dan-tom Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 Jeszcze gdyby ktoś podrzucił mi fit bez firmware, to byłoby cudownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 (edited) 1 godzinę temu, dan-tom napisał: Jeszcze gdyby ktoś podrzucił mi fit bez firmware, to byłoby cudownie. Wrzuć kilka fotek jak teraz to wygląda. Edited July 8, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 (edited) 4 godziny temu, walek75 napisał: MNVolkov MOD wersja 0.3.1 , firmware 1.1.5.36. Zmiany: Mod: poprawki stabilności (podobno zdarzały się resety podczas używania kalkulatora, kalendarza i ustawiania alarmów). Polonizacja: poprawione podpisy pod menu, nazwy dni tygodnia w pogodzie i drobne korekty tłumaczeń MNVolkov_MOD_0.3.1_FW_1.1.5.36_PL.zip 431 kB · 7 downloads Bardzo dziękuję, teraz wszystko jest ok. Edited July 8, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 Tak teraz to wygląda... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 MNVolkov MOD wersja 0.3.1 , firmware 1.1.5.36. Zmiany: Mod: poprawki stabilności (podobno zdarzały się resety podczas używania kalkulatora, kalendarza i ustawiania alarmów). Polonizacja: poprawione podpisy pod menu, nazwy dni tygodnia w pogodzie i drobne korekty tłumaczeńRozumiem, że po wypakowaniu instalujemy wszystkie 3 pliki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 (edited) 2 godziny temu, xiar napisał: Kolejno wszystkie trzy: fw,res i na końcu fonty. Rozumiem, że po wypakowaniu instalujemy wszystkie 3 pliki? 4 godziny temu, lisek1953 napisał: Bardzo dziękuję, teraz wszystko jest ok. a może ktoś mógłby opracować pomiar ciśnienia krwi, w opasce Media-Tech MT854 z takim samym czujnikiem ta funkcja całkiem nieźle działa, więc może udać się i w Amazficie., Edited July 8, 2019 by lisek1953 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 Rozumiem, że po wypakowaniu instalujemy wszystkie 3 pliki?Jaka wersja GPS w tej wersji?Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 U mnie niezmiennie 15974. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 1 godzinę temu, konstantyno110 napisał: Jaka wersja GPS w tej wersji? Gdzieś wyżej pisali że fw nie zmienia wersji GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 Zainstalowałem, cieszyłem się może 5 minut po czym MiFit 5.9 modowany wykonał mi "aktualizację" i teraz jedyne co mam to taki widok:... jakieś sugestie?Wysłane w biegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 (edited) @peetpeetto co masz na ekranie, to normala rzecz w przypadku, w którym brakuje części firmware'u (res lub czcionek). Najlepiej, pobierz oryginalny MiFit ze sklelu google play lub apple app store, a on wczyta Ci wszystko jak należy. Potem za pomocą Notify&Fitness lub Gadget bridge wczytaj po kolei firmware, res i na końcu czcionki. Ja używam zmodiwanego MiFit 3.6.0 bez firmware, więc nieważne co mam w zegarku, MiFit nie robi update (dzięki temy cieszę się np. GPS w wersji 18344). Edited July 8, 2019 by walek75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 (edited) Do usunięcia. Edited July 9, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyd Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Śmieszna sprawa wyszła u mnie z tym brakiem pogody. Próbowałem zmienić stałą lokalizację na tę pobieraną na bieżąco, ale to nie pomogło. Chodziło za mną, żeby uruchomić ponownie telefon - jakieś takie przeczucie. Mam telefon Xiaomi RN7. Gdy to zrobiłem, i odpaliłem MiFit pojawił mi się komunikat, że MiFit nie może korzystać z internetu. Nie mam pojęcia czemu, bo nigdy mu tego dostępu nie ograniczałem. Przyznałem dostęp i... pogoda na zegarku wróciła Miałem już wcześniej, na Redmi Note 4x, że nagle przestawałem dostawać powiadomienia na zegarek i po uruchomieniu MiFit krzyczało, że nie ma dostępu do powiadomień. Nic nie ruszałem, coś automatycznie się zmieniało. Najwidoczniej uroki MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Zainstalowałem, cieszyłem się może 5 minut po czym MiFit 5.9 modowany wykonał mi "aktualizację" i teraz jedyne co mam to taki widok:... jakieś sugestie?Wysłane w biegu...z oryginalną apką mi fit zawsze będziesz tak miał, musisz wgrać moda ktory nie nadpisuje fw wgranego via gadgetbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 z oryginalną apką mi fit zawsze będziesz tak miał, musisz wgrać moda ktory nie nadpisuje fw wgranego via gadgetbridge.Ale tak jak pisałem mam moda by Tomi 3.5.9... i to on mi zrobił downgrade... wgrałem jeszcze raz fw i res w wersji 16 i działa... i tak zostawiam... lepsze jest wrogiem dobrego jak mówi przysłowie Wysłane w biegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 A czy na prawdę nie ma nikt mi fit bez firmware który można tu wrzucić, wtedy można testować różne mody, a tak z zegarkiem ciągle problemy. Zostałbym na gadgetbridge, ale mi fit potrzebuje do treningów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badylos.bp Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 @walek75 Możesz podać źródło skąd pobraleś mifit bez firmware? Mi za każdym razem Mifit aktualizuje zegarek do podstawowego softu:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 https://ufile.io/9ctfbf79 - tu jest MiFit 3.6.0 bez firmware'u - prawie taki sam jak ja używam. "Prawie" oznacza, że w mojej wersji mam wprowadzone własne klucze do Google Maps, a w tej załączonej są klucze takie same jak w modzie od MrTomi (zdarzało się, że mod nie wyświetlał mapy - stąd przeszedłem na własne klucze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 38 minut temu, walek75 napisał: https://ufile.io/9ctfbf79 - tu jest MiFit 3.6.0 bez firmware'u - prawie taki sam jak ja używam. "Prawie" oznacza, że w mojej wersji mam wprowadzone własne klucze do Google Maps, a w tej załączonej są klucze takie same jak w modzie od MrTomi (zdarzało się, że mod nie wyświetlał mapy - stąd przeszedłem na własne klucze). A orientujesz się jaka jest w nim wersja GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4TEVUS Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 5 minut temu, maciek04 napisał: A orientujesz się jaka jest w nim wersja GPS? Jak jest bez firmware to jest też bez GPS. Czyli zostaje Ci ten z zegarka. Potem sobie przez notify wgrywasz wersję jaka Ci pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badylos.bp Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 1 godzinę temu, walek75 napisał: https://ufile.io/9ctfbf79 - tu jest MiFit 3.6.0 bez firmware'u - prawie taki sam jak ja używam. "Prawie" oznacza, że w mojej wersji mam wprowadzone własne klucze do Google Maps, a w tej załączonej są klucze takie same jak w modzie od MrTomi (zdarzało się, że mod nie wyświetlał mapy - stąd przeszedłem na własne klucze). Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 (edited) 9 minut temu, badylos.bp napisał: Dzięki Jak wprowadzić własne klucze do Google Maps, bo u mnie właśnie nie chce wyświetlać mapy ? Edited July 9, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 @lisek1953 Proste : 1. dekodujesz plik apk za pomocą apktool ( https://ibotpeaches.github.io/Apktool/ ) java -jar apktool_2.4.0.jar d -s mifit_3.6.0_signed.apk 2. w folderze o nazwie mifit_3.6.0_signed znajdziesz plik AndroidManifest.xml 3. w pliku zmieniasz wpisy: <meta-data android:name="com.google.android.maps.v2.API_KEY" android:value=".......tu wstawiasz klucz............."/> <meta-data android:name="hm_channel" android:value="Normal"/> Oczywiście, aby mieć własny klucz do google maps, należy się zarejestrować itd (Wujek Google powie Ci jak to zrobić, jak go właściwie zapytasz ). Jak ja rejestrowałem się w usłudze to była ona darmowa (po pewnym czasie dostałem od Googla wirtualne 300$, które opłaciły usługę na rok i ten czas jeszcze nie minął, jak się skończy, to gigant z Mountain View będzie sie domagał ode mnie kasy ). 4. Po modyfikacji AndroidManifest.xml składasz do "kupy" plik apk java -jar apktool_2.4.0.jar b mifit_3.6.0_signed 5. Po tej komendzie w folderze mifit_3.6.0_signed\dist\ znajdziesz niepodpisany plik apk 6. teraz to już z górki: podpisujesz plik (ja do tego celu używam BatchApkTool - kiedyś umieściłem link do pakietu na forum) 7. i to tyle... pozostaje tylko wgrać do telefonu i luuuuuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
młot Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Czy Bip informuje o niskim poziomie baterii? Jakiś komunikat, ikonka? Jeśli tak to przy jakim poziomie? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Czy Bip informuje o niskim poziomie baterii? Jakiś komunikat, ikonka? Jeśli tak to przy jakim poziomie? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Nie. Tylko wskaźnik naładowania zależnie od wybranej tarczy.Wysłane w biegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szydel7 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Nie. Tylko wskaźnik naładowania zależnie od wybranej tarczy.Wysłane w biegu...U mnie jest komunikat + wibracja gdy bateria osiągnie 10%. Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 U mnie jest komunikat + wibracja gdy bateria osiągnie 10%. Hmmm... może nie zauważyłem bo staram się nie dopuszczać do spadku do 10%Wysłane w biegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Wyszedl nowy mifit 4.0.6 i do bipa 1.1.5.56 i nowe resources i aktualizowal sie GPS tez. Ciekawe co poprawili. Nadal po angielsku jest.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) 21 godzin temu, walek75 napisał: @lisek1953 Proste : 1. dekodujesz plik apk za pomocą apktool ( https://ibotpeaches.github.io/Apktool/ ) java -jar apktool_2.4.0.jar d -s mifit_3.6.0_signed.apk 2. w folderze o nazwie mifit_3.6.0_signed znajdziesz plik AndroidManifest.xml 3. w pliku zmieniasz wpisy: <meta-data android:name="com.google.android.maps.v2.API_KEY" android:value=".......tu wstawiasz klucz............."/> <meta-data android:name="hm_channel" android:value="Normal"/> Oczywiście, aby mieć własny klucz do google maps, należy się zarejestrować itd (Wujek Google powie Ci jak to zrobić, jak go właściwie zapytasz ). Jak ja rejestrowałem się w usłudze to była ona darmowa (po pewnym czasie dostałem od Googla wirtualne 300$, które opłaciły usługę na rok i ten czas jeszcze nie minął, jak się skończy, to gigant z Mountain View będzie sie domagał ode mnie kasy ). 4. Po modyfikacji AndroidManifest.xml składasz do "kupy" plik apk java -jar apktool_2.4.0.jar b mifit_3.6.0_signed 5. Po tej komendzie w folderze mifit_3.6.0_signed\dist\ znajdziesz niepodpisany plik apk 6. teraz to już z górki: podpisujesz plik (ja do tego celu używam BatchApkTool - kiedyś umieściłem link do pakietu na forum) 7. i to tyle... pozostaje tylko wgrać do telefonu i luuuuuu Dzięki, ale nie skorzystam za dużo fatygi, dziwne że poprzednie Mifity MrTomi pokazywały mapę Google bez takich pierepałek, na Mifity & Fitness też nie ma z tym żadnych problemów może jakiś inny pomysł ? Edited July 10, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 3 godziny temu, MarcinB24 napisał: Wyszedl nowy mifit 4.0.6 i do bipa 1.1.5.56 i nowe resources i aktualizowal sie GPS tez. Ciekawe co poprawili. Sprawdzałeś jaka jest wersja GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 18344 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbkk1313 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Dnia 8.07.2019 o 09:43, walek75 napisał: MNVolkov MOD wersja 0.3.1 , firmware 1.1.5.36. Zmiany: Mod: poprawki stabilności (podobno zdarzały się resety podczas używania kalkulatora, kalendarza i ustawiania alarmów). Polonizacja: poprawione podpisy pod menu, nazwy dni tygodnia w pogodzie i drobne korekty tłumaczeń MNVolkov_MOD_0.3.1_FW_1.1.5.36_PL.zip 431 kB · 27 downloads Fajny MOD, szkoda że po wgraniu aktualizuje się do poprzedniej wersji. Wgrałem też na próbę ,i po wgraniu tego Twojego MOD-a. Zegarek nie pokazuje kto dzwoni ani sms Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) Siedzi ktoś na oryginalnym mificie? Jakieś zauważalne zmiany w nowym mificie dla bipa? Zmienili wersję GPS? Edited July 10, 2019 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
alibuba Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) <usunięte> bo pomylona wersja. O wersji ...56 nie wiem, ale w DND znów widzę #Connected Edited July 10, 2019 by alibuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinB24 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 firmware 1.1.5.36 - added new languages: French, German, Italian, Turkish. - changed / added some text entries - deleted a message about the connection in the 'Do Not Disturb' (DND) menu, an icon is present when there is no connection - other minor visual changes.Zerknij na wersje softu bo opisales changelog starszej wersji...36 a wyszla ...56.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts