Jump to content

Recommended Posts

Posted
A do czego jest ta biała linia na dole ekranu? To ma jakąś funkcję czy tylko element wizualny?
Kolejna osoba pyta. Coś musicie mieć włączone, bo ja tej kreski nie mam.

Tap, tap, tap, Tapatalk

Posted (edited)

No tak, tylko powiedzcie mi co? Ja nic nie zmieniałem, od kiedy telefon się włączył po updacie to jest.

Edit: Ok, to jest szybkie przełączanie między aplikacjami. Poprzesuwajcie po tym palcem w lewo i prawo, zobaczycie o co chodzi.

Edited by Karls
Posted (edited)

Nie dokładnie ale prawie trafiłeś Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Wyświetlacz pełnoekranowy. Chyba, że Twoja ścieżka jest prawidłowa, jeśli nie używasz gestów.

Edited by Karls
Posted

Spoko :wink:. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje: da się jakoś ustawić, żeby stan pakietu pokazywało w centrum kontroli? Widziałem to na screenach i nie wiem, czy zrezygnowali z tego?

Posted (edited)

Pierwsze negatywne spostrzeżenie po aktualizacji to sposób ściągania paska powiadomień/szybkich akcji... Teraz są osobno co skutkuje tym że np będąc w aplikacji Facebook/YouTube nie możemy ściągnąć paska funkcji żeby np podjaśnić ekran ponieważ ciągnąć od środka ekranu po prostu odświeżamy daną aplikację, trzeba z niej wyjść i dopeiro wtedy wyciągnąć pasek funkcji.

Strasznie irytujące to jest, chyba będę żałował tej aktualizacji.

Edit. 

Ten sam problem będąc np w ustawieniach telefonu, ogólnie pasek funkcji można otworzyć tylko będąc na pulpicie...chyba że ja robię coś źle lub można to jakoś zmienić?

Edited by TED
Posted

Nie mam z tym problemu, ściągaj z prawej lub lewej strony.

Ja np. mam problem z powiadomieniami Gmail, dostaje losowo, przeważnie nie mam powiadomień o nowej poczcie. Pierwszy global na którym nie działają powiadomienia. 

• Thanks 1
Posted

Pasek ustawień rozjaśniania możesz ściągnąć w pulpicie i w każdej aplikacji. Prawa strona ustawienia, lewa powiadomienia

• Thanks 1
Posted

Ja natomiast znalazłem dla mnie duży problem, mianowicie można ściągnąć centrum akcji przy zablokowanym ekranie. Ktoś znalazł opcje blokady tej funkcji? Przecież każdy może sobie włączyć dane czy nfc jak nie ma dostępu do urządzenia. 

Posted
1 minutę temu, eNse napisał:

Ja natomiast znalazłem dla mnie duży problem, mianowicie można ściągnąć centrum akcji przy zablokowanym ekranie. Ktoś znalazł opcje blokady tej funkcji? Przecież każdy może sobie włączyć dane czy nfc jak nie ma dostępu do urządzenia. 

Przecież wcześniej też tak było? 

Posted
3 godziny temu, TED napisał:

Pierwsze negatywne spostrzeżenie po aktualizacji to sposób ściągania paska powiadomień/szybkich akcji... Teraz są osobno co skutkuje tym że np będąc w aplikacji Facebook/YouTube nie możemy ściągnąć paska funkcji żeby np podjaśnić ekran ponieważ ciągnąć od środka ekranu po prostu odświeżamy daną aplikację, trzeba z niej wyjść i dopeiro wtedy wyciągnąć pasek funkcji.

Przecież sposób ściągania górnej belki, można przywrócić do klasycznego wyglądu, dokładnie tak jak to było na MIUI 11.

• Thanks 1
Posted
Ale mozna to wylaczyc.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Posted
2 godziny temu, galakty napisał:

Przecież wcześniej też tak było? 

Można było to zablokować, teraz takiej opcji nigdzie nie widzę 

Posted

Z 15 minut przeglądałem menu i nie znalazłem.

Mam tylko nadzieję że nie zmienili sposobu płatności przez NFC. Tzn że musi być odblokowany telefon.

Tap, tap, tap, Tapatalk

P.S.

Ale to już będzie problem żony.

Właśnie przyjechał Mi 10 Pro :D

Posted
3 minuty temu, eNse napisał:

Można było to zablokować, teraz takiej opcji nigdzie nie widzę 

Ale po co to blokować? Ktoś obcy weźmie Ci telefon i co, powłącza dane albo nfc? :D 

Posted
38 minut temu, orte napisał:

Z 15 minut przeglądałem menu i nie znalazłem.

Mam tylko nadzieję że nie zmienili sposobu płatności przez NFC. Tzn że musi być odblokowany telefon.

Tap, tap, tap, Tapatalk

P.S.

Ale to już będzie problem żony.

Właśnie przyjechał Mi 10 Pro :D

Przecież nie trzeba odblokować żeby płacić właśnie i dlatego chciałbym mieć zablokowane centrum. Moim Mi9 płaci się bez problemu tylko po podświetleniu do ekranu blokady 

Posted

U mnie trzeba.
Jak nie mam odblokowanego telefonu to płatność nie przechodzi.
Kilkukrotnie sprawdzone ;)

Tap, tap, tap, Tapatalk

• Like 1
Posted

Jak dla mnie to przy zablokowanym telefonie płatność nie powinna przechodzić bo to jest potężna luka bezpieczeństwa. Bo tak to co - ktoś Ci zeskanuje kieszeń i obciążenie konta zrobi?

• Like 1
Posted

U mnie też na zablokowanym ekranie nie płaci, lepiej sobie sprawdźcie ustawienia i co macie wgrane skoro da się płacić... 

Posted

Wystarczy podświetlić ekran i płatność przejdzie, nie trzeba mieć odblokowanego ekranu. Płaciłem dziś i nic się tu nie zmieniło

Posted

Pytanko czy na ostatniej aktualizacji V12.0.1.0QFAEUXM EEA jest możliwość zmiany, pobrania AOD w aplikacji motywy? Czy ten bajer z racji RODO nie działa na Eea lub na globalu też?  Niech ktoś sprawdzi jak bardzo różni się od wersji xiaomi.eu i jak z płynnością i bateria. Pozdrawiam

Posted

Zna ktoś sposób na zmodyfikowanie gestów nawigacyjnych? Wszystko jest ok za wyjątkiem gestu do akcji "wstecz". Najbardziej pasowałoby mi tapnięcie tej białej belki pod ekranem żeby wykonać tą akcję. Próbowałem aplikacji gesturePlus z xda, ale nie działa chyba z miui 12 za dobrze. 

Posted (edited)
5 godzin temu, pkonrad napisał:

Przecież sposób ściągania górnej belki, można przywrócić do klasycznego wyglądu, dokładnie tak jak to było na MIUI 11.

Faktycznie. Dziękuję za inspirację w szukaniu.

Pozdrawiam

Edited by TED
Posted

To Wy sobie sprawdźcie czy tylko przy podświetlonym ekranie blokady nie da się zapłacić ;)
Ustawione wszystko dobrze

• Haha 1
Posted

Sprawdzałem wielokrotnie na 11, na 12 nie miałem jeszcze okazji.
Jak tylko podświetlony to nie zapłacę, muszę go odblokować, tzn musiałem, bo teraz nie wiem.

Tap, tap, tap, Tapatalk

Posted
1 godzinę temu, orte napisał:

Sprawdzałem wielokrotnie na 11, na 12 nie miałem jeszcze okazji.
Jak tylko podświetlony to nie zapłacę, muszę go odblokować, tzn musiałem, bo teraz nie wiem.

Tap, tap, tap, Tapatalk

Jaka aplikacja do płatności?