Goblin950 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Witam, kupiłem ostatnio sobie słuchawki bt z aptx i chciałem zapytać czy jest jakaś możliwość żeby aktywować aptx w moim xiaomi mi5s plus ? Istnieje jakaś modyfikacja systemu ? Aktualnie posiadam Miui Polska Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nekot Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Są modyfikacje, na XDA znalazłem taki wątek, ale jak wyczytałem trzeba przejść na LineageOS 14.1. Testowałem tego moda na SGS3 z LineageOS 14.1 wraz z słuchawkami Beyerdynamic Byron BT, i wg. logcata korzysta z APTx. Chodź ja nie odczułem żadnej różnicy względem SBC, a tym bardziej spotify zaczął dziwnie przerywać audio. Stawiam że tam ten mod działał tak, a nie inaczej bo ten telefon to już antyk na dzisiejsze czasy. Tak nawiasem mówiąc, nie jestem pewien na 100%, baa aż sam chciałbym na to znać odpowiedź, że MIUI Polska w jakimś update'cie dodało wsparcie dla APTx/APTxHD. Jak masz dostęp do root'a, to możesz łatwo to sprawdzić przez LogCat'a, jak nie to zostaje sprawdzenie przez przechwycenie pakietów BT HCI, a później przeanalizowanie ich w Wireshark'u. Do obu metod znajdziesz poradniki w internecie. Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts