Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie mi fit 3.5.9 nie może się zalogować cały czas kręci kuleczko. O co chodzi?

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

U mnie mi fit 3.5.9 nie może się zalogować cały czas kręci kuleczko. O co chodzi?

Takie coś6ca6af4d80c029a1cd9eb5c463bc34e7.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, maciek04 napisał:

Zainstaluj Mi Fit 3.5.9 z pierwszej strony ( ten co jest zmodyfikowany JSON),on ci zaktualizuje GPS.

Niestety nie pomogło, zainstaluję najnowsze mifit i po aktualizacji GPS wrócę do spolszczonego i mifit Tomi 4.0

P.S. Jednak zostawiam najnowszy mifit bo można podłączyć więcej urządzeń, a mam jeszcze miband 2. Poza tym działają mi polskie czcionki w powiadomieniach na bip-ie, tylko menu jest po angielsku to mi nie przeszkadza.

Edytowane przez Zenek
Opublikowano
6 godzin temu, sajmon64 napisał:

Logujesz się przez google? Ja mam konto xiaomi i logowanie działa.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, konstantyno110 napisał:

Na MIFIT 4.0.6 nasz polskie znaki w czcionce?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Miałem wgrany spolszczony firmware 1.1.5.24, zainstalowałem nowe mifit 4.0.6 w ustawieniach pokazało mi, że mam aktualizację firmware, zasoby i gps ale o dziwo czcionki niby aktualne. Wygrało bez problemu te trzy pliki i teraz mam angielskie menu na zegarku ale jak przychodzi np SMS to pokazują mi się polski czcionki w tekscie. Testowałem z drugiego telefonu wysyłając SMS i wiadomość na telegram z polskimi czcionkami.

IMG_20190718_073436.jpg

Edytowane przez Zenek
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, młot napisał:

3.5.5.4 o ile dobrze pamiętam.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Niestety z tej wersji MiFita próbowałem wiele razy , za każdym razem aktualizacja GPS kończyła się niepowodzeniem!

Edytowane przez lisek1953
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, lisek1953 napisał:

Niestety ze wersji MiFita próbowałem wiele razy , za każdym razem aktualizacja GPS kończyła się niepowodzeniem!

Zainstaluj MiFita ze sklepu. On ci zaktualizuje wszystkie pliki. Później zrób co chcesz. Modowane fw, MiFit od Tomiego itp.

Edytowane przez maciek04
Opublikowano
2 godziny temu, maciek04 napisał:

Zainstaluj MiFita ze sklepu. On ci zaktualizuje wszystkie pliki. Później zrób co chcesz. Modowane fw, MiFit od Tomiego itp.

Z MiFitu ze sklepu też aktualizacja GPS kończy się niepowodzeniem, może sprawę uratował by sam plik GPS wgrany przez Notify & Fitness pro, bo ta nieszczęsna wersja GPS 15974 którą posiadam na swoim Amazficie powoduje że szkic mojego chodzenia na mapie wygląda jakbym spacerował po dachach z dala od uczęszczanych dróg

2019_07_18_13.04.26.jpg

Opublikowano (edytowane)

Już kiedyś zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, to później musiałem zmienić konto na Xiaomi bo mi nie chciał się zalogować po za tym zauważyłem że zmienił się w zegarku adres bluetooth już więcej wolę nie ryzykować bo będę w końcu miał cegłę a nie zegarek.

Szukałem, szukałem aż znalazłem sam plik GPS w wersji 18344.

zaktualizowałem przez Notify i udało się mam w moim Amazficie GPS wersji 18344!

I jak widać po moim popołudniowym spacerze  jest o wiele lepiej, chociaż może jeszcze nie idealnie.

2019_07_18_18.56.31.jpg

2019_07_18_19.35.54m.jpg

2019_07_18_14.38.05.jpg

• Like 1
Opublikowano

Można zmienić długość wibracji ale nie w oryginalnej aplikacji, testowałem ostatnio Tools amazfit która jest płatną apką, ma swój system budzika. No i tam budzik dzwoni o wiele dłużej i jak pamiętam, to dało się zmieniać długość. Dodatkowo ta apka ma funkcję ustawienia przycisku  bipa do sterowania muzyką i wiele innych ciekawych funkcji. Tylko jest niestety płatna, ale jak ci nie podpasuje to jest bezproblemowy zwrot.

Opublikowano
8 godzin temu, avira napisał:

Można zmienić długość wibracji ale nie w oryginalnej aplikacji, testowałem ostatnio Tools amazfit która jest płatną apką, ma swój system budzika. No i tam budzik dzwoni o wiele dłużej i jak pamiętam, to dało się zmieniać długość. Dodatkowo ta apka ma funkcję ustawienia przycisku  bipa do sterowania muzyką i wiele innych ciekawych funkcji. Tylko jest niestety płatna, ale jak ci nie podpasuje to jest bezproblemowy zwrot.

Również w bezpłatnym Notify & Fitness można znaleźć wiele ciekawych opcji między innymi sterowanie muzyką, niestety nie ma możliwości regulacji czasu wibracji budzika.

Opublikowano

Od wersji 4.0.6 dodali reklamy w aplikacji a w opcjach mozna wlaczyc lub wylaczyc ich personalizacje, ale calkowicie sie nie da... Teraz trzepia na nas kase... Za tanie sprzety...

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja mam wersję 4.0.0 z pierwszego posta i też mam reklamy, na pierwszej stronie, drugi box od góry (jak w załączniku)

dodam, że ponoć 4.0.6 wysyła tętno do google fit

@lisek1953 @konstantyno110 w jakiej aplikacje macie ten ekran z informacjami o wersjach softu?

Screenshot_20190719-132935.png

Opublikowano
Dnia 18.07.2019 o 07:29, Zenek napisał:

Miałem wgrany spolszczony firmware 1.1.5.24, zainstalowałem nowe mifit 4.0.6 w ustawieniach pokazało mi, że mam aktualizację firmware, zasoby i gps ale o dziwo czcionki niby aktualne. Wygrało bez problemu te trzy pliki i teraz mam angielskie menu na zegarku ale jak przychodzi np SMS to pokazują mi się polski czcionki w tekscie. Testowałem z drugiego telefonu wysyłając SMS i wiadomość na telegram z polskimi czcionkami.

IMG_20190718_073436.jpg

Co to za czcionka?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, witek_77 napisał:

@lisek1953 wrzuć gpsa na forum. Też bym se wgrał

Aktualizuje się ponieważ korzystasz z MiFita który nadpisuje Ci GPS trzeba korzystać z wersji MiFita bez firmware np 3.6.0!

Dnia 18.07.2019 o 23:44, avira napisał:

Również w bezpłatnym Notify & Fitness można znaleźć wiele ciekawych opcji między innymi sterowanie muzyką, niestety nie ma możliwości regulacji czasu wibracji budzika zresztą w Google Play jest o wiele więcej takich aplikacji które to umożliwiają np. Amazfit BIP Assistant itp.

Dnia 20.07.2019 o 21:08, carolef napisał:

Jak wgrać ten zmodyfikowany soft z kalkulatorem.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Musisz wgrać kolejno trzy pliki: fw, res i któryś z dwóch fontów za pomocá Notfy & Fitness for Amazfit lub Gadgetbridge.

Opublikowano

Czym się różnią te czcionki?

Mam modyfikowany mifit. On podmienia mi firmware zaraz na oryginalne.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o różnice w wyglądzie czcionek to najlepiej wgrać najpierw jedne potem drugie i samemu porównać a później wgrać te które bardziej odpowiadają nic złego się nie wydarzy.

Jakichś większych różnic nie ma.

Opublikowano

Mod fajny. Kalkulator i kalendarz super sprawa. Czy twórca mógłby zrobić tak by była czcionka z modu z pierwszego posta?
Mili_chaohu_pl.ft. Dodatkowo przydało by się gdy ktoś dzwoni aby na zielonym polu widniał napis odbierz.

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, carolef napisał:

Mod fajny. Kalkulator i kalendarz super sprawa. Czy twórca mógłby zrobić tak by była czcionka z modu z pierwszego posta?
Mili_chaohu_pl.ft. Dodatkowo przydało by się gdy ktoś dzwoni aby na zielonym polu widniał napis odbierz.

Błąd
Opublikowano

Ostrzegam przed najnowszym firmware od xiaomi 1.1.5.56

Dzisiaj straciłem 2 razy moja wycieczkę w górki podczas uruchomionej aktywności. Raz zresetował się po 4 godzinach (nie zapisując aktywności). Drugi raz w drodze powrotnej ze szczytu, po 3h się zresetował ponownie i znów brak traku GPS.

Na szczęście zostały kroki i tętno, niestety trak GPS szlag trafił.

Trzeba wrócić do starszego firmware i nie używać najnowszego jak nie chcecie mieć niespodzianek..

Opublikowano
Popieram, ponieważ w modzie Wołkowa ( tym z kalendarzem i kalkulatorem )  w powiadomieniach nie wyświetlają się polskie czcionki ( ą ę ć ś ó ł ) a próba wgrania czcionek z innego modu kończy się niepowodzeniem.
Przecież nie ma problemów z czcionkami 3a737cddfe6a70329ea9840ec1e60b6e.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak już mówiłem pl czcionki z moda to wygląda koślawie w porównaniu z tymi z 1 posta gdzie ogonki są na właściwym miejscu (a nie litery przycięte na wysokości)... Paskudnie to wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...