krzysztofsf Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Witam wszystkich. Zakupiłem Mi 5s Plus w sklepie geekbuying. Wersja 4 RAM 64 ROM. Niby jest spolszczony, jest sklep play i instaluje bez problemu aplikacje, ale sa roznice w stosunku do znanego mi z Mi Max global - np. opisy przy przyciskach sa angielskie.. Pomozcie ustalic co mam i jak moze wygladac sprawa przyszlych aktualizacji. W informacjach o telefonie mam Miui Global 8.0 stabilna 8.0.6.0.0 (MBGCNDH) Kod literowy odpowiada wersji stabilnej chinskiej. Jak wciskam "co nowego" w menu "szukaj aktualizacji" mam komunikat , ze nie mozna polaczyc sie z siecia. Sam przycisk "szukaj aktualizacji" daje komunikat, ze brak dostepnych aktualizcji (a kilka juz wyszlo od premiery telefonu) Pod menu wspoltworcy mam informacje dotyczace tlumaczenia miuipolska.pl przez Bartłomiej F Marcin M i Kamil Z Chyba na aktualizacje OTA nie mam co liczyc, ale czy cokolwiek czymkolwiek bede mogl aktualizowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 No jak kupiłeś w tym sklepie to czego oczekujesz od softu? Masz syfiasta kompilację. Oni nawet nie umieją chyba wgrywać softów. A ten model ma Globala. Musisz go wgrać z trybu EDL z MiFlash. Albo jak nie umiesz to napisz na Micenter zgłoszenie. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 Kupiłem u nich dwa urzadzenia z global i byly OK. Czyli albo moge korzystac z telefonu bez jakichkolwiek aktualizacji w perspektywie, albo wykasowac system i wgrac od nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 (edited) Czy jest na forum ktos ze Szczecina, kto odplatnie pomógłby mi wymienic MIUI na Global? 17 minut temu, Redmi2 napisał: Tak tak, jak masz takie jak wyzej to zadne global a tylko podrobka, czyli podorobione miui, z jezykiem pl i masa syfu a moze i trojanow itp. Global OK, aktualizują sie przez OTA, juz kilka razy. Edited December 6, 2016 by krzysztofsf Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Wgraj samemu... To nie jest trudne robota na 10 minut.Do Globala nie musisz odblokować bootloadera,jeśli sie boisz wgrac MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 11 minut temu, lockerek napisał: Wgraj samemu... To nie jest trudne robota na 10 minut.Do Globala nie musisz odblokować bootloadera,jeśli sie boisz wgrac MIUIPolska. Im dluzej przegladam forum na ten temat tym mniej rozumiem Nie znalazlem nic lopatologicznego, raczej wiekszosc informacji zaklada posiadanie juz pewnych doswiadczen w tym zakresie, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Wbrew pozorom to wgranie Globala jest cięższe miuipolska bo trzeba przejść w edl, mieć nadzieję że komputer zobaczy port COM i ostrożnie wgrać rom z MiFlash. Wgranie MIUIPolska jest łatwe bo tylko twrp i potem już rom. Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 Moze przeczyto to ktos zorientowany ze Szczecina? Moj okres eksperymentow i ryzykowania mialem za czasow DOS i Win 3.11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Wyślij telefon do micenter i dostaniesz zrobiony. Jak to mówią "będzie Pan zadowolony"Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 12, 2016 Author Share Posted December 12, 2016 Do konca roku (okres okoloswiateczny) nie bede ryzykowal zadnych przesylek. Dalej szukam osoby ze Szczecina do reinstalacji. Niestety, nie mam mozliwosci zamieszczenia ogloszenia w dzile gielda - chyba, ze ktos pusci tam informacje w moim imieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsf Posted December 12, 2016 Author Share Posted December 12, 2016 (edited) Problem rozwiazany dzieki Cinuk, opis w temacie Mi5s plus ROM problem z dostępem do Polskiego języka Edited December 12, 2016 by krzysztofsf Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Gdzie znajdę rom pod fastboot (miflash) dla MI5S Plus nie blokujący bl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts