serfmen Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Cześć, czy ktoś z was korzystał może z płatności NFC z wykorzystaniem aplikacji bankowych, takich jak np. IKO, BZ WBK albo korzystał z przesyłu plików przez Android Beam ? U mnie przy zbliżeniu telefonu do terminala (z aktywnymi płatnościami NFC w aplikacji IKO) nie ma żadnej reakcji. To samo przy próbie wysyłania/odbierania plików przez Beama.. nic się nie dzieje jak przystawiam do siebie telefony. U was normalnie działa ? Ktoś może potwierdzić ? Mam ROM xiaomi.eu 7.3.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 HCE w ING działa bo płaciłem nie raz. Korzystam też z tagów NFC i bez problemu je odczytuje. Siedzę na softach xiaomi.eu i na żadnym nie miałem problemów. Przesyłania plików próbowałem i pomiędzy dwoma Xiaomi zadziałało. Z oczywistych rzeczy to napisze, że do płatności musisz mieć włączony i odblokowany ekran. A czujnik NFC jest w okolicach aparatu, więc aparatem najlepiej przykładać. Możesz popróbować na karcie debetowej, pobierz jakąś aplikacje np. NFC Tools i przykładaj kartę, powinno zaskoczyć i wyświetlić jakieś informacje. Jak nie zadziała to może uszkodzony czujnik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted April 17, 2017 Author Share Posted April 17, 2017 Ok, chyba głupia sprawa ale w Uprawnieniach aplikacji IKO, miałem pytajnik przy NFC.. zmieniłem teraz żeby za każdym razem telefon zezwalał na odczyt i chyba powinno działać sprawdzę na dniach. @grzybiarz91nfc tools odczytuje kartę, więc to pewnie chodzi o uprawnienia. Dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalAslan87 Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Może ktoś poprowadzić przez konfigurację telefonu pod płatności przy użyciu NFC w PeoPay z PeKaO SA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts