tomurbanowicz Posted March 29, 2018 Author Share Posted March 29, 2018 (edited) Zmieniłem trochę 3 tarczę w RES (nowa czcionka): W realu wygląda pięknie Edited March 29, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
macior Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Dnia 22.09.2017 o 08:31, tomurbanowicz napisał: MrTomi-3.3.1-PL.apk bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit z PL FW dla Amazfit BIP Serdecznie witam! Przy próbie instalacji błąd logowania. Oryginał z APK- Mirror loguje się normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Najpierw odinstaluj oryginalny Mi Fit i dopiero instaluj Mr Tomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macior Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 10 godzin temu, pkonrad napisał: Najpierw odinstaluj oryginalny Mi Fit i dopiero instaluj Mr Tomi. Właśnie tak robię. Czyszczę też pamięć podręczną i dane przed odinstalowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Witam! Korzystam z mifit 3.2.6 mod od Tomurbanowicz, natomiast na zegarku mam V0.1.0.44. Ogólnie wszystko działa dobrze :). Czy warto aktualizować do najnowszej wersji stabilnej? Są jakieś nowe usprawnienia i funkcje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciopik Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Witam Jak zmienić tarcze zegarka mając telefon iOS? Mam również telefon z Androidem ale rozparowując go z zegarkiem i łącząc z iOS tarcza wraca do standardowej zegarka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Pojawił się Mi Fit 3.3.4.6 (beta) https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-3-4-6-release/mi-fit-3-3-4-6-android-apk-download/ Poprawili błąd z ciągłym wyświetlaniem powiadomienia ze statusem opaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Pojawił się Mi Fit 3.3.4.6 (beta) https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-3-4-6-release/mi-fit-3-3-4-6-android-apk-download/ Poprawili błąd z ciągłym wyświetlaniem powiadomienia ze statusem opaski. Naprawili pogodę? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Nie wiem, zainstalowałem i córki z Mi Band 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 5 minut temu, rewqwer napisał: Naprawili pogodę? Na tarczach bez pogody na pewno . Na 3.3.4.1 nie miałem problemów ze znikającą pogodą, na stable 3.3.1 niestety tak. Na razie na 3.3.4.6 też jest ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapiotr Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Witam. Kiedyś na starszych wersjach MiFit co kilometr informował głoswo o przebiegu treningu po polsku, teraz od kilku wersji nawija po angielsku i to bardzo cicho. Ustawienia w mi fit jak i w androidzie nic nie zmieniają. Zna ktoś sposób na rozwiązanie tego problemu. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Witam. Przepraszam za głupie pytanie ale jaka aplikacją steruje się bipem? Mam amazfit watch i tam musi być amazfit. Alarm ustawia się na zegarku. Wolałbym żeby było jak w mibandzie że mifitem się wszystko załącza.Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 BIP współpracuje z Mi Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 BIP współpracuje z Mi Fit.Dokładnie tak jak miband? Watch też wspolpracuje z mifitem ale nic się nie ustawi na zegarku.Wysłane z mojego ONEPLUS 5T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Wszystko ustawiasz w MiFit. X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Dokładnie tak jak miband? Watch też wspolpracuje z mifitem ale nic się nie ustawi na zegarku.Wysłane z mojego ONEPLUS 5T przy użyciu TapatalkaTak. Dokładnie jak Mi Band i Mi Band 2. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Tak. Dokładnie jak Mi Band i Mi Band 2.Oczywiście tak to działa nawet bez modyfikacji romu?Sorry, że zawracam głowę ale muszę mieć coś co wytrzymuje dłużej na baterii i jest ip68. Watch jest super ale 4-5 dni plus słaba apka amazfit.Wysłane z mojego ONEPLUS 5T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Tak, bez modyfikacji romu. Dedykowana aplikacja dla Amazfita Bip to Mi Fit. Są oczywiście inne wspomagające. X. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pic_q2 Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Witam jeśli w Amazfit Bip mam firmware v0.1.1.15 to da się go spolszczyć ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marty Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Hej czy ktoś uporał się z problemem złej synchronizacji gpx z bipa do stravy i Endomondo ? Notify & Fitness oraz Mifit exporter przekłamują i ucinają tętno a na nim mi bardzo zalezy. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciopik Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Przyłączam się do pytania Na nowym FW 0.1.1.14 notify wogóle nie czyta danych GPS Na starszym FW 0.1.0.86 pl robi to bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 ja wrociłem do .86 bo z .14 same problemy. Do tego przeszedłem na rom pixelexperience i wszystko jak nalezy. Mam samego NF bez mifita. Przy okazji wgrany googlecam i zdjęcia nareszcie są normalne. Xiaommi coś sie psuje softwareowo ostatnio. Mój odkurzacz w wersji V2 po aktualizacji firmware już 2x rozjechał mapę, że rysował po skosie. Jedynie air purifier 2 póki co dobrze działa Jak będzie aktualizacja FW w nim to tego nie zrobię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 1, 2018 Author Share Posted April 1, 2018 (edited) Zmieniłem sobie wersję z CN na CE - patch oparty na najnowszym FW 0.1.1.14. Procedura zmiany CN (HW V0.11.1.4 wersja chińska) na CE (HW V0.11.2.4 wersja międzynarodowa), oparta na FW 0.1.1.14 (ważne). Upewniamy się, że posiadamy wgrany komplet firmware 0.1.1.14 - FW, RES, GPS, fonty etc., po prostu działający już FW. Pobieramy patch CN->CE (w ZIP jest także patch odwrotny: CE->CN) - POBIERZ Z pliku ZIP wybieramy Mili_chaohu_makece.fw i za pomocą GadgetBridge wrzucamy go do zegarka. Po restarcie zegarka rozłączamy nasz zegarek od MiFit oraz GadgetBridge. Przechodzimy do ustawień (w menu zegarka) - będzie po chińsku - przechodząc do przedostatniej opcji po czym klikamy na nią, potwierdzając żółtym "TAK", a następnie przytrzymujemy przycisk boczny trzymając go do restartu zegarka. Po restarcie nasz zegarek uruchomi się z ikonką: telefon <-> zegarek czekając na sparowanie z telefonem. Uruchamiamy MiFit i parujemy zegarek - ja musiałem jeszcze raz sparować BT w ustawieniach samego telefonu. Zegarek pobierze wszelkie aktualizacje z telefonu po czym będzie gotowy do użycia. Wrzucamy MOD FW 0.1.1.14 PL bądź oryginał i cieszymy się wersją międzynarodową zegarka. Operacja raczej jest "dożywotnia" - zmiana FW nie spowoduje zmiany HW. żródło: 4PDA Jak się "ustabilizuje" procedura zamieszczę ją na pierwszej stronie. Edited April 1, 2018 by tomurbanowicz 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Wszystko poszło w miarę gładko. Dzięki. Jedynie musiałem kilka razy próbować w mifit aby się połączył. No i na zegarku tracimy jakby co stan kroków z dnia dzisiejszego oraz liczbę dni od naładowania baterii, ale to mały pikuś. ThxWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
liarein Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Dzisiaj zegarek przestał mi liczyć kroki i sen. To tak na prima aprilis? Powiadomienia działają. Zrobiłem update do 1.1.14 ale nic się nie zmieniło. Ktoś ma podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 1, 2018 Author Share Posted April 1, 2018 (edited) 26 minut temu, liarein napisał: To tak na prima aprilis? Dzisiaj chyba jest "dyspensa" bo wypadło w święto BTW: Poradnik zamiany CN -> CE jest już w pierwszym poście. Edited April 1, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Muszę mieć wgrane oryginalne FW i Res, czy procedurę mogę też przeprowadzić na zmodyfikowanych fw ires? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Ja robiłem na modowanych, tak że śmiało. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 1, 2018 Author Share Posted April 1, 2018 (edited) 3 minuty temu, xiar napisał: Muszę mieć wgrane oryginalne FW i Res, czy procedurę mogę też przeprowadzić na zmodyfikowanych fw ires? Można. Ważne żeby był to FW (numer) taki jak podałem. Edited April 1, 2018 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Dzięki. Zaraz się zabieram za modyfikację.Pozdrawiam. ...jeszcze jedno, czy mogę to zrobić za pomocą NF? Ostatnio GB nie chce współpracować z moim zegarkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 1, 2018 Author Share Posted April 1, 2018 2 minuty temu, xiar napisał: Ostatnio GB nie chce współpracować z moim zegarkiem. A masz najnowszą wersję? Można byle czym, byle wrzucić ten patch FW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Tak.Robiłem różne kombinacje, odinstalowywałem MiFit, kilka razy rozłączałem i łączyłem się z BT i żadnej reakcji. Raz się połączył na chwilę i podczas wgrywania res, przerwał połączenie. Przypuszczam, że miałem szczęście i wgrywałem res, bo gdyby to był fw, to zegarek już by nie wstał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Witam Jak zmienić tarcze zegarka mając telefon iOS? Mam również telefon z Androidem ale rozparowując go z zegarkiem i łącząc z iOS tarcza wraca do standardowej zegarkaJa zmieniam tarczę za pomocą GB i łącze ponownie z iOS i mam taką którą ustawiłem Nie rozumiem po co rozparowujesz.Ja po prostu łącze tablet z zegarkiem wrzucam tarczę dalej rozłączam i łącze z iPhone Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem i nie mogę sparować zegarka z telefonem. BT w telefonie nie wykrywa urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 1, 2018 Author Share Posted April 1, 2018 Zrestartuj może telefon i poszukaj urządzenia BT najpierw. Często trzeba cierpliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts