Dyskusja ogólna
36 topics in this forum
-
- 2 followers
- 1.1k replies
- 143.6k views
Redmi 4A czy coś wiadomo o miui polska na redmi 4a ? Czy w ogóle wydali na niego global roma ? Zależy mi na polskim menu
Last reply by michaelwaut, -
-
- 1 reply
- 1.9k views
Redmi 4A telefon rezerwowy Syn jakiś czas temu pożyczył koledze ten potem oddal telefon przeleżał na półce pewno z poł roku i teraz jest potrzebny .Telefon przywróciłem do ustawień fabrycznych WIPE z pozycji telefonu i teraz woła o to co na zdjęciu .Nikt nie pamięta danych konta ściągnąłem Xiaomitol wgrałem system na nowo i dalej to samo Macie pomysł jak przywrócić go do użytku https://naforum.zapodaj.net/b45a74617f74.jpg.html
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Witajcie, chciałem przywrócić mojego Redmi 4A do ustawień faktycznych, jest to model z 16GB pamięci i już jej zaczyna brakować. Reinstalacja systemu chyba powinna pomóc? Mam w telefonie kartę microSD której NIE CHCĘ FORMATOWAĆ - na niej mam również kopię zapasową którą chcę przywrócić po reinstalacji systemu. Moje pytanie brzmi - jak wyczyścić system nie kasując karty microSD? W opcjach MiUi jest jedynie czyszczenie RAZEM z kartą więc odpada, a po ponownym uruchomieniu tel. z trzymanym klawiszem włączania i VOL+ jest jedynie opcja WIPE ALL DATA, więc mam obawy czy znów nie skasuje mi karty pamięci przy okazji? Wiem, że jakimś wyjściem z sytuacji jest wyjęcie karty microSD…
Last reply by aanonimowy48, -
- 1 reply
- 1.8k views
Mam problem Ostatnio mój chrześniak przyznał mi się że w jego telefonie xiaomi redmi 4a zakupiony w polskim sklepie - nie działa mikrofon w czasie rozmowy . I musi przełączyć na Głośnomówiący -wtedy działa . Więc pierwsze co reset do ustawień fabrycznych Trzy próby dzwonienia jest ok Na kolejny dzień próbuje i znów problem Czy są dwa mikrofony do rozmów Czytałem że w innych modelach redmi są . Czy to trzeba na serwis wysyłać ?
Last reply by Robinson, -
- 1 reply
- 739 views
Witam. Problem taki głupi, że aż śmieszny. Długi czas mama uskarżała się na to, że telefon przerywa połączenia. Zacząłem więc szukać przyczyny w oprogramowaniu, jakichś zmian w ustawieniu. O tyle mnie to irytowało, ponieważ mam i Ja również ten telefon i bardzo sobie chwalę. Okazało się... że wciska przycisk "zawieś" i stąd problem. Nie chce dywagowac już nad problemem bo szkoda gadać. Czy jest możliwość, by ten przycisk był wyłączony??? Jakaś aplikacja, opcja w ustawieniach, nie wiem.
Last reply by Robinson, -
- 0 replies
- 946 views
Witam. Bardzo proszę o poradę szanownych użytkowników tego forum. Opiszę sytuację w następujący sposób: W sali konferencyjnej są trzy mikrofony podpięte do wzmacniacza. Ze wzmacniacza jest wyjście sygnału audio (rca). Chciałbym w trakcie transmisji "na żywo" wykorzystać dźwięk nie z mikrofonu komórki bądź zewnętrznego mikrofonu podpiętego do komórki (bo to umiem zrobić), ale właśnie połączyć kablem wyjście rca za wzmacniacza z jack 3.5 komórki. Chodzi więc o korzystanie z zewnętrznego źródła dźwięku (w tym wypadku generowanego ze wspomnianego wzmacniacza). Jak to zrobić? Nadmienię, że na około 100 prób udało mi się tak uczynić poprzez wykorzystanie aplikacji open camera (…
Last reply by Jan1, -
- 4 followers
- 680 replies
- 91.6k views
Wczoraj wrzuciłem pierwszy oficjalny Globalny ROM przeznaczony dla Redmi 4A. Jak na razie nie odnotowałem żadnych problemów. W porównaniu do wersji xiaomi.eu jest kilka różnic przede wszystkie w UI - ale to zapewne wynika z charakterystyki kompilacji xiaomi.eu. Telefon po około 24 godzinach pracy pokazuje 83% baterii (zaraz po flashu został naładowany do 100% i od tego momentu zrobiłem przywracanie pełnego backupu z Mi Cloud + aktualizacje praktycznie wszystkich aplikacji które były z ROMie), dodatkowo: - dwie karty SIM - cały czas włączone Wifi - cały czas włączony bluetooth (sparowany z MiBand 2) - cały czas włączony GPS - jasnoś…
- 1 follower
- 150 replies
- 13.8k views
Jako że wszystkich ROMów dla Redmi 4A zaczyna się zbierać coraz więcej, a także powoli zaczynają się pojawiać ich wydania oficjalne (taka radosna wieść nadeszła z AOSP-Extended), to myślę, że najwyższy czas na to, by powstał wątek na temat działania alternatywnych ROMów, kerneli, etc. Można tutaj poruszać ich tematykę, podesłać linki do aktualizacji które dotychczas szły bezpośrednio do wątków poszczególnych ROMów (szczególnie do @Malpa73 ) oraz zgłaszać bugi, które będę dodawać do info o poszczególnych wersjach.
Last reply by sprzetowiec90, -
- 0 replies
- 600 views
Witam. Czy wie ktoś jak ustawić telefon, aby połączenia przychodzące od razu były odbierane na głośniku?
Last reply by majoballs, -
- 0 replies
- 688 views
Redmi 4A Android 7.1.2 N2G47H Niechcący nacisnąłem przycisk Ignoruj dla jednej aktualizacji. Jak to odwołać?
Last reply by SlotaWoj, -
- 2 replies
- 1.3k views
Po ostatniej aktualizacji systemu, nie mogę namierzyć nigdzie w ustawieniach "godziny ciszy", gdzie tego szukać ? proszę o podpowiedź.
Last reply by ohara, -
- 0 replies
- 945 views
Mam problem z powyższą aplikacją, rozłącza mi Game Guardiana. Po odinstalowaniu jej za pomocą Titanium Backup niestety zauważyłem problem z rozłączaniem się internetu podczas wczytywania gier
Last reply by Paweł1001, -
- 4 replies
- 3.8k views
Witam Zamierzam się do zakupu Xiaomi Redmi 4A. Sprzedawca mówi że zapomniał hasła do konta Mi i telefon się zablokował... Ma do niego pudełko itp. Jednak mam pytanie czy jest możliwość odblokowania tego telefonu lub znacie jakiś sposób?
Last reply by gegosxd, -
- 0 replies
- 922 views
Witam Pytanie do użytkowników Android Auto. Czy obecnie (przy najnowszej wersji oprogramowania) występują jakiekolwiek problemy z Android Auto (korzystanie z navi, wybieranie głosowe, kontakty ze zdjęciami itp.)? Pytam pod kątęm współpracy Redmi 4A z Android Auto poprzez system SmartLink+ ze Skody.
Last reply by tommek82, -
- 3 replies
- 1.5k views
Witam, od kilku miesięcy jestem posiadaczem redmi 4a 16gb, od samego początku troche mi nie pasowało że różne aplikacje wymagają dostępu do danych takich jak sms/zdjęcia/położenie, tam gdzie sie dało to nie zezwalałem na dostęp no ale w niektórych aplikacjach było to po prostu konieczne. Miarka sie przebrała wczoraj, zrobiłem fotkę, wrzuciłem na fotosik.pl a tam informacja z datą, informacją z jakiego tel zrobione zdjęcie i z dokładnym położeniem. Szczerze mówiąc to nie lubie sie dzielić takimi informacjami, wiem że w tych czasach pojęcie prywatności nie istnieje ale nie podoba mi się to że każdy może zobaczyć gdzie byłem o danej godzinie. Raczej nigdy nie włączałem dostę…
Last reply by Raiz3n, -
- 3 replies
- 2.3k views
Witam wszystkich, posiadam redmi 4a i niedawno popsuł mi się kabel usb od orginalnej ładowarki. Do tej pory ładowanie trwało około 2 do 3 h. Teraz kupiłem kabel niby 2.1 A ale ładowanie trwa znacznie dłuzej 4-5h (i to od 30%). Ściągnąłem aplikacje amper i pokazuje prąd lądowanie na poziomie 1A, a więc chyba sporo mniej niż do tej pory. Pożyczyłem od kolegi jego ładowarke (napisane na niej jest na wyjściu 0,85A) i aplikacja też pokazuję 1000mA, więc nie wiem czy aplikacja źle pokazuje, czy coś z telefonem, czy z tym nowym kablem. Gdy podłaczyłem powerbank ładowanie trwało tak jak wcześniej czyli dosyć krótko, niestety nie sprawdzałem w aplikacji. A więc już sam nie wiem, c…
Last reply by electro69, -
- 1 reply
- 1k views
Witam Po aktualizacji pojawił mi się dodatkowy ekran zawierający możliwe do spersonalizowania skróty, notatki czy też wydarzenia z kalendarza. Czy jest możliwość usunięcia tego ekranu? Pozdrawiam Bartek
- 0 replies
- 811 views
Mam pewien problem z załadowaniem tapety na ekran blokady i ekran główny i dotyczy to zdjęć pobranych z dysku Google i przerzuconych wcześniej do galerii telefonu. Nie ma natomiast problemu z ze zdjęciami wykonanymi przez komórkę. Dlaczego tak się dzieje?
Last reply by andrzejdor, -
Najważniejsze informacje dotyczące MIUI 9 oraz wersji Android [Przetłumaczony repost z forum en]
by uazar- 15 replies
- 3.1k views
Siema. Dla wszystkich, którzy jeszcze nie wiedzą (a chcieliby) postanowiłem przetłumaczyć i zrepostować wątek z forum EN dotyczący MIUI 9 dla Redmi 4A: Oryginalny wątek: http://en.miui.com/thread-743447-1-1.html Q: Kiedy zostanie wydany MIUI 9 dla Redmi 4A? A: Zgodnie z oficjalnym wątkiem, MIUI 9 China Developer zostanie wydany pod koniec września. Nie ma jeszcze żadnej konkretnej daty. Q: Kiedy zostanie wydany MIUI 9 Global Stable ROM dla Redmi 4A?A: Na wersję Global będziemy musieli poczekać kilka miesięcy po oficjalnym wydaniu wersji MIUI 9 China Developer.Q: Jaka wersja Android będzie w MIUI 9 dla Redmi 4A?A: Nie oficjalnej informacji na ten temat, jedn…
Last reply by Darecki1980, -
- 0 replies
- 823 views
Witam. Mam miui global stable 9.2.6.0. Mam taki problem iż gdy nagrywam coś np jak jadę autem i muzyka leci ze środka to jest taka przytłumiona. Czytałem na ten temat lecz nic nie znalazłem konkretnego. Wiem że to jakiś błąd systemowy, da się to jakoś naprawić samemu? Bez robienia roota najchętniej
Last reply by wanted78, -
- 10 replies
- 1.7k views
Witam, Utworzyłem nowe konto na miui.com i po przejściu ze strony głównej na forum ogólne widzę zamiast nicka hasło podane przy rejestracji. W ustawieniach profilu forum również widzę: User name: hasło To normalne?? Jak to zmienić?? Procedura tworzenia nowego konta nie pyta o podanie nicka. Potem nie widzę możliwości jego zmiany.
Last reply by wicy, -
- 28 replies
- 6.2k views
Witam, od niedawna mam Redmi 4a i niestety jeszcze nie udało mi się połączyć go z siecią. Załączam w domu WIFI, tel widzi sieć, ale niestety strony nie wchodzą. Jakie powinny być ustawienia w menu aby net chodził, bo obawiam się, aby Tmobile nie dorzuciło swojego drogiego neta, bo już miałem taki przypadek, że tylko zabuliłem. Widzę opcje dane mobilne - czy to musi być załączone przy moim Wifi? Albo np. Karty sim i sieci komórkowe - włącz przesył danych przez sieć komórkową - to chyba powinno być wyłączone, bo do neta tmobile tak? Jest jeszcze ustaw plan taryfowy danych i użycie danych. Może coś z tymi ustawieniami nie teges, jak biorę analizę sieci wifi to niby sieć dzia…
Last reply by Stefek, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam, jak już pisałem w innym wątku mam problem ze smartem, zacznę od resetu do ustawień fabrycznych, ale mam już trochę fot w galerii i muszę je zabezpieczyć a nie mam karty pamięci tylko są one na telefonie. Muszę je przerzucić na kompa a po podłączeniu do USB właściwie nic się nie dzieje, brak odpowiedniego oprogramowania i sterowników a niestety Xiaomi przy smarcie nie dodaje odpowiedniej płytki. Stąd też pytanie skąd pobrać odpowiedni soft na XP, aby połączenie i wymiana danych ze smartem po kablu USB była bezproblemowa? Bo widziałem takie pliki, ale na niepolskich stronach i nie wiem czy są sprawdzone, bezpieczne, aby jakiegoś trojana itp. nie wyłapać.
Last reply by Stefek, -
- 8 replies
- 2.3k views
Witam Jak ustawic automatyczny podpis w tym telefonie ?
Last reply by MasaMasen, -
- 1 follower
- 0 replies
- 887 views
Witam, jak można zmienić/wyłączyć automatyczne oddzwanianie po kliknięciu na numer przy sprawdzaniu nieodebranego połączenia
Last reply by lguz,