fido Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Koledzy czy wiadomo kiedy będzie dostępna wersja 9 stable bez konieczności zmiany regiony, czy aktualizacja usunie dane, czy jak zrobię backup poprzez twrp i pobiorę aktualizację 9 i jak się mi nie spodoba będę mógł wrócić z tym backupem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Aktualizacja bez zmiany lokalizacji zapewne będzie, ale kiedy to tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. Jak zrobisz kopię w TWRP to bez problemu wrócisz do kopii. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łysy Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 9 godzin temu, matiasmovie napisał: no mój też MAG138, może nie ma to znaczenia w sofcie, który jest który dlatego puścili jeden zip dla wszystkich modeli, chociaż wtedy mogli usunac info o modelu. Wydaje mi się, że jest jakiś bug w tym Bis Standard Mark. Nawet SN jest niezgodny. Znajomy ma MI6 i po aktualizacji do MIUI9 jest identyfikowany tak jak być powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 13 godzin temu, fido napisał: Koledzy czy wiadomo kiedy będzie dostępna wersja 9 stable bez konieczności zmiany regiony, czy aktualizacja usunie dane, czy jak zrobię backup poprzez twrp i pobiorę aktualizację 9 i jak się mi nie spodoba będę mógł wrócić z tym backupem ? Jeśli masz 8.5.2 to nie wiem czy się doczekasz. W tym wątku była informacja, że na stronie xiaomi.eu zostało to poruszane i jako rozwiązanie problemu zalecane było ręczne zaktualizowanie softu poprzez pobranie pliku zip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 1 godzinę temu, mocin napisał: Jeśli masz 8.5.2 to nie wiem czy się doczekasz. W tym wątku była informacja, że na stronie xiaomi.eu zostało to poruszane i jako rozwiązanie problemu zalecane było ręczne zaktualizowanie softu poprzez pobranie pliku zip. Też mam 8.5.2 (z polskiej dystrybucji) i rozumiem, że mogę jeszcze długo czekać aż się sam zaktualizuje więc zostaje albo ręcznie (link podany kilka postów wyżej) albo zmiana na UK. Tylko rozumiem, że to będzie tylko MIUI 9 a android dalej zostanie 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wlodek_Mega Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Od V8.5.4.0. jest Android 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) 11 godzin temu, mocin napisał: Jeśli masz 8.5.2 to nie wiem czy się doczekasz. W tym wątku była informacja, że na stronie xiaomi.eu zostało to poruszane i jako rozwiązanie problemu zalecane było ręczne zaktualizowanie softu poprzez pobranie pliku zip. Lepiej jest aktualizować poprzez zmianę regionu czy pobrać plik zip i wgrywać poprzez TWRP, nie chciałbym stracić danych. Czy np. jak wgram poprzez zmianę regionu to po powrocie na region polski będą kolejne aktualizacje czy tylko po zmianie regiony będzie jakaś informacja o aktualizacji. A tak swoją drogą jak sprawuje się android 7 i Miui 9 na 4x warto przechodzić ? Czy wersja Miui 9 z andkiem7 jest zrootowana, czy jak zaktualizuję to stracę roota ? Edited December 13, 2017 by kamillm Połączenie wypowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
brz Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 17 godzin temu, fido napisał: Lepiej jest aktualizować poprzez zmianę regionu czy pobrać plik zip i wgrywać poprzez TWRP, nie chciałbym stracić danych. Czy np. jak wgram poprzez zmianę regionu to po powrocie na region polski będą kolejne aktualizacje czy tylko po zmianie regiony będzie jakaś informacja o aktualizacji. A tak swoją drogą jak sprawuje się android 7 i Miui 9 na 4x warto przechodzić ? Czy wersja Miui 9 z andkiem7 jest zrootowana, czy jak zaktualizuję to stracę roota ? Co prawda MIUI 9 jest zauważalnie szybsze, aplikacje uruchamiają się szybko i płynnie ale kosztem baterii, na wersji 8.5.2.0 bateria wytrzymywała mi spokojnie 2 lub ponad 2 dni, w Miui9 jest to krótko ponad 1 dzień. Co do roota to nic nie tracisz, po aktualizacji pozostaje zablokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) Mówisz że bateria gorzej trzyma, gdzieś chyba w tym wątku ale może się mylę pisali że bateria trzyma lepiej czy porównywalnie. Jak zablokowany - ja mam odblokowany i taki bym chciał żeby został. Edited December 14, 2017 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Mówisz że bateria gorzej trzyma, gdzieś chyba w tym wątku ale może się mylę pisali że bateria trzyma lepiej czy porównywalnie. Jak zablokowany - ja mam odblokowany i taki bym chciał żeby został.Bateria na pewno lepiej trzyma na MIUI 9. Przynajmniej u mnie tak jest. Bootloader odblokowany.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 No właśnie ja od jakichś dwóch dni mam problem z baterią. Coś mi ją żre i zbytnio nie wiem o co chodzi. W ciągu nocy poszło ponad 10% a wcześniej tak nie było. mam MIUI9 i było ok. Widać, że ciągle telefon jest wybudzany ale zbytnio nie iem o co chodzi. Co to jest to Wi-Fi running? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 2 godziny temu, Marrik napisał: Co to jest to Wi-Fi running? Może jakiś program ma uprawnienia do zarządzania Wi-Fi i ciągle go szuka, nawet jak wyłączone. Masz ustawione skanowanie Wi-Fi zawsze dostępne? Sprawdził bym uprawnienia, do sterowania Wi-Fi głównie aplikacji googla. Dodatkowo sam ten BatteryBetter trochę na monitoring prądu potrzebuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 No faktycznie w ustawieniach Wi-Fi było włączone skanowanie. Ale dziwne jest to, że sam tego nie włączyłem a problem z baterią zaczął się dwa dni temu, wcześniej wszystko było ok. Wyłączyłem to i zobaczymy jakie teraz będą statystyki. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Koledzy pytanie z innej beczki - czy możliwe żeby TWRP samo znikło bo jestem pewien że wgrywałem żeby zrobić roota a teraz jak chcę wejść do recovery to mi się telefon normalnie uruchamia a chciałem zrobić backup przed wgraniem miui 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 2 minuty temu, fido napisał: czy możliwe żeby TWRP samo znikło Raczej niemożliwe. Może tylko zniknąć sposób wejścia w twrp z poziomu aktualizacji, czy menu serwisowego. Prawie zawsze działa wejście kombinacją klawiszy. W Redmi 4x i innych zwykłych Redmi (nie Note), wszystkie trzy (vol+ vol- i power) przy włączaniu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) Też mi się wydaje bardzo dziwne. Kombinacja którą podałeś pomogła udało się wejść w recovery ale nie wiem dlaczego nie działa sposób który zawsze korzystałem poprze uruchomienie telefonu w takim menu i naciśnięciu przycisku recovery i zawsze wchodziło. Edited December 15, 2017 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Może ktoś przerabiał - jak wyłączyć pływające okienko o nieodebranym połączeniu? Wyłączyłem we wszystkich apkach systemowych "pływaka" i jest nadal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 16 minut temu, acocieto napisał: Może ktoś przerabiał - jak wyłączyć pływające okienko o nieodebranym połączeniu? Wyłączyłem we wszystkich apkach systemowych "pływaka" i jest nadal. Sprawdzałeś w: Aplikacje -> Zainstalowane -> Telefon -> Powiadomienia -> Pływające okna...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 2 minuty temu, mrosi napisał: Sprawdzałeś w: Aplikacje -> Zainstalowane -> Telefon -> Powiadomienia -> Pływające okna...? Tak, sprawdziłem też Telefon - zarządzanie połączeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 32 minuty temu, fido napisał: zawsze korzystałem poprze uruchomienie telefonu w takim menu i naciśnięciu przycisku recovery i zawsze wchodziło. Wchodziło i przestało. Nie zastanawiaj się dlaczego, bo tego sami Chińczycy mogą nie wiedzieć. Może chcą całkiem z tego chińskiego menu zrezygnować, bo coraz więcej rzeczy w nim nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) No niby tak ale rozumiem jakby się coś zaktualizowało w tym menu ale nic od tamtej pory nic się nie aktualizowało. Ważne że recovery działa, czas na wgranie miui9 Coś nie tak zmieniłem region na UK i pokazało że jest aktualizacja, pobrało zrestartowało telefon i lipa pozostało miui 8. Co może być nie tak ? Pokusilem sie dzis i z poziomu twrp zainstalowalem miui9 i tu zonk po uruchomieniu okazalo sie telefon ma z powrotem roota. W rootchecker pokazuje ze telefon nierootowany. Jeste na to sposob ? Ciekawe czy bootloader sie nie zablkowal. Edited December 18, 2017 by kamillm Połączenie wypowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 (edited) 12 godzin temu, fido napisał: po uruchomieniu okazalo sie telefon ma z powrotem roota. W rootchecker pokazuje ze telefon nierootowany. Jeste na to sposob ? Ale sposób na co? Skąd wiesz, że telefon masz zrootowany jak pokazuje Ci w roorchecker, że nie jest? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edited December 17, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Sposob zeby zrobic roota na andku 7. A telefon mialem zrootowanty przed wgraniem miui9 z andkiem 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Wrzucasz zipa z Magiskiem na telefon i flashujesz z poziomu TWRP. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radian69 Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Witam, Dzisiaj zaktualizowałem do 9 i po wyjściu z aplikacji aparat na moment przygasa ekran. Miał ktoś podobny przypadek?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrozilla Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Czy ktoś z 8.5.2.0 doczekał aktualizacji przez OTA do 8.5.4.0 czy już każdy wgrał ręcznie MIUI 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Ja wgrywałem ręcznie poprzez TWRP bo z poziomu OTA nie szło nawet po zmianie regionu pobierało aktualizację ale jakoś się nie chciało zaktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Fido wrzucałem na globala bez wipe i o dziwo wszystko działało bardzo dobrze.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 2 aktualizacje bez wipe i niema problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Czy znaleźliście jakieś info na temat Androida 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 23 godziny temu, mrozilla napisał: Czy ktoś z 8.5.2.0 doczekał aktualizacji przez OTA do 8.5.4.0 czy już każdy wgrał ręcznie MIUI 9. Ja też wgrałem ręcznie, pobrałem na telefonie nową wersję z oficjalnej strony i zaktualizowałem z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrowkarz Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Czy znaleźliście jakieś info na temat Androida 8?Dopiero co 7 dostaliśmy. Pewnie nie prędko dostaniemy 8 o ile w ogóle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek_Klimczuk Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Oficjalnie raczej nie dostaniemy 8.0, ale na XDA widziałem jakiś rom w wersji Alfa.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzik75 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 tu jest: https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/development/rom-xperience-12-t3680926 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts