Dyskusja ogólna
51 topics in this forum
-
- 6 replies
- 997 views
Witam! Nie mogę przeskoczyć tego problemu. Za każdym razem jest ten sam błąd. Pendrive fat32. TWRP wer 3.4.0.0
Last reply by mrosi, -
-
- 4 replies
- 1k views
Po zmianie na MIUI 12 .0.2 global , za każdym razem , kiedy przesunę palcem po ekranie blokady następuje mruganie przy przejściu do pulpitu . Robiłem ustawienia fabryczne i dalej to samo . Na MIUI 11 nic takiego nie miało miejsca . Jedyne co pomaga to włączenie oszczędzanie baterii , wówczas tych przycinek nie ma . Może ktoś miał podobnie i zdołał sobie z tym poradzić ?
Last reply by Artur13, -
- 1 follower
- 7 replies
- 8.6k views
Dlaczego na Mi9T po aktualizacji do miui 12 nie działają pływające okna? Jest taka opcja, jest nawet samouczek. Mozna dodac aplikacje maximum 10, do pływających okien ale nie działa to. Jak klikam "Dotknij aby otworzyć pływające okna" To otwiera się na pełnym ekranie. Wiem ze u innych to działa ale nie wiem na jakim modelu i na jakiej wersji. ja mam wersje Global Mi.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 939 views
Witam, mam pytanie, przesiadłem sie z miui 11 global EEA Stable na miui v12 stable od xiaomi.eu. Zauważyłem zmianę na plus jeżeli chodzi o zdjęcia obiektów w ruchu. Na romie xiaomi.eu wszystko jest idealne, na globalu było tragiczne. I tu moje pytanie czy ta modyfikacja jest tylko na romie xiaomi.eu czy chodzi o miui12 i po wgraniu global stable EEA miui 12 będzie taki sam efekt czy aparat się pogorszy ? Zdjęcie wykonane w pełnym biegu
Last reply by Rado.Ha, -
- 1 follower
- 7 replies
- 7.8k views
Cześć, tu wrzucamy foty/wideo z naszego K20/9T. Edit. Ogólnie wiadomo, foty w dzień to wystarczające jak na smartfon, ale w nocy oryginalna aplikacja aparatu ma bardzo agresywne odszumianie, wygląda jakby ktoś użył narzędzia "rozmazanie" czy tam "rozcieranie". Niestety foty usunąłem, więc te pochodzą z messengera: Oryginalna aplikacja aparatu: Gcam: Porcja dziennych fotek. Gcam: https://imgur.com/gallery/BcLW31b stockowy aparat: https://imgur.com/gallery/AetVjTJ Gcam: Stock:
Last reply by Zenderable, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, tak jak w temacie mam mały problem z wysyłaniem filmów na WhatsAppie, wszystko pięknie ale to co robi kompresja to jest jakiś dramat :/ i nie chodzi tutaj nawet o to że whatsapp robi to z automatu, to jest jasne, ale po wysłaniu film wygląda dosłownie jak z jakiegoś kalkulatora, nie pisząc o klatkowaniu. W innych telefonach tego problemu nie było, jakość była słabsza ale nie tak drastycznie. Kto zna powód?
Last reply by t0tti89, -
- 2 replies
- 1k views
Witam, naszła mnie taka ciekawostka sprawdzenia które oczko aparatu od czego jest w naszych Mi 9T, i tak główny to ten środkowy, na dole to szeroki kąt a ten u samej góry to od czego ? bo jak klikam opcję 2x w aparacie to mam zbliżenie ale z głównego oczka czyli środkowego, sprawdzałem zakrywałem paluchem a z górnego oczka wyświetla mi tylko jak wybiorę opcję "Portret" to jak to w końcu jest teleobiektyw jest wbudowany w główne oczko czy jaki czort ?
Last reply by heban, -
- 0 replies
- 629 views
Cześć! Kolor skóry na fotce z aparatu przedniego Mi 9T wypada bardzo blado. Znacznie bledziej niż w rzeczywistości. Czy da się te kolory skory podciągnąć na stockowej apce bez używania GCam? W załączniku przykładowa fotka jednego z youtuberów, widać na niej to o czym piszę powyżej.
Last reply by animaes, -
- 36 replies
- 8.6k views
Jest opcja uszkodzić mechanizm wysuwania aparatu jeśli zostanie zablokowany w czasie wysuwania?
Last reply by raftter, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.3k views
Cześć Nastawiony byłem na zakup dla kobiety na mi9t, ale cenowo zaskoczył mnie redmi note 9s (wersja 6GB/128GB) Najważniejszy dla mnie jest aparat, który robi lepsze zdjęcia ? bo raczej (innych) dużych różnic nie widzę (chyba, że MTK?) Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji.
Last reply by juri, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.3k views
Hej wszystkim Czy możecie polecić jakiś soft na którym działa Android Auto? Obecnie jestem na oficjalnym 11.0.4 i dostaję urwicy, bo nie działa mi AA. Wszystkie porady z neta przerobiłem, oprócz przywrócenia do stanu fabrycznego.
Last reply by grizzly, -
- 1 follower
- 0 replies
- 543 views
Witam, czy do telefonu Xiaomi MI 9T można podłączyć zewnętrzny mikrofon poprzez port mini jack? Czy telefon obsługuje wejście TRRS? Zastanawiam się, czy ten kabel będzie działał z moim telefonem: https://mitoya.pl/mikrofony/4252-adapter-audio-kabel-boya-by-bca6-xlr-mini-jack-trrs-6971008020632.html
Last reply by calek91, -
- 10 replies
- 1.2k views
Witam, Jak nawiązuje się połączenia wideo w tym telefonie? W dialerze nie widzę opcji połączenia wideo... :/ Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Last reply by Pitero, -
- 1 follower
- 9 replies
- 8.1k views
Witam . Posiadam słuchawki bezprzewodowe Mi True Wireless Earbuds i chciałbym na nich posłuchać radia FM z MI9T . Po podłączeniu starej Nokii z pseudo anteną ( mini jack z kawałkiem kabla ) te same słuchawki bez problemu odbierają radio fm . Niestety na Mi9T taka metoda nie działa . Czy da się coś z tym fantem zrobić ?
Last reply by Piotr, -
- 1 reply
- 553 views
Chciałbym przyciemnić ekran bardziej niż jest to możliwe systemowym suwakiem, czy jest taka opcja? Aplikacje typu night mode nie działają.
Last reply by Pogooo, -
- 13 replies
- 2.6k views
Dzień dobry wieczór Czy problemy z płatnościami GooglePay które pojawiały się w tym roku występują nadal? Bo NFC jest ok, Global nie jest zły, ale MIUIPolska kusi
Last reply by FromWP, -
- 17 replies
- 8.5k views
Cześć Wszystkim! Mam ogromną zagwozdkę z diodą powiadomień. Mi 9T tygodniowy, wersja global, MIUI Global 11.0.3; trzy aplikacje w których chciałbym aby dioda powiadamiała: Telefon (nieodebrane połączenia), SMS, oraz Viber. - dioda powiadomień włączona, aplikacje posiadają uprawnienia - telefon leży na stole z wyłączonym ekranem - testowałem z włączonym ekranem blokady, jak i z pominiętym (opcje programistyczne) oraz z AOD Dioda powiadomień miga tylko przy nowej wiadomości na Viberze. Przy SMSach i połączeniach nieodebranych kompletnie nie działa, nie mruga. Przy włączonym AOD powiadomienia pojawiają się w postaci ikonek z telefonu oraz sms. I żeby było …
Last reply by grizzly, -
- 8 replies
- 1.3k views
WItam, Czy to jest normalne zeby w miejscu gdzie oblokowuje sie telefon na glownym ekranie kciukiem byla widoczna lekka poswiata ( umnie koloru rozowawego) najbardziej widoczna chyba na bialym tle, telefon dopiero co przyszedl z banggoda. Czy moze to byc wina foli ochronnej (Zelowej) ? Edit : Bez folii tak samo , wrzucam fotke
Last reply by Mr X, -
- 2 replies
- 612 views
Czy na mi9t działa AR? Czyli takie gry jak Minecraft Earth lub Five Nights at Freddy’s AR: Special Delivery. Bardzo proszę o info.
Last reply by gore2kill4, -
- 4 replies
- 1k views
Hej! Jak ustawić aby ikony powiadomień pojawiały się na górnej belce przy zablokowanym ekranie? Wybudzając telefon z uśpienia nie wiem np. że dostałem sms. Dopiero po odblokowaniu ekranu widzę ikonę. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Last reply by Szaju, -
- 1 follower
- 7 replies
- 11.4k views
Wydaje mi się że pojawiła się z instalacją najnowszego MIUI. To symbol "człowieczka" asystenta, który do niczego mi nie jest potrzebny. Chciałem to cudo usunąć, jednak nie potrafię. Przykleiło się jak zaklęte. Kilka wieczornych godzin poświęconych na usuniecie i bez efektu. Pomóżcie w usunięciu.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 12 replies
- 1.2k views
Witam, Wgrywałem różne romy z XDA żeby potestować je pod kątem lepszej wydajności i nowych możliwości, ale stwierdziłem, że wracam na stary Evolution X gdzie mam zrobioną kopię pod TWRP. Po przywróceniu mam czarny ekran a kamera nie może się zamknąć po tym jak pod Androidem 10.0 się otworzyła i wyskoczył mi błąd aplikacji. Mogę wgrywać romy ale bez restore i działają normalnie. Bardzo dziwna sytuacja. Czy ktoś mi pomoże proszę ?
Last reply by Antyhaker, -
- 4 replies
- 2k views
Czy wy również widzicie tyle problemów z tym telefonem. 1. Problem z NFC a dokładniej nie działa z moim bankiem na czystym androidzie lata bez problemu na MIUI lipa 2. Nagrywanie filmów w 4k pierwsze kilka sekund wygląda jak slow motion żadna aktualizacja jeszcze tego nie naprawiła , strasznie to jest irytujące 3. Problem z aparatem a dokładniej przechodzac do galerii z poziomu aparatu widać zdjęcia z miesiąca wstecz a nie te ostatnie zrobione , również nie widać zdjęć z poziomu innych app kiedy chcesz je przesłać bądź edytować , przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło. 4. Czytnik linii papilarnych , raz w tygodniu muszę zmieniać odcisk bo inacz…
Last reply by cpr, -
- 8 replies
- 5.8k views
Mam zamiar kupić radio samochodowe 1 din z wysuwanym ekranem wspierające funkcje Mirrorlink. Proszę o odpowiedź czy telefon Xiaomi mi 9t połączy się z takim radiem poprzez MirrorLink?
Last reply by wiesiek3d, -
- 5 replies
- 1.1k views
Czy obecnie w Globalu nagrywanie rozmów jest możliwe? W Mi9T Pro zostało wyłączone, i nie wiem czy to będzie dotyczyć wszystkich Global/EEA, a zastanawiam się nad kupnem dla człowieka który potrzebuje tej opcji i nie zna się na modyfikacjach ROMów.
Last reply by Zenderable,