7filip Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Witam Według którego poradnika powinienem wgrać najnowsze miui polska?Jeśli mam zakupiony telefon od Goldway-ów? Czy tam też muszę wgrać system dev?Jeśli tak to po proszę o link.Czy będzie aktualizacja na podstawie androida 7? Z góry dzięki za info
PanPreza Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Nie wierzę, że osoba która zadała sobie trudu kupna telefonu u Chińczyka nie potrafi znaleźć poradnika na forum. Masakra. 1
luka Posted December 19, 2016 Posted December 19, 2016 Napisz na PW to Ci pomogę (sam mam Mi5s PLUS), choć jak pisze @PanPreza to co najmniej "przypał", że nie potrafisz poczytać. 1
Jazz Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Kupiłem używany Mi5s Plus. Telefon ma odblokowany bootloader wgrane stare MIUI 8.1 xiaomi.eu 6.10.20 (dev) i TWRP 3.0.2-X by BY~XM 201601001. Plan jest taki, żeby wgrać na niego xiaomi.eu MIUI 9.0 (stable) na Androidzie 7.0 i zrobić to poprawnie i bez stresu. Na stronie xiaomi.eu jak instrukcja i to na czerwono jak to zrobić w przypadku Mi5: - Install LATEST Android 6.0 release for MI5 6.11.10- Install TWRP 3.0.2.3 or ZCX- Reboot to new TWRP- Install Android 7.0 release Czy w przypadku Mi5s Plus powinienem postąpić podobnie - wgrać ostatnie deleloperskie MIUI bazujące na Androidzie 6.0, potem zaktualizować TWRP (która wersja będzie odpowiednia?) i ostateczne MIUI 9.0 (stable) na Androidzie 7.0?
pavlikdc Posted December 20, 2017 Posted December 20, 2017 Wystarczy wgrać TWRP przez ADB ( http://www.stechguide.com/install-twrp-recovery-and-root-mi5s-mi5s-plus/ ) i potem przez opcję Install pyknąć najnowszego zip'a. Oczywiście najpierw w recovery konieczne wyczyszczenie data (stracisz wszystkie dane aplikacji i dane z pamięci tel więc najpierw wszystko zgraj), dalvik i cache. Na koniec zainstalowałbym Magisk'a jeśli potrzebny ci root wraz z płatnościami przez NFC. Miui 8 a 9 to niebo z ziemia. 1
Kinczel Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 Mam pytanko, jest jakaś znacząca różnica pomiędzy softem global a wersja z miui polska?
mrosi Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 1 godzinę temu, Kinczel napisał: Mam pytanko, jest jakaś znacząca różnica pomiędzy softem global a wersja z miui polska? https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ Na Forum od trzech lat i takie pytanie...? Lenistwo Cię kiedyś zabije... 1
Kinczel Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 Chodziło mi bardziej o odczucia z użytkowania po przejściu z wersji global,
pavlikdc Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 Jest praktycznie identyczny poza różnicami wskazanymi przez mrosi. Poza tym w zasadzie wszędzie można doszukać się informacji iż na globalu bateria szybciej topnieje.
Jazz Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 Dzięki, pavlikdc, poszło bez problemu. Teraz jeszcze pozostało mi pogodzić jakoś Magisk'a z blokowaniem reklam i będę w 7 niebie
pavlikdc Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 (edited) Trzeba było tak od razu Ładuj tą paczkę przez TWRP http://www56.zippyshare.com/v/yvNfymd0/file.html lub wyciągnij z niej plik hosts z katalogu etc i wrzuć (nadpisz) w taką samą lokalizację androida na koniec naprawiając uprawnienia pliku na rw-r-r (np we właściwościach pliku w apce ES File Explorer). Tu masz więcej o tym: http://mojdroid.pl/news/2267-poradnik-blokujemy-reklamy-strony-ip-bez-aplikacji-root Edited December 28, 2017 by pavlikdc
Jazz Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 W sumie zrobiłem podobnie, z dwiema różnicami: 1. Nadpisałem plik /magisk/.core/hosts (a nie /etc/hosts) i włączyłem systemless hosts. Gdyż wydaje mi się (choć nie sprawdzałem) że nadpisanie /etc/hosts spowodowałoby oblanie testu SafetyNet. 2. Skorzystałem z mojego pliku hosts, więcej o tym tu http://jazz.tvtom.pl/adblock-w-openwrt-gargoyle/ Jeszcze raz dzięki. Teraz już jestem w pełni usatysfakcjonowany
pavlikdc Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 (edited) Plik hosts nie koliduje z safety. Jedyna jego praca to "blokowanie" adresów - zamiana ich na localhost. Edited December 29, 2017 by pavlikdc
Kinczel Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 (edited) Mam pytanie, zaznaczam na wstępie, że czytałem poradniki kupiłem używany telefon na alledrogo system miał w wersji Global (android 6.0) zaktualizował sie bezproblemowo do najnowszego miui 9 (9.1.1.0 NBGMIEI stabilna), bootloader odblokowany - sprawdzalem przez ABD. Instalacja TWRP i od razu miui polska ? czy musze robić jakąś inna kombinacje ? Edited January 2, 2018 by Kinczel
Sokrates Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Dlaczego adb podczas instalacji nie wykrywa mi xiaomi?
Kinczel Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Koedy ma być aktualizacja miui 10 na nasze telefony?
XiaoRén Posted October 23, 2018 Posted October 23, 2018 Kiedy guru zechce...Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk
Recommended Posts