Mi Band 1/1S
36 topics in this forum
-
- 1 reply
- 11.4k views
Cześć, Jestem posiadaczem (dość szczęśliwym) opaski MiBand 1s od początku. Na jednym silikonowym, oryginalnym czarnym pasku Designed by Xiaomi. Niestety ten uległ uszkodzeniu. Chciałem go wymienić na nowy, oryginalny, jednak mam problem ze znalezieniem na allegro, aliexpress i ebay. Wiem,że opaski 1 i 1s są takie same. Pytanie, czy od MiBand 2 będzie pasować opaska do 1s? Czy jest gdzies jeszcze dostęp swobodny do tychże pasków? Pozdrawiam!
Last reply by Mariusz21_21, -
-
- 0 replies
- 2.6k views
Witam, Odkąd wymieniłem pasek na zamiennik opaska przestałą mierzyć kroki. Wątpię, czy ma to związek, raczej zbieg okoliczności. Opaska miała przez jakiś czas problem z pomiarem pulsu, mierzył go prawidłowo, jednak podczas aktywności, np. biegania, mierzyła przez pierwsze kilka minut, po czym się poddawała i pomagało tylko rozpoczęcie w aplikacji aktywności od nowa i tak bez końca. Zauważyłem na powierzchni sensora lekkie przezroczyste otarcie, lub klej którym kleiłem starą opaskę, w każdym razie niczym nie mogę tego usunąć. Nie sądzę, żeby pulsometr miał jakiś związek z akcelerometrem, który zapewne odpowiada za pomiar kroków, jednak na tym drugim bardziej mi zależ…
Last reply by wlodi5, -
- 0 replies
- 2.9k views
Od paru dni mój mi band 1 zaczął wibrować bez powodu. Są to pojedyncze wibracje( jest ich pare) a diody migają na niebiesko mimo że mam ustawiony kolor pomarańczowy. Co jest grane? Próbowałem reinstalować mifit ale to nic nie pomogło. Opaska działa poza tym normalnie ale the losowe wibracje są uciążliwe.
Last reply by makakam, -
- 0 replies
- 2.7k views
Wiecie może jakie algorytmy służa opace do pomiaru snu? Wychodzi mi, że spię z 1-2h w nocy,a czasem ze wcale nie spałem
Last reply by bmbl80, -
- 2 replies
- 3.4k views
Przyszła mi dzisiaj opaska xiaomi mi band. Mi fit jej nie wykrywa. Po podłączeniu pod ładowarke zero reakcji, żadna dioda nie świeci. Wogóle nie świeci. Czyżby sprzęt do wyrzucenia? A ładowarka nie ma cofniętych/wciśniętych pinów?
Last reply by bmbl80, -
- 0 replies
- 2.8k views
Witajcie. Ostatnio naładowałem mibanda i jest robiłem. opaska jakby działa połowicznie. W aplikacji jest sparowane urządzenie, mogę ja wykryć poprzez opcje w aplikacji czy włączyć powiadomienia o przychodzących połączeniach (działa), jednak opaska się nie synchronizuje. Żadne dane (kroki,sen,passa itd.) się nie pojawiają (synchronizacja trwa 1s). Próbowałem odinstalować apkę, parować na nowo, użyć innej aplikacji i nic. Sama opaska chyba rzeczywiście nic nie mierzy, gdyż nawet po "spojrzeniu" na nią nie okazuje żadnej diody, ani nie poinformowała mnie o zaliczeniu dziennego celu. Co mogło pójśc nie tak, sprzęt padł? Instalowałem również aplikację na drugim telefonie i par…
Last reply by arlid, -
- 7 followers
- 3k replies
- 523.1k views
Czesc, uzywal ktos Mi Band ? Jeśli tak to proszę o podzielenie się wrażeniami Urządzenie wygląda bardzo ciekawie, szczególnie ciekawi mnie funkcja wybudzania poprzez wibracje + śledzenie cyklu snu. na ibuygou widze coprawda narazie pre-order, ale moze ktos juz wszedl w posiadanie
Last reply by lolek469, -
- 3 replies
- 10k views
Cześć, wczoraj zacząłem zabawe z parowaniem Xiaomi mi4c z Mibandem. Kupiłem aplikacje miband tools po czym sparowałem urządzenie. Wszystko było ok do momentu jak opaska zaczęła wibrować co 15-30 sekund, świecąć przy tym diodami. Zauważyłem, że połączenie jest resetowane i wtedy następuje wibracja. Czasami uda się sprzęt uspokoić (np. przy mierzeniu pulsu). Raz pomogło też wywalenie aplikacji mifit, ale problem wrócił po kilku minutach. Nie pomogło: dodanie aplikacji do wyjątków oszczędzania energii ładowanie mibanda blokowanie aplikacji przeciwko "ubijaniu" Dodatkowo prawie za każdym razem jak włączam apke wyskakuje powiadomienie o dodaniu do …
Last reply by Queny, -
- 1 follower
- 3 replies
- 5.8k views
Szybko minęło, pierwszy rok z MiBand za mną Ktoś z Was też dobił, a może i przebił?
Last reply by akszyn, -
- 0 replies
- 3.2k views
Witam,mam problem. gdy podłączam Mibanda 1s do komputera aby naładować,słyszę tylko taki cichy pisk. nic nie ładuje. Nic nie miga, żadnej reakcji. Miał ktoś tak? da się coś z tym zrobić czy juz po Mibandzie?
Last reply by Grzonaa00, -
- 1 reply
- 3.8k views
Czołem! Mam pewien problem z niespełna rocznym Mi Bandem pierwszej generacji (białe diody, bez pulsometru). Po podłączeniu do ładowania sytuacja prezentuje się w sposób następujący: Miga pierwsza lampka, Po kilku minutach dwie pierwsze lampki zapalają się ciągłym światłem tak, jakby bateria była w 2/3 naładowana - miga już tylko ostatnia. Sytuacja utrzymuje się przez dłuższy czas (kilka godzin?), Po tych kilku godzinach wszystkie lampki gasną i spektakl zaczyna się od początku. Sam Mi Band nie paruje się z telefonem - sprawdzane na iPhone i Mi4. Macie jakieś sugestie, czy urządzenie raczej spisane na straty? Będę wdzięczny za odpowiedź.…
Last reply by sondejmarek, -
- 3 replies
- 4.7k views
Cześć, ten temat jak już pojawił się na forum jednakże nigdzie nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi i podpowiedzi rozwiązania- zatem przepraszam jeśli otworzę nowy temat , ale myślę że nie jestem sam z tym kłopotem Mianowicie: razem z kolegą zakupiliśmy na zagranicznym portalu opaski MiBand 1S z pulsometrem. Po podłączeniu i sparowaniu z telefonem jego opaska zaktualizowała się doskonale, moja nie. Przy każdym połączeniu próbuje zaktualizować pulsometr i za każdym razem się "wykrzacza"... co za tym idzie - liczy kroki ale nie pokazuje pulsu. Z tego co widziałem nie jest to tylko moje zmartwienie..... proszę Was o podpowiedź jak można rozwiązać ten…
Last reply by xxmati96xx, -
- 1 reply
- 3.9k views
Witam, Kupiłem ostatnio opaskę w wersji 1s. Nie wiem dlaczego ale ledwo wytrzymuje mi od pełnego naładowania 24h. Poprzednio używałem przez długi czas poprzedniej wersji bez pulsometru i trzymała spokojnie 3-4 tygodnie. Czy ktoś wie co jest przyczyną takiego szybkiego rozładowywania? Wczoraj naładowałem ją do 100% o godzinie 22. Rano o 6.30 poziom baterii wynosił 72% w tej chwili 46%
- 0 replies
- 3.6k views
Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. Mój problem jest dość specyficzny i w sumie nie wiem jak się z nim uporać dlatego pisze tutaj : Posiadam opaskę Xiaomi Mi Band 1s na swojej Z3 Compact, wszystko chodzi pięknie. Sprawiłem swojej drugiej połówce również Mi Band 1s, i również na z3c... Po na prawde sporej batalii mi band 1s odpalił, aczkolwiek tylko na starszych wersjach, gdzie jak zrobię aktualizację jest problem, gdyż nie ma dostępu do pulsometru (Mi Fit wykrywa jako starszą wersję) Co robić ?
Last reply by KaaC, -
- 3 replies
- 11.3k views
Mam problem z Xiaomi Mi Band 1S. Podejrzewam, że w pamięci ma jakiś stary alarm, który wibruje codziennie o danej godzinie, mimo tego, że w mificie oraz w mi band tools nic o tej godzinie nie ma. Próbowałem reset telefonu do ustawień domyślnych, nic nie pomogło. Aktualnie najnowsza wersja mifita 2.1.5
Last reply by Owczar13, -
- 1 follower
- 30 replies
- 17.7k views
Witam, kupiłem opaskę Miband 1s (wersja z pulsometrem) ale mam problem z tym że po ok. 2h nie używania telefonu opaska rozłącza się z nim i nie mogę odblokować telefonu przez opaskę (muszę wpisywać pin) oraz opaska nie jest widoczna w aplikacji MiFit. W zakładce bluetooth sparowana opaska oznaczona jest jako rozłączona, gdy wyłączę i włączę bluetooth a następnie uruchomię aplikacje MiFit to opaska po chwili ok 5-20 sek połączy się i wszystko działa przez pewien czas. Mój telefon to Xiaomi Redmi Note 2 Prime (wersja oprogramowania to MIUI by xiaomi.eu 7.1 (stabilna) 7.1.3.0 (LHMCNCK). Aplikacja MiFit 1.8.111 ściągnięta z tej strony (wersja PL), w aplikacji w opcji urządzen…
- 1 reply
- 5.5k views
Witam, mam problem z opaską. Dopiero co ją zakupiłem, połączyłem z telefonem po ściągnięciu aplikacji, zrobiłem parę kroków, wszystko działało idealnie. Następnie podłączyłem urządzenie do ładowania. Gdy się naładowała, opaska przestałą liczyć kroki, alarm się nie włącza, sprawdzanie snu też nie działa. Telefon (ios) normalnie znajduje opaskę, jednak nie aktualizuje żadnych kroków. Działa tylko funkcja włączenia wibracji z telefonu oraz opaska wibruje przy wykryciu połączenia na telefonie. Ktoś wie jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by dan-tom, -
- 15 replies
- 18.6k views
Cześć, na wstępnie zaznaczę, że jestem nowy na forum, które znalazłem dziś i bardzo się ciesze, że taka społeczność się rozwija Zakupiłem Xiaomi Mi Band 1s i mam mały problem... Czy to normalne, że zlicza dosłownie prawie każdy ruch ręką? Myjąc kubek zrobiłem ponad 25 kroków. 4 razy idąc do kuchni gotować w przeciągu 25 minut wyszło mi ponad 1200 kroków... Da się to jakoś skalibrować albo coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Last reply by magyarek, -
- 3 replies
- 5k views
Witajcie. Moją opaskę dotknęła dziwna dolegliwość. Podczas ładowania gasną diody ale aplikacja MiFit pokazuje że opaska jest ciągle ładowana. Jak wejdę w aplikację i odświeżę ją przeciągając palcem do góry diody się ponownie zapalają. Czy ktoś o czymś podobny słyszał? I czy to jest normalne?
Last reply by Marcinmarcino, -
- 6 replies
- 7.5k views
Zacznę od początku, mój mi band 2 tygodnie temu sam magicznie przestał rejestrować sen i sumować kroki. Szukałem w necie rozwiązania, ale jak to pewnie wiedzie, konkretnego rozwiązania nie ma :P. Postanowiłem spróbować zrobić upgrade firmware przez oficjalną apkę. Wszystko chyba przebiegło prawidłowo, jednak problem braku rejestracji kroków został. Wyłączyłem i włączyłem bluethooth - nic, uruchomiłem ponowni telefon, nadal nic. Postanowiłem rozłączyć opaskę z telefonem i tu już nastąpił koniec. Nie mogę połączyć się z opaską, w ogóle jej nie widzi, sprawdzałem na 2 telefonach. Próbowałem podłączyć ją do ładowania to zamiast świecenia diod zaczęła wibrować przez jakieś 10 …
Last reply by JAZ, -
- 2 replies
- 5k views
Witam Próbuję 4 dzień ustawić funkcję smart lock i nie wiem jak to zrobić. Na internecie jest opis ale żaden nie działa (może tylko ja go nie rozumiem ). Proszę Was o pomoc w ustawieniu tego Mój smartfon to Huawei P8 Lite.
Last reply by mario123, -
- 2 replies
- 4.4k views
cześć czy ten band można użyć w jakiś sposób żeby co minutę mi np zawibrowalo ? chodzi o silownie tak zebym nie musial patrzeć na zegarek, czyli cos w stlyu alarmu ale zebym za kazdym razem nie musial 120 alarmow co minute ustawiać... pozdr
Last reply by Nook, -
- 1 reply
- 4.1k views
Witam. Mam pytanie czy można ustawić Mi Band tak żeby wybudzał telefon po przystawieniu? Chodzi mi np. o włączenie wyświetlacza.
Last reply by kulig007, -
- 1 follower
- 1 reply
- 4.4k views
Witam Przyszła mi dzisiaj opaska xiaomi mi band. Mi fit jej nie wykrywa. Po podłączeniu pod ładowarke zero reakcji, żadna dioda nie świeci. Wogóle nie świeci. Czyżby sprzęt do wyrzucenia?
Last reply by ZduneX25, -
- 7 replies
- 7.7k views
Witam, mam problem. Przyszła do mnie dziś opaska, naładowałem ja, niby w Bluetooth ja widzi, zainstalowałem z google play aplikacje Mi Fit , ale jak chce założyć konto i podaje adres na google , to mi na koniec pokazuje ze invalid address. Z ciekawości założyłem konto podając maila na wp. i niby wysłali mi linka do aktywacji ale jak klikam to jakby powiela się strona a nic nie aktywuje i ciągle pokazuje invalid address. Co mam zrobić by to działało i by można to potem było zsynchronizować z google fit bo podobno już da rade. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Cichq,