Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Odnośnie VoLte temat znajduje się pod tym linkiem. Dyskusje na ten temat prowadzimy w przedmiotowym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Ciekawi mnie kiedy global dostanie aktualizacje bo aktualnie mam 10.2.13.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Ma ktoś jakieś informacje kiedy Mi9 dostanie MIUI 11 oraz Androida 10? Chodzi mi konkretnie kiedy u nas (Global Stable), nie na innym kontynencie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Jak dostanie w tym roku to będzie dobrze. Konkretnej daty nikt Ci nie poda nawet Xiaomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 24 jest konferencja na której mają zaprezentować miui 11 i Mi9 pro ....Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Tak ale Chińskie MIUI11, Global to zupełnie inna bajka i jeszcze długa droga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 W dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania Global Stable ROM dla Mi 9. MIUI V10.2.14.0.PFAMIXM jest już rozsyłana OTA, a jak ktos nie widzi jeszcze aktualizacji, nizej wrzucam linki. Paczka OTA 521 MB do aktualizacji z wersji 10.2.13.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.14.0.PFAMIXM/miui-blockota-cepheus_global-V10.2.13.0.PFAMIXM-V10.2.14.0.PFAMIXM-598a573ba8-9.0.zip Pełny ROM Recovery 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.14.0.PFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V10.2.14.0.PFAMIXM_f17b321377_9.0.zip Changelog: System Optimization: Reduce noise at low volume for earphone and speakers Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade Optimization: In-screen fingerprint scanner's response Fix: Fingerprint icon didn't always appear on the Lock screen 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Doczekaliśmy się jak na global to długo .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Polityka Xiaomi jest strasznie niekonsekwentna. Nie dość że dostajecie update po długim czasie, to jeszcze ze starymi poprawkami, gdzie Mi 8 czy Mi Mix 2S dostały najnowsze...Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 3 minuty temu, Orjon napisał: Polityka Xiaomi jest strasznie niekonsekwentna. Nie dość że dostajecie update po długim czasie, to jeszcze ze starymi poprawkami, gdzie Mi 8 czy Mi Mix 2S dostały najnowsze... Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Późne aktualizacje bym zdzierżył, kupiłem telefon za 1300 zł, ale to że starszy flagowiec jest nowszy niż nowszy, to już lekko mnie irytuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Aktualizacja usuneła czarny motyw który był wcześniej dostępny :/ Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Też wam pobiera jak krew z nosa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedKoral Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 (edited) Hm, dziwne. Ja mam Globala i mam 10.2.30. Motyw ciemny, miałem i mam. Edited September 23, 2019 by RedKoral Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Masz EEA, nie Globala. Więc nic nie jest dziwne (chyba że Twoja znajomość MIUI ) W końcu DC Dimming, brawo, Mi 8 miał 2-3 miesiące temu. Xiaomi good job! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedKoral Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 A czy Kolega to wszystko od początku wiedział? Mam telefon od ok. miesiąca. Zresztą już wcześniej ktoś pytał jak odróżnić Global od EEA i nie dostał odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Wiadomo to od momentu premiery Mi9, wystarczy czytać. Wiadomo jak rozróżnić, po nazwie wersji MIUI, EAA i Global mają inne literki kodowe. Wchodzisz na en.miui w dział pobierania ROMów i patrzysz jaki masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedKoral Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Toć właśnie czytam i wg. poradnika kol. Orjon wersja Global ma oznaczenie MIUI Global i tym się zasugerowałem. No, ale wiadomo lepiej występować z pozycji wszystkowiedzącego... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 To wystarczy do mnie napisać, nie pamiętam o wszystkim, co napisałem Poprawie to potem. Od momentu publikacji tamtego artykułu trochę się zmieniło w tej kwestii.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 Csiiiii... Nie stresuj się... @deamonix: zmień sobie region na Szwajcarię i wtedy baw się motywami... Orjon mnieubiegł Link to comment Share on other sites More sharing options...
HarveyDent Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Panowie krótkie pytanie: Czy na softach 10.2.30 ewentualnie xiaomi.eu działają płatności zbliżeniowe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 @up Tak. A czemu miałyby nie działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 5 godzin temu, HarveyDent napisał: Panowie krótkie pytanie: Czy na softach 10.2.30 ewentualnie xiaomi.eu działają płatności zbliżeniowe ? Użyj metody HCE i będzie działać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Do czego ten DC Dimming? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 (edited) Inna technologia zmiany jasności ekranu. Normalnie w Amoledach to działa tak, że ekran po prostu gaśnie i zapala się z dużą szybkością - im dłuższe przerwy tym subiektywnie odbieramy to jako niższa jasność. Jednak mimo, że dzieje się to z bardzo wysoką częstotliwością to i tak u niektórych bardziej męczy oczy. DC Diming zamiast kontrolować jasność "miganiem" obniża napięcie w poszczególnych pixelach przez co świecą słabiej, ale w sposób ciągły. Jest to sposób dużo zdrowszy dla oczu, choć niektóre źródła sugerują, że może minimalnie podnosić zużycie baterii. Edited September 28, 2019 by Karls 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Mam obecnie globala, a chciałbym przejść na EEA, czy do tego potrzeba roota? Pamiętam, że w redmi 4 z China na global przechodziłem bez roota, bezpośrednio z aktualizatora miui. I kolejne pytanie, aktualizator miui w telefonie nie ma opcji instalacji ROM z pliku, trzeba to gdzieś włączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Odblokowany bootloader i instalujesz jak zwykły rom przez miflash Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Początek odpowiedział Bartos. Ustawienia - - - > o telefonie - - - > i klikasz z 5-10 razy na wersji miui. Jak stwierdzi, że jesteś programistą to pojawi się opcja instalacji z pliku. Wtedy możesz spróbować z EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victor Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 To teraz jeszcze pytanka, trochę czytałem forum i odpowiedzi są niejednoznaczne: po odblokowaniu bootloadera będę mógł go zablokować i tel. będzie obsługiwał aplikacje bankowe i co tam jeszcze wymaga zablokowanego bootloadera? jest gdzieś pełna rozpiska różnic pomiędzy global a EEA? czy jest sens się w to bawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Co do pierwszego to jest w kratkę - na jednych modelach po zmianie romu na inny region działa na innych nie. Nie umiem powiedzieć jak w wypadku Mi9 będzie. Potencjalnie może tak być, że zablokujesz BL i telefon zawiśnie a bootlogu. Natomiast jeśli już się uda i system będzie działał - to tak, wszelkie aplikacje bankowe itp. powinny działać. Rozpiski raczej nie ma. To jest prawie to samo, po prostu na Mi9 EEA szybciej dostaje aktualizacje. I jedno i drugie to jest global w końcu tylko jest wersja international(to co ty masz) i EEA (europejska). A czy jest sens się bawić? To już zależy od Ciebie, czy robi Ci różnicę, że dostaniesz jakieś tam poprawki miesiąc później czy Ci to wszystko jedno. Nie każdy przywiązuje taką wagę do cyferek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Witam, odnoszę wrażenie że po ostatniej aktualizacji globala czytnik w ekranie chodzi lepiej/szybciej.PozdroWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Witam, odnoszę wrażenie że po ostatniej aktualizacji globala czytnik w ekranie chodzi lepiej/szybciej.PozdroWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTez mam takie wrażenie. I też bateria lepiej trzyma. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Zdecydowanie, całe 0,2 sekundy szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 A ja tylko przypomnę, że im szybciej działa czytnik tym jest mniej bezpieczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 To odblokuj bydlakiem. Widzisz nie dasz rady. Jest bezpieczny xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Witam, jestem nowym posiadaczem mi9, o co chodzi z tym 'starym softem"? Poprawki zabezpieczen z czerwca? W mi mix 2s miałem dużo nowszy soft, podobno większość urządzeń ma już powiadomienia a na mi9 mi znikają.... Czy tylko u mnie nie wyszukuje nic nowszego jak 10.2.13.0?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts