Dyskusja ogólna
24 topics in this forum
-
- 0 replies
- 12.1k views
Witam, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć w jaki sposób połączyć tel z moduł NFC Smart-Ring-Watch poprzez funkcje NFC w telefonie? . Nfc w telefonie jest włączone, do obsługi tego modułu Nfc -pierścień zainstalowałem dedykowane aplikacje Nfc tools, oraz Nfc tasks, próbowałem wszystkiego zgodnie z instrukcją , niestety nie udało mi się, tak jakby telefon nie widział modułu. Może ktoś z użytkowników by podpowiedział co można z tym zrobić. Z góry dziękuję, Laik.
Last reply by norbisup, -
-
- 2 followers
- 188 replies
- 29.3k views
Witam. Wątek ogólny przeznaczony do zadawania pytań i do wyrażania swoich opinii. Sądzę że osoby które są już w posiadaniu ów modelu mogą napisać swoją krótka opinie , która może okazać się pomocna dla osób zainteresowanych Mi5s Plus .
Last reply by fullrespect, -
- 17 replies
- 4.8k views
Witam Według którego poradnika powinienem wgrać najnowsze miui polska?Jeśli mam zakupiony telefon od Goldway-ów? Czy tam też muszę wgrać system dev?Jeśli tak to po proszę o link.Czy będzie aktualizacja na podstawie androida 7? Z góry dzięki za info
Last reply by XiaoRén, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam, kupiłem ostatnio sobie słuchawki bt z aptx i chciałem zapytać czy jest jakaś możliwość żeby aktywować aptx w moim xiaomi mi5s plus ? Istnieje jakaś modyfikacja systemu ? Aktualnie posiadam Miui Polska Pozdrawiam
Last reply by Nekot, -
- 61 replies
- 8.5k views
Witam, jestem zainteresowany zakupem tego telefonu i nie ukrywam, że zależy mi na dobrych jakościowo zdjęciach (przede wszystkim w normalny słoneczny/pochmurny dzień, do nocnych fotek raczej nie przywiązuję uwagi, aczkolwiek fotki zrobione w słabszym oświetleniu - mieszkaniu też mile widziane). Jeśli ktoś miałby możliwość wrzucenia przykładowych zdjęć, będę niezmiernie wdzięczny. Chciałbym poczuć jakiś znaczny przeskok w jakości aparatu względem swojego wysłużonego LG G2. Mam nadzieję, że dzięki Waszej pomocy (szczególnie sample i opinie) będzie mi łatwiej podjąć decyzję. Pozdrawiam!
Last reply by pavlikdc, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.6k views
Witam. Czy jest dostępny kernel z możliwością overclockingu na ten telefon?
Last reply by lp77, -
- 4 replies
- 2k views
Witam wszystkich. Posiadam telefon od 2 tygodni. Aparat zakupiłem już z odblokowanym bootloaderem więc łatwo było wrzucić TWRP i przeskoczyć do najnowszego Nougata z Xiaomi.eu. Co jakiś czas (co mnie dziwi) znikają mi ulubione kontakty (wszystkie trzymam na karcie SIM). Po przywróceniu backupu w TWRP kontakty wracają ale dosłownie na dzień. Możliwe że czyszczą się poprzez usuwanie pamięci podręcznej tudzież cache / dalvik?
Last reply by pavlikdc, -
- 5 replies
- 1.9k views
Witam. Próbował ktoś instalować inny launcher niż MIUI na Mi5s plus? Praktycznie od zawsze miałem na telefonie Smart launcher 3 pro i ciężko jest mi przestawić się na inny. Ten oryginalny trochę mi nie leży.Wam też telefon na dzień dobry zjada 2gb ramu z 6?
Last reply by XiaoRén, -
- 3 replies
- 2.1k views
Cześć, czy ktoś z was korzystał może z płatności NFC z wykorzystaniem aplikacji bankowych, takich jak np. IKO, BZ WBK albo korzystał z przesyłu plików przez Android Beam ? U mnie przy zbliżeniu telefonu do terminala (z aktywnymi płatnościami NFC w aplikacji IKO) nie ma żadnej reakcji. To samo przy próbie wysyłania/odbierania plików przez Beama.. nic się nie dzieje jak przystawiam do siebie telefony. U was normalnie działa ? Ktoś może potwierdzić ? Mam ROM xiaomi.eu 7.3.16
Last reply by MichalAslan87, -
- 2 replies
- 1.7k views
Czy w czasie nagrywania jednego filmiku jest możliwość przejścia między trybami normalny / slow motion / time lapse? jeśli nie w stockowej aplikacji aparatu, czy jest jakaś apka w play store?
Last reply by MichalAslan87, -
- 2 followers
- 15 replies
- 2.9k views
Witam. Czy może ktoś doradzi jak skopiować wszystkie dane z mi4c do mi5s plus ?
Last reply by kamillm, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3k views
Witam wszystkich. Zakupiłem Mi 5s Plus w sklepie geekbuying. Wersja 4 RAM 64 ROM. Niby jest spolszczony, jest sklep play i instaluje bez problemu aplikacje, ale sa roznice w stosunku do znanego mi z Mi Max global - np. opisy przy przyciskach sa angielskie.. Pomozcie ustalic co mam i jak moze wygladac sprawa przyszlych aktualizacji. W informacjach o telefonie mam Miui Global 8.0 stabilna 8.0.6.0.0 (MBGCNDH) Kod literowy odpowiada wersji stabilnej chinskiej. Jak wciskam "co nowego" w menu "szukaj aktualizacji" mam komunikat , ze nie mozna polaczyc sie z siecia. Sam przycisk "szukaj aktualizacji" daje komunikat, ze brak dostepnych aktuali…
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 2.1k views
Witam, dostałem taką wiadomość dzisiaj od sklepu: Teraz pytanie, czekać aż rozwiążą problemy czy zamawiać z china. Da się łatwo na własną rękę ogarnąć
Last reply by skay77, -
- 21 replies
- 3.4k views
Ktoś już ma? Jakiś pomysł żeby się zgłosił w OTA?
Last reply by szary71, -
- 1 follower
- 26 replies
- 8.9k views
Witam, chciałbym poruszyć temat zakładania folii na ekran w mi5s plus. Mam oryginalną folie – szkło 9h 2,5d Nillkin, więc nie mam mowy o fuszerce. No i mimo założenia z idealnym wycentrowaniem brzegi góra, dół dosłownie o 0,5mm nie dolegają. Oprócz tego nie wiedzieć, dlaczego między klawiszem home i back przez owe niedoleganie tworzy się mały pęcherzyk powietrza. Nie jest to może szczególnie irytujące, ale estetycznie denerwuje. Do tego między ramką a folią z każdej strony jest 2mm luzu. Niby małe ryzyko uszkodzenia tego miejsca. Jednak zawsze dla mnie folia zakładana była na cały panel i powinna chronić całość. Macie na to jakieś rady? Mam jeszcze szkło na cały e…
Last reply by fullrespect, -
mi5 s Plus
by skay77- 1 reply
- 1.6k views
chialbym sie wami WAmi podzielic moimi spotrzerzeniami ,czytalem wiele stron na telchina czas oczekiwania przesylke,(dlugo) dobra czekamy ,Vat czy tam 23 procent od wartosci przesyliki oki mamy to w ...... przestanmy sie bawic w takie rzerzy bo potem zobaczysz swoje przesylkiv albo wawa lub zatrzymanie telefonu i odeslanie sluchawki do chin (informacja do nowych uzytkownikow) bo my co sprowadzilismy 4 Xiaomi i tak Obejdziemy WER wawa i Przemysl a jak to juz Wiemy oki 3 telefony sprowadzalem z ibg fajnie szybko ale czy to nas uchroni od Pana Kaczysnkisgo i 500 plus na ktore…
Last reply by lockerek, -
- 1 follower
- 59 replies
- 7.9k views
Hej. Kupiłem dzisią mi5s plus w polskiej dystrybucji. Telefon niestety posiada tylko język angielski i chiński.... Brak sklepu google itp. Generalnie domyślam sie że mam jakis soft wgrany przez sklep. Moja wersja MIUI to 8.0.7.0 Stable. Gdy klikam na okienko MIUI version wyskakuje mi komunikat że jestem juz w trybie developerskim i nie wyśiwetlają mi sie opcje połączenia usb do komputera. Jak moge zmienić ten soft ? Automatyczne aktualizacje nic nie znajdują. Widziałem juz tutoriale w których trzeba prosić o zgode na odblokowanie bootloadera. Czy da sie bez tego jakos wgrac wesje Global ?
Last reply by kamillm, -
- 2 replies
- 2.2k views
Nowy update miui polska w mi5s odblokowuje 3D, a czy na nasze telefony można "zaimportować" funkcjonalność ?
Last reply by ZduneX25, -
- 9 replies
- 3.3k views
patrząc po filmiku - chyba już jest, ktoś wie skąd pobrać? niedługo będę zamawiał telefon i chciałbym od razu wgrać sobie miuipolska
Last reply by stan48, -
- 3 replies
- 2k views
Czy ktoś się przesiadł z telefonu 5,2" lub mniejszego na 5s plus?? Chciałbym się dowiedzieć jak wrażenia z wielkości telefonu czy bardzo jest duży i jak wygląda obsługa tego telefonu w jednej ręce??
Last reply by maniolo, -
Kilka pytań
by Bumbx- 2 replies
- 1.7k views
Witam Mam kilka pytań na temat telefonu xiaomi. https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-5s-plus-qualcomm-snapdragon-821-235ghz--6gb-ram-128gb-rom-8607.html 1. Gdybym chciał oddać telefon na gwarancje co bym musiał zrobić? jeśli bym kupił z powyższego sklepu? 2. Czy jak zaznaczę pole z tą gwarancją za 5$ obowiązuje mnie gwarancja tylko na rok czy może jest jakaś gwarancja producenta na 2 lata i ta opcja dodała by mi dodatkowy rok? 3. Czy trzeba płacić w USD czy można w PLN? 4. Czy są jakieś kody rabatowe? 5. Czy dużym problemem jest brak pasma 800mHz? poruszam się codziennie pociągiem po trójmieście i zastanawiam się czy był by…
Last reply by mrosi, -
- 3 followers
- 68 replies
- 10.3k views
Jest i on. Po rocznej, bardzo dobrej, przygodzie z Mi 4c przyszedł czas na zmianę. Tak się akurat złożyło, że udało mi się trafić na premierę 5s i 5s plus, a po dwóch dniach kupić. Pierwsze wrażenie? Duży biorąc pod uwagę przesiadkę z Mi 4c. Wrażenie to jednak szybko mija. Telefon pomimo swoich rozmiarów bardzo dobrze leży w ręce. Aluminiowa obudowa obi robotę. Telefon nie jest lekki, ale z drugiej strony też nie za ciężki. Jak dla mnie waga telefonu jest w sam raz. Jeśli chodzi o prędkość działania, to w porównaniu z Mi 4c jest dużo szybciej. Jak wytrzymuje bateria? Jeszcze nie wiem. Ładowanie od 19 do 95% zajęło jakieś 40 minut.Na ile to wystarczy pr…
Last reply by djs, -
- 1 reply
- 1.7k views
Wlasnie mialem telefon w tym trybie, gdy autoryzowalem platnosc. SMS nie doszedl. Zdjalem tryb nie przeszkadzac, ale nie przyszedl. Autoryzacja na zwyklym trybie przeszla chwile pozneij normalnie. Czy po zdjeciu trybu "nie przeszkadzac" nie powinny dojsc zalegle sms i powiadomienia?
Last reply by krzysztofsf, -
- 1 follower
- 11 replies
- 3.3k views
Witam, Przymierzam sie do wymiany mojego Mi Note Pro na Mi 5s Plus 6/128. I jak patrzę, to na alim sprzedają je najczęściej z jakimś customem multi-lang. I piszą, że bez roota. No ale skoro ma jakiś custom to chyba bootloader ma odblokowany. Czy pod ten telefon jest miuipolska? Czy jest dostepny na nim root? Telefon bez roota dla mnie odpada. Musi miec.
Last reply by caraleus,