Dyskusja ogólna
54 topics in this forum
-
- 12 followers
- 1k replies
- 211.2k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by wojted, -
-
- 10 followers
- 882 replies
- 174.4k views
Xiaomi, a właściwie to Redmi wypuściło dzisiaj Global Stable ROM na swojego nowego (prawie) flagowca - MIUI V10.3.5.0.PFJMIXM Linki do pobrania oprogramowania: Recovery - https://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V10.3.5.0.PFJMIXM_7d69a41fb1_9.0.zip Fastboot - https://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PFJMIXM/davinci_global_images_V10.3.5.0.PFJMIXM_20190528.0000.00_9.0_global_4222a49ff1.tgz Jest na forum osoba, która posiada taki telefon?
Last reply by wojted, -
- 0 replies
- 391 views
Cześć, Zaktualizowałem system do ostatniego oficjalnego MIUI 12 i wszystko jest ok ale wnerwia mnie animacja odcisku palca... Czy da się ją wyłączyć? Sposób z MIUI 10 z dodaniem opcji "fod_animation_type" ustawionej na 4 nie działa. Pozdrawiam. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Last reply by martinii, -
- 0 replies
- 349 views
Cześć, Nie wiem czy to dobry dział na takie pytania, ale posiadam telefon Mi 9T ze starym romem MIUI 10.3.15 z Androidem 9. Telefon ma odblokowany bootloader, ma TWRP recovery, jest zrootowany, mam poinstalowane różne moduły i LSPosed. Zachciało mi się aktualizacji i zastanawiam się jak to zrobić? Znalazłem film, na którym koleś jest w podobnej sytuacji z telefonem Poco F3: Czy ktoś tego próbował? To rzeczywiście takie łatwe jak pokazano na filmie? Czy mogę przeskoczyć z mojej wersji MIUI od razy na 12 czy muszę najpierw zaktualizować do 11 a potem do 12? Pozdrawiam EDIT Tak, to rzeczywiście takie proste. Nie licząc drobneg…
Last reply by martinii, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Siema, mam pytanie obecnie czysto teoretyczne, mam swojego świetnego Xiaomi mi 9t ale czuje, że czas na aktualizacje softu, widzę, że miui polska nie jest aktualizowane dla tego telefonu więc myślę nad pixel experience rom i teraz najważniejsze czy: 1) odblokowuje bootloader 2) instaluje TWRP 3)instaluje soft 4) działa telefon jak zawsze, pobieram apki banku i inne które wymagają więcej "bezpieczeństwa" i wszystko śmiga? Moje pytanie jest dość amatorskie pewnie jak na to forum lecz ostatnio soft to zmieniałem w Xiaomi redmi 3 gdy był nowy PS: kolejne głupie pytanie dla chętnych czy pixel experience rom aktualizuje się z poziomu softu? czy g…
Last reply by pro144ab, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.1k views
Witam. Jak to mozliwe ze moja zona posiadajaca Redmi 9 dostala aktualizacje do Miui 13, a ja majac Mi 9T mam zaledwie Miui 12.1.4. Da sie to jakos zaktualizowac?
Last reply by Danielllo, -
- 4 replies
- 702 views
Witam, mam problem, nie mogę zrobić kopii danych w TWRP zaznaczam DATA -BOOT- Super (system system_ext product vendor) nie wiem, czy to samo co SYSTEM, cały czas mam, Error 255 in createTarFork() proces. Patrzyłem w katalogu głównym czy mam foldery 999 z tej stronki. https://guidecycle.net/pl/2-methods-napraw-blad-twrp-createtarfork-255-nieudana-kopia-zapasowa, nie mam żadnych takich folderów. Room V13.0.5.0.SJUMIXM świeżo wgrany zrootowany Magisk 25,1 , robiłem też jak w zamkniętym temacie od użytkownika cypekac, wyłączyłem blokady tel. odciski palców, i nic nie mogę zrobić kopii czy jest jakiś sposób?, czy może to, że nie mam karty pamięci w tel.?
Last reply by guzi75, -
- 0 replies
- 376 views
witajcie, jakiego roma polecacie na rok 2022? bo na telegramie i xda dużo tego i może polecacie któryś???
Last reply by ThonyRoot, -
- 0 replies
- 744 views
Ponieważ telefon mam prawie 2,5 roku postanowiłem go zresetować (tak dla sportu, nie było problemów, SOT był wyraźnie krótszy niż 2 lata temu). Po ustawieniu wszystkiego i zainstalowaniu aplikacji (tych co się nie przywróciły z kopii Google) zdziwiłem się mocno ponieważ: -przed resetem miałem zajęte ponad 30GB, teraz niecałe 21GB (wgrałem wszystkie zdjęcia,filmy, dokumenty itp. które wcześniej skopiowałem), -nagle zaczęło działać VoLTE i VoWifi (nju na kartę), -predkosc działania jak przed resetem-nie narzekałem, -baterię poobserwuję.
Last reply by Bikier, -
- 2 replies
- 735 views
Po zmianie oprogramowania zmieniła mi się nazwa z Mi9T Redmi K20 Zrobiło mi się to podczas jedne z aktualizacji w wersji stabil idzie to jakoś odwrócić ? na xiaomi.eu link znalazłem rozwiązanie ale jest to do starszej wersji zarówno androida jak i wersji miui czy ktoś coś podobnego widział do Androida 11 i miui 12.5.2?
Last reply by miqes, -
- 1 reply
- 846 views
Dzień dobry, Czy problem powiadomień to normalna sprawa na tym telefonie/sofcie? bo już nie daje rady... optymalizacje wyłączone, powiadomienia włączone a i tak przychodzą z opóźnieniem, bardzo często po podniesieniu telefonu lub odblokowaniu. Jeśli ktoś ma jakieś sugestię co może być nie tak proszę o pomoc. MIUI Global 12.0.5 Soft
Last reply by Erwin, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.3k views
Cześć, mam problem z odblokowaniem telefonu - fastboot i adb nie widzą podłączonego urządzenia. Sprawdzałem kilka kabli, debugowanie USB włączone, odblokowanie OEM też. W systemie telefon widoczny jest jako "Android" ale żadne sterowniki nie pasują... Co to może być?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 617 views
Hej, ma ktoś podobnie, w moim mi 9t od jakiegoś czasu telefon sam się resetuje, aplikacje przestają działać. Jakieś zwiechy, nie pomogło odzyskanie ustawień fabrycznych. Nie wiem czy to po ostatniej aktualizacji czy coś z telefonem się stało, czy to się nadaje do oddania na gwarancję. Dzięki z góry za odpowiedź.
Last reply by tomek-u, -
- 1 follower
- 2 replies
- 635 views
Witam. Jakieś 3-4 miesiące temu musiałem wrócić do oficjalnego romu. Brakowało mi funkcjonalności jaka miałem wcześniej czyli jak wciskam przycisk przyciągania to sciszam głośność dzwonka a nie multimediów. Dziś dopiero wróciłem do najnowszej wersji mini polska wersja stabilna i nie mogę znaleźć tego. Coś się zmieniło? Jak znowu wrócić do tego?. Wersja stabilna 12.1.2
Last reply by tomrom1985, -
- 1 follower
- 0 replies
- 531 views
Czy w Xiaomi Mi 9t Miui Global 12 jest szybkie wyszukiwanie np. jak w iphonie albo huawei/honor? Ściągasz pasek wyszukiwania gestem w dół, wpisujesz np. "mama" i jeśli masz taki kontakt to od razu możesz do niego zadzwonić albo wysłać sms Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Last reply by mihail1, -
Testowałem już dużo romów na mi9t poza pixel experience I miuiEU nic nie urzekło mnie. I pytanie jak bym chciał mieć wersję rozwojową to jak nie będę wszystkich aktualizacji instalował a np dziś jedną to za miesiąc będę musiał każdą po kolei czy jak pobiorę z strony i zflashuje bez czyszczenia po instalacji będzie działać?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 7 followers
- 313 replies
- 54.3k views
Cześć, tutaj chwalimy się naszym SOT itd. u mnie telefon będzie jutro, więc dam znać jak u mnie. K20 udało się osiągnąć 7,5h na czasu działania na ekranie. Edit. póki co jest tak: Edit.
Last reply by Antek Szprycha, -
- 2 replies
- 1.1k views
Zaktualizowałem mój mi9T do miui 12 i zaczęły się problemy telefon raz na jakiś czas bez powodu łapie poważnego laga na około 30 sek chociaż czasami trzeba resetować telefon. Czy można przywrócić starsze miui bez utraty gwarancji? Na jakiej wersji miui wasz xiaomi mi9T działał najlepiej?
Last reply by Kozdrobot, -
- 2 replies
- 628 views
Witam. Nie wiem jak powiększyć czcionkę w wiadomościach, albo alternatywnej aplikacji sms. Proszę o poradę gdzie to się ustawia.
Last reply by rafamaja, -
- 0 replies
- 567 views
Rozbiłem swój telefon, on sam w sobie działa, jak podłącze słuchawki to power amp się włącza muzyka gra itp ale ekran jest czarny (uszkodziłem dół ekranu i nie łączy) problem w tym że mam tam mnóstwo fotek i muzyki a kopia zapasowa w chmurze okazała się lipą straszną i nie ma większości rzeczy. Telefon chodził na miui polska 12.5 z odblokowanym bootloaderem włączonym debugowaniem usb wchodze do recovery przez minimal adb ale dalej nie wiem co korzystałem z tych komend ale nic nie działa. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? nie mam nigdzie opcji żeby wejść na pamięc telefonu tak jakby był normalnie podłączony.Dopiero po odblokowaniu telefonu komputer go wykrywał i pozwalał na we…
Last reply by tobexor, -
- 2 replies
- 6.7k views
Witam. Posiadam telefon Xiaomi Mi9T z MIUI 12. Czy jesteście mi w stanie pomóc w temacie jak wyłączyć Ambient Mode w ustawieniach asystenta Google? Nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji. Jak usunę konto Google to jest ok, ale po dodaniu konta, funkcja wraca i ekran jest uruchomiony podczas ładowania. Wcześniej to było w opcjach personalizacji w ustawieniach asystenta google, teraz niestety nigdzie nie mogę tego namierzyć. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Last reply by all999, -
- 2 replies
- 1.7k views
Niestety zstępny, właściciel słuchawki - upuścił ją. Czarny ekran i już. Zastanawiam się nad naprawą (wymianą) ale wydać 6 stówek na nowego Amoleda - strasznie boli. Są oferty za pół tej ceny, ale dostajesz wtedy ekran TFT, coś za coś czyli nie ma czerni amoledowej, brak AoD oraz nie ma czujnika w ekranie. Czy ktoś tak robił? Jak odczucia? Ja mam mieszane, bo sprzedam zwłoki za dwieście, dołożę 550 i mam nowego POCO X3 6/64. Korci mnie to strasznie, bo sam takiego używam - jest spoko. Wiadomo, że jedną półkę albo półtorej niżej, ale jak pomyślę że po przecudnej wymianie ekranu - wszystko cacy, nówka sztuka itd. - znowu wypadnie mu z…
Last reply by raftter, -
- 3 replies
- 1.1k views
Skad pobrac inne motywy do ekranu zawsze wlaczonego. Mam rom w wersji europejskiej. W aplikacji Motywy nie mam zakladki by pobierać. Czy sa inne źródła by upiekszyc swój telefon?
Last reply by Bikier, -
- 7 replies
- 3.1k views
Witam pierwszy raz zakładam konto Xiaomi zawsze korzystałem z Google i nadal będę korzystał i mam pytanie odnośnie kopi zapasowej czy nie będzie się to jakoś gryzło między Xiaomi a Google ?? I jeszcze jedno mało zrozumiałe dla mnie taka opcja znajdź urządzenie w przypadku zmiany karty SIM .. o co w tym chodzi tak na chłopski rozum ?? Mam taką funkcję w Google znajdź telefon a tutaj z tym SIM co to oznacza ?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, posiadam jak w temacie Mi 9T i stoję przed wyborem najodpowiednieszej wersji romu MIUIpolska. Pisząc najodpowiednieszej mam namyśli najbardziej stabilną oraz najmniej drenującą baterię, proszę o podanie propozycji wraz z krótkim uzasadnieniem z góry dziękuję za pomoc. Jeżeli napisałem w nieodpowiednim dziale proszę o przeniesienie tematu. Pozdrawiam
Last reply by Adam Błażejewski,