MIXTERek Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 12 godzin temu, Antoni Czaplicki napisał: Nie ma z google play zniknęło... została wersja dla Mi Band tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
brok99 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Chyba miał jakiś włam na konto, forum twórcy N&F zalane spamem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Po aktualizacji do najnowszej wersji przestały mi działać powiadomienia SMS (iOS). Czy ktoś zna rozwiązanie?U mnie nie ma tego problemu a wczoraj zainstalowałem poprawkę najnowszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukisp Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Czy z najnowszą wersją Mifit, w zegarku jest dostępny język polski oraz nowa czcioka taka bardziej techniczna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Język "prawie" polski tak, ale wyboru czcionki nie ma. Jest tylko jedna bardziej nieczytelna, bo za mała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfp Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 A jaką masz wersję iOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Najnowszą możliwą 13.1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Po aktualizacji do najnowszej wersji przestały mi działać powiadomienia SMS (iOS). Czy ktoś zna rozwiązanie?Mam to samo. Czasem są powiadomienia, ale więcej ich nie ma Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Jest szansa, że pojawi się pogrubiona czcionka do niego firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Ja to nie mogę ich zrozumieć. Dają nowy firmware i czy naprawdę jest tak ciężko dać opcję wyświetlania kto dzwoni? MI akurat czcionka nie przeszkadza. Chciałbym po prostu już móc używać zegarka z oryginalną aplikacją i oczywiście brakuje kto dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 U mnie od zawsze wyświetla kto dzwoni, ale może dlatego, że mam w telefonie język angielski, podobno to ma jakiś związek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfp Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Dnia 4.10.2019 o 08:46, d7ejkej napisał: Mam to samo. Czasem są powiadomienia, ale więcej ich nie ma Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Zrobiłem test. Zainstalowałem na iPadzie Mifit i powiadomienia SMS działają. Może dla tego, że wcześniej z nim nie parowałem zegarka. Z telefonu nie chcą działać. Inne powiadomienia przychodzą. Coś musi blokować te smsy tylko co? Robilem chyba już wszystko: rozparowywałem, zapominałem zegarek w BT, reinstalowalem aplikację i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Może masz wyłączone powiadomienia dla smsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 A spróbuj zmienić klienta SMS, odkąd jadę na yata zero problemów z powiadomieniami.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 A spróbuj zmienić klienta SMS, odkąd jadę na yata zero problemów z powiadomieniami.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaIOS to nie Android Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfp Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 22 godziny temu, damiano78 napisał: Może masz wyłączone powiadomienia dla smsa. Wszystko jest włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Witam..nie wiem co mnie pokusiło, siedziałem sobie ładnych parę miesięcy na zmodyfikowanym Firmware PL FW-1.1.5.24 - PL-FW-1.1.5.24.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.24-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. GPS - FW-1.1.5.24.gps i na MI FIT 4.0 I jakieś licho pokusiło mnie by sprswdzić najnowszy updated z Google Play, wiedziałem że wgra mi na zegarku oficjalny updates ,więc sprawdziłem i nie spodabal mi się bo czcionki jakieś małe i nie pokazuje kto dzwoni,,więc wgrałem z powrotem moda i mi fita 4.0 i tu zonk aktualizuje mi zegarek do wersji oficjalnej czcionki i co rusz w nie skończoność aktualizuje mi GPS, wie ktoś o co chodzi może, tylko powrót na oficjalny mi fit z Google Play pomaga by używać zegarek, Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Nazwa kontaktu wyświetla się prawidłowo jeśli miałeś na myśli nazwę dzwoniącego to chyba jednak nie...no i mam dylemat bo porzuciłem moda po wcześniejszych wpisach a tu zonk... i co tu teraz zrobić? inny program to rozwiąże? Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 15 godzin temu, Gerwazy napisał: Witam..nie wiem co mnie pokusiło, siedziałem sobie ładnych parę miesięcy na zmodyfikowanym Firmware PL FW-1.1.5.24 - PL-FW-1.1.5.24.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.24-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. GPS - FW-1.1.5.24.gps i na MI FIT 4.0 I jakieś licho pokusiło mnie by sprswdzić najnowszy updated z Google Play, wiedziałem że wgra mi na zegarku oficjalny updates ,więc sprawdziłem i nie spodabal mi się bo czcionki jakieś małe i nie pokazuje kto dzwoni,,więc wgrałem z powrotem moda i mi fita 4.0 i tu zonk aktualizuje mi zegarek do wersji oficjalnej czcionki i co rusz w nie skończoność aktualizuje mi GPS, wie ktoś o co chodzi może, tylko powrót na oficjalny mi fit z Google Play pomaga by używać zegarek, Skorzystaj z mojego pakietu i wszystko zainstaluj od nowa, kolejno: MiFit, N&F plik fw, res, fonty GPS powinno działać, życzę powodzenia. https://drive.google.com/file/d/1UJy-uuBFhuZENwYp86H0sZT_BcpTzK4E/view?usp=drivesdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 iisek1953@ Dzieki, sprawdzę wieczorem Twój plik a mogę to wgrać Gadgetbridge? jestem bardzo zdziwiony że takie cyrki się dzieją bo przedtem nie miałem problemu z powrotem do wersji modowanej którą podałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 (edited) 2 godziny temu, Gerwazy napisał: iisek1953@ Dzieki, sprawdzę wieczorem Twój plik a mogę to wgrać Gadgetbridge? jestem bardzo zdziwiony że takie cyrki się dzieją bo przedtem nie miałem problemu z powrotem do wersji modowanej którą podałem. Możesz wgrać Gadgetbridge, tylko po co ? skoro wszystkie pliki najlepiej się instaluje przy pomocy N&F, a sama aplikacja N&Fpro jest też bardziej funkcjonalna Edited October 7, 2019 by lisek1953 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 (edited) Zamieszkam plik .res z aplikacją snake (aplikacja ta zastępuje latarkę) aby wyjść z aplikacji trzeba nacisnąć przycisk amazfita MNVolkov_BipOS_0.5_Mili_chaohu_PL_packed.res Edited October 8, 2019 by Antoni Czaplicki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 (edited) Dnia 8.10.2019 o 17:20, Antoni Czaplicki napisał: Zamieszkam plik .res z aplikacją snake MNVolkov_BipOS_0.5_Mili_chaohu_PL_packed.res 485 kB · 1 download Mogłeś napisać że zastępuje aplikację latarki przynajmniej tak jest u mnie, po za tym nie wiedziałem jak z niej wyjść musiałem długo nacisnąć przycisk uruchamiając monitoring chodzenia moim zdaniem niepraktyczna chociażby również że względu na trudne sterowanie. Ostatecznie z niej zrezygnowałem i musiałem wgrać ponownie poprzedni plik res. Edited October 9, 2019 by mrosi Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 5 minut temu, lisek1953 napisał: Mogłeś napisać że zastępuje aplikację latarki przynajmniej tak jest u mnie, po za tym nie wiedziałem jak z niej wyjść musiałem długo nacisnąć przycisk uruchamiając monitoring chodzenia moim zdaniem niepraktyczna chociażby również że względu na trudne sterowanie. Ostatecznie z niej zrezygnowałem i musiałem wgrać ponownie poprzedni plik res. Masz rację zapomniałem, sterowanie działa na zasadzie machnąć palcem w danym kierunku tak jak po menu amazfit a Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 (edited) Dnia 8.10.2019 o 17:20, Antoni Czaplicki napisał: Zamieszkam plik .res z aplikacją snake (aplikacja ta zastępuje latarkę) aby wyjść z aplikacji trzeba nacisnąć przycisk amazfita Nie wiem ale u mnie krótkie przyciśnięcie nie pozwalało wyjść z aplikacji a dłuższe uruchamiało tak jak poprzednio napisałem monitoring chodu. Również lepiej byłoby chyba prawidłowo opisać wąż zamiast latarka a najlepiej gdyby były obie aplikacje latarka i wąż. Edited October 9, 2019 by mrosi Czy edycja cytowanej zawartości sprawia ból...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 1 godzinę temu, lisek1953 napisał: Nie wiem ale u mnie krótkie przyciśnięcie nie pozwalało wyjść z aplikacji a dłuższe uruchamiało tak jak poprzednio napisałem monitoring chodu. Również lepiej byłoby chyba prawidłowo opisać wąż zamiast latarka a najlepiej gdyby były obie aplikacje latarka i wąż. Z tego co wiem nie da się tak zrobić aby były dwie aplikacje na razie ale oznaczenie latarki można zmienić/ Spróbuj ponownie uruchomić zegarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 (edited) 13 godzin temu, Antoni Czaplicki napisał: Z tego co wiem nie da się tak zrobić aby były dwie aplikacje na razie ale oznaczenie latarki można zmienić/ Spróbuj ponownie uruchomić zegarek Działać działa, a może by tak bardziej kolorowo np. tło niebieskie a wąż żółty po co nabyć tak szaro i smutno, jeszcze trochę pomarudzę i powiem że te literki w prawym dolnym rogu są chyba zbędne a często zasłaniają punkt do którego ma dążyć wąż, po za tym ten punkt nie powinien pojawiać się przy brzegu tarczy ponieważ przechodząc brzeg tarczy wąż niknie i już nie można nim sterować. Czekam na plik z poprawką. Edited October 9, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 (edited) 11 godzin temu, lisek1953 napisał: Czekam na plik z poprawką. Snake podobnie jak BIP os pochodzi od niezależnych programistów ja go znalazłem przetłumaczyłem kilka rzeczy na polski to nie ode mnie zależy czy będzie kolorowy czy nie ale jeszcze coś w tym temacie się zmieni to zamieszczę kolejny plik Jeśli popatrzysz na nazwę to widzisz że jest to wersja beta Edited October 9, 2019 by mrosi Nie przewalamy cytowanych obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 3 godziny temu, Antoni Czaplicki napisał: Snake podobnie jak BIP os pochodzi od niezależnych programistów ja go znalazłem przetłumaczyłem kilka rzeczy na polski to nie ode mnie zależy czy będzie kolorowy czy nie ale jeszcze coś w tym temacie się zmieni to zamieszczę kolejny plik Jeśli popatrzysz na nazwę to widzisz że jest to wersja beta Po prostu myślałem że możesz przekazać moje uwagi programistom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 5 minut temu, lisek1953 napisał: Po prostu myślałem że możesz przekazać moje uwagi programistom. Zrobię to jak będę miał czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Pojawił się nowy Mi Fit 4.0.10 który wprowadza nowy FW dla zegarka Amazfit BIP V1.1.6.32 I teraz najlepsza informacja - jest oficjalny polski język dla Amazfit BIP !!! Nie trzeba już żadnych modowanych Mi Fit czy FW do zegarka, po aktualizacji wszystko jest po polsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
novy0 Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Co z tego jak czcinka jest mega nieczytelna, trzeba z lupą chodzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Pozostaje poczekać aż fachowcy od kodowania wyprodukują pliki czcionek, których MiFit nie będzie x automatu korygował w kółko...Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 59 minut temu, pkonrad napisał: teraz najlepsza informacja - jest oficjalny polski język dla Amazfit BIp A zegarek stał się człowiekiem, dostał twarz zamiast tarczy. Trochę przespałeś. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 A zegarek stał się człowiekiem, dostał twarz zamiast tarczy. Trochę przespałeś.Możliwe, nie mam obecnie tego zegarka, dzisiaj na chwilę wpadł mi w ręce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts