matiasmovie Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Dzięki za pomoc, rzeczywiście problem jest z innym motywem, dlatego pytanie teraz jakie polecacie ciemne motywy do miui9 pozbawione problemu z skacząca ikoną wifi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 36 minut temu, matiasmovie napisał: Dzięki za pomoc, rzeczywiście problem jest z innym motywem, dlatego pytanie teraz jakie polecacie ciemne motywy do miui9 pozbawione problemu z skacząca ikoną wifi? Można miksować motywy. Może być dowolny, tylko trzeba pasek statusu wstawić z domyślnego. Niezły ciemny to oficjalny Xiaomi 5c, jako podstawa, tylko ekran blokady z domyślnego i ewentualnie tapety z ikonami do zmiany (aczkolwiek niekoniecznie). Nie trzeba w nim paska statusu zmieniać, ikona wi-fi się nie przemieszcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 @FromWP wiem, że da się łączyć, ale wolę spójne motywy, ten od 5c średnio mi przypadł do gustu dlatego na razie używam Geometry Black chociaż może poszukam czegoś jeszcze fajniejszego o ile istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 6 godzin temu, matiasmovie napisał: ale wolę spójne motywy Wolisz spójne bo? Maruda jesteś. Lączenie różnych elementów jest po to żebyś mógł sobie stworzyć motyw "naj" (według twojego gustu) i dodatkowo działający. Znam ten Geometry black i zrezygnowałem z niego właśnie z powodu błędów w wyświetlaniu. A dialer, wiadomości, kontakty, ustawienia w tym Xiaomi 5c są bardzo podobne do tych w Geometry black (tylko moim zdaniem ładniejsze) i dodatkowo prawie bez błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) @FromWP Dla mnie idealny jest Dark Legacy Pro, który niestety ma problem z ikoną wifi, na razie używam go + podmieniłem pasek powiadomień na ten z Geometry black bo nic ciekawego jeszcze nie znalazłem Edited November 30, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 17 minut temu, matiasmovie napisał: @FromWPDla mnie idealny jest Dark Legacy Pro To zobacz Dark Note V8, podobny do twojwgo ideału, ale pasek stanu i tapety też chyba do wymiany. Ja zatrzymałem się na Xiaomi 5c, ale z launcherem Microsoft v 4.3 (dawniej Arrow launcher), ale własnymi ciemnymi tapetami. Chwilowo takie zestawienie jest moim ideałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 @FromWP podany przez ciebie motyw też ma bug z ikoną wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhunt3r Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) Czy jest oficjalna wersja miui 9.0 na 4x? badz czy jest andek 7? Edited November 30, 2017 by madhunt3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 6 minut temu, madhunt3r napisał: Czy jest oficjalna wersja miui 9.0 na 4x? No pewnie że jest http://en.miui.com/download-323.html 54 minuty temu, matiasmovie napisał: @FromWP podany przez ciebie motyw też ma bug z ikoną wifi Panowie w czym problem, używajcie motywu jakiego chcecie . Jeżeli nie bardzo wam pasuje pasek statusu z innego motywu , wystarczy pobrać ze sklepu np Miui Theme Editor po zainstalowaniu programu kliknąć Pick A Theme , wybierzcie swój ulubiony motyw a następnie Start (motyw zostanie wczytany do programu) i tu macie możliwość zmiany ikon w status bar (i całe masę innych pierdół ) Po kliknięciu w Edit status bar można podmienić ikony : Battery ,Signal , Wi -Fi (jest tam kilka wzorów do wyboru) . Gdy już wybierzecie ikony DONE i jeżeli nie chcecie już bardziej przekombinować z przeróbkami klikacie Next . Po tem zapisujecię swój nowy motyw pod inną nazwą niż orginał i macie pozmieniane ikony w pasku Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhunt3r Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Ale dostępna przez ota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 (edited) Niektórzy zmieniają region w telefonie na Wielką Brytanię , Indie czy Turcję aby przyspieszyć pobieranie przez OTA . Ale naprawdę nie wiem czemu nie można sobie ściągnąć pliczku i go zainstalować manualnie , to nawet szybciej niż zabawa w regiony Edited November 30, 2017 by Pompon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miroszka Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Witam. Jak wchodzę na stronkę http://en.miui.com/download-323.html to są dwie wersje do pobrania " Stable:Version: V9.1.1.0.NAMMIEI (MIUI9)" oraz "Developer Version: 7.11.16 (MIUI9) którą wersje mam wybrać. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Jeżeli nie masz odblokowanego telefonu to : Stable:Version: V9.1.1.0.NAMMIEI (MIUI9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 2 minuty temu, Miroszka napisał: są dwie wersje do pobrania Jak masz stable to stable, będzie to zwykła aktualizacja bez utraty danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhunt3r Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Po zmianie regionu na Wielka Brytania wyskakuje aktualiazcja Miui 9. Czy będzie pełne tłumaczenie, czy braki badz tylko angielski język? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Wszystko gra i buczy, polski jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 (edited) @Pompon nie trzeba nic pobierać ze sklepu, wystarczy wejść w Motywy->Uzyskaj więcej->trzecia ikonka na dole->Dostosuj, żeby modyfikować motywy, na razie używam dwóch na raz bo jeden mi się podoba ale ma zwaloną ikonę wifi, a inny nie, dlatego podmieniłem pasek, troszkę mniej spójne przez to się wydaje ale lepsze to niż co chwilę skacząca ikona wifi. Edited December 1, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 O tym co piszesz to ci pisałem na początku . W ten sposób zmieniasz cały pasek, ikony łączenie z całym wyglądem rozwijającego paska . Editorem zmienisz tylko ikonę ! Reszta paska zostanie bez zmian i cały motyw będzie kompletny . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Pobrałem miui 9 zmieniając region na Wielka Brytania i wszystko jest ok no może wszystko. W poprzedniej wersji można było dodać kolejne ekrany przez uszczypnie cię ekranu i było ok. Teraz to nie działa,ale robi się to inaczej tylko, że są tylko trzy ekrany. I tu pytanie można dodać ich więcej niż trzy?? Jak tak to gdzie to zrobić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Uszczypnij ekran pokażą Ci się ikony do zaznaczenia a na dole ekrany ,oczywiście na następnym ekranie musisz coś przenieśc Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Jak coś przenosić to wiem tylko mi chodzi jak dodać więcej ekranów niż te trzy co są. Na miui8 po uszczypnieciu była taka opcja a tu są trzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Pobrałem miui 9 zmieniając region na Wielka BrytaniaA gdzie to zmieniłeś? Po zmianie na koncie xiaomi nadal pisze mi, że brak aktualizacji. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 (edited) 3 minuty temu, Marrik napisał: Po zmianie na koncie xiaomi nadal pisze mi, że brak aktualizacji. Nie na koncie, tylko ustawienia, ustawienia dodatkowe, lokalizacja, masz tam ustawioną Polskę, trzeba to zmienić i powinien pobierać. Edited December 1, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Nie na koncie, tylko ustawienia, ustawienia dodatkowe, lokalizacja, masz tam ustawioną Polskę, trzeba to zmienić i powinien pobierać.Dzięki wielkie. Faktycznie po zmianie pokazuje dostępną aktualizację. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Dokładnie tak jak kolega wcześniej napisał. Jak pobierze to później zmień znowu na Polskę. Nikt nic odnośnie tych ekranów??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 (edited) jakmasz pulpit z ikonami uszczypnij ekran po tym pokażą się ikony do zaznaczenia ,zaznacz którąś i na dole pokażą się twoje ekrany plus pusty ,wtedy moższ dodać tylko musi coś na nim być (jakaś ikona lub widget)lub przytrzymaj ikonę i przesuwaj ją w prawo aż przeniesiesz ją na 4 ekran Edited December 1, 2017 by saataniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Dzięki wielkie Takie proste a człowiek się gubi teraz jest,działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhunt3r Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Poratujcie Mam Miui 9. Przy wysłaniu mms ze standardowej aplikacji SMS, nic się nie dzieję, kręci kółko na środku "wysyłanie" i nic, kilka razy ponawiałem próby, ale teraz jedynie wyświetla mi się "Nie można wysłać wiadomości. Osiągnięto maksymalną ilość niewysłanych wiadomości MMS." Dodam, że nigdzie nie są te nie wysłane widoczne. Czyściłem cache aplikacji itp. I nadal ten komunikat. Konfiguracja poprawna. Otrzymywać mmsy otrzymuje bez problemu. Na Textra mmsy bez problemu wysyłają się. Ma ktoś jakiś pomysł, aby działało na standardowej aplikacji SMS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Czarny motyw Reloaded v9, ikona wifi nieskacze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Ktoś dostał już MIUI 9 przez OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 @jestemsuper tak, ale na zasadzie że zmieniłem na chwilę region na wielką brytanię i pobrałem aktualkę i zmieniłem po instalacji na Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łysy Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 15 godzin temu, matiasmovie napisał: @jestemsuper tak, ale na zasadzie że zmieniłem na chwilę region na wielką brytanię i pobrałem aktualkę i zmieniłem po instalacji na Polska Możesz sprawdzić jak jest weryfikowany model po aktualizacji ze zmianą na Wielką Brytanię przez Bis Standard Mark w ustawienia/informacje o telefonie/weryfikacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Model MAI132 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łysy Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Mój 4x to MAG138, a też jest identyfikowany jako MAI132. Na sztywno puścili wszystkim z identyfikacją MAI132 czy jak. Dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 no mój też MAG138, może nie ma to znaczenia w sofcie, który jest który dlatego puścili jeden zip dla wszystkich modeli, chociaż wtedy mogli usunac info o modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts