Addamas Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) Masz ją w każdym romie MIUI Polska... Facepalm Czyli ściągasz Rom i wyciągasz apke... Albo licz na to że ktoś ją upnie na jakiś serwer... Mi2S with sMIUI Edited October 23, 2015 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) Dziś znowu zamigały mi jednocześnie diody 1 i 3, nie mam pojęcia co to znaczy ;|Ja kupiłem już drugiego mibanda bo pierwszy miał podobne przypadłości, przy czym nawet nie chciał się połączyć. Mifit cały czas pokazywał żeby się upewnić czy bateria jest naładowana a byla do pełna. Na forum xiaomi wyczytałem opinię magikow żeby włożyć mibanda do lodówki na parę godzin po czym położyć go w temperaturze pokojowej na kilka godzin. Sceptycznie do tego podchodziłem, ale skoro i tak obydwa mi padły to już nie miałem nic do stracenia. Zrobiłem Tak jak napisali i po podpieciu do ładowarki obydwa mibandy zaczęły się ladowac oraz bez problemu działają już od kilku dni. Nie wiem jaką magię wyprawia tą metoda ale o dziwo działa.... Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Edited October 23, 2015 by skubi07 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) Właśnie zrobiłem aktualizację miui do polskiej wersji i nie miałem po polsku ale po wyciągnięciu apki z romu jest ok po ręcznej instalacji Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Edited October 23, 2015 by patryk96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Muszę dla kumpla wyciągnąć apkę z nowego romu. Czy to jest MiBand.apk? Czy jakoś inaczej to się nazywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Jak ktoś chętny to proszę najnowsza wersja https://drive.google.com/file/d/0B7OzABz5YPf5c04xdWtxdmJDbjQ/view?usp=docslist_api ' class='bbc_url' title='Zewnętrzny odnośnik' rel='nofollow external'> https://drive.google.com/file/d/0B7OzABz5YPf5c04xdWtxdmJDbjQ/view?usp=docslist_api Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 U mnie się coś schrzaniło. Opaska normalnie daje znać przy połączeniach i sms, a przy wiadomości z messengera nic się nie dzieje. Wcześniej działało :/ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Dzięki za powiedzenie o opcji pokazania ilości kroków, myślałem przed, że pokazuje co ~2 godziny losowo, teraz już nauczyłem się ruchu i pokazuje za każdym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Moja niestety zdechła. Jedzie na reklamacje do XFS zobaczymy co powiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Ja rozłączyłem swoją opaskę aby sprawdzić inną sztukę i potem połączyłem się ponownie i teraz niby zlicza kroki ale po pierwsze pokazuje pierwszą diodą że mała ilość kroków, chociaż cel już był osiągnięty przed rozłączeniem, a po drugie w tych danych poniżej licznika gdzie pisze godziny itd mam tylko wpisy do momentu rozłączenia. Teraz już nie pokazuje. Jak to naprawić :/ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Nie mogę znaleźć w najnowszej wersji mi fit możliwości synchronizacji z Google fit. Ma ktoś coś podobnego ?Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Ktoś pisał o tym w temacie z aktualizacjami, obawiam się, że aktualnie usunęli opcję. Osobiście nie używam google fit, więc nie potwierdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Nie mogę znaleźć w najnowszej wersji mi fit możliwości synchronizacji z Google fit. Ma ktoś coś podobnego ? Aplikacja pochodzi z Google Play czy jakiegoś innego kanału dystrybucji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Z romu miui polskaWysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Z romu miui polskaWięc to zapewne aplikacja z Mi App Store.Generalnie wydawane są dwie wersje aplikacji - jedna trafia do App Store (Mi) i jest targetowana do odbiorcy chińskiego, druga do sklepu Google Play i jest skierowana na rynek globalny. Ta pierwsza otrzymuje także częstsze aktualizacje i fixy.Taka kolej rzeczy wywołana jest faktem, że Google objęło jakimiś restrykcjami chińskich użytkowników Androida, które utrudniają im korzystanie z usług tego dostawcy (m. in. z Play). O ile mi dobrze wiadomo, to synchronizację z Google Fit miała jedynie wersja z Google Play. Nie wiem czy wciąż jest dostępna i czy nie została usunięta - trzeba sprawdzić. Sam korzystam z wersji z App Store (Apple) i tam też nie było synchronizacji.Jeżeli się mylę to mnie poprawcie, uzbierałem te informacje ze szczątkowych postów na zagranicznych forach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 U mnie się coś schrzaniło. Opaska normalnie daje znać przy połączeniach i sms, a przy wiadomości z messengera nic się nie dzieje. Wcześniej działało :/ Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalkawejdź w powiadomienia i nadaj dostęp mifit do czytania powiadomień. Mi po aktualizacji do 5.10.22 wyłączyło wszystkim apkom dostęp do powiadomień Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Niestety to nie to. Powiadomienia mam włączone dla MiFit Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaDziwne. Chyba coś z apka Mifit nie tak. Zainstalowałem jakąś inną z Google Play i powiadomienia z messengera działają. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 (edited) Mi dziś opaska wibrowała kilkukrotnie jak budzik, dopiero po ponownej synchronizacji z aplikacją wróciło do normy. Zaczęły za to wariować diody, tzn. jak wykonałem wiadomy ruch ręką żeby zobaczyć ile kroków zostało do przebycia, jedna lampka zaświeciła się ciągłym światłem, za to dwie kolejne migały. Obecnie wszystko wróciło do normy, widać taki urok tego sprzętu Trudno się z tego cieszyć - oczywiście okazyjne fiksacje opaski należy traktować jako wadę, niemniej jednak należy wziąć poprawkę na fakt, że mamy do czynienia ze smartbandem za kilkadziesiąt złotych, posiadającym funkcjonalność urządzeń za kilkadziesiąt dolarów. Edited October 25, 2015 by geekboy68k Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Moja opaska nie wiem czemu ale jak robię ten ruch by sprawdzić ilość kroków to święci mi forma i dolna dioda. Nie wiem co to ma sygnalizowac. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 W sensie górna i dolna dioda?! A środkowa się już nie pali?! Mi4/Tapatalk/sMIUI+Stuxnet Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 A mi ten gest nigdy nie działał. I dalej nie działa. Magia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Jak Wy to robicie, że nie możecie opanować gestu ?!?!Ręka luźna nieruchomo, gest patrzenia na zegarek i zatrzymujecie rękę na wysokości klatki piersiowej na 3-4 sekundy i diody się palą Normalnie wykonałem pisząc tego posta, z 15 prób i za każdym razem Mi Band pokazuje ilość kroków. Mi4/Tapatalk/sMIUI+Moshi Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 (edited) @kulig007Nie zapędzaj się za bardzo.Nie ważne jak i co będę robić z moim mibandem on i tak nie pokaże wtedy kiedy ja chce. Raz jak machnę (bardzo rzadko), a raz jak jest nieruchomy (bardzo często). Edited October 26, 2015 by Uri0550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Mi Band żyje trochę własnym życiem (jak to mawia się też odnośnie MIUI) U mnie czasem coś mu się zawiesi i kilkanaście razy próbuję i nic. Dopiero wejście w apkę mifit bądź tools i "odświeżenie" połączenia tak jakby "naprawia" to i od razu za pierwszym razem już pokazuje mi dzienny status kroków bo podniesieniu ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 A mi właśnie górna i dolna a środkowa dioda nie Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
teempz Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Nie wiem czy zauważyliście, a może Wasze miBandy wyłapały, ale mój nie wyłapał zmiany czasy wczoraj i wmawiał mi, że wstałem o 9, chociaż wstałem o 10 już nowego czasu. Taki jednodniowy błąd, bo dziś mi już zliczył dobrze co do minuty. A co do tego gestu sprawdzania zegarka, to mi zaświeci się czasami jak przykładam rękę do klawiatury aby napisać coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 (edited) U mnie z godziną snu było podobnie, a co dziwniejsze nie dało się tego edytować Edited October 26, 2015 by maur26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 A co do tego gestu sprawdzania zegarka, to mi zaświeci się czasami jak przykładam rękę do klawiatury aby napisać cośMam identycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Shaggy Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Czy to prawda, że są dwie wersje Xiaomi Mi Band?Dotychczas myślałem, że jest tylko jedna wersja, która ma baterię o pojemności 41 mAh i diody LED świecące na kolorowo, ale niedawno natknąłem się na Allegro, na aukcję, na której są sprzedawane są smartbandy od Xiaomi z baterią o pojemności 45 aAh i diodami świecącymi wyłącznie na biało. Czy obie wersje są oryginalne i czy to prawda, że ta druga to nowsza wersja? Jeśli tak, to jest gorsza, bo ma diody świecące tylko w jednym kolorze.Link do aukcji z opaskami z ponoć najnowszą wersją opasek: http://allegro.pl/oryginalna-opaska-sport-smartband-xiaomi-mi-band-i5630135082.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Tak, wszystko się zgadza. Obie wersje są przez Xiaomi wydawane.A która gorsza?! Zależy czego oczekujesz. Dla mnie zdecydowanie gorszą opcją jest ta biała, bez wszystkich kolorów. Bo ja przy powiadomieniach Mi Band bardzo często sugeruję się kolorem. Mam ustawione dla poszczególnych aplikacji kolory i tym rozróżniam. Mi4/Tapatalk/sMIUI+Moshi Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 A ja nawet bym dodał że są 3 wersje. Ostatnio dostałem kolorową z baterią 45mAh, więc już całkiem loteria. Jakby co mam na sprzedaż. A opaski wydaje mi się że niczym się nie różnią.Kolorowa wersja zdecydowanie lepsza, bo tak to można trochę zgadywać o czym nas powiadamia opaska, no chyba że liczymy ilość wibracji, a w kolorowej ustawiamy dany kolor dioda i voila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Hmm Mi4C i apka MiBand od powiadomień. Co chwilę blokowany jest dostęp do powiadomień i muszę zaznaczać i odznaczać fajkę. Jakieś sugestie? Apka "zakłódkowana".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 A powiedzcie mi czy działa wam inteligentny budzik? U mnie cokolwiek bym ustawił zawsze budzi mnie równo o tej godzinie która ustawie, bez tego przedziału polgodzinnego. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk96 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 A powiedzcie mi czy działa wam inteligentny budzik? U mnie cokolwiek bym ustawił zawsze budzi mnie równo o tej godzinie która ustawie, bez tego przedziału polgodzinnego. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu TapatalkaAle to nie działa tak ze cie obudzi pół godziny prędzej tylko ze on cie lekko wzbudza byś miał lekki sen by łatwiej było wstać.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 No właśnie u mnie nic mnie nie wybudza. Po prostu jak ustawie na 11 to o 11 wibruje i tyle. Na Sony swr10 to było tak ze wykrywała kiedy jest lekki sen i wtedy mnie budziła opaska, a miband jest taki jakiś lekko upośledzony. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Masz w ogóle zaznaczoną tą opcję w Mi Fit?! A co do wibracji. Ich wcale nie musisz czuć. Są delikatne, żeby właśnie lekko Cię wybudzić. Potem o danej godzinie wibruje z pełną mocą Mi4/Tapatalk/sMIUI+Moshi Kernel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts