Kotlet Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Dokładnie, zdalny ekran działa całkiem dobrze. U mnie z 6-cio letnim tv LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 W sumie to większość tych niby błędów co ludzie tu mają da się naprawić wgrywając soft od nowa, lub czyszcząc dane (wszystkie lub tylko wybranych aplikacji). Przykładowo ten czynnik linii papilarnych - wyczyszczenie danych "In-display fingerprint", dodanie palca od nowa i restart telefonu - i działa jak trzeba. Nawet jak jakiś bug się pojawia po aktualizacji to nie ma co od razu wieszać psów że "znowu zepsuli", bo większość to problemy spowodowane przez pozostałości i śmieci na telefonie a nie realny problem z romem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Na 6 letnim tv też mi działa, ale na tv nowszym czy miboxie już nie. Zresztą są ze 2 tematy o tym w problemach i zdaje się tutaj też ktoś o tym wspomin albo w dyskusji ogólnej też ktoś o to pytał. Fakt w dwóch tych tematach ja pisałem. https://forum.xda-developers.com/Mi-9/help/official-miui-11-miracast-problem-t3997341/amp/ http://c.mi.com/thread-2528844-1-0.html Wygrywałem ponownie aktualizacje, zresztą zawsze je wgrywam z pełnego pliku ręcznie. Ewentualnie może by pomogło wyczyszczenie telefonu i wgranie na czysto, ale mam za mało czasu na takie zabawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 (edited) Nie wiem jaką masz wersję Mi Box, mnie na 4k działa przesyłanie obrazu. I tu jeszcze trzeba rozróżnić ekran bezprzewodowy od casta. Mi Box nie jest wykrywany jako urządzenie wspierające Casta (ekran bezprzewodowy działa bez problemu), podczas gdy telewizory sąsiadów mi znajduje. Także zakładałbym, że raczej problem jest po stronie box i tego, że jest na androidzie TV 8.0. Ewentualnie tego, że MIUI 11 nie może się ze starym androidiem 8.0 dogadać, bo ktoś tam twierdził, że na MIUI 10 to ponoć działało, przynajmniej na niektórych modelach. Edited January 15, 2020 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 @Karls faktycznie cast to nie to samo co wifi display. Na tym drugim znajduje miboxa i działa normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Tak właśnie. Przy czym nie wiem czy z tym Castem to wina telefonu czy boxa czy ogólnie MIUI11 bo tam gdzie podlinkowałeś to z absolutnie różnymi modelami telefonów ludzie piszą. Zagmatwana sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Mi9 global 11.0.4 - przestał działać czujnik zbliżeniowy, na 11.0.3 było ok, ma ktoś taki przypadek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 U siebie nie zauważyłem takiego problemu spróbuj zrobić reset sprawdź go jeszcze w menu serwisowym *#*#6484#*#*Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 13 minut temu, deamonix napisał: U siebie nie zauważyłem takiego problemu spróbuj zrobić reset sprawdź go jeszcze w menu serwisowym *#*#6484#*#* Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka W menu serwisowym czujnik nie reaguje, wcześniej działał ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Spróbuj hard reset kiedyś tak miałem w mi mix 2s to jedynie oddanie na gwarancje pomogło ;( ale z tego powodu kupiłem mi9 bo kasę oddali Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 15 minut temu, deamonix napisał: Spróbuj hard reset kiedyś tak miałem w mi mix 2s to jedynie oddanie na gwarancje pomogło ;( ale z tego powodu kupiłem mi9 bo kasę oddali Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Hard reset mi wszystko usunie... :-\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Co za problem kopie bezpieczeństwa lub zagrać na kompa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Cześć, Czy ktoś na miui 11.0.6 ma problem z Google Pay? Mi, chyba od czasu aktualizacji, wywala konto i co skonfiguruje na nowo, to po jakimś czasie (godziny, dni?) każe od nowa wybrać konto, z którego chcę korzystać. Miał ktoś podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Nie korzystam z Google Pay. Jeśli Twój bank oferuje alternatywnie swoją aplikację to lepiej idź w tę stronę, z GP wiecznie ludzie mają problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Nie korzystam z Google Pay. Jeśli Twój bank oferuje alternatywnie swoją aplikację to lepiej idź w tę stronę, z GP wiecznie ludzie mają problemy.Nigdy nie miałem problemu z gpay na mi9 (global EEA) Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Nie mówię tu o Mi9, ogólnie GP po tym co czytam wydaje się wadliwy - na różnych telefonach ludzie na niego narzekają, więc chyba lepiej unikać jak jest taka opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Ja mam problem z GooglePay od dłuższego czasu, raz działa, a raz nie. Bez sensu są takie płatności zbliżeniowe kiedy trzeba co chwilę karty szukać bo nie można zapłacić. Wie ktoś czy w mBanku jest możliwość płacenia NFC w inny sposób niż GooglePay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir19 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 W sklepie nigdy nie miałem problemu z płatnością, używam około 10 różnych kart. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 16 minut temu, cocoz napisał: czy w mBanku jest możliwość płacenia NFC w inny sposób niż GooglePay? Na pewno przez ich apkę da się BLIK-iem w sklepie zapłacić ale czy zbliżeniowo to już nie wiem - jakiś inteligent mógł to zrobić tak, że po prostu GooglePay Ci wywoła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 24 minuty temu, cocoz napisał: Ja mam problem z GooglePay od dłuższego czasu, raz działa, a raz nie. Bez sensu są takie płatności zbliżeniowe kiedy trzeba co chwilę karty szukać bo nie można zapłacić. Wie ktoś czy w mBanku jest możliwość płacenia NFC w inny sposób niż GooglePay? Używam mbanku od lat, NFC od lat, nigdy nie miałem problemu z płatnością. Oczywiście Global niegrzebany. Jeśli na globalu masz takie problemy, to dziwne. Jeśli masz xiaomi.eu, to normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Ja mam EEA. Telefon kupiony w MiStore. Dawać na gwarancję? Jak sądzicie? Może coś źle robię przy terminalu? Ogólnie wystarczy przyłożyć wybudzony telefon czy jest jakaś inna procedura? Dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 No ja muszę w peopay włączyć apke i włączyć płatność kartą bo tak to nie zatrybi i w sumie dobrze, że tak jest. Nigdy z google pay nie korzystałem może tam jest inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Ja mam EEA. Telefon kupiony w MiStore. Dawać na gwarancję? Jak sądzicie? Może coś źle robię przy terminalu? Ogólnie wystarczy przyłożyć wybudzony telefon czy jest jakaś inna procedura? Dzięki za podpowiedzi Wybudzony i odblokowany! na Andku 10, poprzednio wystarczało mi same wybudzenie.Też mam EEA, używam od czerwca, nigdy żadnych problemów z GP i mBankiem. Raz się nie udało, ale wystarczy czytać co pisze terminal i telefon, właśnie wtedy dowiedziałem się że musi być jeszcze odblokowany. P.S.Też kupowałem w Mi Store. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 31 minut temu, cocoz napisał: Ja mam EEA. Telefon kupiony w MiStore. Dawać na gwarancję? Jak sądzicie? Może coś źle robię przy terminalu? Ogólnie wystarczy przyłożyć wybudzony telefon czy jest jakaś inna procedura? Dzięki za podpowiedzi Nie ma, powinno wystarczyć odblokowanie telefonu. Jedyne co możesz sprawdzić w uprawnieniach aplikacji mBanku to zezwolenie na "wyświetlanie wyskakujących okien w tle" (ale to raczej przy używaniu blika potrzebne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Nie mówię tu o Mi9, ogólnie GP po tym co czytam wydaje się wadliwy - na różnych telefonach ludzie na niego narzekają, więc chyba lepiej unikać jak jest taka opcja.Skoro nie korzystasz, a tylko ci się wydaje to jaką wartość ma Twój wcześniejszy post? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Czysto poglądową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Czyli zerowa, dziękuję.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgody Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 U mnie od ostatniej aktualizacji mBank zaczęło wywalać kartę z GP. Zobaczę kiedy ostatnio aktualizowali GP któraś z aplikacji wprowadza błąd.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Bug po stronie aparatu. Kiedyś był na kilku betach, bo sam taki miałem - chodzi o przecinki i kropki. My używamy przecinków, apka wymusza kropki. Stąd FC. Na becie jest to już dawno naprawione, dziwne, że nie zweryfikowali tego na stable... Podmiana apki powinna zadziałać.Tylko że aplikacji systemowej Aparat nie są da się odinstalować, a próba instalacji starszej wersji na nowszą skończy się niepowodzeniem, więc nie bardzo jest jak podmienić tą apkę na inną wersję, chyba że jest poprawiona nowsza wersja niż 3.0(3). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 No to trzeba czekać. Wersja aparatu się nie zmienia, oni tylko dodają uaktualniony kod do nowszych wersji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Dodali też tryb vlogowania z takimi różnymi efektami. Coś podobnego było zdaje się w edycji teraz jest w aparacie. Niby nagrywa w 1080p ale to jest raczej z niższej do wyższej rozdzielczości rozciągane bo wygląda źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Witam, u mnie brak info o aktualizacji, nadal 11.0.3Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 To wgraj samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 (edited) Uważaj co mu doradzasz - przecież to wersja international (MI w kodzie romu). Dla tej edycji to jest najnowsze wydanie. Jak sobie nagra 11.0.6 z EEA to nie wiem czy mu w ogóle telefon wstanie. Edited February 9, 2020 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Od miesiąca najnowsze to: MIUI V11.0.4.0.QFAMIXM, także kolego jesteście trochę nie na czasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts