Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Nie prawda, da się nagrać stock na Xiaomi.eu przez TWRP, wiem bo tak kiedyś zrobiłem. Wipe data mocno zalecany, bo bez tego może polecieć sporo FC, albo nawet bootloop.Wysłane z mojego MI 9 -> TapatalkRobiłem wipe data, format i ten sam błąd. Chciałbym się cofnąć do Pie Global EU.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Nie prawda, da się nagrać stock na Xiaomi.eu przez TWRP, wiem bo tak kiedyś zrobiłem. Wipe data mocno zalecany, bo bez tego może polecieć sporo FC, albo nawet bootloop.Wysłane z mojego MI 9 -> TapatalkRobiłem wipe data, format i ten sam błąd. Chciałbym się cofnąć do Pie Global EU.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Wasze telefony bawcie się dobrze. Wypadałoby oproczy wipe data i format zrobić wipe system by wywalić całkiem system Xiaomi eu z telefonu, a dopiero potem brać się za wgrywanie globala przez twrp. Takie zabawy z twrp i wgrywanie globala są dozwolone jak wie co się robi, a widzę, że nie macie pojęcia. Podobne zabawy z mi8 groziły cegłą jeśli się spełniło kilka warunków. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Chłopie ja flashuje romy od czasów pierwszego Samsunga Galaxy . Można dołożyć format system, ale teoretycznie jak paczka jest z pełnym romem to TWRP powinno samo zrobić format, po coś manifest jest...Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Wasze telefony bawcie się dobrze. Wypadałoby oproczy wipe data i format zrobić wipe system by wywalić całkiem system Xiaomi eu z telefonu, a dopiero potem brać się za wgrywanie globala przez twrp. Takie zabawy z twrp i wgrywanie globala są dozwolone jak wie co się robi, a widzę, że nie macie pojęcia. Podobne zabawy z mi8 groziły cegłą jeśli się spełniło kilka warunków.Chłopie, jak tak samo flashuje smartfony kupę lat, nic mi z tego nie jest obce. Tutaj chce rozgryźć dlaczego wywala mi błąd w twrp i co jest nie tak. Więc nie pisz co wypadałoby bo to ja wiem, przecież jakbym nie miał pojęcia to nawet nie miałbym odblkowanego bootladera a co dopiero inne modyfikacje. Skoro tu pytam to znaczy, że wypróbowałem już te opcje. Spróbuję z innymi wersjami twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 3 godziny temu, Falonso napisał: Taki błąd mam, wersja twrp jak widać, na nowszym twrp tak samo Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Wywal compatibility.zip z paczki. Ono robi problem. Ewentualnie próbuj innym TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Dzięki za radę przyjacielu, tak zrobiłem, wgrywa się teraz bez problemu, zaraz zobaczę czy się uruchomi do systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom.lizon Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Na global eea z tego co pamiętam uruchamiałem opcje instalacji z zipow poprzez wielokrotne stukanie w ładna 10 w panelu aktualizacje. U mnie też jest możliwość wgrania z zipa w ten sposób, ale skąd i jaki soft pobrać żeby nic nie uwalić??? Teraz mam 10.2.28.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 ten kilka postow wyzej. Ja z niego robilem. To oryginal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 U mnie skończyło się wgraniem globala przez miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Wiadomo kiedy będzie update global normalnie przez telefon? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Pewnie już na dniach skoro pełna paczka jest. Różnicówka jest zwykle zaraz po pełnych romach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Wgrałem ten najnowszy global przez twrp, wydaje mi się, że czytnik działa lepiej, szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Dnia 27.08.2019 o 16:57, Orjon napisał: Nowa aktualizacja V10.2.30.0.PFAEUXM. Uprzedzam - istnieje prawdopodobieństwo, że jeszcze nie będzie się dało z updatera zaktualizować i po prostu update pojawi się dopiero w następnych dniach normalnie (nie ma linku do OTA). U mnie przeszło i wydaje się, że jest ok tylko dziwną informację dostałem po aktualizacji Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited August 30, 2019 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Nie puścili changeloga. Będzie potem pewnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Zaraz sprawdzę u siebie bo, jak wgrałem przez twrp to wydaje mi się, że jest changelog. O proszę na załączonym screenie. Faktycznie, jak pisałem, czytnik działa nieco responsywniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 @emarcin to samo pokazałem na wczesniejszej stronie. Jak zrestartujesz tel i wejdziesz w ustawienia i klikniesz na changelog to dostaniesz informacje tak jak @Falonso wyżej wstawił screena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 I co, daje coś to DC Dimming? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 1 godzinę temu, witek_77 napisał: @emarcin to samo pokazałem na wczesniejszej stronie. Jak zrestartujesz tel i wejdziesz w ustawienia i klikniesz na changelog to dostaniesz informacje tak jak @Falonso wyżej wstawił screena. Co to jest "changelog"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Lista zmian. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Dużo ustawień poszło spać po ostatniej aktualizacji. Np. włączyło mi się "skanowanie wifi" chociaż miałem to wyłączone od zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Zazwyczaj po sprawnej aktualizacji zostają ustawienia fabryczne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Nie sadzę, jak poprzednim razem aktualizowałem to mi zachował ustawienia, przynajmniej większość. Ale to przez OTA było, możliwe, że jak cała paczka leci to będzie inaczej. Edited August 30, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Przez OTA zostają ustawienia... A z paczki nie.. Bo przez OTA nie ciągnie całej paczki.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Mi wszystkie ustawienia zostały, także nie potwierdzam. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 mi kilka pozmieniało, ale skanowania wifi i bluetootha nie załączyło. Także potwierdzam połowicznie. W sumie to tylko VPNa mi wywaliło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 No trochę się zagalopowałem. Nie wywaliło wszystkiego, ale np to że skanowaniem wifi mi zmieniło. Nie wiem co jeszcze bo ciężko mi się połapać xd z czasem może wyjdziesz ale obecnie jestem na wyjeździe i mało siedzę na telefonie. Może faktycznie te z zipa część ustawień zmieniają, a te z ota nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Zauważył ktoś poprawę działania czytnika po ostatniej aktualizacji? Wg mnie lepiej i szybciej czyta odcisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Tak, poprawa jest. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Przez OTA zostają ustawienia... A z paczki nie.. Bo przez OTA nie ciągnie całej paczki.... Zainstalowałem z pełnej paczki i nie przywróciło mi ustawień fabrycznych...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Do PFAMI Global jeszcze nie ma aktualizacji z DC Dimming? Śmieszne bo na Mi 8 od kilku tygodni było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Global International trochę olewają dla Mi9, lepiej korzystać z Global EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 A można sflaszować bez problemu z zablokowanym BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 (edited) Dobre pytanie. Teoretycznie wgrywanie pełnej paczki przez aktualizacje systemowe jest dedykowane do zmiany romów w ramach tej samej gałęzi. Z drugiej idziesz z wersją w górę, bo MI został z tyłu względem EEA. Nie zaryzykuje się stwierdzić, czy to zadziała, mimo że niby i jedno i drugie stock. Może ktoś z forumowiczów już tak próbował? Edited August 31, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Dnia 31.08.2019 o 13:01, Karls napisał: Global International trochę olewają dla Mi9, lepiej korzystać z Global EEA. Trochę? Ja do tej pory mam 10.2.28 i poprawki z czerwca. Nie wiem czy to śmieszne czy żałosne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts