fatis Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Czy jest możliwość zablokowania sobie bootloadera np miflashem ? Aktualnie mam soft global EEU. Coś gdzieś czytałem że jest jakiś anti roolback i można uwalić telefon blokując bootloadera. Chyba że jest jakaś łatwiejsza opcja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted September 24, 2019 Share Posted September 24, 2019 Z tego co można wyczytać w internecie, to już w połowie października ma się rozpocząć aktualizacja do MIUI11 dla wersji globalnej RN7. Pożyjemy, zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Dnia 24.09.2019 o 17:08, electro69 napisał: Z tego co można wyczytać w internecie, to już w połowie października ma się rozpocząć aktualizacja do MIUI11 dla wersji globalnej RN7. Pożyjemy, zobaczymy. Z tego co czytałem to w październiku ale dla chińskich wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Dzisiaj zacząłem korzystać z gestów w telefonie. Działają , tylko jest jeden problem, który mnie denerwuje. Mianowicie chodzi o gest "powrotu do ekranu głównego". Nie jest on płynny. Jest taki zmulony. Wygląda to trochę tak jakby telefon nie wiedział czy będzie wykonany gest powrotu do pulpitu głównego czy do ostatnio otwieranych aplikacji i jakby ten gest się na sekundę "zawieszał" ... coś w tym stylu, nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć. Czy u Was jest podobnie ?, nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale korzystam z Launchera Nova. Co ciekawe to np. uruchomię gestem "podgląd otwartych aplikacji w pamięci telefonu" i jak skorzystam z gestu "powrotu do pulpitu głównego", to wtedy nie ma tego przycięcia, braku płynności, natomiast w wszystkich aplikacjach na telefonie czy też jak jestem w ustawieniach telefonu, kiedy chcę wyjść gestem do pulpitu głównego za każdym razem występuje to "zmulenie" animacji.Ja korzystam tylko i wyłącznie z gestów, ale jest aplikacją Fluid NG, gdzie gesty można niemal dowolnie personalizować, mam pełną wersję i polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 (edited) Aktualizacja do MIUI11 Global dla naszego RN7 rozpocznie się w pierwszej turze, która zacznie się od 22, a zakończy 31 października. Edited October 16, 2019 by electro69 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 I co z MIUI 11? Ktoś dostał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 (edited) 1 godzinę temu, Ziomek999 napisał: I co z MIUI 11? Ktoś dostał? Na indyjskim forum pisało, że Miui 11 Stable dostały te osoby, które uczestniczyły w testowaniu wersji beta. Z tego co piszą jeśli nie będzie jakiś krytycznych błędów, to powinni wszyscy dostać w ciągu paru dni. Ile w tym prawdy, to się okaże. W każdym razie wersja stabilna już jest, jeśli dobrze pamiętam, to ma oznaczenie 11.0.5.0. Edited October 29, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriss.kg Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 I co z MIUI 11? Ktoś dostał?Ja na razie nie mam powiadomienia o aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 (edited) 3 godziny temu, Ziomek999 napisał: I co z MIUI 11? Ktoś dostał? Przed chwileczką. Spoiler Edited October 29, 2019 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 (edited) @Matheusz Sprawdziłem przed chwilą u siebie i nie pokazuje mi aktualizacji (sprawdzałem ręcznie). Rozumiem, że korzystasz z Miui global i nie korzystałeś wcześniej z wersji beta ? Czy ikonki powiadomień z aplikacji pokazują się już na stałe czy dalej znikają ? Edited October 29, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 @electro69 po numerze miui widać, że to global dla europy. Nigdy nie używałem bety. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 1 minutę temu, Matheusz napisał: @electro69 po numerze miui widać, że to global dla europy. Nigdy nie używałem bety. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Czy ikonki powiadomień z aplikacji pojawiają się na stałe na górze ekranu czy dalej znikają po chwili ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 Czy ikonki powiadomień z aplikacji pojawiają się na stałe na górze ekranu czy dalej znikają po chwili ?Tak, nie znikają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 Global: https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGMIXM/miui_LAVENDERGlobal_V11.0.3.0.PFGMIXM_45e3e548c2_9.0.zip EEA: https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V11.0.3.0.PFGEUXM_6ef58da8bd_9.0.zip Edit// To rom tylko dla testerów tak jak w Poco. Zwykli zjadacze chleba muszą jeszcze uzbroić się w cierpliwość. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 W końcu mam aktualizacje do Miui 11. Przed chwilą sprawdzałem ręcznie i co ciekawe pokazało mi, że nie ma dostępnych nowych aktualizacji. Wyszedłem z tych ustawień i po chwili wyskoczyło mi powiadomienie o dostępnej aktualizacji. Kto jeszcze nie ma niech sprawdza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 (edited) Potwierdzam RN7 w końcu dostaje Miui11 , po instalacji (EEA) wszystko wydaje się być ok. Edited October 31, 2019 by Adamcom Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriss.kg Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Mam i ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Ja też mam, pierwsze wrażenie. Dalej nie naprawili czujnika oświetlenia. No ale jest fancy graphics. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 1 godzinę temu, Ziomek999 napisał: Ja też mam, pierwsze wrażenie. Dalej nie naprawili czujnika oświetlenia. No ale jest fancy graphics. A co jest nie tak z tym czujnikiem oświetlenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 (edited) 21 godzin temu, Adamcom napisał: Potwierdzam RN7 w końcu dostaje Miui11 , po instalacji (EEA) wszystko wydaje się być ok. Dzisiaj oficjalne puścili MIUI 11 zarówno dla EEA jak i Global. MIUI V11.0.3.0.PFGMIXM (Global Stable ROM) Recovery (1.8 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGMIXM/miui_LAVENDERGlobal_V11.0.3.0.PFGMIXM_45e3e548c2_9.0.zip OTA (696 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGMIXM/miui-blockota-lavender_global-V10.3.10.0.PFGMIXM-V11.0.3.0.PFGMIXM-a4eaea651f-9.0.zip Changelog Comprehensive design optimized for full screen display devices Removing visual clutter, improving touch controls, and refining the use of color allowed us to create the system where nothing stands between you and the content Sounds of nature Wake up to the gentle sounds of nature with our new alarm ringtones Notification sounds won't make you tired. Now, they keep changing dynamically, just like nature does. Mi Share Transfer files from phone to phone at breakneck speeds Documents Preview your documents before you open them Stay productive and efficient with our all-new Mi Doc Viewer Printing Print photos and files directly from your phone without installing any additional apps More features Tasks. Manage and edit your tasks in the Notes app. Receive timely notifications and mark things done. Quick replies. Reply to messages from any app. Game Turbo. Turn your device into an ultimate gaming console. System New: Editing, sharing, and customizing your screenshots is now much easier Optimization: Lock screen pocket mode Updated Android Security Patch to September 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen New: Different options for hiding the notch Settings Fix: Wi-Fi page wasn't displayed correctly MIUI V11.0.3.0.PFGEUXM (EEA Stable ROM) Recovery (1.8 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V11.0.3.0.PFGEUXM_6ef58da8bd_9.0.zip OTA (755 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFGEUXM/miui-blockota-lavender_eea_global-V10.3.6.0.PFGEUXM-V11.0.3.0.PFGEUXM-17ce48a580-9.0.zip Changelog Comprehensive design optimized for full screen display devices Removing visual clutter, improving touch controls, and refining the use of color allowed us to create the system where nothing stands between you and the content Sounds of nature Wake up to the gentle sounds of nature with our new alarm ringtones Notification sounds won't make you tired. Now, they keep changing dynamically, just like nature does. Mi Share Transfer files from phone to phone at breakneck speeds Documents Preview your documents before you open them Stay productive and efficient with our all-new Mi Doc Viewer Printing Print photos and files directly from your phone without installing any additional apps More features Tasks. Manage and edit your tasks in the Notes app. Receive timely notifications and mark things done. Quick replies. Reply to messages from any app. Game Turbo. Turn your device into an ultimate gaming console. System New: Editing, sharing, and customizing your screenshots is now much easier Optimization: Lock screen pocket mode Updated Android Security Patch to September 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade New: Use your fingerprint to open Home screen once you unlocked the device using face data and stayed on the Lock screen New: Different options for hiding the notch App vault New: You can swipe down to view more shortcuts now Optimization: All-new design and UI Game speed booster New: Continuous swiping opens an additional menu in Game Turbo now New: You can create a Home screen shortcut for Game Turbo now Fix: Hands-free call duration wasn't displayed correctly in Game Turbo Refreshed start page of Game Turbo Auto brightness, screenshot gestures, and Reading mode can be turned off automatically when Game Turbo is on A major upgrade for the toolbox in Game Turbo: autoplay and switching between data SIM cards are available now Edited November 1, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 4 minuty temu, electro69 napisał: A co jest nie tak z tym czujnikiem oświetlenia ? Działa jak mu się podoba. Zmniejsza jasność zupełnie bez powodu i ciągle trzeba (w trybie auto) ręcznie zwiększać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 (edited) 6 minut temu, FromWP napisał: Działa jak mu się podoba. Zmniejsza jasność zupełnie bez powodu i ciągle trzeba (w trybie auto) ręcznie zwiększać. Ciekawe, to ja mam odwrotne wrażenie, że za bardzo zwiększa jasność Dużo korzystam z telefonu w pomieszczeniach i mam jeszcze Redmi 4A. W Redmi 4A jasność jest wtedy nisko w automacie natomiast w RN7 jest zauważalnie wyższa patrząc na skalę tak jakby z 10 - 15 procent więcej. Ogólnie mam wrażenie, że po prostu za mocno jak dla mnie podświetla ekran, porównując do 4A, tam mi bardziej pasuje to podświetlenie w automacie. Edited November 1, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 @electro69 w moim samo z siebie zjeżdża przy słabym oświetleniu prawie do minimum. W starym Redmi 3s działa bardzo dobrze, praktycznie nigdy nie korygowałem ręcznie automatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Tak jak@FromWP pisze. Jest to znany problem na Note 7. Ludzie często na to narzekają na forach i grupach fb. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 2 godziny temu, FromWP napisał: @electro69 w moim samo z siebie zjeżdża przy słabym oświetleniu prawie do minimum. W starym Redmi 3s działa bardzo dobrze, praktycznie nigdy nie korygowałem ręcznie automatu. Siedzę teraz w ciemnym pokoju ta kreska od poziomu jasności ekranu jest teraz zaraz za tym dużym kółkiem ikonki "słoneczka". Nigdy jasność nie zjechała poniżej tej skali. Dla mnie, to jest za jasno i najlepiej bym jeszcze bardziej przyciemnił. Może problem tkwi w tym, że np. czujniki oświetlenia są różnych firm montowane i jedne działają lepiej, a drugie gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 (edited) Jak kupowałem 7 to miałem ochotę na niebieską wersję, poczekałem i jednak kupiłem czarną jakoś lepiej do mnie pasowała. Ale w po tym poście mam wrażenie że trzeba było brać niebieską. Pewnie są dwa rodzaje czujników i ten z czarnej nie działa tak jak powinien na ori romie bo ma customach podobno to naprawili(gdzieś tak przeczytałem na xda). Tak że jestem teraz w pokoju w miarę oświetlonymi czujnik oświetlenia w 7 pokazuje na płasko od 50 do 100 co 25lx a nachylenie do siebie powoduje spadek na 0(zero!), co normalne nie jest, ekran ustawia się z jasnością na pół słoneczka tak jakby telefon był w całkowitej ciemności. Jakby było tak jak pisze electro69 to z jasności byłbym zadowolony. Tak że w słabym oświetleniu czujnik w moim egzemplarzu leży i kwiczy. Nie mam zastrzeżeń do note 7, bardzo dobry i jeszcze lepiej wyceniony telefon. Jak wyjdzie to kupie następne redmi note 8(T, nie pro bo dwa razy miałem mediateka i trzeci raz się nie dam nabrać) żonie ale przed zakupem sprawdzę czujnik. Coś na temat baterii w miui11 Spoiler Edited November 1, 2019 by Ziomek999 literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 @Ziomek999 Tak jak pisałem mi nigdy czujnik oświetlenia nie zjechał poniżej tego poziomu o którym pisałem w poście wyżej, nawet teraz gdzie jestem w pokoju w którym jest zupełnie ciemno. Co do teorii spiskowych na temat różnych czujników światła montowanych w tym modelu, to muszę Cię chyba w tym przekonaniu utwierdzić, ponieważ mam telefon koloru niebieskiego :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 W moim potrafi zjechać z jasnością do minimum nawet przy lepszym oświetleniu, ot tak całkiem przypadkowo. Generalnie nie da się używać automatycznej jasności, trzeba co jakiś czas korygować ręcznie. Wygląda to na jakiś błąd w sterowaniu, a nie działaniu samego czujnika oświetlenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Temat czujnika założyłem już jakiś czas temu w innym dziale. Miałem nadzieje(i w sumie nadal trochę mam) że to naprawią updatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 5 minut temu, FromWP napisał: W moim potrafi zjechać z jasnością do minimum nawet przy lepszym oświetleniu, ot tak całkiem przypadkowo. Generalnie nie da się używać automatycznej jasności, trzeba co jakiś czas korygować ręcznie. Wygląda to na jakiś błąd w sterowaniu, a nie działaniu samego czujnika oświetlenia. Skoro byłby to jakiś błąd w sterowaniu czyli rozumiem, że w oprogramowaniu, to u mnie też powinna występować taka przypadłość (korzystam z wersji MIUI stable global). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Niekoniecznie. Soft inaczej interpretuje sygnał z drugiego czujnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kipi0911 Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Hej, mam redmi note 7 i do tej pory nie dostalem aktualizacji do miui 11. Regiony cypr, indie, albania nie działają. Mam włączone wczesne akualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 19 minut temu, kipi0911 napisał: Hej, mam redmi note 7 i do tej pory nie dostalem aktualizacji do miui 11. Regiony cypr, indie, albania nie działają. Mam włączone wczesne akualizacje. Wujek Google prawdę powie...: https://c.mi.com/thread-2530415-1-0.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 22 minuty temu, mrosi napisał: Wujek Google prawdę powie...: https://c.mi.com/thread-2530415-1-0.html Przecież tam jest napisane, że RN7 powinien dostać aktualizację do 31 października i co ... jedni dostali, inni nie. Sam też nie mam aktualizacji, mimo, że pojawiło mi się powiadomienie o dostępności, ale nie chciałem akurat wtedy robić aktualizacji. Po paru godzinach powiadomienie znikło i do tej pory się nie pojawiło. Sprawdzam też codziennie "ręcznie" aktualizację i nic. Bardzo dużo osób jeszcze nie ma tej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
major007-18 Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Hej, jestem blisko zakupu RN 7 i mam pytanko bo telefon od czasu do czasu służyłby do robienia zdjęć sportowych, czy aparat ma możliwość zamrożenia ruchu wody czy też biegnącej osoby? można prosić o takowe fotki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts