Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ktoś tu wrzucił w wątku wczesniej link do 8.5.4.0. Ściągnij go i wrzuc na kartę i zainstaluj ręcznie. Jak wejdziesz  w aktualizacje to u gory po prawej w 3kropki i stamtąd go zainstaluj ręcznie. Nie musisz sie martwić ze bootloader nie odblokowany. Bedziesz mial Androida 7 z Miui 8

Posted
3 godziny temu, monoaudiostereo napisał:

Nic się w telefonie nie zmienia. Działa tak samo jak wcześniej.

Myślę, że bardzo wiele się zmienia w samej strukturze systemu a nie wizualnie dla nas. Android 7 to chociażby lepsze zabezpieczenia, więc możesz czuć się bardziej bezpieczny ;)

Posted
Cytat

November 3 – Redmi Note 4 (Qualcomm) / Redmi Note 4X and Mi Max 2

From mid-November – Mi MIX 2, Redmi Y1, Redmi Y1 Lite, Redmi 4X, Mi 5 and Mi Max

From Early December – All the other phones including Mi Mix, Mi 2 and later, Mi Note and later, Redmi Note 4G and later, Redmi 2 and later

To tak w kontekście MIUI9 :) Wg oficjalnych informacji, powinna już mniej więcej w okolicach tych dzisiejszych dni wyjść ta aktualizacja. Na 99,95% do końca tego tygodnia wyjdzie.

w przypadku, gdyby się okazało, że przeważą te 0,5% - nie bijcie mnie wtedy

Posted

To tak w kontekście MIUI9 Wg oficjalnych informacji, powinna już mniej więcej w okolicach tych dzisiejszych dni wyjść ta aktualizacja. Na 99,95% do końca tego tygodnia wyjdzie.

China stable już jest. I tak samo kompilacje xiaomi.eu też już są gotowe dla chyba 18 modeli

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted

U mnie też już hula ;-)

Niestety brak zautomatyzowanych zadań. MIUI why?

Zniknęły również ikony: wyszukiwania Google oraz taka szara dotyczącau zużycia baterii.

I niestety nadal nie działa ustawienie swojego dźwięku powiadomienia w Whatsapp. 

Posted
7 minut temu, inhosik napisał:

Wystarczy pobrać i ręcznie zaktualizować? Nie mam odblokowane go telefonu

Dokładnie tak.

Posted
24 minuty temu, Shaq napisał:

Dokładnie tak.

Poszło. Mam wersję global z LTE 800 i ta paczka poszła u mnie. Szwagier ma wersje China bez lte 800 i też z tej paczki zaktualizował do miui 9

Posted

Czy aparat został naprawiony? Czy  ta aktualizacja miui 9 aktualizuje także androida do 7, czy muszę najpierw zaktualizować do 8.5.4.2?

Posted
21 minut temu, inhosik napisał:

Jak w miui 9 włączyć statystyki bateri na ekranie blokady? Podobno jest to dodane 

Musisz podłączyć ładowarkę i kliknąć szczegóły. U nas wygląd to tak .... Pewne rzeczy wyglądają biedniej w naszej wersji miui 9 . Podobnie okrojone są ustawienia , nie wyglądają tak jak to jest pokazywanie w materiałach a wyglądają tak samo jak w Miui 8

Screenshot_2017-11-16-18-41-42-227_lockscreen.png

Posted (edited)
3 godziny temu, Pompon napisał:

Musisz podłączyć ładowarkę i kliknąć szczegóły. U nas wygląd to tak .... Pewne rzeczy wyglądają biedniej w naszej wersji miui 9 . Podobnie okrojone są ustawienia , nie wyglądają tak jak to jest pokazywanie w materiałach a wyglądają tak samo jak w Miui 8

Podlączam ladowarke i na zablookwanym tel szukam przycisku szczegoly i nic nie ma. Kombinuje już z pół godziny. Szkoda że na 4x nie pokazuje nateżenia ładowania na twoim zdjęciu

Edited by mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo!
Posted
16 minut temu, Valdo napisał:

Czy mi się wydaje czy zniknął tryb jednoręczny?

Jest tylko musisz go sobie aktywować w ustawieniach . Na start nie jest aktywny 

Posted
3 godziny temu, inhosik napisał:

działa, musi być domyślny motyw, na doinstalowanych tego nie ma

Hm.... Ja mam doninstalowany motyw i wszystko mi pokazuje bez problemu....

Posted

Kliknij w dolny przycisk funkcyjny wyboru potem w górnym rogu masz podział ekranu ... Proponuję zobaczyć jakiś filmik z miui 9 aby zapoznać się z większą ilością innowacji w 9

Posted

Jak bardziej przybliżyć zdjęcie, bo chyba nie ma takiej możliwości? Bardzo słabo przybliża się stuknięciem w zdjęcie.

Posted (edited)

http://en.miui.com/download.html - zmieniło się co nieco na stronie głównej pobieralni; mój ukochany 4X pojawił się w sekcji MIUI9 (jak się kliknie na "Rom version). Wygląda na to, że lada moment i będzie można normalnie pobrać wersję 9 ze strony ;)

Widziałem screen 9. wersji deweloperskiej, gdzie można było ustawić układ przycisków na dole telefonu - nie mogę tego u siebie znaleźć. Orientuje się ktoś, czy to wejdzie w przyszłości lub oficjalna aktualizacja to obejmuje?

Edited by Sevos