walek75 Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 (edited) @AdmiNVeLMiKSpróbuj użyć aapt v. 2 (w apktool przy dekompilacji jak i kompilacji użyj przełącznika --use-appt2). Dodatkowo zastosuj najnowszą na chwilę obecną wersję apktool (2.4.0). Dekompilacja: java -jar apktool_2.4.0.jar d --use-aapt2 -s pilk_apk.apk Ponowne pokładanie: java -jar apktool_2.4.0.jar b --use-aapt2 plik_apk Później to już tylko podpisanie i "będzie Pan zadowolony" Chociaż jeżeli używasz wersji tcx export (swoją drogą https://androidfilehost.com/?w=files&flid=297611 - jest już wersja 4.0.7), to może być problem. Wersja ta posiada zmodyfikowaną część dalvika (dorzucone opcje eksportu do tcx i gpx, rozszerzone informacje o zegarku itp) i po poskładaniu może się wywalać lub nie uruchamiać z uwagi na zabezpieczenia modu. BTW: Co się tyczy MiFit tcx export, to nie wiem jak w wersji 4.0.7, ale poprzednia wymagała pliku allow.fwr w folderze /sdcard/Amazfit_Jps1x2 do aktualizacji AGPS (bez tego pliku MiFit nie uaktualniał AGPS). Edited August 9, 2019 by walek75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdmiNVeLMiK Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Dziękuje za odpowiedź, cały czas używałem aktool wersję 2.4.0. @walek75 próbowałem sposobem który mi napisałeś, ale niestety dalej rozskompilować się da bez problemu a skompilować już nie. Teraz wyskoczył taki błąd jak na obrazku. Czy coś robię źle ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 5 godzin temu, lisek1953 napisał: Czyli masz wersję GPS 15974, lepiej wgraj wersję 18344 moim zdaniem jest lepsza. Tutaj masz link: https://miuipolska.pl/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=34688 463 kB · 122 downloads Normalnie prze GB ? czy później będzie się normalnie aktualizował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 (edited) Możesz przez GB lub przez NF, ale jeśli masz MiFita z firmwarem to on Ci będzie ciągle aktualizował GPS do najnowszej wersji niekoniecznie lepszej, więc jeśli tego nie chcesz musisz mieć zainstalowanego MiFita bez firmware. AGPS będzie aktualizowany normalnie w każdym MiFicie. Edited August 9, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 (edited) Niestety aktualizacja GPS przez GB nie udaje się na zegarku na końcu pojawia się info o niepowodzeniu Mifit zawsze wgrywamy tego z pierwszego postu ale nie wiem jakie one są zawsze od mrtomi. teraz mam 3.5.9 Edited August 10, 2019 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Coś dziwnego dzieje się z moim zegarkiem, przestały działać wibracje? Miał ktoś tak?W tej chwili mod wolkowa, działał bez zarzutu, ostatnio jedynie po spacerowaniu w górach zegarek padł, po ładowaniu brak wibracji. Czyżby się kończył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 @dan-tomnie masz włączonego trybu DND (nie przeszkadzać) ? @AdmiNVeLMiK wygląda na brak uprawnień do zapisu. Spróbuj uruchomić apktool z cmd uruchomionym jako administrator, powinno zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdmiNVeLMiK Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 @walek75 No niestety to nic nie zmieniło, próbował na PC jak i laptop, dalej ten sam błąd, obydwa komputery Windows 10, wiem że miałem kiedyś problem przy ADB na tym systemie i musiałem instalować obok Win 7, może o to chodzi ? Aktualnie nie mam jak skorzystać z Win7 niestety. Wrzuciłem rozskompilowaną i spolszczoną wersję. Możesz spróbować to skompilować, czy w ogóle się da ? https://megawrzuta.pl/download/ec3a4f7be19173356447f5541893b2f4.html Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 [mention=14283]dan-tom[/mention]nie masz włączonego trybu DND (nie przeszkadzać) ? [mention=62144]AdmiNVeLMiK[/mention] wygląda na brak uprawnień do zapisu. Spróbuj uruchomić apktool z cmd uruchomionym jako administrator, powinno zadziałać.Już wiem jaka przyczyna, odkleił się wyświetlacz, jednak mój zegarek się kończy no cóż, po tak długim czasie użytkowania czas na coś nowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszchecinski Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 2 godziny temu, dan-tom napisał: Już wiem jaka przyczyna, odkleił się wyświetlacz, jednak mój zegarek się kończy no cóż, po tak długim czasie użytkowania czas na coś nowego Zamierzasz sprzedaż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Zamierzasz sprzedaż?Raczej nie, nie nadaje się do sprzedania, porysowane szkło, odklejony wyświetlacz, bateria już nie trzyma tak dobrze, nie opłaca się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 (edited) 10 godzin temu, AdmiNVeLMiK napisał: Możesz spróbować to skompilować, czy w ogóle się da ? Kompiluje się z kilkoma ostrzeżeniami: Tu: https://megawrzuta.pl/download/3ae1f3abf889ee2e3f4d21f7dd9e9fcd.html masz wynik kompilacji (pamiętaj, że plik apk jest niepodpisane, więc przed wgraniem należy go podpisać). Nie sprawdziłem czy działa, choć jeżeli jest to modyfikacja moda tcx export to nie zadziałą na 100%. Spróbuj pobrać MiFit tcx export i podpisz go swoim kluczem - po instalacji się nie uruchomi niestety (autor moda dał zabezpieczenie), więc jakiekolwiek modyfikacje tej wersji MiFit nie zadziałają, no chyba, że zrobisz cracka na zabezpieczenie. Edited August 11, 2019 by walek75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Dnia 16.07.2019 o 11:47, walek75 napisał: MNVolkov MOD 0.3.2 FW 1.1.5.36 PL co nowego:Kalkulator Poprawiona dokładność naciskania przycisków kalkulatora - zmieniono współrzędne odpowiednich stref dotykowych. Zmieniono lokalizację przycisków operacji - dzielenie i mnożenie przesunięto w górę, minus i plus - w dół. Zmieniono symbole operacji mnożenia i dzielenia na małą literę x i ukośnik. Zmieniono projekt - usunięto białe przyciski krawędziowe na krawędzi ekranu, zmieniono centrowanie przycisków „C” i strzałek (kasowanie ostatniej cyfry). Limit czasu na wyjście z kalkulatora został zwiększony do 30 sekund (w przypadku braku stuknięć w ekran) Kalendarz Tabela kalendarza została rozciągnięta do pełnego ekranu. Zmieniono zarządzanie kalendarzem: przesunięcie w górę / w dół - zmienia bieżący miesiąc, przesunięcie w prawo - wyjście z kalendarza (standard), stukając w strzałki w górnych rogach ekranu - zmienia się bieżący rok, po stuknięciu na wierszu z miesiącem/rokiem - przechodzi do bieżącego daty, stuknięcie w tabelę kalendarza - zmienia schemat kolorów. Możliwe jest użycie 5 predefiniowanych schematów kolorów. Wybrany schemat kolorów zostanie zapamiętany i ustawiony domyślnie. Limit czasu na wyjście z kalendarza został zwiększony do 30 sekund (w przypadku bezczynności) Budzik Podczas dokonywania zmian (przycisk "OK") pojawia się wibracja potwierdzająca i zmieniony alarm zostaje ustawiony na stan aktywny. w przypadku anulowania zmiany (przesunięcie palcem w prawo lub stuknięcie na przycisk "Anuluj"), nie ma wibracji, potwierdzających akceptację zmian. Domyślnie tryb zmiany wynosi kilkadziesiąt minut. Przycisk do ustawiania bieżącego czasu (alarmy) jest przesuwany do środka, pomiędzy liczbami godzin i minut. Ustawienie aktualnego czasu następuje z efektem wizualnym. Zmieniono projekt ekranu konfiguracji częstotliwości działania - ikona kalendarza i podpowiedź są wyświetlane w jednej linii; kolor podpowiedzi zmieniono na niebieski; dni tygodnia są oddzielone; nazwy wolnych dni So i Nd są wyświetlane na biało na czerwonym tle. Warianty natychmiastowej częstotliwości: dzisiaj, jutro, dni tygodnia, dni robocze, weekendy, codziennie. Limit czasu na wyjście z edytora zwiększony został do 20 sekund (w przypadku bezczynności) Czcionki nowsza wersja pliku z czcionkami typu bold Plik z modem, polskimi zasobami i dwoma rodzajami czcionek (do wyboru) dołączam do tego posta. MNVolkov_MOD_0.3.2_FW_1.1.5.36_PL.zip.zip 468 kB · 66 downloads Czy można jeszcze przetłumaczyć na polski komunikat o połączeniu z nieznanego numeru i o oczekiwaniu na GPS w aktywności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 1 godzinę temu, :Darecki napisał: Czy można jeszcze przetłumaczyć na polski komunikat o połączeniu z nieznanego numeru i o oczekiwaniu na GPS w aktywności? Nie ma problemu, podaj konkretnie co należy przetłumaczyć (najlepiej treść nieprzetłumaczonego komunikatu), to zrobię to "od ręki" Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 (edited) Jeden to komunikat przy nieodebranym połączeniu "Nuevo mensaje recibido, ver" drugi to "conecta co la app y actualice con el aasistente gos para una ubicación mas precisa" pojapia się przy wywołaniu aktywności wspieranej GPS Edited August 12, 2019 by :Darecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 (edited) @:Darecki Zrobione. Poprawione tłumaczenie w załączonym archiwum. MNVolkov_MOD_0.4.1_FW_1.1.5.36_PL.zip Edited August 12, 2019 by walek75 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Koledzy co zrobić jeśli po wgraniu Mifit z Google Play i zaktualizowaniu do najnowsze wersji nie można połączyć w GB nie wykrywa zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Skorzystać z N&F Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Ok spróbuje, a co jak chciałbym najnowszą wersję ale za każdym razem nie chce mi zaktualizować GPS cały czas wywala błąd nawet próbowałem poprzez GB wgrać plik GPS ale też wywala błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 https://www.dropbox.com/s/5jx9nws9pv22o2z/407B_Revolutions_AGPS-OK.apk?dl=0 wygraj sobie tą wersję mi fit z XDA. 4.0.7 nie nadpisuje firmware i ma poprawiony błąd z aktualizacją AGPS. Wszystko śmiga polecamWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 A jaką wersję wgrać do zegarka FW i RES ? czy ona będzie po Polski i widać kto dzwoni ? Jaki GPS wrzucić jaki najlepszy i w jaki sposób ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Ja robię tak Wgrywam mi fit z sklepu Play mam najnowsze oprogramowanie i wersję GPS Wgrywam przez N&F polskie czcionki Odinstalowanie mi fit z Play wgranie tego z linku. Mam polskie znaki widzę kto dzwiloni menu i pogoda po angielsku nie przeszkadza. W modzie nie pasuje mi czcionka w napisach status ustawienia itp jest dziwna i nie równa a na ori prima sort Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Jak do tej pory ze sklepy Play wgrywałem Mifita i jak się wszystko zaktualizowało to wgrywałem Res, FW, i czcionki z pierwszego posta zawsze najnowsza wersję ale od jakiegoś czasu pojawił się problem z GPS i pozostałem na 3.5.9 ale na nim podczas jakiegoś treningu zegarek przestaje rejestrować drogę. Na starszej wersji 1.0.86 nie było problemu ale niestety teraz na nowym telefonie przy tej wersji nie wyświetla się kto dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Ten MiFit do którego link jest na poprzedniej stronie wyświetla informacje dzwoniącego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 No to rób tak jak do tej pory tylko nie wgrywaj 3.5.9 tylko tego co podałem w linku wyżej i zobacz jak będzie. Nie nadpisze Ci oprogramowania, będzie widać kto dzwoni, i jest update AGPS ok. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Dnia 12.08.2019 o 15:14, walek75 napisał: @:Darecki Zrobione. Poprawione tłumaczenie w załączonym archiwum. MNVolkov_MOD_0.4.1_FW_1.1.5.36_PL.zip 471 kB · 21 downloads Znalazłem jeszcze literówkę. Po włączeniu aktywności (np rower) jest komunikat " Połącz się z aplikacją i aktualizuj dasne AGPS" Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 17 godzin temu, :Darecki napisał: Znalazłem jeszcze literówkę. Po włączeniu aktywności (np rower) jest komunikat " Połącz się z aplikacją i aktualizuj dasne AGPS" Może się czepiam, ale po ostatniej poprawce moda Wołkowa w ustawieniach znikło" powrót do ustawień fabrycznych " nie wiem, może tak ma być ? tylko w takim razie po co ta strzałka ? patrz niżej: Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 @:Darecki Faktycznie literówka . Poprawiona wersja pliku z zasobami jest dołączona do tego wpisu. Przy okazji, jeżeli pojawia Ci się komunikat o konieczności aktualizacjo AGPS, to nie jest dobrze. Oznacza to, że MiFit nie aktualizuje Ci "dopalaczy" GPS, a bez tego złapania FIXa może zamiast kilkunastu sekund trwać kilka minut. @lisek1953 Nie czepiasz się, po prostu masz 100% rację. Zwaliłem ostatni plik z zasobami. Do tego wpisu dołączam poprawioną wersję (usunięta literówka i przywrócony wpis "ustawień fabrycznych"). Mili_chaohu_pl.res.latin Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Witam.Zainstalowem mifit z pierwszego postu u żony na redmi note 5. Widziałem, że jest napisane o problemie przy wchodzeniu w ustawienia i odblokowywaniu tel, lecz czy ktoś zna sposób, aby było można zmienić coś w tych ustawianiach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Co chcesz zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 (edited) Czy mógłbym prosić kogoś bardziej zaawansowanego o dodanie na poniżej umieszczonej tarczy wskaźnika AQI ( czystości powietrza ) w postaci liczbowej lub kolorowego paska kosztem innego ustawienia lub zmniejszenia wysokości cyfr minut ? Już próbowałem na innym forum ale bez odzewu. TARCZA.bin Edited August 14, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Co chcesz zrobić?Chcę wyłączyć odblokowywanie telefonu. Klikam i aplikacja wykonuje crash lub dostaję popup, że przestaje działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 6 minut temu, d7ejkej napisał: Chcę wyłączyć odblokowywanie telefonu. Klikam i aplikacja wykonuje crash lub dostaję popup, że przestaje działać. W modowanym MiFit zmiana tych ustawień nie działa, tylko w oryginalnych. Możesz to wyłączyć w ustawieniach telefonu: Ekran blokady i hasła, zaawansowane, odblokuj za pomocą BT i tam wyłącz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Tak jak pisze kolega @FromWP który mnie uprzedził z odpowiedzią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 W modowanym MiFit zmiana tych ustawień nie działa, tylko w oryginalnych. Możesz to wyłączyć w ustawieniach telefonu: Ekran blokady i hasła, zaawansowane, odblokuj za pomocą BT i tam wyłącz. Dziękuję za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts