Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

Nie prawda, da się nagrać stock na Xiaomi.eu przez TWRP, wiem bo tak kiedyś zrobiłem. Wipe data mocno zalecany, bo bez tego może polecieć sporo FC, albo nawet bootloop.

Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk

Robiłem wipe data, format i ten sam błąd. Chciałbym się cofnąć do Pie Global EU.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Nie prawda, da się nagrać stock na Xiaomi.eu przez TWRP, wiem bo tak kiedyś zrobiłem. Wipe data mocno zalecany, bo bez tego może polecieć sporo FC, albo nawet bootloop.

Robiłem wipe data, format i ten sam błąd. Chciałbym się cofnąć do Pie Global EU.

Wasze telefony bawcie się dobrze. Wypadałoby oproczy wipe data i format zrobić wipe system by wywalić całkiem system Xiaomi eu z telefonu, a dopiero potem brać się za wgrywanie globala przez twrp. Takie zabawy z twrp i wgrywanie globala są dozwolone jak wie co się robi, a widzę, że nie macie pojęcia. Podobne zabawy z mi8 groziły cegłą jeśli się spełniło kilka warunków.

• Like 1

Chłopie ja flashuje romy od czasów pierwszego Samsunga Galaxy ;). Można dołożyć format system, ale teoretycznie jak paczka jest z pełnym romem to TWRP powinno samo zrobić format, po coś manifest jest...

Wasze telefony bawcie się dobrze. Wypadałoby oproczy wipe data i format zrobić wipe system by wywalić całkiem system Xiaomi eu z telefonu, a dopiero potem brać się za wgrywanie globala przez twrp. Takie zabawy z twrp i wgrywanie globala są dozwolone jak wie co się robi, a widzę, że nie macie pojęcia. Podobne zabawy z mi8 groziły cegłą jeśli się spełniło kilka warunków.

Chłopie, jak tak samo flashuje smartfony kupę lat, nic mi z tego nie jest obce. Tutaj chce rozgryźć dlaczego wywala mi błąd w twrp i co jest nie tak. Więc nie pisz co wypadałoby bo to ja wiem, przecież jakbym nie miał pojęcia to nawet nie miałbym odblkowanego bootladera a co dopiero inne modyfikacje. Skoro tu pytam to znaczy, że wypróbowałem już te opcje. Spróbuję z innymi wersjami twrp.

Na global eea z tego co pamiętam uruchamiałem opcje instalacji z zipow poprzez wielokrotne stukanie w ładna 10 w panelu aktualizacje. 
U mnie też jest możliwość wgrania z zipa w ten sposób, ale skąd i jaki soft pobrać żeby nic nie uwalić??? Teraz mam 10.2.28.

Dnia 27.08.2019 o 16:57, Orjon napisał:
Nowa aktualizacja V10.2.30.0.PFAEUXM. Uprzedzam - istnieje prawdopodobieństwo, że jeszcze nie będzie się dało z updatera zaktualizować i po prostu update pojawi się dopiero w następnych dniach normalnie (nie ma linku do OTA).

U mnie przeszło i wydaje się, że jest ok tylko dziwną informację dostałem po aktualizacji

872635ef19763e8d59a59a70d575fbc2.jpg

Edited by emarcin

Nie sadzę, jak poprzednim razem aktualizowałem to mi zachował ustawienia, przynajmniej większość. Ale to przez OTA było, możliwe, że jak cała paczka leci to będzie inaczej.

Edited by Karls

No trochę się zagalopowałem. Nie wywaliło wszystkiego, ale np to że skanowaniem wifi mi zmieniło. Nie wiem co jeszcze bo ciężko mi się połapać xd z czasem może wyjdziesz ale obecnie jestem na wyjeździe i mało siedzę na telefonie. Może faktycznie te z zipa część ustawień zmieniają, a te z ota nie :)

Dobre pytanie. Teoretycznie wgrywanie pełnej paczki przez aktualizacje systemowe jest dedykowane do zmiany romów w ramach tej samej gałęzi. Z drugiej idziesz z wersją w górę, bo MI został z tyłu względem EEA. Nie zaryzykuje się stwierdzić, czy to zadziała, mimo że niby i jedno i drugie stock. Może ktoś z forumowiczów już tak próbował?

Edited by Karls

Dnia 31.08.2019 o 13:01, Karls napisał:

Global International trochę olewają dla Mi9, lepiej korzystać z Global EEA.

Trochę? Ja do tej pory mam 10.2.28 i poprawki z czerwca. Nie wiem czy to śmieszne czy żałosne :blink:

• Like 1