galakty Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Pamietam że był czas gdzie po odblokowaniu BL na Globalu trzeba było grzebać w systemie, żeby płatności zaskoczyły. Na xiaomi.eu masz to w standardzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Dnia 16.03.2020 o 21:10, Gone napisał: Nie wiem co się wydarzyło, ale po aktualizacji zresetowało mi uprawnienia dla każdej aplikacji. Od tego czasu mam problem z apkami, które korzystają z aparatu - messenger, Instagram czy inny hangouts. Otóż, mimo, że uprawnienia nadałem ponownie, i wykonywać zdjęcia się da, to jak już zrobi te zdjęcie zaczyna się zwiecha na 10-15sekund zanim je wyśle do rozmowy czy do postu itp. Za każdym razem pierw zdąży wyskoczyć okno, że aplikacja nie odpowiada i trzy opcje - ok, czekaj i zgłoś. Jak dam czekaj to po chwili wraca do żywych i wysyła/dodaje wykonane zdjęcie. Ktoś coś? Też mam ten problem, restart nic nie daje,czyszczenie aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 4 godziny temu, galakty napisał: Pamietam że był czas gdzie po odblokowaniu BL na Globalu trzeba było grzebać w systemie, żeby płatności zaskoczyły. Na xiaomi.eu masz to w standardzie. Ale po co otwierać BL skoro i tak masz zamiar zostać na Globalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 6 minut temu, Karls napisał: Ale po co otwierać BL skoro i tak masz zamiar zostać na Globalu? TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 @galakty to po co Ci TWRP skoro na globalu zwykle wszystko działa i nie trzeba stawać na głowie i paczować, ukrywać, pierdzielić się? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 8 minut temu, stereo0 napisał: @galakty to po co Ci TWRP skoro na globalu zwykle wszystko działa i nie trzeba stawać na głowie i paczować, ukrywać, pierdzielić się? ( ͡° ͜ʖ ͡°) A skąd mam to wiedzieć? Nie ja pytałem o TWRP czy działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Backup MIUI jest dobrym substytutem TWRP. Fakt, 100% danych aplikacji nie przywróci, czasem jakaś aplikacja nie chce z tym gadać, ale na szczęście jeszcze mi się nie zdarzyło by to coś ważnego było, raczej gry jakieś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gone Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 19 godzin temu, Dinar napisał: Też mam ten problem, restart nic nie daje,czyszczenie aplikacji Sprawdziłem innego mi9. Ten sam problem. Czyli większa sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 W Discord sprawdziłem i normalnie zdjęcia robi. Jak zreprodukować ten błąd? Może skupcie się na wymyśleniu co po raz pierwszy go wywołało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 (edited) po jakim czasie tak się dzieje (resetuje uprawnienia aplikacji)? Bo ja na razie nie mam takiego problemu. Mam instalowany na czysto fastboot. Edited March 19, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gone Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 Reset wszystkich uprawnień to wina wyłączania optymalizacji miui. Mój błąd. Nie jest to jednak powód dlaczego nie działają wysyłania zdjęć czy nagrań przez aplikacje od Facebooka (messenger, Instagram itp) . Z tego co czytam to przypadek - winna strona to nie miui tylko sam fb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 22 minuty temu, Gone napisał: Z tego co czytam to przypadek - winna strona to nie miui tylko sam fb. Masz błędy po aktualizacji lub błędy w miui dla twojego telefonu. Aplikacja Messenger działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 3 godziny temu, mariusz.ur napisał: Masz błędy po aktualizacji lub błędy w miui dla twojego telefonu. Aplikacja Messenger działa dobrze. Nie działa dobrze. Od dobrych kilku dni nie idzie nic udostępnić na Messengerze. Właśnie dostałem aktualizację i nic nie poprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 Raczej błąd MIUI to nie jest skoro tylko w tych wybranych aplikacjach coś nie działa. Akurat ani z Messengera ani Insta nie korzystam ale w aplikacjach typu Discord/WhatsApp można normalnie zrobić zdjęcie i je załączyć. Także albo jest to bug tych konkretnych aplikacji, albo po aktualizacji systemu coś się posypało koledze na tym konkretnym urządzeniu, i wtedy reinstall powinien załatwić sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 (edited) Wystarczy sprawdzić aplikację na innym telefonie. Na mi8 i mi8 lite z globalem Messenger działa dobrze. To samo OnePlus 6. Najwyraźniej to miui na wasz model jest z błędami. Edited March 23, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 (edited) Problem występuje m.in. w Mi5s, Mi Mix 2s (wszystko global), a także na BlackBerry Keyone. Nadal twierdzisz, że to MIUI jak jeszcze jakiś tydzień temu było wszystko ok, a w tym czasie nie dostałem żadnej aktualizacji systemu? Dobra działa. Ogarnęli. Chociaż pisząc post wyżej, po godzinie 24, to jeszcze nie działało, więc wychodzi na to że nie był to błąd systemu. Wreszcie idzie normalnie używać Messengera. Edited March 23, 2020 by Szaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Polecam ogólnie wywalić FB i Messengera z telefonu, bubel programistyczny jakich mało. Albo używać zewnętrznych klientów, albo ogólnie porzucić ten tonący okręt jakim jest FB. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Ja posiadam tylko messengera z racji wielu znajomych i pracy. Aplikacji FB nie mam. Zgodzę się że co nowa aktualizacja to jest gorzej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Po dzisiejszej aktualizacji Messengera wszystko wróciło do normy z wysyłaniem zdjęć Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
atento Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Może ktoś sprawdzić jak na najnowszym firmware działa wam extra turbo szybkie ładowanie bateri? tel z plusa wersja 1.0.8.0 i kibel szybkie expresowe ładowanie które działało prawie rok działa tylko gdy wyłączyć telefon... ładuje, nie ładuje i tak w koło, działa szybsze ładowanie na innej ładowarce i normalne też z problemami, na ileś podłączeń czasami ładuje 1% bateri w 30 minut :D Używam ładowarki z moto g7 plus nigdy nie było problemów i teraz takie coś... Przywracanie do fabryki nie pomaga, poprawnie ładuje tylko przy wyłączonym telefonie. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Turbo charger działa u mnie na indukcji i kablu. Miałem kiedyś problem, że nie ładował to oddałem tel do serwisu i wymienili mi płytkę USB. U mnie powodem braku ładowania była spalona płytka, i prawdopodobnie przyczyna była awaria tacki indukcyjnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Czy działa wam dalej volte/vowifi z play? U mnie wyłączyli i nie wiem czy to dotyczy wszystkich słuchawek xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 4 minuty temu, gasie napisał: nie wiem czy to dotyczy wszystkich słuchawek xiaomi. Wyłączyli. Nie wiem czy wszystkim, ale nie tylko Xiaomi. Bez problemu włączają ponownie. Np przez czat w aplikacji Play24 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atento Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 23 minuty temu, Bartos napisał: Turbo charger działa u mnie na indukcji i kablu. Ale normalnie masz przy ładowaniu dwie błyskawice koło bateri? Bo to słabsze turbo z jedną błyskawicą normalnie działa. Raczej nic spalone nie jest, wszak stało się to zaraz po update, po włączeniu od razu przestało funkcjonować. działa tylko na wyłaczonym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Tak, dwie. Jak miałem jedną to właśnie płytka siadła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 To jak myślisz, że to wina updatu to zrób downgrade na próbę do wersji na jakiej wiesz, że działało i wykluczysz/potwierdzisz. U mnie działa tak jak działało, dwie błyskawice, 40 min i naładowane (zwykle nie rozładowuje do końca tylko tak powiedzmy przy 30% podpinam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
atento Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Podobno ten typ bateri najlepiej znosi 5%-50% w laptopie tryb najmniejszego zużycia bateri w czasie taki jest. Poczytam jak zrobic downgrade... Dzięki za sprawdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Ja słyszałem, że nie powinno się schodzić ani poniżej tych 20, ani doładowywać do maksimum. Czyli taka praca w przedziale 30-80% była by najzdrowsza. A, że nie chce mi się pilnować telefonu jak jest na ładowarce, to po prostu staram się nie rozładowywać za bardzo. Co w sumie nie jest trudne bo Mi9 przyzwoicie trzyma na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Tak, dwie. Jak miałem jedną to właśnie płytka siadła. Są 3 tryby ChargeQuick charge Turbo charge Polecam sprawdzić aktualizacje AOD . Dodali kolorowe ikony i jest ich dużo więcej Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Za Chiny ludowe nie mogę włączyć volte /vowifi. W play mam włączone. Próbowałem robić wg. poradnika do mi8 i nic, nie mogę w drugim etapie przesunąć przełączników (w info o telefonie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 3 minuty temu, Soplus napisał: W play mam włączone. W Mi9? Jesteś pewien że masz w Play włączone? Kilka dni temu wyłączyli całej masie ludzi z różnymi telefonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 hour ago, FromWP said: W Mi9? Jesteś pewien że masz w Play włączone? Kilka dni temu wyłączyli całej masie ludzi z różnymi telefonami. Tak, załawiałem na chacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 34 minuty temu, Soplus napisał: Tak, załawiałem na chacie. W Mi 9 powinno zadziałać bez grzebania w tych przełącznikach. Tu przykład, przełączniki wyłączone, a VoLTE działa, jest ikona i usługa ims też pokazuje że działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Ja tylko wspomnę, że poprawki bezpieczeństwa mamy z 1-01-2020. Troszkę słabo.. Ostatnio też coś czytałem, że pracują nad MIUI12 i 11 będą lekko mówiąc zaniedbywać. Jeszcze spoko bo telefon nie był jakoś przesadnie drogi, ale jeśli posiadacze Mi10 będą mieli podobne wsparcie to nie zazdroszczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 godzinę temu, FromWP napisał: W Mi 9 powinno zadziałać bez grzebania w tych przełącznikach. Tu przykład, przełączniki wyłączone, a VoLTE działa, jest ikona i usługa ims też pokazuje że działa. No niestety. W życiu takiej ikony nie widziałem. Wszystkie usługi w ims mam niedostępne a ims niezarejestrowane. EDIT Jednak play nie włączył. Kolejna interwencja i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts