria u mnie znacznie lepiej niż na ostatnich wersjach EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Jak w wyszukiwarce wpisuje się "kieszonkowy" to prowadzi do ustawień ekranu, ale brak tam tej opcji. Być może jest ukryta, ale aktywna. Dodali oficjalnie arcore chociaż można było sobie go ściągnąć już wcześniej szukając przez Google w sklepie play 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Właśnie to samo pisałem przed chwilą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Dodali ikonkę/włącznik NFC w pasku powiadomień !!!! Brawo w chłopaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 ??? Ja nie widzę u siebie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 15 minut temu, witek_77 napisał: Dodali ikonkę/włącznik NFC w pasku powiadomień !!!! Brawo w chłopaki. Sukces niezaprzeczalny, ciekawe czy uda się zrobić powiadomienia , żeby się wyświetlały ikony na stałe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Dokładnie tak jest, mi też wyszukuje ale opcji brak. Zakrywałem specjalnie telefon, czujnik i kamerkę, wkładałem nawet do spodni i AOD cały czas się świeci, można odblokować telefon czytnikiem, również wybudzić ekran i reaguje na klikanie. Wiec żadnego pocket mode nie ma i nie działa, brawa dla xiaomi :/ Chyba że ja nie wiem jak powinno to działać to może niech ktoś sie wypowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 A nie wróć! Jest tylko miałem ukrytą. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) I dlatego zawieszają dev , mniej narzekań i to uderza w firmę przejść na opóźniony global ! Kupią sobie jeden telefon a potem narzekania !! Nikt ci nie kazał przechodzić na eu! Nie umiesz używać adb ani rozwijać deva to global Wysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka Edited July 5, 2019 by mrosi Po co tyle pustych wierszy w poście...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Obserwując aktualizacje, które udostępniania xiaomi, ostania 10.0.27.0, można wnioskować, że opcji powiadomień nie naprawią, na Global. Zajmują się mniej ważnymi sprawami. Cieszy mnie, że powoli wraca konkurencyjny smartfon. Skoro Mi 8 nie ma powiadomień, to sądzę że Mi 9 też ich nie będzie miał. Szkoda. Nie podbijamy wątku. /Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 I dlatego zawieszają dev , mniej narzekań i to uderza w firmę przejść na opóźniony global ! Kupią sobie jeden telefon a potem narzekania !! Nikt ci nie kazał przechodzić na eu! Nie umiesz używać adb ani rozwijać deva to global Wysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu TapatalkaAkurat ja kupując Mi9 w mi-home.pl miałem g do gadania w kwestii wyboru czy czysty global czy wersja na eurokołchoz . Więc mam EEA... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 @up Ale możesz sobie zmienić na global Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 A co ma do rzeczy czy to global,dev,eea,ru czy co tam jeszcze . Powiadomienia mają działać jak nalezy, wydaje mi się że to podstawowa funkcja.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 1 godzinę temu, user5624 napisał: Sukces niezaprzeczalny, ciekawe czy uda się zrobić powiadomienia , żeby się wyświetlały ikony na stałe. Nie Na Mi 8 który miał premierę rok temu nadal tego nie ma, więc wątpię. Żałosne że mimo małej łezki nie ma ikonek, ale na cuda bym już nie liczył. Xiaomi myśli "kup se K20 Pro, tam są ikonki hyhy". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ikony powiadomień są na EU, który jest na China, więc do Global/EEA może też dodadzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 3 minuty temu, bioly87 napisał: Ikony powiadomień są na EU, który jest na China, więc do Global/EEA może też dodadzą To dlaczego nie dodają? Sądzę, że musi być jakiś konflikt z ustawieniami na Europę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 19 minut temu, bioly87 napisał: Ikony powiadomień są na EU, który jest na China, więc do Global/EEA może też dodadzą A czasem ikony na EU to nie jest inwencja twórcza, bo to w końcu custom rom? Na oryginalnej global chinie masz ikony powiadomień? Wydaje mi się że nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Na plus ikona NFC ale za to coś zj***li z statusbarem - w aplikacji mBanku mam biały poziomy pasek zaraz pod nim (przerwa między statusbarem a sama aplikacją). Nie pomaga włączenie trybu pełnoekranowego aplikacji. W dodatku NFC da się wyłączać i włączać swobodnie na zablokowanym telefonie - po próbie włączenia powinien prosić o odblokowanie ekranu czytnikiem lub pinem więc brak jakiegokolwiek bezpieczeństwa. Dodali też chyba odliczanie do wyłączania trybu cichego ewentualnie dopiero teraz to zauważyłem ale raczej nie co nie zmienia faktu, że to ponad 600mb aktualizacji które prawie nic nie wnosi.... Przy takiej wadze update'u zmiany powinny być bardziej widoczne tymczasem powiadomienia nadal nie działają masakra.. Edited July 5, 2019 by Adasiek74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Przecież i tak na zablokowanym ekranie nie zapłacisz NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Przed chwilą, galakty napisał: Przecież i tak na zablokowanym ekranie nie zapłacisz NFC. No jak to nie? 3 razy bodajże można. Ja nigdy nie odblokowuje przy płaceniu tylko podświetlam bo dopiero wtedy NFC działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 3 godziny temu, user5624 napisał: Obserwując aktualizacje, które udostępniania xiaomi, ostania 10.0.27.0, można wnioskować, że opcji powiadomień nie naprawią, na Global. Zajmują się mniej ważnymi sprawami. Cieszy mnie, że powoli wraca konkurencyjny smartfon. Skoro Mi 8 nie ma powiadomień, to sądzę że Mi 9 też ich nie będzie miał. Szkoda. Nie podbijamy wątku. /Orjon Podejrzewam, że jak już naprawią powiadomienia to w miui 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Mam podobną teorię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Co do ikon powiadomień z tego co wiem to jest dodane przez Xiaomi a nie przez nas. To się w jakiejś aktualizacji pewnie pojawi. Ale jakiej.. no ciężko powiedzieć..Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Skąd ta zwłoka, wielu na nią czeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 @up Ale możesz sobie zmienić na globalSłyszałem że po wgraniu globala na EEA i tak finalnie zostaje EEA. Nie chcę za bardzo kombinować by nie uceglić fona. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 (edited) Qrde aż wziąłem Babi pleplefon w łapkę (pod pozorem aktualizacja, którą robię po focie) i ma stado powiadomień... https://photos.app.goo.gl/k1d46QGWXs7Meps2A I psychodeliczno-arbuzowy motyw.... Edyta: na jewropejskim miui globalu jest skrót do NFC w pasku do dodania... Edited July 6, 2019 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 8 godzin temu, Adasiek74 napisał: No jak to nie? 3 razy bodajże można. Ja nigdy nie odblokowuje przy płaceniu tylko podświetlam bo dopiero wtedy NFC działa Serio? No to słabo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Ja muszę odblokować żeby zapłacić. Na podświetlonym ekranie blokady zawsze mam błąd karty.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts