Piotrek007 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 1 minutę temu, corell napisał: Głupia sprawa, ale o niedostępności danych wersji kolorystycznej dowiedziałem się 3 dni później. Nikt tego wcześniej nie komunikował. Z drugiej strony - mam z czego dzwonić, nie spieszy się a przez ten czas może powstanie ROM MIUI Polska + zgoda na odblokowanie bootloadera Też mi się nie spodobało to zagranie OnePlus wypuszczając model X od razu zaznaczył, że wersja ceramiczna będzie 1-2 miesiące później, tutaj cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawrumia Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 @corell porównuję ceny z IBG do cen, jakie podali w dniu premiery. I tu jest znacząca różnica. Czy dane "coś" jest drogie czy nie - to już pojęcie względne i zależy od portfela każdego z Nas. Masz info kiedy otrzymasz telefon? Wysyłki realizowane są od ręki? (http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-mi5-4gb-16gb.html - 1063,00 brutto płacąc w Rublach, plus przesyłka, ale nadal nie mogę znaleźć info co z gwarancją, nie wspominam już,że out of stock. ) Możesz zamówić preorder z tej strony? Nie? Znaczy cena nie jest zaktualizowana. http://xiaomi.com.pl/produkt/mi5/ Tu masz za 1zl Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grlol Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Mam pytanie czy Mi5 spadnie jakos mocno z ceny do wakacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 (edited) Dopiero teraz to zauważyłem - wersja 32GB ROM ma 3GB RAM ale o niższym taktowaniu niż wersja 64GB (1333MHz do 1866MHz). Czyli oprócz niższego taktowania procesora również obniżone taktowanie RAM-u. Edited March 1, 2016 by corell Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil996 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 50 minut temu, corell napisał: Dopiero teraz to zauważyłem - wersja 32GB ROM ma 3GB RAM ale o niższym taktowaniu niż wersja 64GB (1333MHz do 1866MHz). Czyli oprócz niższego taktowania procesora również obniżone taktowanie RAM-u. Pytanie czy to jakkolwiek przełoży się na codzienne użytkowanie (w co szczerze wątpie) - prawdopodobnie tylko w benchmarkach i bardzo wymagających grach będzie różnica. No ale ręki sobie nie dam uciąć, znalazł ktoś jakies porownanie wersji 32 vs 64 GB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Wejdź na pierwszą stronę wątku. Masz podany link z bardzo fajnym artykułem nt MI5 MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Lepiej poczekać na realne porównanie... ale już niedługo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil996 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 51 minut temu, kulig007 napisał: Wejdź na pierwszą stronę wątku. Masz podany link z bardzo fajnym artykułem nt MI5 MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Tak artykuł przeglądałem, jednak nie ma tam porównania wersji a o różnicę w codziennym użytkowaniu mi najbardziej chodzi, czy w ogóle jakakolwiek będzie odczuwalna. Sporo ludzi zmieści sie w te 32GB właśnie, no i nasuwa się pytanie: warto dopłacać czy nie? no nic czekamy na testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Jak już pisałem (chyba nawet w tym wątku). Ja bym dopłacił do wersji 64GB. Głównie ze względu na wyższe taktowanie. Uważam, że przy otwieraniu plików o większych rozmiarach, mocnym obciążeniu pamięci, różnica będzie widoczna. O wersji 128GB już nie piszę, bo to opcja dla fanatyków MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 14 godzin temu, Kamil92 napisał: (...) Aczkolwiek, zamieszczone zostały zdjęcia wykonane Mi 5:https://www.flickr.com/photos/[email protected]/sets/72157662934024123/ Same zdjęcia, w dobrych warunkach oświetleniowych wyglądają dobrze, ale w nocnych sytuacjach pojawia się dość sporo ziarna i ostrość obiektów też jest nie najlepsza. Zawsze można przejść na manuala i zmniejszyć czułość ISO żeby nie było ziarna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 W sklepach zaczyna się pojawiać data realizacji zamówień na Mi5 Pro na dzień 15-20 kwietnia 😈. Tyle czekać? http://www.91mobiles.com/xiaomi-mi5-price-in-india http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-Pro-5-15inch-FHD-MIUI-V7-4GB-128GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C-3D-Ceramic-Back-Cover---Black-363212.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpeer Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Ibugou zamieściło coś takiego na swoim oficjalnym kanale youtube 16 minut temu, Shadow2k3 napisał: W sklepach zaczyna się pojawiać data realizacji zamówień na Mi5 Pro na dzień 15-20 kwietnia. Tyle czekać? http://www.91mobiles.com/xiaomi-mi5-price-in-india http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-Pro-5-15inch-FHD-MIUI-V7-4GB-128GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C-3D-Ceramic-Back-Cover---Black-363212.html Oj mój telefon chyba tyle nie wytrzyma, a szkoda bo chciałem kupić tą wersje pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek007 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 @Shadow2k3 A wersja 3GB + 32 GB niby od 03.31 ? Wtf ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 @Shadow2k3 A wersja 3GB + 32 GB niby od 03.31 ? Wtf ? 128GB zamówione trzeba czekać. 31.03 też kosmos ☺ Sent using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Oby tylko się nie wydłużyło, na czarną Mi4 chyba trzeba było dłużej nawet czekać jak mnie pamięć nie myli, to jak Mi5 Pro będą w połowie kwietnia sprzedawać to jeszcze jakoś da się wytrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Panowie, nadal najtaniej 400USD (z transportem) w ibuygo? Oczywiscie pisze o najtanszej wersji. Ciagle sie waham, czy poczekac jeszce dzien/dwa, czy zamawiac. Ale chyba ceny na razie nie spadna... A chce miec telefon jak najszybciej:] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Jak chcesz najszybciej to najtaniej jest na ibuygo. Chociaż z tym szybciej to różnie bywa, bo to na razie jest czas orientacyjny. Czy będzie to termin sztywny to kto wie. Mam przeczucie, że dopiero od kwietnia będą normalne stany magazynowe a MI5 pro koło maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 No ale to wciaz pre order i nie wiadomo kiedy wysla? Ja tak mysle ze poczekam na czarnego mi4s, mega mi sie podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 43 minuty temu, bikej napisał: Panowie, nadal najtaniej 400USD (z transportem) w ibuygo? Oczywiscie pisze o najtanszej wersji. Biały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 9 minut temu, corell napisał: Biały? No biały mnie interesuje, bo wg plotek ma być najszybciej dostepny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 No i najbrzydszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 15 minut temu, Eragon napisał: No i najbrzydszy To sie niestety zgadza, ale i tak zaloze mu czarne plecy, wiec bedzie łaciaty:] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Czy grubość szkła hartowanego ma znaczenie? Bo na IBG są dostępne 3 szkła hartowane, im cieńsze tym droższe, lecz czy też to nie znaczy, że im cieńsze szkło tym bardziej jest słabsze? ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 53 minuty temu, Bobson napisał: Czy grubość(...) ma znaczenie? No to chyba raczej naturalne, że będzie słabsze, mniej wytrzymałe. Fizyka. Mam info od IBG, że jutro ma nastąpić wysyłka. Czy biała wersja najbrzydsza to już rzecz gustu, zobaczymy. Na pewno pojawi się recenzja sprzętu jak już dotrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 2 minuty temu, boober napisał: No to chyba raczej naturalne, że będzie słabsze, mniej wytrzymałe. Fizyka. Mam info od IBG, że jutro ma nastąpić wysyłka. Czy biała wersja najbrzydsza to już rzecz gustu, zobaczymy. Na pewno pojawi się recenzja sprzętu jak już dotrze. Czekamy na recke od Ciebie. A co do koloru, to kwestia gustu. Przy tej bryle mi biały bardziej podchodzi niż czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
interno Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 1 godzinę temu, Bobson napisał: Czy grubość szkła hartowanego ma znaczenie? Bo na IBG są dostępne 3 szkła hartowane, im cieńsze tym droższe, lecz czy też to nie znaczy, że im cieńsze szkło tym bardziej jest słabsze? ;> "Im cieńsze tym droższe". Może grubość szkła odciska swoje piętno na "czułości" ekranu, na jego obsłudze. (??). Czyli im cieńsze tym lepsze.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 1 minutę temu, interno napisał: "Im cieńsze tym droższe". Może grubość szkła odciska swoje piętno na "czułości" ekranu, na jego obsłudze. (??). Czyli im cieńsze tym lepsze.... W kwestii ochrony czym cieńsze tym gorsze, jesli zrobione z tego samego materiału. Czym cieńsze tym droższe ponieważ w produkcji jest to wyższy koszt. TO detal, ja zamówiłem najcieńsze szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
interno Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 @boober Nie masz czasem info o pozostałych modelach? (3/64, 4/128)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Przed chwilą, interno napisał: @boober Nie masz czasem info o pozostałych modelach? (3/64, 4/128)? 4/128 nie ma informacji. Na 3/64 czekam. Zamówiłem oczywiście 4/128, lecz musiałem zweryfikować oczekiwania. Robię recenzję i czekam na wersję pro, na razie informacji przynajmniej IBG nie posiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
interno Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Dzięki za wyczerpującą i w pełni satysfakcjonującą odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 A propo zapotrzebowania na telefony: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/prawie-17-mln-chetnych-na-xiaomi-mi-5,2,3,35639.html Pytanie tylko, czy rzeczywiście tyle osób złożyło preordery ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
marandos Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Jako że Chiny małe nie są, jest to realne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Wolałbym mniej ludzi a dostać szybciej telefon w sprzedaży lub przynajmniej konkretną datę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 (edited) Mniej ludzi nie będzie, dla większości cywilizowanych krajów 400 dolarów jest to 400zł Także nie dziwie się, że tyle osób mogło zamówić. Pytanie jaki % z tego jest poza granicami Chin Edited March 2, 2016 by Wariat Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordana5 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Drodzy forumowicze.Chociaż mi 5 jest stosunkowo tani może pomyślelibyśmy wspólnie o zakupach zbiorowych? Może udałoby się jeszcze coś uszczknąć (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts