Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

Po aktualizacji do najnowszej wersji przestały mi działać powiadomienia SMS (iOS). Czy ktoś zna rozwiązanie?

Mam to samo. Czasem są powiadomienia, ale więcej ich nie ma

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Ja to nie mogę ich zrozumieć. Dają nowy firmware i czy naprawdę jest tak ciężko dać opcję wyświetlania kto dzwoni? MI akurat czcionka nie przeszkadza. Chciałbym po prostu już móc używać zegarka z oryginalną aplikacją i oczywiście brakuje kto dzwoni. 

Dnia 4.10.2019 o 08:46, d7ejkej napisał:

Mam to samo. Czasem są powiadomienia, ale więcej ich nie ma emoji17.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Zrobiłem test. Zainstalowałem na iPadzie Mifit i powiadomienia SMS działają. Może dla tego, że wcześniej z nim nie parowałem zegarka.

Z telefonu nie chcą działać. Inne powiadomienia przychodzą. Coś musi blokować te smsy tylko co?

Robilem chyba już wszystko: rozparowywałem, zapominałem zegarek w BT, reinstalowalem aplikację i nic.

Witam..nie wiem co mnie pokusiło, siedziałem sobie ładnych parę miesięcy na zmodyfikowanym Firmware PL FW-1.1.5.24 - PL-FW-1.1.5.24.fw

Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ
Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ
pasujące pliki RES:
PL-FW-1.1.5.24-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link.
i na MI FIT 4.0
I jakieś licho pokusiło mnie by sprswdzić najnowszy updated  z Google Play, wiedziałem że wgra mi na zegarku oficjalny updates ,więc sprawdziłem i nie spodabal mi się bo czcionki jakieś małe i nie pokazuje kto dzwoni,,więc wgrałem z powrotem moda i mi fita 4.0 i tu zonk aktualizuje mi zegarek do wersji oficjalnej czcionki i co rusz w nie skończoność aktualizuje mi GPS, wie ktoś o co chodzi może, tylko powrót na oficjalny mi fit z Google Play pomaga by używać zegarek, 

Nazwa kontaktu wyświetla się prawidłowo

jeśli miałeś na myśli nazwę dzwoniącego to chyba jednak nie...
no i mam dylemat bo porzuciłem moda po wcześniejszych wpisach a tu zonk... i co tu teraz zrobić? inny program to rozwiąże?

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

15 godzin temu, Gerwazy napisał:

Witam..nie wiem co mnie pokusiło, siedziałem sobie ładnych parę miesięcy na zmodyfikowanym Firmware PL FW-1.1.5.24 - PL-FW-1.1.5.24.fw

Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ
Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ
pasujące pliki RES:
PL-FW-1.1.5.24-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link.
i na MI FIT 4.0
I jakieś licho pokusiło mnie by sprswdzić najnowszy updated  z Google Play, wiedziałem że wgra mi na zegarku oficjalny updates ,więc sprawdziłem i nie spodabal mi się bo czcionki jakieś małe i nie pokazuje kto dzwoni,,więc wgrałem z powrotem moda i mi fita 4.0 i tu zonk aktualizuje mi zegarek do wersji oficjalnej czcionki i co rusz w nie skończoność aktualizuje mi GPS, wie ktoś o co chodzi może, tylko powrót na oficjalny mi fit z Google Play pomaga by używać zegarek, 

Skorzystaj z mojego pakietu  i wszystko zainstaluj od nowa,

kolejno:

MiFit, N&F plik fw, res, fonty GPS

powinno działać, życzę powodzenia.

https://drive.google.com/file/d/1UJy-uuBFhuZENwYp86H0sZT_BcpTzK4E/view?usp=drivesdk

• Thanks 1

2 godziny temu, Gerwazy napisał:

iisek1953@

Dzieki, sprawdzę wieczorem Twój plik a mogę to wgrać Gadgetbridge?

jestem bardzo zdziwiony że takie cyrki się dzieją bo przedtem nie miałem problemu z powrotem do wersji modowanej którą podałem.

Możesz wgrać Gadgetbridge, tylko po co ? skoro wszystkie pliki najlepiej się instaluje przy pomocy N&F, a sama aplikacja N&Fpro jest też bardziej funkcjonalna

Edited by lisek1953
  • Thanks 1

Dnia 8.10.2019 o 17:20, Antoni Czaplicki napisał:

Mogłeś napisać że zastępuje aplikację latarki przynajmniej tak jest u mnie, po za tym nie wiedziałem jak z niej wyjść musiałem długo nacisnąć przycisk uruchamiając monitoring chodzenia moim zdaniem niepraktyczna chociażby również że względu na trudne sterowanie. 

Ostatecznie z niej zrezygnowałem i musiałem wgrać ponownie poprzedni plik res.

Edited by mrosi
Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...?

5 minut temu, lisek1953 napisał:

Mogłeś napisać że zastępuje aplikację latarki przynajmniej tak jest u mnie, po za tym nie wiedziałem jak z niej wyjść musiałem długo nacisnąć przycisk uruchamiając monitoring chodzenia moim zdaniem niepraktyczna chociażby również że względu na trudne sterowanie. 

Ostatecznie z niej zrezygnowałem i musiałem wgrać ponownie poprzedni plik res.

Masz rację zapomniałem, sterowanie działa na zasadzie machnąć palcem w danym kierunku tak jak po menu amazfit a

Dnia 8.10.2019 o 17:20, Antoni Czaplicki napisał:

Zamieszkam plik .res z aplikacją snake (aplikacja ta zastępuje latarkę)

aby wyjść z aplikacji trzeba nacisnąć przycisk amazfita

Nie wiem ale u mnie krótkie przyciśnięcie nie pozwalało wyjść z aplikacji a dłuższe uruchamiało tak jak poprzednio napisałem monitoring chodu.

Również lepiej byłoby chyba prawidłowo opisać wąż zamiast latarka a najlepiej gdyby były obie aplikacje latarka i wąż.

Edited by mrosi
Czy edycja cytowanej zawartości sprawia ból...?

1 godzinę temu, lisek1953 napisał:

Nie wiem ale u mnie krótkie przyciśnięcie nie pozwalało wyjść z aplikacji a dłuższe uruchamiało tak jak poprzednio napisałem monitoring chodu.

Również lepiej byłoby chyba prawidłowo opisać wąż zamiast latarka a najlepiej gdyby były obie aplikacje latarka i wąż.

Z tego co wiem nie da się tak zrobić aby były dwie aplikacje na razie ale oznaczenie latarki można zmienić/ 

Spróbuj ponownie uruchomić zegarek

15705568337192067392018759162549.jpg

13 godzin temu, Antoni Czaplicki napisał:

Z tego co wiem nie da się tak zrobić aby były dwie aplikacje na razie ale oznaczenie latarki można zmienić/ 

Spróbuj ponownie uruchomić zegarek

Działać działa, a może by tak bardziej kolorowo np. tło niebieskie a wąż żółty po co nabyć tak szaro i smutno, jeszcze trochę pomarudzę i powiem że te literki w prawym dolnym rogu są chyba zbędne a często zasłaniają punkt do którego ma dążyć wąż, po za tym ten punkt nie powinien pojawiać się przy brzegu tarczy ponieważ przechodząc brzeg tarczy wąż niknie i już nie można nim sterować.

Czekam na plik z poprawką.

IMG_20191009_085113.jpg

IMG_20191009_085733.jpg

Edited by lisek1953

11 godzin temu, lisek1953 napisał:

Czekam na plik z poprawką.

Snake podobnie jak BIP os pochodzi od niezależnych programistów ja go znalazłem przetłumaczyłem kilka rzeczy na polski to nie ode mnie zależy czy będzie kolorowy czy nie ale jeszcze coś w tym temacie się zmieni to zamieszczę kolejny plik

Jeśli popatrzysz na nazwę to widzisz że jest to wersja beta

Edited by mrosi
Nie przewalamy cytowanych obrazków...

3 godziny temu, Antoni Czaplicki napisał:

Snake podobnie jak BIP os pochodzi od niezależnych programistów ja go znalazłem przetłumaczyłem kilka rzeczy na polski to nie ode mnie zależy czy będzie kolorowy czy nie ale jeszcze coś w tym temacie się zmieni to zamieszczę kolejny plik

Jeśli popatrzysz na nazwę to widzisz że jest to wersja beta

Po prostu myślałem że możesz przekazać moje uwagi programistom.

Pojawił się nowy Mi Fit 4.0.10 który wprowadza nowy FW dla zegarka Amazfit BIP V1.1.6.32

I teraz najlepsza informacja - jest oficjalny polski język dla Amazfit BIP !!!

9e55aff886953f6262445dfe59db7437.jpg

Nie trzeba już żadnych modowanych Mi Fit czy FW do zegarka, po aktualizacji wszystko jest po polsku default_smile.png

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...