Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.04.2019 o 02:57, pkonrad napisał:

Skoro w MIUI Beta poprawili, to prędzej czy później będzie też w stabilnej wersji softu.

A można skądś pobrać MIUI Beta Gobal czy tylko China Beta jest?

Posted
Próbowałeś aktualizować mniejszym plikiem czy pobrałeś pełny ROM 1.8 GB ?
Oboma. Ten zrzut z pierwszego mojego postu to info z "mniejszej" paczki.
Za pierwszym razem komunikat był inny ale również telefon nie pozwolił na aktualizację.
Posted
Dnia 11.04.2019 o 13:58, kriss.kg napisał:

A na jakim ROM-ie ?
Na oficjalnym Global czy na eu?

To jest Global więc z wersji którą miałem 10.2.3.0 na 10.2.6.0 i poszło bez problemu. 

Posted (edited)

macie jakis link gdzie najlepiej kupic telefonik w dobrej cenie ?

Edited by Froger
Posted
Dnia 12.04.2019 o 18:31, Froger napisał:

macie jakis link gdzie najlepiej kupic telefonik w dobrej cenie ?

Sprecyzuj gdzie chcesz kupić - Polska czy Chiny? Jeśli Polska, to ceny są wszędzie na podobnym poziomie, dostępność się zwiększa i to dopiero początek sprzedaży w większych ilościach.  Dotychczas było mało sztuk na rynku. Jeśli Chiny, to... Polska cena jest na zbliżonym poziomie i jednak lepiej kupić u nas, przynajmniej będzie szybciej i pewniej, bo w Chinach to jest pełno "Global ROM", a nie "Global version".

• Like 1
Posted (edited)

Ceny nie są zbliżone. Global rom to najczęściej chińska wersja z wgranym globalem, global version to wersja europejska

Edited by mariusz.ur
Posted (edited)

Pojawił się oficjalny najnowszy stabilny Global ROM dla Redmi Note 7 - MIUI V10.2.7.0

Kto jeszcze nie dostał aktulizacji OTA, to niżej wrzucam link do pobrania, którym można zrobić update z wersji 10.2.3.0 do wersji 10.2.7.0

https://bigota.d.miui.com/V10.2.7.0.PFGEUXM/miui-blockota-lavender_eea_global-V10.2.3.0.PFGEUXM-V10.2.7.0.PFGEUXM-1d8531f118-9.0.zip

Jeśli ktoś załapał się na wersję MIUI 10.2.6.0 która została cofnięta przez Xiaomi, niżej wrzucam link do pełnej wersji ROM MIUI V10.2.7.0 do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI Global. Na wszelki wypadek Ci którzy obecnie mają w swoich smartfonach MIUI 10.2.6.0 proponuję dla świętego spokoju zrobić aktualizację ROMem z linka poniżej.

https://bigota.d.miui.com/V10.2.7.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V10.2.7.0.PFGEUXM_896bf2fcfe_9.0.zip

Obie wersje (pierwszy lub drugi link) instalujemy za pomocą systemowego updater'a.

ddaf734af731fd8a32589f489541259e.jpg

Kto nie ma opcji ręcznej aktualizacji, niech kliknie kilka razy w logo "10", a taka funkcjonalność zostanie odblokowana. default_smile.png

Udanych aktualizacji życzę.

Edited by pkonrad
  • Like 2
Posted

Również zaciągnęło u mnie nowa wersję oprogramowania MIUI-V10.2.7.0  szkoda tylko że z tłumaczeniem komunikatu odnośnie zmian Redmi nie może sobie poradzić 

.. Fix:Color temperature issues the Reading mode .. to cały opis..

Posted
41 minut temu, Orjon napisał:

A kiedykolwiek były polskie komunikaty? Nigdy. Zawsze były angielskie.

Nie wiedziałem tego ponieważ jest to mój pierwszy telefon od Xiaomi.

Posted

Pytanie z racji, że to wątek ogólny. Dlaczego jest tak mało informacji o tym, że na obudowie jest taki piktogram. Rozumiem same napisy to ok. Ale te ikony kosza i CE. Czy nie mogli zrobić to jako naklejka aby później każdy sobie to ściągnął? Rozumiem przepisy, ale szpeci to telefon. Nie wszystkie telefony to mają a jakoś są na rynku :(

6_xiaomi_redmi_note_7_foto.thumb.jpg.ef8bff2c043a6682af5987f4c0dacbe0.jpg

Posted

Może dlatego że ma go każdy telefon oficjalnie sprzedawany w UE, nieważne czy to jest Xiaomi czy np. Samsung.

Posted

tak, każdy ma. Tylko dlaczego oszpecili tak ten tył. Rozumiem same napisy. Ale kosz na śmieci....Ciekawe dlaczego nie mogli tego ukryć. A w rzeczywistości to jest bardziej widoczne niż na tym zdjęciu ;/

Posted

Cześć,

nie wiem, czy pisać tutaj, czy gdzie indziej. Sprawa dotyczy powiadomień na ekranie blokady w REDMI Note 7 z oryginalnym softem. Żona ma REDMI 5 Plus i  u niej kliknięcie w powiadomienie na zablokowanym ekranie skutkuje przejściem do danej aplikacji (po odblokowaniu oczywiście). A u mnie stuknięcie nie daje zupełnie nic. Przesunięcie czy to w bok, czy w górę skutkuje po prostu usunięciem powiadomienia. To jakiś błąd, czy ja czegoś nie włączyłem? 

Posted
Cześć,
nie wiem, czy pisać tutaj, czy gdzie indziej. Sprawa dotyczy powiadomień na ekranie blokady w REDMI Note 7 z oryginalnym softem. Żona ma REDMI 5 Plus i  u niej kliknięcie w powiadomienie na zablokowanym ekranie skutkuje przejściem do danej aplikacji (po odblokowaniu oczywiście). A u mnie stuknięcie nie daje zupełnie nic. Przesunięcie czy to w bok, czy w górę skutkuje po prostu usunięciem powiadomienia. To jakiś błąd, czy ja czegoś nie włączyłem? 
U mnie jest tak samo
Posted
1 minutę temu, pkonrad napisał:

Jakie 2 wersje. Ze screena nie wiadomo o co Ci chodzi.

To może źle zadałem pytanie, czym się różni ROM dla Redmi Note 7 Global od ROMu dla Redmi Note7 EEA.

Pytam ponieważ zauważyłem, że kiedy tylko dodali w końcu te urządzenia do działu DOWNLOAD to najpierw był Redmi Note 7 EEA a teraz pojawił sie też GLOBAL. 

Dobra, już znalazłem odpowiedź: https://c.mi.com/thread-1911895-1-0.html

EEA to ROM GLOBAL ale z modyfikacjami dla Europy, pewnie wymuszonymi przez UE.

GLOBAL to po prostu GLOBAL.

• Like 1
Posted

Mając wersje na swoim rm7 " MIUI-V10.2.7.0.PFGEUXM.  Chciałbym pobrać z en.miui najnowszą wersję V10.2.8.0.PFGMIXM. Czy muszę odblokowywać bootloadera czy normalnie instalować przez aktualizator? Nie uwalę telefonu? Dodam, że telefon z oficjalnej dystrybucji.

Posted
18 godzin temu, baltekkk napisał:

Mając wersje na swoim rm7 " MIUI-V10.2.7.0.PFGEUXM.  Chciałbym pobrać z en.miui najnowszą wersję V10.2.8.0.PFGMIXM. Czy muszę odblokowywać bootloadera czy normalnie instalować przez aktualizator? Nie uwalę telefonu? Dodam, że telefon z oficjalnej dystrybucji.

Podłączam się do pytania ;)