pro144ab Posted May 31, 2023 Posted May 31, 2023 Siema, mam pytanie obecnie czysto teoretyczne, mam swojego świetnego Xiaomi mi 9t ale czuje, że czas na aktualizacje softu, widzę, że miui polska nie jest aktualizowane dla tego telefonu więc myślę nad pixel experience rom i teraz najważniejsze czy: 1) odblokowuje bootloader 2) instaluje TWRP 3)instaluje soft 4) działa telefon jak zawsze, pobieram apki banku i inne które wymagają więcej "bezpieczeństwa" i wszystko śmiga? Moje pytanie jest dość amatorskie pewnie jak na to forum lecz ostatnio soft to zmieniałem w Xiaomi redmi 3 gdy był nowy PS: kolejne głupie pytanie dla chętnych czy pixel experience rom aktualizuje się z poziomu softu? czy grzebać trzeba w twrp? Dziękuje i nie bijcie
Estavan Posted May 31, 2023 Posted May 31, 2023 3.5 Dogrywasz magiskPotem z poziomu magisk robisz magisk hide, ustalisz listę blokad i wszystko działa.Aktualizacje są z poziomu twrp, ale to easy tak samo jak xiaomi.eu. Wybierasz zip z romem, potem znowu magisk i wgrywaszWysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka 1
pro144ab Posted May 31, 2023 Author Posted May 31, 2023 42 minuty temu, Estavan napisał: 3.5 Dogrywasz magisk huh to coś nowego, mam nadzieję, że nie ucegle :V instaluje to twrp i potem juz z apki moduje z poziomu systemu? 43 minuty temu, Estavan napisał: Aktualizacje są z poziomu twrp, ale to easy tak samo jak xiaomi.eu. Wybierasz zip z romem, potem znowu magisk i wgrywasz Ciekawe czy tak samo jak użyje recovery od pixel experience, bo ten etap tez nidy nie robilem w praktyce
Recommended Posts