Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Redmi4A napisał:

Moderator na forum MIUI zgłosił rozwiązanie i będzie w następnej aktualizacji zrobione. Super, że się udało i telefonik będzie kompletny :D

Aż takim optymistą nie jestem - to może być zwykły moderator forum. A napisał jedynie, że jest to zgłoszony problem i (łamaną angielszczyzną) że powinno być poprawione w nadchodzących patchach...

• Like 1
  • Sad 1
Posted
1 godzinę temu, Zulwiczek2017 napisał:

W Miui 8 w opcji bateri były animacje systemowe. W Miui 9 tego nie ma. To jakiś błąd czy opcja została gdzieś przeniesiona? 

Ale wyłączenie tej opcji to powodowało tylko, że znikała ci animacja jak przenosiłeś apkę do kosza (takie fajerwerki) i jeszcze jakiś bzdecik gdzieś tam. Praktycznie nic to nie dawało, jeśli chodzi o baterię. 

Posted

Czy mając 2 karty SIM w telefonie, można jedną wyłączyć całkowicie na jakiś czas, np. na kilka godzin, żeby uniemożliwić wszelką komunikację, szczególnie chodzi o dane, ale na wszelki wypadek wolałbym całkiem wyłączyć tę kartę.

Posted

Niestety nie wiem, nie używam dwóch simek, ale możesz spróbować ustawić preferowana kartę do rozmów i do neta, może to ci pomoże. Nie wiem czy taka opcja w MIUI istnieje.

tapnięte z Redmi 4a

Posted (edited)

A ja mam takie pytanko. Posiadam mi band 2 oraz inna opaskę. Mi banda założyłem ba lewą rękę a druga na kostkę na prawej nodze ( nie śmiać się hehe) i na mi bandzie jest np6 kilometrow przebyte a ba drogiej 4. Skąd taka rozbieżność? Byłem ciekaw ile faktycznie kroków zrobiłem dkatego jedna ba nodze. Podejrzewam że ta na nodze liczy lepiej kroki bo misja stać w miejscu a ruszać rękami i pewnie dlatego większą ilość km. Czyli wynika z tego że to całe mierzenie to taka lipa jak ma się na reku

Edited by Zulwiczek2017
Posted
7 hours ago, Redmi4A said:

Od dwóch dni jak włączam przeglądarkę lub aplikację pogody to pokazuje mi okładki i po tym dopiero całe manu. Coś się zmieniło czy mi się coś przestawiło? Odczuwam to tak jakby zwolniło mi wczytywanie tych aplikacji i dlatego pokazuje się to przed załadowaniem  - Mi Browser okładka i w pogodzie okładka chińskie napisy i statki. Ktoś tak ma też? 

Mam to samo. Cholera wie, o co chodzi. Dzisiaj miałem update Mi Browser, ale niczego to nie zmieniło. Trochę to wkurza.

Posted

Pojawiły się nowe wersje AICP, XOS. info w odpowiednich wątkach. Ponadto są jakieś zmodyfikowane wersje RR i LOS które są już na forum, nie wiem jakie zmiany dają ale kto chce to niech sobie poszuka na androidfilehost. szukać po rolex.

• Like 1
Posted (edited)

No właśnie dzisiaj go zauważyłem, boję się go udostępniać bo jak widzę te bugi no to trochę masakra ;p Ale dodam.

@Malpa73 lol, już dodałem wczoraj :D to jest ten XOS co wczoraj dodałem. Aktualizuję zatem info.

Edited by Orjon
  • Like 1
Posted

Dla osób na globalu: MIUI9 Global Beta nie zostanie póki co opublikowany, według info z 29 października (oficjalnego, na forum MIUI: http://en.miui.com/thread-743447-1-1.html) jest niestabilny i niegotowy do publikacji.

Zatem stable pewno będzie nie wcześniej jak w grudniu, a nawet może i w przyszłym roku... jedyną opcją dla nas aby mieć MIUI9 jest xiaomi.eu.

• Sad 1
Posted (edited)

Czy wszystkie 4A mają LTE 800 sprzedawane na allegro?interesuje mnie np. od HermanGP

I jeszcze jedno czy telefon kupiony prosto z chin w wersji global będzie miał ważną gwarancję w polsce czy nie.

Edited by ohara
Posted (edited)

Dodałem linki do romów nowych (LOS i RR z dzisiaj/wczoraj). Jak ktoś znajdzie coś jeszcze ( @Malpa73 wiem, Citrus muszę dodać ;) ) to chętnie dodam.

@ohara, na Allegro nigdy nie wiadomo. Musisz sprawdzać, niektórzy sprowadzają (albo sprowadzali, nie wiem, nie śledzę) chińską wersję która b20 nie ma. Tak samo telefon z Chin - to zależy od sklepu jak wygląda gwarancja...

Edited by Orjon
  • Like 1
Posted

To może inaczej czy bez tego pasma lte 800 w naszych sieciach,T-Mobile i Plus dziala lte na innych częstotliwościach?

Posted

Sprawdzałem tą strone ale ona wogóle nic nie pokazuje ,zaznaczam lte i operator tmobile lub plus i nie wyświetla żadnych nadajników na mapie,ogólnie lubelskie.

Posted (edited)

To jest właśnie citrus który wcześniej już pokazywałeś, tylko w nowszej wersji. Muszę go dodać ;)

@Malpa73 biorę go na testy, póki co czekam aż mi się łaskawie zbootuje, bo stoi na Mi.

Edited by Orjon
  • Like 1
Posted

Witam państwa.
Przymierzam się do zakupu pierwszego urządzenia Xiaomi ponieważ mój Microsoft Lumia 540 już doprowadza mnie do szewskiej pasji. Zawód budowlańca zmusza mnie do kupna urządzenia nie większego niż 5 cali, z mocną baterią i jak najniższą ceną bo nie znamy dnia ani godziny kiedy ulegnie nieszczęśliwemu wypadkowi przy pracy. Długo zastanawiałęm się czy wybrać Redmi 4A czy 4X lecz telefon ma służyć do dzwonienia, pisania na komunikatorach i używania Yanosika więc osiągi do szczęścia potrzebne mi nie są. Czytałem o premierze Redmi 5A - mniejsza bateria, nibymetalowa obudowa oraz otrzymał Androida 7. Pytanie do państwa, opłąca się czekać aż będzie dostępny gdziekolwiek na Polskim rynku czy brać 4A?
Interesuje mnie wersja Global z obsługą LTE B20. Może lepiej jednak samemu z Chin zamówić tego 5A w wersji Globala?
Pozdrawiam.

Posted

Moim zdaniem bierz 4A :)
- mniejsza cena,
- 4A to prawie to samo co 5A,
- 4A ma już jakieś wsparcie nieoficjalne, a nawet już jest prawie stabilny 7.1 jako custom ^^ Za to 5A jest urządzeniem stosunkowo nowym, więc na customy za bardzo w szybkim czasie nie ma co liczyć,
- w miui nie ma różnicy czy android 4.4.4 czy 7.0 :D
- I nie wiem jak z Yanosikiem, słyszałem że go wywala często jak działa w tle (niech ktoś inny się wypowie najlepiej)

Posted (edited)

Donoszę, że nie warto bawić się w najnowszą wersję Citrusa (ta wczorajsza). Musiałem sobie niestety znowu przypomnieć o miflash, bo nawet recovery nie mogłem wgrać, Too many links... Starsza może działa, ale nie wiem. Zainstaluję dzisiaj Halogena.

Edited by Orjon
  • Like 1
Posted

Nowa aktualizacja redmi 4a (Global Stable Rom)

8.5.7.0:

System:

- Fix - Can't uptade app in google play (10-11)

Themes:

- Fix - FC issues in the global build (10-11)

Notes:

- Fix - FC issues in Notes (10-11) 

Posted
Dnia 25.10.2017 o 10:39, Redmi4A napisał:

Moderator na forum MIUI zgłosił rozwiązanie i będzie w następnej aktualizacji zrobione. Super, że się udało i telefonik będzie kompletny :D

Jak na razie w tej najnowszej wersji MIUI Global 8.5.7.0 nic z dźwiękiem w video nie poprawiono.

Posted

Mam takie pytanie - jeśli na naszym redmi 4A po wgraniu MIUI 9 nie będzie Androida 7, to takie ficzery jak podział ekranu na dwa okna albo odpowiadanie z powiadomień nie będą działać?

Posted

Podział nie, odpowiadanie działa ale póki co widziałem je tylko w apce SMS. Obecnie testuję Halogena i podział ekranu działa prawie że perfekcyjnie :)

Post napisany z Redmi 4A via Tapatalk