Jump to content

Mi 5 - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25
 Share

Recommended Posts

Jest popyt to cena rośnie. Osobiście jako, że szukam telefonu na fakturę VAT 23% taka cena nie jest do zaakceptowania :P

Pierwsze miesiące to będą duże zyski dla pośredników, później to będzie maleć.

Tutaj jest MI5 PRO - wydaje mi się, że ceramika nie palcuje się tak jak szkło o ile to jest MI5 PRO :P

18 minut temu, Wariat napisał:

Jest popyt to cena rośnie. Osobiście jako, że szukam telefonu na fakturę VAT 23% taka cena nie jest do zaakceptowania :P

Pierwsze miesiące to będą duże zyski dla pośredników, później to będzie maleć.

Tutaj jest MI5 PRO - wydaje mi się, że ceramika nie palcuje się tak jak szkło o ile to jest MI5 PRO :P

Czy tylko ja czekałem aż ona to upuści na ten granit? :)

Nadal zaden sklep nie puszcza pary o dostępności wersji czarnych? Juz mialem zamawiac 32GB z IBG ale sie wstrzymalem, a tu podwyżka o 20$... Co myślicie, warto poczekać czy cena jeszcze moze wzrosnąć? Chciałbym mieć telefon w miare szybko.

Ja juz nie mogę się doczekać, ale chcę czarna wersję. Mam nadzieję że do kwietnia już dostępność będzie względnie dobra bo dłużej nie wytrzymam, a mój htc jakby z każdym dniem wolniej działa

Wysłane z mojego HTC One dual sim

31 minut temu, boober napisał:

Czy tylko ja czekałem aż ona to upuści na ten granit? :)

W sumie nie przyszło mi to do głowy, ale patrząc na tak małe dłonie, mógłby być od razu crash test :D

Tak czy siak, jeśli ceramika się mniej palcuje to poczekam sobie na wersje PRO (nawet jeśli mam czekać do wakacji) ;p

Cięzko powiedzieć, bo przypadek mi4 pokazuje, że mesiąc to mało i może nie być jeszcze wersji czarnej. Szklana kula dzisiaj została w domu. 

Jaka to musi być MAGIA w tym czarnym kolorze. Zawsze przy black edition w top modelach, to Xiaomi pieści się niezrozumiale długo. Zdaje sobie sprawę że to jakiś etap więcej na produkcji(nałożyć kolor itp) ... Ale taka zagadka, co, gdzie, kiedy, ile?!

MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers

Czasem troche ludzie przesadzają chyba. Sprzedaż jest od 1 marca dopiero. Zainteresowanie duże. Na pewno każdy sobie kupi ten telefon za jakiś czas bo... będzie on produkowany. To nie Chiron gdzie po 500 sztukach koniec. Jak ktoś nie kupi teraz to kupi za miesiąc/dwa i nic nie straci. No popyt jest duży i tyle. 

8 minut temu, Slawrumia napisał:

No ale jak w magazynie mieli 4mln, zamówień na 16mln to skąd niby ma ktoś wiedzieć kiedy małe chińskie rączki zaspokoją rynek

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z dostępnością wersji kolorystycznych.

I żeby nie było - nie mam bólu d*py, spokojnie poczekam nawet jak IBG mi wyśle paczkę w kwietniu. Ale jakoś szkoda się patrzy, że firma z takim rozmachem na problemy w tak podstawowych elementach handlu.

To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z dostępnością wersji kolorystycznych.

I żeby nie było - nie mam bólu d*py, spokojnie poczekam nawet jak IBG mi wyśle paczkę w kwietniu. Ale jakoś szkoda się patrzy, że firma z takim rozmachem na problemy w tak podstawowych elementach handlu.

Ja zamówiłem mi5 pro nawet nie wiadomo kiedy zaczną produkować

Firma nie sprzedaje poza Chinami więc nie wiem czy jest z rozmachem, robiąc jeden kolor świadczy o jednej linii, też nie widzę rozmachu,

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

32 minuty temu, Slawrumia napisał:

robiąc jeden kolor świadczy o jednej linii, też nie widzę rozmachu

Ciekawe skąd mieli tyle egzemplarzy na różnych prezentacjach. Nie wierzę, że składali to ręcznie, na pewno mają linię.

przecież to oczywiste. Ktoś oszacował, że największy popyt będzie na najtańszy - prawie zresztą słusznie i tak robią. Poza tym na 99% wszystkie modele robią na tych samych linach różnice między wersjami są nieduże.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

11 minut temu, Siona napisał:

przecież to oczywiste. Ktoś oszacował, że największy popyt będzie na najtańszy - prawie zresztą słusznie i tak robią. Poza tym na 99% wszystkie modele robią na tych samych linach różnice między wersjami są nieduże.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

No dobrze, ale skąd w takim razie dostępnośc jednej wersji KOLORYSTYCZNEJ? Czarny model ma występować we wszystkich wariantach pojemnościowych, a czarny będzie się na pewno sprzedawał równie dobrze co biały. 

to wiem że PRO ma być w wersji czarnej, ale nie rozumiem, reszta modeli ma nie mieć wersji czarnej?? bo z tej wiadomości co dostałem właśnie to wynika, napisałem dokładnie: "macie jakieś informacje odnośnie Mi5 3/64 w wersji czarnej?" 
 bo to jest aż nie możliwe, wszędzie jest w przedsprzedaży kolor czarny 3/64 i szczerze się już pogubiłem lekko

3 minuty temu, Eragon napisał:

Biały: 32, 64

Czarny: 32, 64, 128

Tak powinno być, right ?

A i tak do czarnego kupa czasu...

no niby tak powinno być, napisałem do nich jeszcze, ze bede kupował dopiero w maju i dostałem odpowiedź : "  Black will only be for the Pro Mi5"

Edited by Grzonaa00