Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

Kiedyś miałem Redmi Note 3 Pro i tam były aktualizacje co tydzień z tego co pamiętam i to było całkiem spoko dla mnie, później Redmi Note 5, który aktualnie ma moja dziewczyna i tam było lepiej z aktualizacjami niż na Mi9. Ogólnie olewają temat i ciężko się dziwić skoro wydali już Mi9 SE, Mi9T, Mi9T Pro i ostatnio czytałem coś o Mi9 Lite :D Brakuje chyba tylko Mi9 Max, Mi9 Mini i jeszcze czegoś. W takiej sytuacji nazywanie Mi9 flagowcem nie ma sensu, skoro jest nim tylko z nazwy. 

• Confused 1

48 minut temu, zoltan78 napisał:

Fakt, to jest akurat żałosne, szczerze mówiąc jak długo mam telefony tej firmy to pierwszy raz się spotkałem z takim podejściem do klienta. 

Żałosne jest to, że Mi 8 ma nowsze poprawki i usprawnienia niż Mi 9. 

Dla tych co narzekają na słabe wsparcie dla flagowca Mi 9 informuję, że w dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania EEA Stable ROM (wersja dla Europydla Mi 9.

MIUI V10.2.30.0.PFAEUXM jest już rozsyłana OTA, a jak ktos nie widzi jeszcze aktualizacji, nizej wrzucam linki.

Paczka OTA 514 MB do aktualizacji z wersji 10.2.28.0:

https://bigota.d.miui.com/V10.2.30.0.PFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V10.2.28.0.PFAEUXM-V10.2.30.0.PFAEUXM-1603271cb9-9.0.zip

Pełny ROM Recovery 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI:

https://bigota.d.miui.com/V10.2.30.0.PFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V10.2.30.0.PFAEUXM_82c5904459_9.0.zip

Changelog:

• System
    • Optimization: Reduce noise at low volume for earphone and speakers
    • Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security.
  • Lockscreen, status bar, Notification shade
    • Optimization: In-screen fingerprint scanner's response
    • Fix: Fingerprint icon didn't always appear on the Lock screen
  • Like 2

1 minutę temu, galakty napisał:

Jedni polecają Globala, drudzy EEA, sam już nie wiem co wgrywać. Miałem Globala oficjalnie i tak zostało, w sumie to tylko DC Dimming mi brakuje. 

Miałem wcześniej EEA i Globala stable oraz bete przed przesiadką na xiaomi.eu. Z tych oficjalnych to najbardziej zadowolony byłem z EEA wszystko działało, szybciej aktualizacje puszczali i dużo mniej reklam było.

Jedni polecają Globala, drudzy EEA, sam już nie wiem co wgrywać. Miałem Globala oficjalnie i tak zostało, w sumie to tylko DC Dimming mi brakuje. 
Przetestuj wszystkie sam i zdecyduj , powiem jedno bez różnicy. Albo zostaniesz na xiaomi.eu bo nie będzie Ci się chciało wracać na Globala lub na Globalu z zablokowanym bootloaderem. Jeśli chodzi o wygodę i brak kombinowania? Global lub Global EEA, w sumie z takim softem jaki zakupiłeś telefon, wiadomo tylko nowsza numeracja i tyle.

9 minut temu, zoltan78 napisał:

Miałem wcześniej EEA i Globala stable oraz bete przed przesiadką na xiaomi.eu. Z tych oficjalnych to najbardziej zadowolony byłem z EEA wszystko działało, szybciej aktualizacje puszczali i dużo mniej reklam było.

Dałem DNS i nie mam reklam wcale. Telefon szybki, aparat dobry, wsio działa. Nieco irytują poprawki bezpieczeństwa, bo Mi8 ma nowsze :D 

No proszę, aktualizacja przyniosła mi VoLTE, i to w Play, które próbowałem bezskutecznie uruchomić od 3 miesięcy. Oczywiście połączenia przychodzące wyświetlają się jako nieznane - coś można z tym zrobić??

WiFi Calling chyba nadal nie działa.

Ciekawe na jak długo mam tą niewątpliwą przyjemność...:grin:

Screenshot_2019-09-12-16-27-41-895_com.miui.home.png

4 godziny temu, galakty napisał:

Dałem DNS i nie mam reklam wcale.

Ale na routerze czy w telefonie sobie na sztywno ustawiłeś? Próbowałem z polską aplikacją Blokada sobie ogarnąć reklamy ale coś jest z nią nie tak - po raz pierwszy chyba odkąd mam ten telefon to na chwilę się zawiesił.

3 godziny temu, Kotlet napisał:

No proszę, aktualizacja przyniosła mi VoLTE, i to w Play, które próbowałem bezskutecznie uruchomić od 3 miesięcy. Oczywiście połączenia przychodzące wyświetlają się jako nieznane - coś można z tym zrobić??

WiFi Calling chyba nadal nie działa.

Ciekawe na jak długo mam tą niewątpliwą przyjemność...:grin:

Słuchaj wina Playa mam to samo... Jak mam VOLTE pokazuje mi przy połączeniu "nieznany"

20 minut temu, pampersowy napisał:

Słuchaj wina Playa mam to samo... Jak mam VOLTE pokazuje mi przy połączeniu "nieznany"

Ale jest to dziwne, bo córka ma mi8(też global) i jej wyświetla normalnie, a żeby było śmieszniej na żony mi8(eu) nie można uruchomić ;]

Edited by Dinar

Miałem to samo w Orange. Zadzwoniłem powiedziałem , że mam Samsunga S10 i już wyświetla numer . Jedynie co mnie dziwi to to , że podczas dzwonienia dalej mi schodzi tryb na H a przecież miało się tym charakteryzować , że dalej pozostajemy w 4g. Jedynie pojawiła się ikonka HD

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka