lisek1953 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 (edited) 2 godziny temu, Antoni Czaplicki napisał: Czy masz może pliki o których mówisz? Chodzi o mifita moda i inne Jeśli dobrze poszukasz linki do wszystkich w/w aplikacji modów i plików znajdziesz na tym forum. Trochę wytrwałości. Edited September 3, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 2 godziny temu, lisek1953 napisał: Jeśli dobrze poszukasz linki do wszystkich w/w aplikacji modów i plików znajdziesz na tym forum. Trochę wytrwałości. Ok już wszystko działa tylko że zniknęła informacja o połączeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Moim zdaniem informacja o połączeniu wyświetlana jest na tarczy zegarka patrz niżej: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 (edited) Dnia 3.09.2019 o 19:43, lisek1953 napisał: Moim zdaniem informacja o połączeniu wyświetlana jest na tarczy zegarka patrz niżej: chodzi mi o to Czy może mi ktoś powiedzieć jak z edytować plik .res.latin który jest w przesłanym przez @walek75 modzie Wołkowa na amazfit bip Edited October 9, 2019 by mrosi Nie przewalamy cytowanych obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekjj Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Mam pytanie, bo od jakiejś aktualizacji BIP nie jest w stanie zsynchronizować się z Mifit. Jedzie do 100% i potem zwiecha. Przywracałem ustawienia fabryczne i wszystko na nic. Pozostaje podobno downgrade firmware czy możecie polecić dobrą stabilną wersję? Widzę, że jest sporo alternatywnych modów robionych przez ludzi ale nie wiem czy są stabilne. Mi głównie zależy na dobrym stoperze i timerze (ten w oryginale boli mnie tylko tym, że podczas pomiaru stoperem nie widać godziny ) i na treningach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Dnia 3.09.2019 o 21:05, Antoni Czaplicki napisał: chodzi mi o to Czy może mi ktoś powiedzieć jak z edytować plik .res.latin który jest w przesłanym przez @walek75 modzie Wołkowa na amazfit bip U mnie to wygląda tak: A tak przy wyłączonym telefonie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Czy może mi ktoś powiedzieć jak z edytować plik .res.latin oraz .fw który jest w przesłanym przez@walek75 modzie Wołkowa na amazfit bip Dnia 28.08.2019 o 12:39, :Darecki napisał: Czy ktoś zauważył samoresetowanie budzika w tym modzie? Tzn ustawiam budzik na zegarku. Pojawia mi się ustawiony alarm godzina/ zaznaczony suwak i ikonka dzwoneczka. nietety po pewnym czasie wszystko znika bez śladu To wina aplikacji ponieważ wysyła informacje o ustawionych w niej alarmach i przy okazji resetue te które nie były ustawione w aplikacji też tak mam Czy da się zamienić w pliku res nazwę alipay na narzędzia oraz ikonę alipay na coś takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieo Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Dzień dobry czy ktoś wie od którego softu zmienił się czas wibracji alarmu obecnie to 10 sekund troche za krótko, poprzednio było chyba 20, ile trwają wibrację w alarmnie w modzie volkowa? Pozdrawiam Wiechu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Kombinujecie, wgrywacie jakieś cuda, "zpalszczacie" nie wiadomo po co (i przy okazji wgrywacie jakieś nowe bugi). Dla zainteresowanych podaję 100% działający zestaw oprogramowania (ostatni oficjalny FW działa źle, dlatego taka kombinacja): 1. Fonty z załącznika, to jest połączenie fontów PL z tego wątku z pełnym zestawem oryginalnych, czyli mamy polskie i chińskie (potrzebowałem, to zrobiłem dla siebie). Jak ktoś potrzebuje tylko polskie, to niech wgra to, co jest na początku tego wątku, bo moje wgrywają się baardzo długo. 2. Firmware 1.1.5.04 stąd : https://amazfitwatchfaces.com/firmware 3. MiFit, który nie aktualizuje firmware, oraz nie zostanie nadpisany przez wersję z Google Play, stąd (wersja 4.0.7 Revolutions): https://forum.xda-developers.com/android/software/mod-mifittcxexport-based-oficial-mifit-t3857636 Firmware i fonty wgrywamy przez Gadgetbridge. To wszystko działa, MiFit aktualizuje A GPS, łączy się z chmurą Xiaomi, wgrywamy wszystko raz i zapominamy o sprawie, można normalnie używać zegarka! Mili_chaohu_moje.ft 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Dnia 5.09.2019 o 11:28, bembenek napisał: Kombinujecie, wgrywacie jakieś cuda, "zpalszczacie" nie wiadomo po co (i przy okazji wgrywacie jakieś nowe bugi). Dla zainteresowanych podaję 100% działający zestaw oprogramowania (ostatni oficjalny FW działa źle, dlatego taka kombinacja): Ciekawe jest to co piszesz, zwłaszcza o " zpalszczaniu " a później też mówisz że wszystko może być po polsku. Te nasze użyte mody też są po polsku i w 100% skuteczne. Ciekawi mnie czy Twój MiFit też dostarcza pogodę w języku polskim, coś mi się zdaje że w hiszpańskim.Tobie może nie zależy ale mnie owszem tak ! Po za tym np. mod Wołkowa daje możliwość korzystania z kalkulatora, kalendarza i latarki i to w pięciu językach: polskim angielskim włoskim hiszpańskim i francuskim, może Tobie nie zależy widocznie wolisz chiński, ale np. mnie tak ! Nie pisz więc z taką pogardą o innych jak sam niewiele masz do zaoferowania ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Kto chce, ten skorzysta i będzie miał spokój, kto nie chce, może "modować" i "zpalszczać", oraz wisieć na forach i szukać rozwiązania coraz to nowych problemów. A do zaoferowania mam tylko kompletny plik z fontami (wszystkimi), który zrobiłem na podstawie tego, co tu znalazłem. Nie ma obowiązku korzystania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszektrepczy Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Cześć. Mam problem z powiadomieniami o SMS na bipie. Messenger, połączenia, whats up, wszytko działa oprócz tych nieszczęsnych SMS. W aplikacji wszystko poodchaczane, aplikacja dodana do listy powiadomień. Wcześniej wszystko działało. Problem pojawił się po zmianie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Zresetuj telefon.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszektrepczy Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 2 godziny temu, Leszektrepczy napisał: Cześć. Mam problem z powiadomieniami o SMS na bipie. Messenger, połączenia, whats up, wszytko działa oprócz tych nieszczęsnych SMS. W aplikacji wszystko poodchaczane, aplikacja dodana do listy powiadomień. Wcześniej wszystko działało. Problem pojawił się po zmianie telefonu. Już zrobione. Pomogła najnowsza wersja Mifit Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Dnia 4.09.2019 o 10:35, Antoni Czaplicki napisał: Czy może mi ktoś powiedzieć jak z edytować plik .res.latin oraz .fw który jest w przesłanym przez@walek75 modzie Wołkowa na amazfit bip Nie wiem czy Cię to usatysfakcjonuje, ale można uzyskać dojście do ekranu dostępu do kalkulatora, kalendarza i latarki ( w spolszczonym modzie Wołkowa ) po przesunięciu w prawo tarczy zegarka nie poprzez ikonę Alipay. Ja uzyskałem to w sposób następujący: W aplikacji MiFit wszedłem kolejno Profil/Amazfit Bip/Ustawienia wyświetlacza zegarka, ikonę Alipay przesunąłem do samej góry powyżej tarczy, i mimo że ukazał się komunikat o niemożności wykonania kliknąłem zapisz, dało to właśnie taki rezultat jak na załączonym filmiku wersji rosyjskiej a ikonę Alipay w aplikacji MiFit przesunąłem później do ukrytych elementów aby nie była w ogóle widoczna: Proszę napisz czy to Ci wystarczy i czy się udało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieo Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Czy ktoś może mi powiedzieć ile czasu trwa budzik w modzie Wolkowa? w nowej wersji z pierwszej strony 10 sekund to zdecydowanie za krótko, zrobiłem downgrade do wersji 0.1.0.86 i tutaj jest 21 sekund o wiele lepiej (czy łatwo zmienić ten czas w plikach res czy fw) myślę ze 30-40 sekund byłoby idealnie. wiem że mam bardzo starą wersje softu ale nie mam pojęcia od której czas budzika został ustawiony na 10 sekund no i zasypiam dodatkowo MIFIT mam wersje z xda 407brevolution jest okej ale... pewnie jak u większości nie ma powiadomienia o sms-sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) Dnia 5.09.2019 o 20:03, lisek1953 napisał: Nie wiem czy Cię to usatysfakcjonuje, ale można uzyskać dojście do ekranu dostępu do kalkulatora, kalendarza i latarki ( w spolszczonym modzie Wołkowa ) po przesunięciu w prawo tarczy zegarka nie poprzez ikonę Alipay. Wiem jak to robić i mam to ale chodzi mi o tam tą ikonę z samej ciekawości Edited October 9, 2019 by mrosi Czy edycja cytowanej zawartości sprawia ból...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Dnia 3.09.2019 o 21:05, Antoni Czaplicki napisał: chodzi mi o to Czy może mi ktoś powiedzieć jak z edytować plik .res.latin który jest w przesłanym przez @walek75 modzie Wołkowa na amazfit bip Może ten filmik Ci pomoże: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 (edited) Dnia 6.09.2019 o 08:13, lisek1953 napisał: Może ten filmik Ci pomoże: To nie działa na wersję którą potrzebuje czyli 1.1.5.36 Edited October 9, 2019 by mrosi Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 (edited) 49 minut temu, Antoni Czaplicki napisał: To nie działa na wersję którą potrzebuje czyli 1.1.5.36 To może spróbuj tym: https://www.download.net.pl/2499/Resource-Builder/ lub tym: http://www.resedit.net/ Edited September 6, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 W Sklepie Play pojawił się Mi Fit 4.0.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 W Sklepie Play pojawił się Mi Fit 4.0.8W appstore już jest jakiś czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Na IOS był dokładnie 13 h temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkl Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Na IOS był dokładnie 13 h temu.Ale dokładnie 13h?, co do sekundy.!?Sorry za sarkazm, ale nie wiem co nam chciałeś przekazać tą informacją ??Wysłane z Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Siedzę od tygodnia na Amazfit notify pro. Mnogość ustawień możliwość wgrywania bezpośrednio tarczy z aplikacji, odświeżająca się pogoda. Pokazywanie kto dzwoni i dużo innych. Polecam serdecznie w porównaniu do MIFiTa to przepaść. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 11 godzin temu, lisek1953 napisał: To może spróbuj tym: https://www.download.net.pl/2499/Resource-Builder/ lub tym: http://www.resedit.net/ Nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkl Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Kombinujecie, wgrywacie jakieś cuda, "zpalszczacie" nie wiadomo po co (i przy okazji wgrywacie jakieś nowe bugi). Dla zainteresowanych podaję 100% działający zestaw oprogramowania (ostatni oficjalny FW działa źle, dlatego taka kombinacja): 1. Fonty z załącznika, to jest połączenie fontów PL z tego wątku z pełnym zestawem oryginalnych, czyli mamy polskie i chińskie (potrzebowałem, to zrobiłem dla siebie). Jak ktoś potrzebuje tylko polskie, to niech wgra to, co jest na początku tego wątku, bo moje wgrywają się baardzo długo. 2. Firmware 1.1.5.04 stąd :https://amazfitwatchfaces.com/firmware 3. MiFit, który nie aktualizuje firmware, oraz nie zostanie nadpisany przez wersję z Google Play, stąd (wersja 4.0.7 Revolutions):https://forum.xda-developers.com/android/software/mod-mifittcxexport-based-oficial-mifit-t3857636 Firmware i fonty wgrywamy przez Gadgetbridge. To wszystko działa, MiFit aktualizuje A GPS, łączy się z chmurą Xiaomi, wgrywamy wszystko raz i zapominamy o sprawie, można normalnie używać zegarka!Mili_chaohu_moje.ftKrótko i na temat, ale brakuje informacji dlaczego akurat ta wersja firmware jest najlepsza, dodatkowo mógłbyś plik wrzucić na jakiś inny serwer, bo z tego linku ciężko coś pobrać.Wysłane z Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekjj Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Mam pytanie, bo gdzieś chyba umknęło Wam ;P Od jakiejś aktualizacji BIP nie jest w stanie zsynchronizować się z Mifit. Jedzie do 100% i potem zwiecha. Teraz z nowym Mifit robi 100% kręci i po kilku minutach wywala mifita. Mam Iphone 7. Przywracałem ustawienia fabryczne i wszystko na nic. Pozostaje podobno downgrade firmware czy możecie polecić dobrą stabilną wersję? Widzę, że jest sporo alternatywnych modów robionych przez ludzi ale nie wiem czy są stabilne. Mi głównie zależy na dobrym stoperze i timerze (ten w oryginale boli mnie tylko tym, że podczas pomiaru stoperem nie widać godziny ) i na treningach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 gkl: nie wiem dlaczego ta wersja, wziąłem w ciemno jakąś sporo starszą, niż najnowsza, bo nie wiedziałem czy tylko najnowsza jest felerna, czy kilka najnowszych. Jakiś inny kolega też instalował tę wersję, ale chyba dlatego, że ten "modowany" MiFit z tego forum taką akurat wgrywa. W każdym razie w tej wersji wszystko działa poprawnie, nie wiesza się. Może w innych też, ale kto ma czas, żeby to wszystko badać. Działa i jestem zadowolony, niczego już nie zmieniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Jeśli ktoś chce mieć wszystko po polsku i działające proszę skorzystać z niżej podanych linków, już prościej się nie da instalujemy kolejno: MiFit wersja 3.6.0 bez firmware: https://ufile.io/9ctfbf7 Notiy & Fitness for Amazfit pro v8.13 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.amazfit1 Mod Wołkowa: https://miuipolska.pl/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=37993 poprawiony plik res: https://miuipolska.pl/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=3 GPS wersja 18344: https://miuipolska.pl/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=34688 I na koniec polska tarcza: moja tarcza.bin Wszystko instalujemy najlepiej korzystając z Notify & Fitness for Amazfit lub Gadgetbridge. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekjj Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 1 godzinę temu, lisek1953 napisał: Jeśli ktoś nie mieć wszystko po polsku i działające proszę skorzystać z niżej podanych linków, już prościej się nie da instalujemy kolejno: MiFit wersja 3.6.0 bez firmware: Jak wgrać Mifita starszego w Iphone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted September 10, 2019 Share Posted September 10, 2019 Lisek żaden link nie działa a szkoda bo wszystko jest w jednym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted September 10, 2019 Share Posted September 10, 2019 1 godzinę temu, Dexter 13 napisał: Lisek żaden link nie działa a szkoda bo wszystko jest w jednym miejscu Nie wiem czemu u Ciebie nie działa, może spróbuj z innego telefonu, ja przed chwilą sprawdziłem i działają, a co na to inni użytkownicy proszę o komentarz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
izibzi Posted September 10, 2019 Share Posted September 10, 2019 U mnie pierwszy pokazuje się, że skończył się bezpłatny okres pobierania. Z kolei przy trzecim pokazuje, że załącznik nie jest dostępny. Na komputerze, za wyjątkiem pierwszego, reszta się pobiega. Ogólnie do swojego już straciłam siłę, od 7 h walczę. Chciałam po prostu mieć polski język i znaki, ewentualnie zainstalować kalendarz z kalkulatorem. W chwili obecnej mam odinstalowane Mi Fit (wcześniej miałam tę wersję 4.0.7 Revolution) i Notify&Fitness. Został tylko Gadgetbridge, który za nic nie chce wykryć zegarka. Nadałam wszystkie uprawnienia, bluetooth i lokalizacja włączone, zegarek z niczym nie jest sparowany i jest w trybie wykrywania. Już nie wiem, co dalej robić, co w ogóle po kolei instalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted September 10, 2019 Share Posted September 10, 2019 izibzi żeby gb widział zegarek musisz włączyć gps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts