sajmon64 Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 U mnie mi fit 3.5.9 nie może się zalogować cały czas kręci kuleczko. O co chodzi?Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu TapatalkaU mnie mi fit 3.5.9 nie może się zalogować cały czas kręci kuleczko. O co chodzi?Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu TapatalkaTakie cośWysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenek Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 (edited) 1 godzinę temu, maciek04 napisał: Zainstaluj Mi Fit 3.5.9 z pierwszej strony ( ten co jest zmodyfikowany JSON),on ci zaktualizuje GPS. Niestety nie pomogło, zainstaluję najnowsze mifit i po aktualizacji GPS wrócę do spolszczonego i mifit Tomi 4.0 P.S. Jednak zostawiam najnowszy mifit bo można podłączyć więcej urządzeń, a mam jeszcze miband 2. Poza tym działają mi polskie czcionki w powiadomieniach na bip-ie, tylko menu jest po angielsku to mi nie przeszkadza. Edited July 17, 2019 by Zenek Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Na MIFIT 4.0.6 nasz polskie znaki w czcionce?Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 6 godzin temu, sajmon64 napisał: U mnie mi fit 3.5.9 nie może się zalogować cały czas kręci kuleczko. O co chodzi? Logujesz się przez google? Ja mam konto xiaomi i logowanie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenek Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) 5 godzin temu, konstantyno110 napisał: Na MIFIT 4.0.6 nasz polskie znaki w czcionce? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Miałem wgrany spolszczony firmware 1.1.5.24, zainstalowałem nowe mifit 4.0.6 w ustawieniach pokazało mi, że mam aktualizację firmware, zasoby i gps ale o dziwo czcionki niby aktualne. Wygrało bez problemu te trzy pliki i teraz mam angielskie menu na zegarku ale jak przychodzi np SMS to pokazują mi się polski czcionki w tekscie. Testowałem z drugiego telefonu wysyłając SMS i wiadomość na telegram z polskimi czcionkami. Edited July 18, 2019 by Zenek Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Bo czcionki się nie aktualizują.Wysłane w biegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) 14 godzin temu, młot napisał: 3.5.5.4 o ile dobrze pamiętam. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Niestety z tej wersji MiFita próbowałem wiele razy , za każdym razem aktualizacja GPS kończyła się niepowodzeniem! Edited July 18, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 To była ta wersja. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) 1 godzinę temu, lisek1953 napisał: Niestety ze wersji MiFita próbowałem wiele razy , za każdym razem aktualizacja GPS kończyła się niepowodzeniem! Zainstaluj MiFita ze sklepu. On ci zaktualizuje wszystkie pliki. Później zrób co chcesz. Modowane fw, MiFit od Tomiego itp. Edited July 18, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 2 godziny temu, maciek04 napisał: Zainstaluj MiFita ze sklepu. On ci zaktualizuje wszystkie pliki. Później zrób co chcesz. Modowane fw, MiFit od Tomiego itp. Z MiFitu ze sklepu też aktualizacja GPS kończy się niepowodzeniem, może sprawę uratował by sam plik GPS wgrany przez Notify & Fitness pro, bo ta nieszczęsna wersja GPS 15974 którą posiadam na swoim Amazficie powoduje że szkic mojego chodzenia na mapie wygląda jakbym spacerował po dachach z dala od uczęszczanych dróg Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 No a spróbuj na zegarku zrobić ustawienia fabryczne i wtedy zapodaj MIFiTa 4.0.6 ze sklepu Play. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) Już kiedyś zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, to później musiałem zmienić konto na Xiaomi bo mi nie chciał się zalogować po za tym zauważyłem że zmienił się w zegarku adres bluetooth już więcej wolę nie ryzykować bo będę w końcu miał cegłę a nie zegarek. Szukałem, szukałem aż znalazłem sam plik GPS w wersji 18344. zaktualizowałem przez Notify i udało się mam w moim Amazficie GPS wersji 18344! I jak widać po moim popołudniowym spacerze jest o wiele lepiej, chociaż może jeszcze nie idealnie. Edited July 19, 2019 by lisek1953 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 czy można zmisnić czas drzemki w budziku i długość wibracji Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Nie ma takiej opcji. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 dzięki za szybką odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Można zmienić długość wibracji ale nie w oryginalnej aplikacji, testowałem ostatnio Tools amazfit która jest płatną apką, ma swój system budzika. No i tam budzik dzwoni o wiele dłużej i jak pamiętam, to dało się zmieniać długość. Dodatkowo ta apka ma funkcję ustawienia przycisku bipa do sterowania muzyką i wiele innych ciekawych funkcji. Tylko jest niestety płatna, ale jak ci nie podpasuje to jest bezproblemowy zwrot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 8 godzin temu, avira napisał: Można zmienić długość wibracji ale nie w oryginalnej aplikacji, testowałem ostatnio Tools amazfit która jest płatną apką, ma swój system budzika. No i tam budzik dzwoni o wiele dłużej i jak pamiętam, to dało się zmieniać długość. Dodatkowo ta apka ma funkcję ustawienia przycisku bipa do sterowania muzyką i wiele innych ciekawych funkcji. Tylko jest niestety płatna, ale jak ci nie podpasuje to jest bezproblemowy zwrot. Również w bezpłatnym Notify & Fitness można znaleźć wiele ciekawych opcji między innymi sterowanie muzyką, niestety nie ma możliwości regulacji czasu wibracji budzika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wist7 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 W najnowszym oficjalnym mi fit pojawiły się reklamy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Od wersji 4.0.6 dodali reklamy w aplikacji a w opcjach mozna wlaczyc lub wylaczyc ich personalizacje, ale calkowicie sie nie da... Teraz trzepia na nas kase... Za tanie sprzety...Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łewap Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 A gdzie te reklamy się pojawiają? Bo mam wersję ze sklepu Googla, nie modowaną i jak narazie nic nie pokazało się Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniel Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 ja mam wersję 4.0.0 z pierwszego posta i też mam reklamy, na pierwszej stronie, drugi box od góry (jak w załączniku) dodam, że ponoć 4.0.6 wysyła tętno do google fit @lisek1953 @konstantyno110 w jakiej aplikacje macie ten ekran z informacjami o wersjach softu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łewap Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Ah już wiem dlaczego, widocznie appka "Disconnect Pro for Samsung" skutecznie je blokuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Z tej. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Dnia 18.07.2019 o 07:29, Zenek napisał: Miałem wgrany spolszczony firmware 1.1.5.24, zainstalowałem nowe mifit 4.0.6 w ustawieniach pokazało mi, że mam aktualizację firmware, zasoby i gps ale o dziwo czcionki niby aktualne. Wygrało bez problemu te trzy pliki i teraz mam angielskie menu na zegarku ale jak przychodzi np SMS to pokazują mi się polski czcionki w tekscie. Testowałem z drugiego telefonu wysyłając SMS i wiadomość na telegram z polskimi czcionkami. Co to za czcionka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Jak wgrać ten zmodyfikowany soft z kalkulatorem. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 (edited) @lisek1953 wrzuć gpsa na forum. Też bym se wgrał Edited July 20, 2019 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 (edited) 21 godzin temu, witek_77 napisał: @lisek1953 wrzuć gpsa na forum. Też bym se wgrał Aktualizuje się ponieważ korzystasz z MiFita który nadpisuje Ci GPS trzeba korzystać z wersji MiFita bez firmware np 3.6.0! Dnia 18.07.2019 o 23:44, avira napisał: Można zmienić długość wibracji ale nie w oryginalnej aplikacji, testowałem ostatnio Tools amazfit która jest płatną apką, ma swój system budzika. No i tam budzik dzwoni o wiele dłużej i jak pamiętam, to dało się zmieniać długość. Dodatkowo ta apka ma funkcję ustawienia przycisku bipa do sterowania muzyką i wiele innych ciekawych funkcji. Tylko jest niestety płatna, ale jak ci nie podpasuje to jest bezproblemowy zwrot. Również w bezpłatnym Notify & Fitness można znaleźć wiele ciekawych opcji między innymi sterowanie muzyką, niestety nie ma możliwości regulacji czasu wibracji budzika zresztą w Google Play jest o wiele więcej takich aplikacji które to umożliwiają np. Amazfit BIP Assistant itp. Dnia 20.07.2019 o 21:08, carolef napisał: Jak wgrać ten zmodyfikowany soft z kalkulatorem. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Musisz wgrać kolejno trzy pliki: fw, res i któryś z dwóch fontów za pomocá Notfy & Fitness for Amazfit lub Gadgetbridge. Edited July 21, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Czym się różnią te czcionki? Mam modyfikowany mifit. On podmienia mi firmware zaraz na oryginalne. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 (edited) Jeśli chodzi o różnice w wyglądzie czcionek to najlepiej wgrać najpierw jedne potem drugie i samemu porównać a później wgrać te które bardziej odpowiadają nic złego się nie wydarzy. Jakichś większych różnic nie ma. Edited July 21, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Mod fajny. Kalkulator i kalendarz super sprawa. Czy twórca mógłby zrobić tak by była czcionka z modu z pierwszego posta?Mili_chaohu_pl.ft. Dodatkowo przydało by się gdy ktoś dzwoni aby na zielonym polu widniał napis odbierz. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 (edited) 20 godzin temu, carolef napisał: Mod fajny. Kalkulator i kalendarz super sprawa. Czy twórca mógłby zrobić tak by była czcionka z modu z pierwszego posta? Mili_chaohu_pl.ft. Dodatkowo przydało by się gdy ktoś dzwoni aby na zielonym polu widniał napis odbierz. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edited July 22, 2019 by lisek1953 Błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chmurson Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Ostrzegam przed najnowszym firmware od xiaomi 1.1.5.56 Dzisiaj straciłem 2 razy moja wycieczkę w górki podczas uruchomionej aktywności. Raz zresetował się po 4 godzinach (nie zapisując aktywności). Drugi raz w drodze powrotnej ze szczytu, po 3h się zresetował ponownie i znów brak traku GPS. Na szczęście zostały kroki i tętno, niestety trak GPS szlag trafił. Trzeba wrócić do starszego firmware i nie używać najnowszego jak nie chcecie mieć niespodzianek.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Popieram, ponieważ w modzie Wołkowa ( tym z kalendarzem i kalkulatorem ) w powiadomieniach nie wyświetlają się polskie czcionki ( ą ę ć ś ó ł ) a próba wgrania czcionek z innego modu kończy się niepowodzeniem.Przecież nie ma problemów z czcionkami Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chmurson Posted July 21, 2019 Share Posted July 21, 2019 Jak już mówiłem pl czcionki z moda to wygląda koślawie w porównaniu z tymi z 1 posta gdzie ogonki są na właściwym miejscu (a nie litery przycięte na wysokości)... Paskudnie to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 (edited) Już nieaktualne patrz niżej: Edited July 22, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts