Matel Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Chciałbym kupić Mi5 3/64, ale nie wiem czy nie lepiej teraz zamówić na IBG, poczekać z IBG, czy zaczekać, aż będzie na Technos-online . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek007 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 7 minut temu, jordana5 napisał: Drodzy forumowicze.Chociaż mi 5 jest stosunkowo tani może pomyślelibyśmy wspólnie o zakupach zbiorowych? Może udałoby się jeszcze coś uszczknąć (: Nie czytałeś poprzednich wiadomości ? Przy takim popycie na ten model, nawet jeśli zamówisz 100szt. to nie wiem czy dostaniesz rabat 5% na całość zamówienia... Jak całe szaleństwo opadnie i telefony zostaną wysłane do tych milionów z pre-order'u (czyli za około 3 miesiące), dopiero wtedy można myśleć o takich akcjach i teoretycznych zniżkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 23 minuty temu, jordana5 napisał: Drodzy forumowicze.Chociaż mi 5 jest stosunkowo tani może pomyślelibyśmy wspólnie o zakupach zbiorowych? Może udałoby się jeszcze coś uszczknąć (: I później rozsyłać po milionach miejscach aby każdy dostał swój? Średni pomysł, dla was, bo ja tam już zamówiłem po niższej cenie jak była możliwość ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
da-MI-an Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 28 minut temu, jordana5 napisał: Drodzy forumowicze.Chociaż mi 5 jest stosunkowo tani może pomyślelibyśmy wspólnie o zakupach zbiorowych? Może udałoby się jeszcze coś uszczknąć (: Według mnie super inicjatywa. Ja byłbym zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Nie posiadam konta walutowego, więc traciłbym na przewalutowaniu, dodatkowo można by coś na wysyłce zaoszczędzić plus może jakiś minimalny rabacik. Poza tym jeszcze nigdy nie zamawiałem przez Pay Pala ani w zagranicznych sklepach, więc jakby zamówienie złożyła jakaś ogarnięta w temacie osoba to dodatkowy plus. Niby Mi 5 jest niedrogi, ale niedrogi tylko na "surowo" (że się tak wyrażę), jeśli się już doda wysyłkę, wszystkie ubezpieczenia, stratę na przewalutowaniu to do standardowej kwoty trzeba dodać z 200zł i już nie robi się tak taniutko, a na zbiorowym zamówieniu właśnie na tych dodatkowych kosztach można by zaoszczędzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 2 minuty temu, da-MI-an napisał: Według mnie super inicjatywa. Ja byłbym zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Nie posiadam konta walutowego, więc traciłbym na przewalutowaniu, dodatkowo można by coś na wysyłce zaoszczędzić plus może jakiś minimalny rabacik. Poza tym jeszcze nigdy nie zamawiałem przez Pay Pala ani w zagranicznych sklepach, więc jakby zamówienie złożyła jakaś ogarnięta w temacie osoba to dodatkowy plus. Niby Mi 5 jest niedrogi, ale niedrogi tylko na "surowo" (że się tak wyrażę), jeśli się już doda wysyłkę, wszystkie ubezpieczenia, stratę na przewalutowaniu to do standardowej kwoty trzeba dodać z 200zł i już nie robi się tak taniutko, a na zbiorowym zamówieniu właśnie na tych dodatkowych kosztach można by zaoszczędzić. mnie za przewalutowanie przy kwocie 1900 wyszło 90 to nie dużo ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Tylko, że zamówienie zbiorowe to duża paczka, czyli na 100% nie ominie VATu. Zaoszczędzicie 50 zł na kosztach wysyłki, a zapłacicie przynajmniej 200 zł podatku 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Przy zbiorowym zamówieniu doliczyli by VAT i było by pozamiatane. Sent using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 43 minuty temu, jordana5 napisał: Drodzy forumowicze.Chociaż mi 5 jest stosunkowo tani może pomyślelibyśmy wspólnie o zakupach zbiorowych? Może udałoby się jeszcze coś uszczknąć (: Pomyslmy ilu musialoby sie nas zebrac, zeby zrobic wrazenie na chinskim sprzedawcy... hmmm. strzelam - 20.000?;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Nie liczyłbym, że przy zamówieniu (opcja optymistyczna) ~ 15-20 sztuk byłby jakikolwiek rabat. Bo na tą chwilę, podejrzewam, że więcej osób nie kupi. Po co Chińczyk ma Wam zejść z ceny, jak i tak sprzeda cały swój nakład MI5. Teraz tym bardziej, gdzie jest bardzo gorący okres MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Chyba cos Buriza kiedys wspominal o takich zakupach grupowych,mozecie go podpytac. Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 A później urząd się może przyczepić, że liczba handlowa i mogą chcieć papiery na działalność gospodarczą + JDA SAD + eori. Ten pomysł na prawdę ma niewiele wspólnego z genialnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
interno Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 A może zrobimy zrzutę dla jednego na bilet, niech poleci, na miejscu siedzi że 3dni i śle paczki do Polski w papierku ala gift @Buriza Wspomóż rodaków!:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Ja się właśnie wybieram w połowie marca w tamte rejony i zastanawiam się ile mogę tego przywieźć żeby się nie przyczepili na kontroli lotniskowej. Podatku nie uśmiecha MI się płacić.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
interno Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 @Poohacz79 Nie mam pojecia, ale możesz mi wysłać:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordana5 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 (edited) Poohacz super że tam jedziesz.Jak będziesz mógł rozeznaj się w sytuacji.Może jest możliwość wysłać (przywieżć)kilka (naście?) sztuk np jako podarunki dla osób fizycznych czy na firmę oczywiście gdyby były dostępne. W każdym razie ciekawy temat być może na przyszłość Edited March 2, 2016 by jordana5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek007 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 2 godziny temu, Poohacz79 napisał: Ja się właśnie wybieram w połowie marca w tamte rejony i zastanawiam się ile mogę tego przywieźć żeby się nie przyczepili na kontroli lotniskowej. Podatku nie uśmiecha MI się płacić.... Po pierwsze, wszystkie telefony zostały wykupione w sklepach stacjonarnych. Druga partia będzie 8-9.03 i wtedy też wszystkie się wyprzedadzą w przeciągu minut. Znajomy będzie pod koniec Marca w Pekinie, ale 'mogę się założyć' że nie kupi niczego bo po prostu nie będzie tych telefonów na stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 A pasmo LTE 800MHz dalej zablokowane, żałosne podejście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 A ja już nie mogłem wytrzymać i kupiłem w koncu na ibuygo Wyszło 1 613,65zł / $394,99 za najtansza wersje. DHL, bez ubezpieczenia od cła (lubię hazard;). Zastanawiałem się jeszce nad przesyłka via Pocztę Francuską taniej o 3$, ale poniewaz nic nie wygoglowałem na ten temat to zostalem przy DHL. JEdna porada - przy przewalutowaniu, jesli placicie karta, a nie paypalem, wybierzcie opcje przewalutowania przez dostawce karty, zamiast przez paypal. Oszczednosci ok 35zl przy tej kwocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 (edited) Chyba lepiej sprawdzic po ile jest w banku waluta i czy jakies dodatkowe koszty przewalutowania sa. W moim przypadku o 1gr taniej na kazdym dolarze przez paypala wychodzi niz przez bank. Edited March 3, 2016 by Bohyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 2 minuty temu, Bohyn napisał: Chyba lepiej sprawdzic po ile jest w banku waluta i czy jakies dodatkowe koszty przewalutowania sa. W moim przypadku o 1gr taniej na kazdym dolarze przez paypala wychodzi niz przez bank. Pewnie masz racje, być moze nie zawsze wychodzi, jak w moim wypadku, taniej. Trzeba po prostu kliknac w czasie zakupu i sprawdzic obie opcje. Warto czytac drobne druczki, bo nie jest to wyeksponowane podczas dokonywania zakupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 (edited) A ja polecam darmowe konto na kantorze kantor.aliorbank.pl i do tego kartę w USD i jej dodanie do Paypala. Potem tylko po dodaniu trzeba zadzwonić do Paypala i poprosić o zmianę waluty na USD< bo domyślnie po dodaniu będzie PLN i unika się kosztów przewalutowania oraz kupuje się walutę po najniższych stawkach. Najtaniej i najbezpieczeniej Edited March 3, 2016 by ufo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bieski Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 (edited) .. Edited March 3, 2016 by bieski Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Załapałem się na kupno przed podwyżką i załapałem się na wysyłkę dzisiaj. Się chwalę Swoją drogą, wygląda na to, że Xiaomi ma problem z oszacowaniem zapotrzebowania oraz egzekucją. Szkoda. Premiera wszystkich wariantów, dostępny jeden, co do innych niewiadomo - to nie wróży dobrze na ewentualne wejście na europejskie rynki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 34 minuty temu, boober napisał: Załapałem się na kupno przed podwyżką i załapałem się na wysyłkę dzisiaj. Się chwalę [...] To się jeszcze pochwal gdzie kupowałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 przecież pisał, że na IBG Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1506 Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Czyli rozumiem, że na IBG już wysyłają ten model bo na stronie jest ciągle preorder. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Przed chwilą, ufo napisał: przecież pisał, że na IBG W którym miejscu??:) Cytat Załapałem się na kupno przed podwyżką i załapałem się na wysyłkę dzisiaj. Się chwalę Swoją drogą, wygląda na to, że Xiaomi ma problem z oszacowaniem zapotrzebowania oraz egzekucją. Szkoda. Premiera wszystkich wariantów, dostępny jeden, co do innych niewiadomo - to nie wróży dobrze na ewentualne wejście na europejskie rynki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Pisałem wcześniej, że na IBG. Nie wiem czy wszystkie preordery wysyłają, ja mam to szczęście, że jestem z nimi dość blisko biznesowo, więc miałem obiecany egzemplarz w promocji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 4 godziny temu, ufo napisał: A ja polecam darmowe konto na kantorze kantor.aliorbank.pl i do tego kartę w USD i jej dodanie do Paypala. Potem tylko po dodaniu trzeba zadzwonić do Paypala i poprosić o zmianę waluty na USD< bo domyślnie po dodaniu będzie PLN i unika się kosztów przewalutowania oraz kupuje się walutę po najniższych stawkach. Najtaniej i najbezpieczeniej Zbytnie kompilowanie sprawy. Wystarczy używając PayPal-a wybrać płatność kartą ale nie przez konto PayPal. Wtedy wpisujesz dane karty przydzielonej do kantoru i tyle roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Pod warunkiem, że masz taką opcję i nie chcesz mieć dodatkowej ochrony kupującego Paypal. Ja np na Ali używam tylko karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Jasne, odnoszę się do IBG gdzie taka możliwość jest. Ale ja akurat płaciłem kredytówką więc nie potrzebuję ochrony PayPal-a (chroni mnie sam wystawca karty). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mylo911911 Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Załapałem się na kupno przed podwyżką i załapałem się na wysyłkę dzisiaj. Się chwalę Swoją drogą, wygląda na to, że Xiaomi ma problem z oszacowaniem zapotrzebowania oraz egzekucją. Szkoda. Premiera wszystkich wariantów, dostępny jeden, co do innych niewiadomo - to nie wróży dobrze na ewentualne wejście na europejskie rynki. I to mnie wkurza w Xiaomi. Niby sprzedaż od 01.03, a kupić się nie da. O konkretnej wersji czy kolorze nie wspomnę. Można psioczyć na Samsungi czy iPhone'a, ale jak rusza sprzedaż to idę do sklepu i mam. I cena nie ma tu nic do rzeczy. Logistyka i marketing w xiaomi leży i kwiczy. Wysłane z Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Racja. Niedoszacowanie i brak mocy produkcyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Liczba ludności: 1,357 miliarda (2013) Bank Światowy - CHINY Liczba ludności: 742,5 miliona (2013) - Europa To się nie dziwcie, że ciężko z wyprodukowaniem na same Chiny, a gdzie resztę? ;p Dlatego pośrednicy walą takie ceny poza swój kontynent, bo wiedzą, że będzie i tak zapotrzebowanie, a deficyt produktów występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Przecież te telefony nie są dla was. Jeszcze tego nie wiecie? Telefony zostały wyprodukowane w takiej czy innej ilości dla kogoś innego. Wy dostajecie bo udaje się cudem załapać. I nie to nie jest to samo co w Samsungu gdzie sklep masz w byle dużym mieście. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts