Adasiek74 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 1 godzinę temu, olutus napisał: Jestem szczesciarzem bo u mnie na 27 póki co nic się nie dzieje Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Jedyne co zaobserwowałem to lag z podbiciem oświetlenia na słońcu jak ktoś dzwoni. Poza tym zero uwag. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Też mam błąd oświetlenia po odblokowaniu czasem. Jest też błąd z ikoną NFC na belce którą dodali. Mianowicie można je włączyć mimo zablokowanego telefonu - po próbie włączenia powinien prosić o odblokowanie telefonu (złodziej może bez problemów płacić twoim telefonem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Moja tam nie problemlemów na 2.27. A, że nie wie o tym, że można w takim miejscu mieszać w aparacie to na razie mam ciszę i nic nie zgłasza Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Nie ma żadnych ikon powiadomień które nie znikają i można chyba o tym zapomnieć. Temperatury też ma trochę wyższe. Ehh po co ja głupi za każdym razem aktualizuje xd a i u mnie dziś zauważyłem, że autofocus w aparacie zaczął działać jak chce czy to w apce aparatu czy gcamera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadi Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 A może wybrać takie tło ciemne, gdzie tylko w miejscu palca jest jaśniejsze tło i jest szansa że problem zniknieTyped by Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) 2 godziny temu, stereo0 napisał: Nie ma żadnych ikon powiadomień które nie znikają i można chyba o tym zapomnieć. Podobno na Global Beta już to naprawili, przynajmniej tak głosili na XDA, dlatego pytam. Ale skoro mówisz, że do stable to jeszcze nie trafiło to nic, trzeba dalej czekać. Edited July 18, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 U mnie na 27 świruje czytnik palca. Na 26 było ok. Czasem się częściowo tylko podświetla.Bateria szybciej schodzi na.lte Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Na mi8 czekają (sam nie czekałem bo tam miałem miuipolska) do dzisiaj a na becie chyba to też jest od dawna. Chcesz powiadomienia to wygraj miuipolska albo betę xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Wiesz co, za cenę ikonek to mi szkoda xiaomi.eu wgrywać. Jak by nie patrzeć to na becie jest robione i co tydzień jest loteria czy coś nie będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Czy piszecie o tym co na focie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Z tego co kojarzę, to na ostatniej stable - 10.2.9, oprócz braku skrótu NFC i % baterii obok ikony, to wszystko raczej hula. Czy czegoś nie zauważyłem...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 @JamCiTo - nie do końca. Z tego co widzę to masz tą aplikacje zainstalowaną. Niestety wtedy te ikony mają stała pozycję i wygląda to jak u Ciebie - niby ok ale widać, że coś nie do końca się komponuje.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Wiem... Tutaj i tak luz, ale ostatnio miała dwa rzędy i jeszcze pod spodem trzy kropki... Coś "Test notch" czy jakoś tak... Jeżeli "perfekcjonistce" i "estetyczce" to nie przeszkadza, to ja nie widzę problemu... Tym bardziej, że to to w ogóle nie skonfigurowane ma, a ja nie mogę pomieszać, bo zaraz jest: "zostaw! To MÓJ telefon..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Dostępne są aktualizacje: Global - V10.2.13.0.PFAMIXM: http://bigota.d.miui.com/V10.2.13.0.PFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V10.2.13.0.PFAMIXM_b529c3de07_9.0.zip (OTA z 10.2.9.0: http://bigota.d.miui.com/V10.2.13.0.PFAMIXM/miui-blockota-cepheus_global-V10.2.9.0.PFAMIXM-V10.2.13.0.PFAMIXM-797ec4ae6b-9.0.zip) Changelog: Spoiler System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. Contacts Fix: Contacts couldn't be deleted from SIM cards in some cases Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen Fix: Screen didn't always light up for notifications Global EEA - V10.2.28.0.PFAEUXM: http://bigota.d.miui.com/V10.2.28.0.PFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V10.2.28.0.PFAEUXM_ac05750e9a_9.0.zip (OTA z 10.2.27.0: http://bigota.d.miui.com/V10.2.28.0.PFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V10.2.27.0.PFAEUXM-V10.2.28.0.PFAEUXM-0c25e4719d-9.0.zip, z 10.2.22.0 nie ma, jest tylko full ROM) Changelog: Spoiler System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. Contacts Fix: Contacts couldn't be deleted from SIM cards in some cases Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. Fix: Screen didn't always light up for notifications 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Global EEA już zainstalowany - zmieniło się całe nic No ale może chociaż naprawili ten bug czytnika linii papilarnych na wygaszonym ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) 2.28 jest dostępna poprzez OTA dla Global EEA Edited July 19, 2019 by alfabet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Co się zmieniło w praktyce? Bo changelog oszczędny.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Global też już jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Czytnik palca po aktualizacji rakieta;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 @Kinek, przełącznik NFC dodali na pasku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Czytnik palca po aktualizacji rakieta;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTez to zauważyłem. Przyspieszył znacznie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 41 minut temu, mrosi napisał: @Kinek, przełącznik NFC dodali na pasku? Był już w wersji 27. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Przelacznik NFC jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited July 19, 2019 by mrosi Po co tyle pustych wierszy w poście...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 22 minuty temu, Kinek napisał: Przelacznik NFC jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Jest, bo już był. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Czytnik palca po aktualizacji rakieta;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaU mnie działa tak samo dobrze jak przed aktualizacjąWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Ciekawe kiedy ogarną powiadomienia.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 7 minut temu, jarek882 napisał: Ciekawe kiedy ogarną powiadomienia.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nie będzie powiadomień Musisz kupić telefon bez notcha, albo wgrać moda/xiaomi.eu jeśli na nim to działa. Global nope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Nie będzie powiadomień Musisz kupić telefon bez notcha, albo wgrać moda/xiaomi.eu jeśli na nim to działa. Global nope. Huawei jakoś potrafi zrobić na swoich telefonach z notchem jeszcze większym niż tutaj. Nie rozumiem trochę xiaomi Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 1 minutę temu, jarek882 napisał: Huawei jakoś potrafi zrobić na swoich telefonach z notchem jeszcze większym niż tutaj. Nie rozumiem trochę xiaomi Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Bo ich się nie da zrozumieć. Mi8 do tej pory nie ma powiadomień, kupiłem sobie Mi Banda i mam spokój (bo AoD i tak nie wyświetla ikonek firm trzecich). Myślałem że to oczywiste, że w Mi9 z łezką będą te powiadomienia, a tu nie Dopiero K20/Pro mają powiadomienia. Trochę racji mają, po co to programować? Skoro to ostatnie telefony z łezką? Mixy i nowe Mi już nie będą tego miały, zaoszczędzili dwie paczki ryżu Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 37 minut temu, galakty napisał: ......., kupiłem sobie Mi Banda i mam spokój (bo AoD i tak nie wyświetla ikonek firm trzecich) Mógłbyś rozwinąć temat. Czy to jakieś rozwiązanie na "powiadomienia"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 59 minut temu, galakty napisał: Nie będzie powiadomień Musisz kupić telefon bez notcha, albo wgrać moda/xiaomi.eu jeśli na nim to działa. Global nope. Na global beta od wersji 9.3.21 dla Mi9 i Note 7 już ogarnęli, kwestia czasu aż wejdzie w stable. Mi8 to jest inna bajka, tamten notch to jakaś porażka, wielki że już mogli pociągnąć do końca i się we wcięcia nie bawić. Także tu możesz mieć rację, że dla ósemki mogli to olać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 @galakty to nie jest rozwiązanie bo korzystam z textry i za nic nie potrafię zmusić mibanda by z niej odczytywał powiadomienia, a że stokowej apki SMS nie chce korzystać bo mi się nie podoba xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadi Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Bo ich się nie da zrozumieć. Mi8 do tej pory nie ma powiadomień, kupiłem sobie Mi Banda i mam spokój (bo AoD i tak nie wyświetla ikonek firm trzecich). Myślałem że to oczywiste, że w Mi9 z łezką będą te powiadomienia, a tu nie Dopiero K20/Pro mają powiadomienia...Gdyby k20 pro miało Irda to chyba nikt nie miałby dylematu z wyborem. Mając redmi note 3 pro se człowiek przyzwyczaił się do jednego pilota do wielu urządzeń. Obecnie plecy odchodzą od body bo zatrzaski w koło popękały. Ehh kombinują z tym że ten ma Irda i łezkę ale brak Jacka, a k20 bez tej irdy a lepsza bateria :/ a do tego niedopracowany - z pewnymi brakami softTyped by Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 10.2.28 EEA zmieniło się coś w menu ustawień... Ale to czcionka najszybciej... Tak istotnych zmian nie odnotowałem.... Ponieważ Właścicielka odebrała smarka mrucząc pod nosem wyrazy wulgarne i ogólnie uznane za obelżywe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Na tym EEA to z głównych zmian: przełącznik od NFC, personalizacja zegara na ekranie blokady, poprawa działania czytnika linii papilarnych, oraz poprawki bezpieczeństwa. To tak na szybko zauważyłem, zobaczymy co dalej wyjdzie.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoreK03 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 5 godzin temu, Karls napisał: Na tym EEA to z głównych zmian: przełącznik od NFC, personalizacja zegara na ekranie blokady, poprawa działania czytnika linii papilarnych, oraz poprawki bezpieczeństwa. To tak na szybko zauważyłem, zobaczymy co dalej wyjdzie. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk To wszystko było już w 27 za wyjątkiem poprawy działania czytnika xD Też zauważyłem na 28 zdecydowaną poprawę w działaniu czytnika. Małe, a jak cieszy =) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts