KrisKW Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Wniosek - trzeba mieć stalowe nerwy i dużo własnych chęci aby odzyskać kasę. Pewnie liczą jednak na to, że dla 60$ większości ludzi nie będzie się chciało z nimi wojować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Ktoś wie czemu nalicza kroki po dczas jazdy autem? W mi fit jest wolny chód ponad 1km Link to comment Share on other sites More sharing options...
reptylian Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 On 3/13/2018 at 11:12 PM, KrisKW said: Wniosek - trzeba mieć stalowe nerwy i dużo własnych chęci aby odzyskać kasę. Pewnie liczą jednak na to, że dla 60$ większości ludzi nie będzie się chciało z nimi wojować. Wniosek - trzeba zgłaszać to przez Ali Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Hej , Czy można dodać tak tarcze, aby one się zapisywały była możliwość wyboru z dodanych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 @d7ejkej na Androidzie tarcze bin można (nie wiem jak w iOS). Każdą z 10-ciu domyślnych ściągniętych przez MiFit można zastąpić inną zmieniając nazwę pliku nowej na którąś z domyślnych i kopiując ją do katalogu z tarczami: Android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin . Jedyny problem to to że podglądy tych tarcz w MiFit nie zmieniają się i trzeba zapamiętać za jaką wstawiłeś swoją. Ja zrobiłem sobie taki podgląd i wiem jaką i gdzie wstawiłem. Zamienione są przekreślone, a obok są nowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 @FromWP Dziękuje za podpowiedź, mam tablet na andku więc pokombinuję 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paff Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 21 godzin temu, FromWP napisał: @d7ejkej Ja zrobiłem sobie taki podgląd i wiem jaką i gdzie wstawiłem. Zamienione są przekreślone, a obok są nowe. Widzę, że wśród tarcz posiadasz jedną białą, gdzie godzina i minuty..... no tak, wizualnie odstęp pomiędzy godziną i minutami powinien być minimalnie większy? Czy Twoja teoria nie dotyczy białego tła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 17 minut temu, paff napisał: Twoja teoria nie dotyczy białego tła? Dotyczy, ale na czarnym tle i z powodu dużej różnicy wielkości kropek do cyfr w tej przerobionej przez ciebie bardziej to razi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baadnews Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Witam wszystkich, mam mały problem z BIPem i mam nadzieję, że mi pomożecie wgrywałem język polski i częściowo się udało. Częściowo ponieważ jak się wejdzie w ustawienia to jest po polsku ale status, pogoda, aktywności są po angielsku i w dodatku napisy się przesunęły. Może ktoś mi wytłumaczyć co mam zrobić? Załączam zdjęcia żeby było jaśniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybiu Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Weź przeinstaluj jeszcze raz fw oraz res. Powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Odnośnie przesunięcia musisz zainstalować res. A do pogody mifit modowany z 1 postu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baadnews Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Zainstalowałem jeszcze raz oba pliki i nic się nie zmieniło, mam zainstalować tylko res? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Jak masz odpowiedni res ten co był z fw to musi działać. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Koledzy jestem nowym użytkownikiem bipa i chciałbym zainstalować sobie mod tak abym widział kto dzwoni i pisze sms y. Może ktoś poradzi jak, próbowałem zainstalować plik od mr tomi z pierwszego postu ale mi nie idzie Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Odinstaluj najpierw ori mifit z telefonu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Udało się dzięki. Teraz tylko muszę dojść jak podmienić tarcze i gitara Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Dnia 12.03.2018 o 21:55, szablix napisał: Procedura podmiany tarczy wygląda następująco: Za pomocą aplikacji mifit instalujesz jakąś tarczę. Pobiera się ona do lokalizacji: android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin i ma jakąś nazwę. Pobierasz interesującą tarczę np z https://amazfitwatchfaces.com/bip/ zapisujesz na dysku. Takiej zapisanej tarczy zmieniasz nazwę na identyczną jaka znajduje się w folderze wskazanym powyżej. Teraz nadpisujesz pliki w telefonie we wskazanej lokalizacji, uruchamiasz mi fita ponownie wybierasz tą samą tarczę w aplikacji, którą pobrałeś. (Tarcza w aplikacji nie ulegnie zmianie, po synchronizacji pojawi się zmieniona w telefonie) I to wszystko. oraz Dnia 13.03.2018 o 10:43, FromWP napisał: Zrobiłem zrzut ekranu wszystkich domyślnych tarcz z MiFita i dopisałem ich nazwy bin. Może się przydać przy podmianie nazw własnych tarcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Posiadam Bipa już prawie dwa tygodnie i najlepszym zestawieniem okazał się oryginalny Mifit + Notify. Mam standardowo język angielski, a nie chiński to nie muszę kombinować. Pokazuje się CallerID i pogoda po PL. Zmiana tarczy zajmuje dzięki Notify mniej niż 60s. Polecam wszystkim apkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Koledzy mam problem. Mianowicie dziś zauważyłem, że mój BIP nie liczy kroków, nie mirzy tętna itp także postanowiłem go zresetować do ustawień fabrycznych i wgrać nowego softa (niestety zrobiłem to przez Notify...). Podczas wgrywania wyskoczył komunikat o błędzie podczas aktualizacji a zegarek zrobił się cegłą. Nie mogę połączyć go z tel przez bt żeby w jakikolwiek sposób postawić softa na nowo. W załączniku foto komunikatu z zegarka Zna ktoś jakieś rozwiązanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 @davidoss92, miałem podobny przypadek z tym, że w mifit, musiałem w mifit rozparować zegarek i na nowo przeprowadzić procedurę łączenia zegarka z telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Chciałem zrobić tak jak kolego radzisz tylko że w folderze z oryginalnymi tarczami mam tylko jeden plik a powinno być kółka tyle ile tarcz. Dziwna sprawa? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Udalo mi sie polaczyc zegarek z gb. Jakos moge go przez gb przeinstalowac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Jak najbardziej. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 @davidoss92 pobierasz interesujący Ciebie fw i res. Łączysz zegarek z GB w telefonie. Za pomocą menadżera plików w telefonie wybierasz fw przenosi Ciebie do GB tam potwierdzasz instalację, analogicznie robisz z res. 20 minut temu, k.dygnos napisał: Chciałem zrobić tak jak kolego radzisz tylko że w folderze z oryginalnymi tarczami mam tylko jeden plik a powinno być kółka tyle ile tarcz. Dziwna sprawa? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Jeden folder czy jeden plik i podaj o jakim oryginalnym folderze mówisz dokładna lokalizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Zrzut ekranu.android/data/xiaomi/files/watch skinWysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 @k.dygnos, i teraz pobierasz interesującą Ciebie tarcze np z https://amazfitwatchfaces.com/ zmieniasz nazwę pobranej tarczy na identyczną jak w folderze watch_skin. Następnie kopiujesz tarczę ze zmienioną nazwą do folderu watch_skin i zamieniasz pliki. Kolejno uruchamiasz mifita wybór tarczy i wskazujesz odpowiednią tarczę. (w aplikacji tarcza się nie zmieni po synchronizacji będzie zmieniona w zegarku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Udalo sie postawic softa na nowo ale jest problem z synchronizacja gps przez mifit Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Bo powinno się najpierw wgrać ori mifit z fw wtedy zaktualizuje gps a następnie ręcznie mod o tych samych numerach fw.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Czyli restet do ust fabrycznych z poziomu zegarka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 @k.dygnos, i teraz pobierasz interesującą Ciebie tarcze np z https://amazfitwatchfaces.com/ zmieniasz nazwę pobranej tarczy na identyczną jak w folderze watch_skin. Następnie kopiujesz tarczę ze zmienioną nazwą do folderu watch_skin i zamieniasz pliki. Kolejno uruchamiasz mifita wybór tarczy i wskazujesz odpowiednią tarczę. (w aplikacji tarcza się nie zmieni po synchronizacji będzie zmieniona w zegarku.Nie wiem czy dobrze myślę ale w tym folderze powinno być wiecej tarcz (plików) a jest tylko jeden widać to na z rzucie ekranu? Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Jak pobierzesz każdą jedną w mifit to wtedy będą. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.dygnos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Udało się dzięki kolego.Zmieniłem sobie na taka, brak mi jeszcze na niej tygodnia roku i było by idealnie ale i tak jest spoko. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Po zainstalowaniu tego zestawu Firmware PL FW 0.1.0.86 - PL-FW-0.1.0.86.fw - PL-FW-0.1.0.86-tomi.res Podczas aktualizacji gps przez mifit wyskakuje blad. Jakies pomysly co zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Musiałbyś zejść z fw o jedną wersję niżej. Wgrać potem ori mifit z ori 86 żeby zaktualizować gps i dopiero potem te fw co podajesz. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoss92 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 A jaki wplyw na prace zegarka bedzie mialo nieaktualizowanie gps ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts