Crayou Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 38 minut temu, Cichq napisał: ew. instalacji jakiejś aplikacji od google Może ktoś ma jakiś pomysł - który program się sprawdzi w tej roli? Dzięki Cichq za podjęcie tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Może, poprośmy Acida aby wprowadził możliwość połączenia Mi fit z Google fit w kolejnych wersjach aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Niestety. Na razie liczę na pomoc tutaj. Jak ustawisz jakieś zabezpieczenie to wtedy powinien pojawić się smart lock. Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Najpierw ustaw blokadę np. kodem PIN. Dopiero wtedy podświetli Ci się SmartLock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 dokładnie w rn2 trzeba było najpierw ustawić blokadę jakąkolwiek wzór czy pin, a potem wyświetliła się opcja odblokuj przez blooetooth i tam parujesz z opaską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crayou Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Niestety. Mogę wybrać tylko blokadę PINem Ale to nie aktywuje opcji odblokowania przez BT. Nadal nie widzę takiej funkcji :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Witam wszystkich, Moglby mi ktos podeslac linka do ali z jakims sprawdzonym sprzedawca ktory sprzedaje oryginalne opaski:)? Z gory dzieki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Ja swoją z białymi diodami kupowałem tutaj: Xiaomi Official Original Xiaomi Band Smartband Mi Band smart wristband Bracelet For Xiaomi MI4 M3 MIUI ios7/8 http://www.aliexpress.com/item/MI-Official-Original-Xiaomi-Band-Smartband-Mi-Band-smart-wristband-Bracelet-For-Xiaomi-MI4-M3-MIUI/32315209152.html (from AliExpress Android) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 A jeśli chodzi o same opaski do mi band to tutaj kupiłem oryginał 100% Original Genuine Colorful Silicone Xiao mi Wrist Band Bracelet Wrist Strap For Xiaomi Miband Mi band Smart Band http://www.aliexpress.com/item/Original-Genuine-Colorful-Silicone-Xiaomi-Miband-Wrist-Band-Bracelet-Wrist-Strap-For-Xiaomi-Mi-band-Smart/32282760728.html (from AliExpress Android) Wysłane z mojego Redmi Note 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielony Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Czy mi band ma opcje powiadamiania wibracjami kiedy otrzymamy sms'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Oczywiście. MiFit ma to fabrycznie a jeśli chcesz bardziej zaawansowane powiadomienia to są od tego apki np MiBand tools. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkor Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 4 godziny temu, Cinkowsky napisał: Witam wszystkich, Moglby mi ktos podeslac linka do ali z jakims sprawdzonym sprzedawca ktory sprzedaje oryginalne opaski:)? Z gory dzieki:) Ja kupiłem na alle...oryginał z kolorowymi diodami http://allegro.pl/xiaomi-mi-bandopaska-sportowa-miband-24h-czarna-i5716374390.html. Szybciutka przesyłka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lhrrob Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Jak zaradzić FC przy wchodzeniu do Daily Sport Results klikając na głównym ekranie na xxxx steps remaining? Mi Band 41mAh MiFit_1.3.912_401_en_notify.apk Firmware version: 1.0.9.23 Galaxy S6 edge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkowsky Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 (edited) Znalazłem taką aukcje http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_126026.html?wid=1 oraz taką http://www.gearbest.com/watch-accessories/pp_143313.html, będzie okej? Rozumiem że to oryginały i nie ma ryzyka? Czym się różni wersja black od black TPSIV band gdyż ta druga jest o 4$ tańsza? Wychaczył może ktoś wersję z pulsometrem na ali, bo zdaje się że dziś miała być dostępna w sprzedaży PS. A ta? Wygląda uczciwie http://www.aliexpress.com/item/hot-Original-Xiaomi-mi-band-Bracelet-MiBand-Bluetooth-IP67-Waterproof-Smart-Wristbands-for-Android-4-4/32261486071.html?spm=2114.01020208.3.12.vO7k28&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Edited November 11, 2015 by Cinkowsky Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 2 godziny temu, Cinkowsky napisał: Znalazłem taką aukcje http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_126026.html?wid=1 oraz taką http://www.gearbest.com/watch-accessories/pp_143313.html, będzie okej? Rozumiem że to oryginały i nie ma ryzyka? Oryginał na pewno, ale czy ją dostaniesz za 2 m-ce, albo w ogóle to już inna bajka jeśli chodzi o Gearbest. Wychaczył może ktoś wersję z pulsometrem na ali, bo zdaje się że dziś miała być dostępna w sprzedaży Tu masz z pulsometrem-sprzedawca sprawdzony: http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi-Band-Heart-Rate-Sensor-Smart-Wristband-Miband-Bracelet-For-Android-4-4-iOS/1360523_32529044281.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkor Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Kupowałem na gearbest opaskę I5 Plus. Miałem ją w domu w 10 dniu od zakupu, więc nie było problemu. Nawiasem mówiąc nie spodobała mi się, mogę ją odsprzedać za 100zł jak by ktoś chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 5 godzin temu, wojkor napisał: Kupowałem na gearbest opaskę I5 Plus. Miałem ją w domu w 10 dniu od zakupu, więc nie było problemu. Nawiasem mówiąc nie spodobała mi się, mogę ją odsprzedać za 100zł jak by ktoś chciał. Moja opaska zakupiona u niego niestety nie dotarła,gdy zwlekał z odpowiedziami na na moje maile ,wystąpiłem do banku o chargeback, pieniążki wróciły i kupiłem gdzie indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Cóż miałeś pecha, jak biorę opcje śledzenia to idzie około 3 tygodni, jak bez to faktycznie potrafi iść 2 miesiące. Szybcy to oni nie są, nawet z EU szkło 10 dni, chociaż prawdopodobnie szkło z Chin tylko przepakowali na Węgrzech, jednak na około 20 przesyłek nigdy mnie nie zawiedli. Lenovo S650 Miui v7 5.10.22 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Dzisiaj po dotarciu do pracy okazało się ze opaska (standardowa czarna) się rozerwala się trochę i generalnie nie nadaje sie do dalszego użytku, cud że nie zgubiłem po drodze... ;p i teraz pytanie; ma ktoś jakieś doświadczenia w naprawie tej opaski? Wiadomo, nie ma to być na nie wiadomo jak długo ale tymczasowo do czasu zakupu nowej. Skleić ją na super glue/kropelke itp czy może zgrzać ze sobą hotem (lutownica na gorące powietrze) bo akurat jestem w pracy i mam dostep? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 To zależy gdzie się rozerwała Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 1 godzinę temu, Ari93 napisał: Dzisiaj po dotarciu do pracy okazało się ze opaska (standardowa czarna) się rozerwala się trochę i generalnie nie nadaje sie do dalszego użytku, cud że nie zgubiłem po drodze... ;p i teraz pytanie; ma ktoś jakieś doświadczenia w naprawie tej opaski? Wiadomo, nie ma to być na nie wiadomo jak długo ale tymczasowo do czasu zakupu nowej. Skleić ją na super glue/kropelke itp czy może zgrzać ze sobą hotem (lutownica na gorące powietrze) bo akurat jestem w pracy i mam dostep? ;) Ja swoją kleiłem Loctite 495 (niby do gumy) bo mam dostęp w pracy ale to rozwiązanie na chwilę. Wytrzymywało max kilka dni a potem pękało od nowa. Na przeczekanie jak znalazł a dłuższą metę raczej nie. Teraz kupiłem zamiennik i czekam aż dojdzie (idzie już drugi tydzień zj***** inpostem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Wygląda to tak jak na zdjęciu... Szału nie ma ale powinno się dać połączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Mówisz ze rozerwała się trochę? Pewnie zaczepiona o coś. Na przeczekanie to spokojnie bym kleił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Mi się w podobnym miejscu ostatnio rozerwała, tylko, że nie aż w takim stopniu, a jedynie kawałek wzdłuż. I jakiś czas temu pękło kółko, ale to akurat w niczym nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam. Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Witam, mam problem z aplikacja do mibanda, konkretnie kiedy używam tej z google play to wszystko działą poprawnia, ale kiedy pobiorę tę ulepszoną z forum miui, to podczas łączenia wyskakuje błąd, żeby sprawdzić, czy opaska jest naładowana i żeby spróbowac jeszcze raz, kiedy zacznie mrugać czerwona dioda. Opaskę mam naładowaną, a czerwona dioda nigdy mi nie mrugała i dlatego nie wiem w czym problem. Telefon normalnie widzi opaskę, próbowałem juz resetowac, grzebałem tez w ustawieniach bluetooth. Używam Meizu mx5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 U mnie jest kolejny raz bug z nieodświeżaniem stanu baterii, nie tylko w mifit ale i w mi band tools jest to samo. Zatrzymało się od wczoraj na 20% i stoi. Wcześniej na poprzednim ładowaniu, stanęło na 33%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sireplama Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Cześć, bardzo Was proszę o pomoc z moim MI Band. do 30 września działała idealnie. Mierzyła kroki, zapamiętywała ile przeszedłem dziennie, wibrowała z powiadomieniami, liczyła sen i zapisywała go w archiwum. Od 30 września się skończyło. Nadal wibruje z powiadomieniami, ale nie zapamiętuje zupełnie nic. Snu nie liczy w ogóle, kroki liczy na bieżąco - jak sprawdzę przed północą to będę wiedział ile przeszedłem, po północy licznik dzienny przeskakuje na 0 a jak wspominałem historia/archiwum są puste. Kliknięcie na szczegóły kroków także nic nie pokazuje. Używałem mi fit z google play, potem zainstalowałem mifit_1.6.352_miuisu, potem MiFit_1.7.521_pl_MIUIPOLSKA a potem MiFit_1.6.352_pl_MIUIPOLSKA i taki mam do teraz. Aktualny firmware to 1.0.11.6. Macie jakąś radę, że by naprawić urządzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 @up poszukaj rosyjskiej wersji mifit ktora wymusi downgrade firmware nastepnie ja usun i wrzuc najnowszego mifit'a. U mnie pomoglo w sytuacji gdy przestalo dzialac zliczanie snu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sireplama Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 (edited) @up Czy byłbyś uprzejmy wskazać mi linka do tej wersji MiFit lub przynajmniej nakierować gdzie powinienem go szukać? Edited November 15, 2015 by sireplama dubel :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAFC Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Chcę kupić tę opaskę na ibuygou, ale nie ma wyboru koloru. Czy to znaczy, że wysyłają losowy kolor? Chciałbym zamówić czarną. https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-band-1s-smart-fitness-ip67-tracker--heart-rate-monitor-7166.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sireplama Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 (edited) Zrobiłem tak jak było opisane tutaj: https://www.reddit.com/r/miband/comments/3k3433/updated_to_a_fw_version_and_want_to_downgrade/ Niestety rosyjski Mi Fit, mimo że próbował, nie potrafił obniżyć wersji firmware :/ Ktoś ma jakieś rady? Super - dla odmiany przestały działać wibracje :/ Edited November 15, 2015 by sireplama Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Chcę kupić tę opaskę na ibuygou, ale nie ma wyboru koloru. Czy to znaczy, że wysyłają losowy kolor? Chciałbym zamówić czarną. https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-band-1s-smart-fitness-ip67-tracker--heart-rate-monitor-7166.html A nie sprzedają przypadkiem domyślnie tylko czarnej? Jeżeli chcesz inny kolor to musisz dokupić. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Mi Band przestał monitorować mi sen. Ktoś ma jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Jak wyjdzie nową wersją mifit to sprawdź czy firmware się aktualizuje. Przypuszczalnie będziesz miał update loop, czyli będzie próbował zaktualizować i przy 99% poleci od nowa. Jeśli tak to gwarancja, kosz lub zostaje jako powiadamiacz. Dodam, że opieram się na swoim przypadku i kilku innych osób z tego forum, które miały te same objawy. Ale sprawdź czy się aktualizuje firmware bo to jest najważniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sireplama Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 No to pozamiatane. Próbowałem kilku Mi Fit, łącznie z najnowszą z GP, najnowszą z App Mi, 2 wersjami z tego forum, wersją rosyjską oraz GadgetBridge. Aktualizować próbowały jedynie rosyjska i GB, ale wieszały się na 99%. Moje szczęście, najpierw jeden nie wibrował, teraz drugi się rozkraczył Jednak karny -wiecie-co- dla Xiaomi za takie traktowanie klientów Niemniej poczekam, aż wydadzą coś nowszego niż 1.0.11.6... a nóż... Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts