Dyskusja ogólna
46 topics in this forum
-
- 13 followers
- 785 replies
- 111.6k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Lekter, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.8k views
Witam jestem dawid mam xiaomi redmi note 7 od 3 lat ostatnio wszedłe do pokoju i ze tam powiem było bombowo napisze to w skróce martwisz sie o swoje dziecko ? to mu nie kupuj tego bo jeszcze mu urwie głowie albo noge.. dodam ze telefon lezał nie ruszany na łózku nie zycze nikomu takiej sytacji dlatego o niej pisze by ludzie wiedzieli ze warto uwazac osobiscie uwazam ze beka z *ujomi(xiaomi) żaden telefon nie powinien wybuchnac naszczescie nic mi sie nie stało ale kłóce sie z xiaomi na ten temat pozdrwaiam fanów a osoba z xiaomi rzeczy tego samego co mi sie stało
Last reply by skay77, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Mam problem, otóż parę dni temu mój telefon zaczął dziwnie pracować. Podczas, gdy był włączony nie mogłem używać klawiszy vol i power i nie pamiętam już w jaki sposób ale go wyłączyłem. Jak telefon się uruchomił to pokazała się ikona baterii z czerwonym paskiem, co sugeruje pewnie słaby poziom baterii ale na tej ikonie zauważyłem również wtyczkę. Wydaje mi się, że nigdy czegoś takiego nie widziałem, telefonu włączyć nie mogłem udało się jedynie wejść w tryb recovery, następnie wybrałem opcje reboot (warto zaznaczyć że klawisze vol i power działają w tym trybie) i telefon na nowo włączył się w trybie recovery. Z uwagi na ten fakt desperacko wybrałem opc…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.5k views
Jaki używacie, polecacie custom rom na ten telefon? Ja wgrywałem już większość portów MIUI13 na RN7, ale temat odpuszczam, bo za dużo zamula. Wcześniej używałem miuipolska (wiadomo XD), ale stracił wsparcie. Postanowiłem spróbować czegoś lżejszego. Próbowałem EvolutionX oraz AOSP Extended. Żaden z powyższych nie spełnił moich oczekiwań. W końcu wrzuciłem AICP- Android Ice Cold Project i jak na razie jestem zadowolony. Może wy polecicie coś ciekawego. Potrzeba trochę możliwości konfiguracji oraz stabilności.
Last reply by Matheusz, -
- 0 replies
- 622 views
Czy można całkowicie wyłączyć tą aplikację zachowującą się gorzej niż wirus. Codziennie jest uruchomiona w autostarcie (cały czas wyłączam). Nawet przy wyłączonym w autostarcie pokazuje się jako uruchomiona (suwak ustawiony na wyłączony).
Last reply by rusiadek, -
- 0 replies
- 678 views
Witam, czy w jakiejś sieci działa wifi calling na redmi note 7 (u mnie w Play) niestety nie działa:(
Last reply by amularix, -
- 6 replies
- 750 views
Mam dwie ikony i aplikacje służące do tego samego - zielona Telefon oraz niebieska Kontakty i Dialer. Z tego, co widzę, obie są systemowe, nie do odinstalowania. Czy obie są potrzebne, ewentualnie czy można bezproblemowo odinstalować np. Telefon.
Last reply by FromWP, -
- 4 followers
- 14 replies
- 2.1k views
Słyszałem, że Xiaomi dba o swoje urządzenia i daje co najmniej dwie aktualizacje androida. Ja swój kupiłem z 9 i nie wiem, czemu ma zakończyć się jego kariera na 10.
Last reply by rusiadek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Na stronie https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?device=1700360 jest informacja o stabilnej wersji: Stable ROM Author: MIUI Official Team Version: V12.0.3.0.QFGEUXM (MIUI11) Zastanawia mnie, czy mam w końcu wersję miui 12, czy 11.
Last reply by FromWP, -
- 18 replies
- 4.9k views
Do niedawna miałem Androida 9, w którym przycisk lokalizacji nie musiał być włączony, aby aplikacje takiej jak Mapy, MiFit czy podobne działały bez problemu. Po ich włączeniu wyskakiwał tylko komunikat czy chcę zwiększyć dokładność lokalizacji poprzez włączenie GPS czy nie. Mapy Google po braku zgody pokazywały pozycję "mniej-więcej". Po przejściu na Androida 10 już trzeba się zgodzić na włączenie lokalizacji, bo inaczej w Mapach nie pokaże pozycji "mniej-więcej". W MiFit nie wykryje opaski MiBand bez włączonej lokalizacji. Czy można jakoś zmienić ustawienia, aby działało to tak jak w Andku 9 czy jest to ficzer Andka 10 i nie da się go zmienić? W ustawieniach nie wid…
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam Ostatnio pojawił się problem prawdopodobnie z wyświetlaczem, Jak chce odblokować tel - naciskam przycisk power to ekran się włącza, gaśnie na sec i normalnie już się włącza i działa. Myślałam ,że to coś z przyciskiem power jest nie tak. Ale tak samo się dzieję jak wybudzam odciskiem palca, czy podnieś aby wybudzić. Dzisiaj zauważyłam, że jak podłączam ładowarkę to jest to samo. Telefon był resetowany. Żadnych romów itd nie ma. I teraz pytanie - to wyświetlacz pada? czy może jakaś inna przyczyna tego jest?
Last reply by kamillm, -
- 4 followers
- 40 replies
- 14.4k views
Czy istnieje już poradnik do Redmi Note 7 z instrukcją jak wgrać TWRP i xiaomi.eu? Ten na portalu xiaomi.eu jest jakoś mało zrozumiały i nie ma przejrzystej instrukcji. Czy jest już sprawne TWRP pod ten telefon?
Last reply by Hitori, -
- 6 replies
- 2.5k views
Nie wyświetlają się u mnie treści wiadomości email podpisanych cyfrowo które wysyła bank. Co trzeba zrobić aby się one wyświetlały? Android 10 i MIUI 12
Last reply by Grzegorz_A, -
- 2 followers
- 47 replies
- 15.9k views
Witam, kiedyś już chyba był temat odnośnie baterii ale gdzieś zniknął a chciałem wtrącić swoje 3 grosze. Nie wiem z czego to wynika ale uważam, iż bateria trzyma po prostu słabo. Przesiadłem się z redmi 3s gdzie z baterii byłem zadowolony. To takie przykłady, a jasność ekranu bardzo słaba ustawiona: - przez noc bateria spada o około 5% (wszystko wyłączone - gps, wifi, mobilny net) - w czasie dnia wystarczy że wykonam z 2 telefony i poziom spada nagle o jakieś 3% (wyłączony internet mobilny) Dlatego moje pytanie do innych użytkowników Redmi note 7, jak wygląda wasz czas pracy na baterii, czy też spada szybciej niż powinna? Ewentualnie jakieś możliwoś…
Last reply by Mario80, -
- 1 reply
- 3.1k views
Witam, Od ostatniej aktualizacji miui do 11.0.7.0 po zakończeniu połączenia telefonicznego muszę restartować dane mobilne, w przeciwnym razie hotspot nie działa. O dziwo internet w telefonie działa, komputer też pozostaje połączony z telefonem, ale nie odbiera danych z telefonu. Jest to denerwujące, ponieważ korzystam z telefonu jako stały dostęp do internetu. Podobnie dzieje się czasami z bluetooth - też trzeba go restartować, żeby inne urządzenia go zobaczyły. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
Last reply by kamillm, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, odnośnie motywów, wybrany taki który zmienia zarówno tapetę , ikonki, przyciski na zsuwanej belce, kolor wpisów w kontaktach , zainstalowany ( zaznaczone wszystkie opcje) po uruchomieniu zmienia się tylko tapeta i ikony, belka i pozostałe elementy zostają z motywu fabrycznego, nie pomaga restart telefonu Problemem był motyw ciemny włączony w ustawieniach, powodował że nie wszystkie elementy motywu się wczytywały
Last reply by kamillm, -
- 5 replies
- 3.4k views
W "Ustawienia" -> "Ekran główny" jest opcja "Przesuń w górę na ekranie głównym, aby otworzyć wyszukiwanie". Domyślnie ta opcja jest włączona i ten gest zawsze uruchamiał Wyszukiwarkę Google, a parę dni temu ten gest zaczął mi uruchamiać systemową w MIUI przeglądarkę internetową. Da się to jakoś przywrócić do poprzedniego stanu, tak żeby ten gest uruchamiał Google? Ta systemowa przeglądarka NIE jest ustawiona jako domyślna.
Last reply by kamillm, -
- 9 replies
- 1.4k views
Witam , Niecały miesiąc temu kupiłem xiaomi Redmi note 7. Po czasie zauważyłem lekkie klatkowanie podczas powolnego przewijania no artykułów czy tekstu. Tak jakby się to minimalnie przycinalo. To normalne zjawisko ? Da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam
Last reply by kamillm, -
- 5 replies
- 2k views
Wie ktoś co to za symbol (górny lewy róg ekranu) a dokładnie mówiąc co on sygnalizuje? Pojawił się po aktualizacji do Miui 11. I takie "białe" widgety. Też je macie?
Last reply by kamillm, -
- 1 follower
- 2 replies
- 789 views
Witam, jestem strażakiem OSP oraz posiadam Xiaomi Redmi Note 7. Ostatnio po akcji chciałem zadzwonić do dyżurnego powiatowego PSP w celu podania nazwisk ratowników biorących w niej udział. Po wybraniu numeru 998 , po drugiej stronie odezwał się operator numeru 112. W moim poprzednim telefonie (Lenovo) nie było takiego problemu. Karta SIM jest ta sama. Czy da się sprawić tak , aby po wybraniu numeru 998 telefon dzwonił pod ten numer , a nie 112? Problem ten jest dla mnie dość uciążliwy, gdyż za każdym razem muszę prosić kogoś o pożyczenie telefonu w celu zadzwonienia do dyżurnego (pod numer 998).
Last reply by Garfild, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, zakupiłem mikrofon krawatowy, ale niestety systemowa aplikacja aparatu ciągle nagrywa dźwięk z mikrofonu wbudowanego. Telefon "czyta" mikrofon, bo u góry pojawia się ikonka po jego podłączeniu oraz aplikacja CameraMX nagrywa dźwięk z mikrofonu podczas kręcenia wideo. Problem jest jednak w tym, że kręci ona w gorszej jakości niż systemowa i nie zapisuje pliku na karcie SD. Czy jest jakaś tajemnicza opcja w ustawieniach, która spowoduje, że systemowa kamera będzie nagrywała z mikrofonem? A jeśli nie, to może znacie jakąś dobrą aplikację będącą alternatywą dla tej systemowej?
Last reply by gawllo, -
- 4 replies
- 1.8k views
Dzień dobry. Czym różni się "autom. 2G/3G" od "preferowane 2G/3G"?
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 664 views
Czy są jakikolwiek plusy powrotu do ROMu MIUI Chińskiego lub Indyjskiego? Powiedzmy, że samo spolszczenie systemu nie jest dla mnie ważne. Czy ktoś ma jakikolwiek plusy dla takiego ruchu?
Last reply by ajes, -
- 0 replies
- 700 views
Mam problem z odtwarzaniem radia fm przez głośnik bluetooth. Dzwięki z radia albo grają przez słuchawki albo głośnik telefonu. Pozostałe aplikacje jak muzyka, YouTube normalnie przesyłają dźwięk do głośnika a radio nie. W redmi note 4 działało mi to bez problemu. Ktoś wie jak zmusić telefon, żeby radio grało przez głośnik bluetooth? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Last reply by rzemic, -
- 1 reply
- 845 views
Witam.Mam zamiar kupic w/w tel, i tu nasuwa się pytanie czy po ostatnich aktualizacjach są juz ikony powiadomień ,widoczne na stałe czy dalej znikają. Pozdrawiam
Last reply by frrancuz,