Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgrywałem.  Nie rozwiązuje to problemu rozjechania.

Wg mnie musi być mowy res. bo teraz napisy rozjeżdzają się w prawo, a wtedy w lewo, wiec musi byc zupełnie nowy konfig.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, kozi83 napisał:

Zauważyłem że w moim bipie  w zakładce setting about przesuwając w dół pojawiły się nowe ikony

To juz było w poprzedniej wersji.

2 godziny temu, klakson81 napisał:

A jak wrócić do oryginalnych plików .res

Możesz wrócić ale przy synchronizowaniu z MiFit aplikacja prawdopodobnie będzie Ci aktualizować automatycznie firmware.

Edytowane przez mfp
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, kukisp napisał:

Czy zatem ma ktoś pliki res i ft z ostatniego oficjalnego wydania fw ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Rozwiązaniem problemu przesuniętych napisów jest wgranie Angielskiego pliku "res" jednak wgranie go zmienia język na Angielski.

Podgląd powiadomień pozostaje po Polsku.

W załączniku wspomniany plik "res"

Wgrywanie polskiego softu nic nie daje, bo po synchronizacji natychmiast aktualizuje się oprogramowanie zegarka.

Mili_chaohu.res

Edytowane przez puls
Opublikowano

Rozwiązaniem problemu przesuniętych napisów jest wgranie Angielskiego pliku "res" jednak wgranie go zmienia język na Angielski.
Podgląd powiadomień pozostaje po Polsku.
W załączniku wspomniany plik "res"
Wgrywanie polskiego softu nic nie daje, bo po synchronizacji natychmiast aktualizuje się oprogramowanie zegarka.
Mili_chaohu.res
Czy wcześniej nie było przypadkiem napisane że to wszystko działa tylko z modowanym mi fit?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie i Panie , już nie mam sił , zegarek mam tydzień i cały czas nie działa GPS , cały czas jest pytajnik w miejscu gdzie powinno pisać wersja GPS , wszystko oryginalne , żadnych modów , od nowości tak jest , wczoraj aktualizacja i nadal to samo 

IMG_20190131_151520.jpg

Opublikowano

To nie mam więcej pomysłów. Mój kiedyś nie przyjął pliku gps, ale znak zapytania się nie pojawił. Po ponownej próbie udało się wgrać. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, seb11_11 napisał:

Czy wcześniej nie było przypadkiem napisane że to wszystko działa tylko z modowanym mi fit?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy w modowanym Mi Fit działa wszystko, mam IOs-a, tu nie ma możliwości instalacji moda.

Problemem jest aktualizacja Mi fita, która niesie firmaware 1.1.5.12 zegarka bez aktualizacji res.

Edytowane przez puls
Opublikowano

Hej, kupiłam BIPa z Chin, aktualnie mam FW 1.1.5.04 i HW V0.11.19.5 i mam parę pytań. Próbowałam wgrać przez GadgetBridge

Firmware PL FW-1.1.5.04 - PL-FW-1.1.5.04.fw

i niestety nie udało się - Gadgetbridge wywalił błąd aktualizacji, a w samym BIPie nic się nie zmieniło, dalej jest po angielsku i nie mam polskich znaków. Czy robię coś źle?

Czy jeżeli z tyłu na opasce mam napis CE, to jest automatycznie soft też będzie CE, czy muszę pierwsze konwertować na CE?
Opublikowano
6 godzin temu, IlonaMusk napisał:

HW V0.11.19.5 

Czy jeżeli z tyłu na opasce mam napis CE, to jest automatycznie soft też będzie CE, czy muszę pierwsze konwertować na CE?

Tak. To jest CE. Przede wszystkim polskie czcionki musisz wgrać. 

Opublikowano
4 godziny temu, Pan Arek napisał:

Tak. To jest CE. Przede wszystkim polskie czcionki musisz wgrać.  

Z wszystkch opisów w sieci zrozumiałam, że przed instalacją czcionek, pierwsze muszę wgrać zmodyfikowane polskie fw, a dopiero potem czcionki i pliki res. Czyli mówić, że fw nie wgrywać, tylko od razu czcionki?

Opublikowano
1 godzinę temu, IlonaMusk napisał:

Z wszystkch opisów w sieci zrozumiałam, że przed instalacją czcionek, pierwsze muszę wgrać zmodyfikowane polskie fw, a dopiero potem czcionki i pliki res. Czyli mówić, że fw nie wgrywać, tylko od razu czcionki?

Tak, wgraj na razie tylko plik czcionek, a oprogramowanie zostaw na razie oryginalne bo na tą chwile najnowszy MiFit ma inny FW niż polski RES.

Opublikowano
Pisałem w wątku o problemach z gps:

Gdyby ktoś chciał to jest plik gps z wersji 3.5.5.4, można wgrać przez N&F. 

Co ciekawe w najnowszym mi fit jest plik z nowszym gps. 18344, ale aktualizuje nadal do 15974.

Mili_18344.gps
Screenshot_20190131-072847.thumb.png.9a308c1682935034f535c3fea6d1d18d.png
U mnie oryginalny Mi Fit po uruchomieniu automatycznie aktualizuje oprogramowanie do starej wersji.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja zrobiłem inaczej zainstalowałem najnowszego mi fita, zaktualizowałem fw do najnowszego. GPS wgrał się 15974,  zaktualizowały się dane a-gps. Później zamroziłem mi fita, nie korzystam z niego. Kolejnym krokiem było dogranie GPS w nowszej wersji poprzez Notify & Fitness. Tym sposobem mam najnowszy fw i najnowszy z dostępnych GPS. Natomiast wiem, że nie każdemu pasuje N&F.

Opublikowano (edytowane)

Sam go zamieściłem kilka postów wyżej i wątku o problemach z GPS. Plik jest w oficjalnym apk mi fita, możesz sam sobie wypakować. Plik nazywa się Mili_18344.gps

Edytowane przez brok99
  • Like 1
Opublikowano
A jak to zainstalować? GB mówi, że nie może

Wysłane w biegu...

Też masz wyżej N&F

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 29.01.2019 o 15:31, markos napisał:

TAK, robiłem robiłem różne próby. Włącznie z odinstalowałem całej aplikacji i zainstalowaniem jej ponownie. Testy na dwóch telefonach.

Na żadnym z nich nie łączy się  GadgetBrigde.

Może się komuś przyda. Mój zegarek od tygodnia zgłaszał: "Connect APP to update". Nie dało się go sparować w Mi Fit. Trzy dni kombinowałem, już nawet serwisu szukałem, ale nic nie wymyśliłem. Rzuciłem zegarek na dwa dni do szuflady. Dziś sprawdzam i ciekawostka - zegarek wygląda tak, jakby się sam zrestartował do fabrycznych ustawień i działa!

Opublikowano

witaj

jak będziesz umieszczał daj informację które pliki dograć gdy mi fit zaktualizował twoją modyfikację na nowszy firmware

w sensie czy trzeba wgrywać wszystko czy wystarczy dograć res font i ewentualnie gps

Opublikowano
Dnia 2.02.2019 o 11:18, brok99 napisał:

Ja zrobiłem inaczej zainstalowałem najnowszego mi fita, zaktualizowałem fw do najnowszego. GPS wgrał się 15974,  zaktualizowały się dane a-gps. Później zamroziłem mi fita, nie korzystam z niego. Kolejnym krokiem było dogranie GPS w nowszej wersji poprzez Notify & Fitness. Tym sposobem mam najnowszy fw i najnowszy z dostępnych GPS. Natomiast wiem, że nie każdemu pasuje N&F.

Wgrałem , zegarek pokazuje komunikat żeby zrobić aktualizację GPS, nie łączy mnie z satelitami.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Jutro postaram się zamieścić najnowszy FW PL oraz mod MiFit.

A czy byłaby możliwość dodania w jakiś sposób firmware GPS 18344 do Twojego Mi Fit?

Edytowane przez janek125
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...