Karls Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 To masz EEA. Na Global International najnowszy jest V10.2.13, także już zupełny odjazd jak na flagowca . Chyba tylko rosyjski jest bardziej do tyłu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 27 minut temu, cocoz napisał: Trochę? Ja do tej pory mam 10.2.28 i poprawki z czerwca. Nie wiem czy to śmieszne czy żałosne Fakt, to jest akurat żałosne, szczerze mówiąc jak długo mam telefony tej firmy to pierwszy raz się spotkałem z takim podejściem do klienta. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Kiedyś miałem Redmi Note 3 Pro i tam były aktualizacje co tydzień z tego co pamiętam i to było całkiem spoko dla mnie, później Redmi Note 5, który aktualnie ma moja dziewczyna i tam było lepiej z aktualizacjami niż na Mi9. Ogólnie olewają temat i ciężko się dziwić skoro wydali już Mi9 SE, Mi9T, Mi9T Pro i ostatnio czytałem coś o Mi9 Lite Brakuje chyba tylko Mi9 Max, Mi9 Mini i jeszcze czegoś. W takiej sytuacji nazywanie Mi9 flagowcem nie ma sensu, skoro jest nim tylko z nazwy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 48 minut temu, zoltan78 napisał: Fakt, to jest akurat żałosne, szczerze mówiąc jak długo mam telefony tej firmy to pierwszy raz się spotkałem z takim podejściem do klienta. Żałosne jest to, że Mi 8 ma nowsze poprawki i usprawnienia niż Mi 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 59 minut temu, dzidexx napisał: Przecież Mi9 czeka na Miui 11 z Androidem Q. Mogliście się zapisać na testy. Jeśli chodzi o androida Q z MIUI 11 w wersji Global to może do końca roku wyjdzie. Nie wspominając już o EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) Ja mam poprawki w sierpnia Edited September 4, 2019 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 bo mamy EEA a nie global Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Też mam niby EEA, tak pisał kolega wyżej, a mam stare poprawki i 10.2.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 10.2.30 jeszcze nie jest dostępny w OTA, koledzy pewnie ręcznie paczkę wgrali. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 10.2.30 jeszcze nie jest dostępny w OTA, koledzy pewnie ręcznie paczkę wgrali.Dokładnie, ja wgrywałem przez twrp i wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 A ja normalnie paczkę z pod linka targałem... I instalowałem z "wybierz paczkę"... Jak nie można modzić, to trzeba kombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 11 godzin temu, Karls napisał: 10.2.30 jeszcze nie jest dostępny w OTA, koledzy pewnie ręcznie paczkę wgrali. Chyba, że tak Już myślałem, że jedni dostają, a inni niekoniecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_szelago Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 A jak wyglada sytuacja z bateria? Nie mowie ze jest zle ale czy widac jakas roznice na plus?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 Nie widzę różnicy. 5-6,5h włączonego ekranu. Zależy co się robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 A na tej nowej wersji EEA problem z automatyczną jasnością i ikonami powiadomień zniknął ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Z ikonami nie, to raczej dopiero na MIUI11. Co do jasności to nie wiem, ale skoro DC Dimming dodali to zaryzykuję, że może tak.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Moja tam nie ma problemu ani z jednym... Ani z drugim... 10.2.30 EEA A ikony to notch zainstalowany... I nawet go nie konfigurowała "bo po co jeżeli działa.... i stada ikon 24 h/dobę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 na AOD znikaja po czasie lub od natłoku. Na pasku yo samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Dla tych co narzekają na słabe wsparcie dla flagowca Mi 9 informuję, że w dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania EEA Stable ROM (wersja dla Europy) dla Mi 9. MIUI V10.2.30.0.PFAEUXM jest już rozsyłana OTA, a jak ktos nie widzi jeszcze aktualizacji, nizej wrzucam linki. Paczka OTA 514 MB do aktualizacji z wersji 10.2.28.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.30.0.PFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V10.2.28.0.PFAEUXM-V10.2.30.0.PFAEUXM-1603271cb9-9.0.zip Pełny ROM Recovery 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.30.0.PFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V10.2.30.0.PFAEUXM_82c5904459_9.0.zip Changelog: System Optimization: Reduce noise at low volume for earphone and speakers Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade Optimization: In-screen fingerprint scanner's response Fix: Fingerprint icon didn't always appear on the Lock screen 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 To jest to samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Wydaje się, że jest to samo:Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 A Global dalej na 10.2.13.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 @galakty z ciekawości zapytam, co Cię trzyma na Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 9 minut temu, zoltan78 napisał: @galakty z ciekawości zapytam, co Cię trzyma na Global? Stabilność i NFC. I proszę nie pisać że na xiaomi.eu też działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 8 minut temu, galakty napisał: Stabilność i NFC. I proszę nie pisać że na xiaomi.eu też działają Nie miałem na myśli xiaomi.eu tylko EEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 2 minuty temu, zoltan78 napisał: Nie miałem na myśli xiaomi.eu tylko EEA Jedni polecają Globala, drudzy EEA, sam już nie wiem co wgrywać. Miałem Globala oficjalnie i tak zostało, w sumie to tylko DC Dimming mi brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 1 minutę temu, galakty napisał: Jedni polecają Globala, drudzy EEA, sam już nie wiem co wgrywać. Miałem Globala oficjalnie i tak zostało, w sumie to tylko DC Dimming mi brakuje. Miałem wcześniej EEA i Globala stable oraz bete przed przesiadką na xiaomi.eu. Z tych oficjalnych to najbardziej zadowolony byłem z EEA wszystko działało, szybciej aktualizacje puszczali i dużo mniej reklam było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Jedni polecają Globala, drudzy EEA, sam już nie wiem co wgrywać. Miałem Globala oficjalnie i tak zostało, w sumie to tylko DC Dimming mi brakuje. Przetestuj wszystkie sam i zdecyduj , powiem jedno bez różnicy. Albo zostaniesz na xiaomi.eu bo nie będzie Ci się chciało wracać na Globala lub na Globalu z zablokowanym bootloaderem. Jeśli chodzi o wygodę i brak kombinowania? Global lub Global EEA, w sumie z takim softem jaki zakupiłeś telefon, wiadomo tylko nowsza numeracja i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 9 minut temu, zoltan78 napisał: Miałem wcześniej EEA i Globala stable oraz bete przed przesiadką na xiaomi.eu. Z tych oficjalnych to najbardziej zadowolony byłem z EEA wszystko działało, szybciej aktualizacje puszczali i dużo mniej reklam było. Dałem DNS i nie mam reklam wcale. Telefon szybki, aparat dobry, wsio działa. Nieco irytują poprawki bezpieczeństwa, bo Mi8 ma nowsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Po czym rozpoznać global a EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 No proszę, aktualizacja przyniosła mi VoLTE, i to w Play, które próbowałem bezskutecznie uruchomić od 3 miesięcy. Oczywiście połączenia przychodzące wyświetlają się jako nieznane - coś można z tym zrobić?? WiFi Calling chyba nadal nie działa. Ciekawe na jak długo mam tą niewątpliwą przyjemność... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 4 godziny temu, galakty napisał: Dałem DNS i nie mam reklam wcale. Ale na routerze czy w telefonie sobie na sztywno ustawiłeś? Próbowałem z polską aplikacją Blokada sobie ogarnąć reklamy ale coś jest z nią nie tak - po raz pierwszy chyba odkąd mam ten telefon to na chwilę się zawiesił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampersowy Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 3 godziny temu, Kotlet napisał: No proszę, aktualizacja przyniosła mi VoLTE, i to w Play, które próbowałem bezskutecznie uruchomić od 3 miesięcy. Oczywiście połączenia przychodzące wyświetlają się jako nieznane - coś można z tym zrobić?? WiFi Calling chyba nadal nie działa. Ciekawe na jak długo mam tą niewątpliwą przyjemność... Słuchaj wina Playa mam to samo... Jak mam VOLTE pokazuje mi przy połączeniu "nieznany" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 (edited) 20 minut temu, pampersowy napisał: Słuchaj wina Playa mam to samo... Jak mam VOLTE pokazuje mi przy połączeniu "nieznany" Ale jest to dziwne, bo córka ma mi8(też global) i jej wyświetla normalnie, a żeby było śmieszniej na żony mi8(eu) nie można uruchomić ;] Edited September 12, 2019 by Dinar Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Słuchaj wina Playa mam to samo... Jak mam VOLTE pokazuje mi przy połączeniu "nieznany"Miałem to samo w Orange. Zadzwoniłem powiedziałem , że mam Samsunga S10 i już wyświetla numer . Jedynie co mnie dziwi to to , że podczas dzwonienia dalej mi schodzi tryb na H a przecież miało się tym charakteryzować , że dalej pozostajemy w 4g. Jedynie pojawiła się ikonka HDWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts