Problemy techniczne
535 topics in this forum
-
- 0 replies
- 8.2k views
Zanim założysz nowy temat o swoim problemie: - przeszukaj forum, może ktoś już miał ten sam problem co Ty i go rozwiązał - sprawdź wersję MIUI (Ustawienia - Informacje o telefonie). Jeśli Twoja wersja to: 77.1.1.0; 7.9.2.0; 7.2.7.0.0; 7.3.1.0.0; 7.3.2.0.0; 7.3.10.0.0; 6.716.16, to masz wgrany tzw."syfiasty" ROM, w którym wiele rzeczy może zwyczajnie nie działać. W takim przypadku zaleca się zmianę na oryginalny lub Xiaomi.EU na zablokowany bootloader. - przeczytaj ten temat https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/ Jeśli na forum nie ma rozwiązania Twoje…
Last reply by cukru, -
-
- 1 reply
- 3.4k views
Witam, telefon używany przez dzieciaków głównie do zabaw za pomocą wifi. Od jakiegoś czasu brak możliwości włączenia wifi. Suwak sie przełączy ale nie wykrywa sieci wifi, tak jakby był nie aktywny.Po pewnym czasie w ustawieniach wifi widze suwak cofniety na wyłaczony. W telefonie była juz dwukrotnie wymieniana bateria ale po ostatniej wymianie telefon działał normalnie. Czy możliwe że moduł wifi uszkodził się badz coś nie łaczy czy bawić się wgranie nowego softu ? Próba wykonania hard reset nie pomogła a mało tego co dziwne następny raz factory reset nie moge wykonać.
Last reply by leonwlkp, -
- 12 replies
- 4.2k views
Xiaomi Redmi 3. W ogóle mi nie działa aplikacja do sms, nie działa po naciśnięciu. Tylko się ładuje i od razu wyłącza. Czy to może być coś wspólnego z chmurą albo dlatego, że Redmi 3 nie ma już wsparcia? Jeśli problem był poruszany to proszę o link, bo nie mogę znaleźć takiego samego tematu. Dziękuję.
Last reply by brawo, -
- 71 replies
- 21.5k views
Witajcie, od 2 tyg jestem posiadaczem Redmi 3. Dziś okazało się, że telefon nie chce się włączyć, nie ładuje, komp go nie widzi, vol up + próba włączenia nic nie daje. Pomysły?
Last reply by Nikita_Bennet, -
- 8 replies
- 1.5k views
Witam. Posiadam telefon Redmi 3 Pro i nie mogę zresetować go do ustawień fabrycznych - wszystko wydawać by się mogło ok aż do momentu ponownego uruchomienia się po skorzystaniu z tej opcji - telefon nie wymazuje absolutnie żadnych danych. Wrzucam screen z ustawień. Dużo wcześniej była jakaś śmieciowa wersja, wgrałem później inną za pomocą miflasha, pamiętam jeszcze, że jakieś problemy techniczne uniemożliwiały wgrać wersję od miui Polska. Bardzo proszę o pomoc. edit: dodam, że mam jakieś krzaczaste recovery tego typu
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 4 replies
- 1.7k views
Cześć, robię wg tego filmu, ale w momencie wciśnięcia 'recovery', telefon nie pokazuje kolejnego okna wyboru, tylko się restartuje. Podpowiecie jak go przywrócić do ustawień fabrycznych ? Dziękuję
Last reply by rychu27, -
- 1 reply
- 954 views
Witam, czy ktoś mógłby pomóc w odzyskaniu plików(zdjęć i filmów) z uszkodzonego Redmi 3 pro? Ekran telefonu jest zniszczony, po podłączeniu do komputera urządzenie nie jest wykrywane. Byłem w serwisie i potrafią niby odzyskać takie dane, ale nie chcę aby moje pliki wpadły w niepowołane ręce, a zawsze istnieje taka szansa. Prosze o pomoc forumowiczów. Czy znacie jakieś metody odzyskania tych plików, nieważne jakim kosztem? Edit: Po instalacji mi suite wczytuje telefon, ale nadal nie mam dostępu do plików.
Last reply by Redmi3pro, -
- 2 replies
- 708 views
Witam serdecznie Jestem tutaj nowym użytkownikiem, znalazłem w domu poczciwego Redmi 3, mam na nim zainstalowane SyfMiui, z racji tego że chciałbym rozpocząć zabawę w instalowanie zmodyfikowanych Rom-ów, chciałbym poćwiczyć najpierw na starym sprzęcie. Ogólnie robiłem wszystko według poradnika KOMPENDIUM WIEDZY REDMI 3/3S/PRO - ROM, BOOTLOADER, RECOVERY, ROOT, FAQ, lecz niestety napotkałem problem podczas inicjowania flashowania. Przesyłam screena z kodem błędu. Bez skutku przeszukiwałem forum w celu znalezienia informacji o tym błędzie niestety tego błędu nie widziałem. Proszę o jak najszybszą pomoc Pozdrawiam
Last reply by redhairboy, -
- 4 replies
- 1k views
Witam. Jeżeli gdzieś był taki temat to przepraszam, nie udało mi się go znaleźć (z konkretnie takim problemem). Zacznę od tego, że na telefonie kiedyś było wgrane syfmiui. Wgrałem Global stable MIUI9 (o ile się nie mylę konkretnie ten rom: ido_xhdpi_global_images_V9.6.1.0.LAIMIFD_20180711.0000.00_5.1_global_8ced6db575) bez odblokowywania bootloadera w trybie EDL. Żadne modyfikacje nie były wykonywane. Telefon działał sobie normalnie aż do wczoraj. Bateria telefonu rozładowała się do 0, telefon się wyłączył. Po podłączeniu do ładowarki i odczekaniu paru minut przy próbie włączenia wpada w bootloop. Czasami pojawia się pasek ładowania, po czym na 1-2 sekundę pojaw…
Last reply by J_D, -
- 1 reply
- 628 views
Witam ,dzisiaj odebrałem telefon z naprawy z werdyktem że nie ma możliwości naprawy,telefon ma uszkodzony gpu na płycie głównej.Telefon działał mi dobrze przez trzy lata,wieczorem w opcjach włączyłem oszczędzanie bater (jakieś dwie opcje) i,rano telefon budzikiem mnie obudził włączyłem fejsa i ekran zrobił się czarny,wszystko działa dobrze oprucz ekranu.Werdykt serwisu padł GPU,telefon odebrałem przyjechałem do domu włączam go i na jedną sekunde ekran zadziałał .Mam pytanie czy ten telefon niema jakiejś opcji wygaszenia ekranu celem oszczędzania bateri którą aktywowałem,albo po prostu przyszedł na niego już czas i się zepsuł .Zdziwiło mnie to że się na tą sekundę ekran …
Last reply by gregor73, -
- 1 reply
- 913 views
Cześć Mam problem z danymi mobilnymi,konkretnie brak poprzez nie internetu.Jestem w T-Mobile,wersja systemu to MIUI 7 v6.5.26. Ikona na pasku mruga,najczęściej jest szara,czasami podswietli sie na ikonie jeden pasek i od razu zanika.Ustawiłem APN ze strony T-Mobile - nic,zresetowalem APN - nic.Podmieniłem kartę z innej sieci -nic. Czy to oznacza że jest to problem telefonu? jak można sprawdzić to? no i najważniejsze:jak rozwiązać problem. Pozdro
Last reply by tomek94, -
- 1 follower
- 64 replies
- 22.4k views
Witam, mam problem z czujnikiem zbliżeniowym w moim Redmi 3 a mianowicie nie wygasza mi ekranu przy połączeniach przychodzących i jest to troszkę męczące bo co raz gdzieś dotknę policzkiem na wycisz lub zawieś i zanim się zorientuję ze gada sam ze sobą mija jakiś czas. W połączeniach wychodzących jest wszystko ok wiec to raczej nie wina czujnika. w opcjach połączeń przychodzących też ma zaznaczona opcję wygaszenia ekranu przy zbliżeniu. Może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził.
Last reply by spongebob44, -
- 0 replies
- 593 views
Witam, posiadam Xiaomi Redmi 3 Pro, raz na kilka tygodni przez ok 1-2 dni mam problem z nieprecyzyjnym ekranem dotykowym. Pisząc wiadomość na Whatsappie sam klika w losowych (?) miejscach na ekranie, w efekcie cytuje wypowiedzi innych, włącza się ekran dodawania załączników. W przeglądarce natomiast przechodzi do strony po wpisaniu kilku liter z adresu. Najgorzej jest z przedłużonym dotykiem, czyli np. zoom mocno skacze - trzymam na jednym powiększeniu a on sam przybliża/oddala/miga. Nie da rady w ogóle pisać gestami (przeciągając palec od litery do litery). Robiąc kalibrację nie zdarzyło mi się, żeby linia wychodziła poza ramy - problem był tylko żeby przeciągnąć linię p…
Last reply by sloneorzeszki, -
- 2 replies
- 787 views
Cześć wszystkim, mam problem z dotykiem w moim Redmi3. Problem polega na tym że czasami tak jakby robił co chciał. Otóż np. przy pisaniu SMS różne znaki same się wpisują, przy przeglądaniu stron www lub dokumentów same włączają się linki i/lub ekran się przybliża lub oddala. Nieraz zieje się tak w jednym punkcie wyświetlacza a czasami na całym. Takie rzeczy dzieją się nawet jak w łącze aplikację i położę telefon to dzieją się wyżej opisane rzeczy. Zauważyłem również ze czasami na chwile "mignie" na dole ekranu taka jakby siatka. Czy da się coś jeszcze z tym zrobić czy pozostaje już serwis, chyba nie będzie sensu już inwestować w trochę przestarzały…
Last reply by Alucard, -
- 4 replies
- 2.2k views
Siemanko Problem j/w - od jakiegoś czasu telefon nie chce wysyłać dłuższych SMSów. Po prostu kiedy próbuję to zrobić, to nie pojawia się 'ptaszek' potwierdzający doręczenie obok wiadomości i wiadomość nie dochodzi. Problem pojawił się kiedy przeszedłem z Rebtel do Play, wcześniej nigdy nie było żadnych problemów (nawet kiedy byłem w Orange czy Play jeszcze przed Rebtel). Początkowo zdarzało się że SMSy też nie przychodziły dopóki nie zresetowałem telefonu, ale później problem znikł i teraz dotyczy tylko wysyłania. Próbowałem downgrade'ów, upgrade'ów, przywracania ustawien fabrycznych, numer bramki SMS mam dobry, ustawienia konfiguracyjne mam takie jak na stronie Play it…
Last reply by Alucard, -
- 6 replies
- 808 views
Nie moge wgrac bootloadrea do mojego REDMI 3 PRO stoję na tym kroku: -Szukamy "Stan odblokowania Mi" (Mi Unlock Status) i klikamy "Dodaj konto" (Add account and device). Powinien pojawić się monit o sukcesywnym dodaniu konta. otóż nie wyświetla mi sie Stan odblokowania Mi" w opbjach programistycznych ;/
Last reply by mity4, -
- 18 replies
- 1.3k views
Witam mam problem z telefonem. Zaczęło się od tego że telefon po rozładowaniu się, wpadał w bootloop. Z czasem bywało coraz gorzej aż do czasu gdy już się nie chce system załadować. Recovery też włączyć nie można. Jedynie fastboot działa. Próbowałem już wgrywać inne romy i twrp. Niestety dalej wisi na logo Mi. Co tu dalej robić?
- 1 reply
- 867 views
Cześć Czy jest w Lublinie jakiś serwis który zajmuje się naprawą telefonów xiaomi? Przestaje mi łączyć złącze micro USB przez co mam problemy z ładowaniem telefonu. Jakie mogą być orientacyjne koszta wymiany? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Last reply by ohara, -
- 3 replies
- 662 views
Witam Redmi 3 Bootloader: odblokowany ROM: Global 9.6.2.0 Problem pojawia się podczas wgrywania Twrp Wgrywane wersje od 3.0.0 do najnowszej i ten sam efekt, czyli bootloop po udanej instalacji Twrp. Uruchamia się Twrp po raz pierwszy, klikam reboot - recowery i koniec. Na tym się zawiesza próbując uruchomić system :/
Last reply by Alucard, -
- 11 replies
- 3k views
Hej,mam Redmi 3 pro od 2 lat, pół roku temu przestał działać przycisk power ale radziłem sobie korzystając z przycisku volume.Nawet jak mi się rozładował i wyłączył to po naładowaniu wybudzał go budzik.Kilka dni temu budzik przestał go włączać, ładownaie działa dobrze, udało mi się go wprowadzić w tryb fastboot.Nigdy w nim nie grzebałem wiec nie mam odblokowanych tych opcji zeby go wybudzic uzywajac oprogramowania z PC.Czy jest jakaś opcja zeby go wlaczyc? Przycisk power nie działa ale działają przycisku volume + i -. Jeśli taki temat już był to proszę o wskazanie, przeszukałem kilka stron wstecz i nie znalazłem nawet nic podobnego.
Last reply by Alucard, -
- 2 replies
- 2.6k views
Cześć! Chciałbym Was poprosić o pomoc/poradę. Kupiłem zegarek Gear S3, ale mam problem z połączeniem go z telefonem. Problem polega na tym, że nie mogę zainstalować z Google Play niezbędnej aplikacji Samsung Wearables (kiedyś Samsung Gear). Podczas próby instalacji wyświetla się komunikat "Twoje urządzenie nie jest zgodnie z tą wersją". Zupełnie nie wiem dlaczego taki problem się pojawia, i nie wiem co jest nie tak z moim urządzeniem :) Mój telefon to Xiaomi Redmi 3 Pro i posiada system Android 5.1.1/MIUI 7.4. Proszę Was o poradę jak rozwiązać ten problem - czy np. powinienem zainstalować może jakąś inną wersję Android? Czy komuś z Was udało się p…
Last reply by crimlee, -
- 12 replies
- 1.1k views
Witam. Od wczoraj, po 2 latach coś dziwnego zaczyna się dziać z Redmi3Pro. Otóż po odblokowaniu jest ok. Gdy zsunę górne menu i np klikam dane mobilne ikona nie zapala się, ale net się włącza, ekran robi się czarny i włącza się blokada (ekran z ekranem blokady). Wchodzę na gmaila- biały ekran i wychodzi do pulpitu. Wszystkie aplikacje tak robią. Nie da się niczego usunąć np z galerii ani odinstalować aplikacji. Ciągle (od kilku dni) synchronizuje się CredentialContentProvider, ale gdy klikam tę synchronizację to blokuje klawiaturę. Zniknęły połączenia, kontakty, aplikacja sms się wyłącza. Co to może być? Wyłączenie telefonu pomaga na minutę, po czym wraca do tego samego. …
Last reply by lukaszcba1989, -
- 0 replies
- 525 views
Witam mam problem z brakiem imei po wygraniu softu może ktoś pomóc go odzyskać bl zablokowany .
Last reply by Korzonek519, -
- 2 followers
- 189 replies
- 21.6k views
Witam! To mój pierwszy post. Przepraszam, że taki długi. Proszę o wyrozumiałość.. Niedawno zakupiłem Redmi 3 Pro. Mam z nim mały problem związany z softem. Wersja załączona w screenach. Otóż co jakiś czas, raz na kilkanaście godzin, góra jeden dzień, muszę mu wgrywać aplikację ''Usługi Google Play" pobraną z internetu, ponieważ chcąc skorzystać z jakiejkolwiek aplikacji googlowskich wywala błąd, że konto google wymaga autoryzacji (próbowałem wielu wersji, innych sposobów, ale tylko ten "działa", przynajmniej chwilę). Mam też czasem problem z połączeniem z internetem przez dane pakietowe, też reinstal albo reset telefonu pomaga. Nie ukrywam, że stwarza to czasem duż…
- 1 reply
- 912 views
Witam Oryginalna ładowarka nie ładuje. To samo z ładowarką żony od redmi Note 4. Po podpięciu do kompa przez kilka minut go widzi i ładuje a póżniejj zaczyna się cyrk. Raz widzi raz nie. Ładowarka 500mAh od innego fona ładuje też kilka minut i się wyłącza. Z gniazdem obchodzę się delikatnie i w sumie raz na 2-3 dni tylko do ładowania, więc nie wydaje mi się, żeby straciło styk. Mam 33% i chyba zostaje tylko reset do fabrycznych ustawień. Do tego telefon łapie reboota kilka razy dziennie.
Last reply by ZduneX25,