meczek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Ostatnio wgrywałem globala i też miałem device is locked. Zobacz tu http://en.miui.com/thread-242767-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo545 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Witam wszystkich.to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.mam problem z moim telefonem.musze wymienić oprogramowanie bo średnio co miesiąc rozsypuje mi się cały system i nic nie dziala.kiedy doszedłem do etapu że trzeba uzupełnić wszystkie dane w mi account pojawił się problem.kiedy wpisuje maila niby wysyła mi kod weryfikacyjny a na maila go nie otrzymuje.czekalam kilka godzin dni i dalej go nie mam.pomozecie bo już mnie drażni to ciągle resetowanie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 A sprawdzałeś w folderze SPAM na poczcieWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo545 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Sprawdzałem we wszystkich folderach.nawet wyczyściłem maila z nieprzeczytanych maili i kilkukrotnie próbowałem się zalogować na nowo i dalej nie dostałem żadnego maila Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo545 Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Z tego co poczytałem na forum widzę że jest opcja wgrania nowego domu bez odblokowywania bo poprzez miflasha.tylko który wgrać?nie jestem za bardzo obczajony w tym a muszę wymienić oprogramowanie bo raz że mam to jak nazywacie śmieciowe a dwa ciągle mi się sypie i muszę restartować telefon i wgrywać wszystko od nowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 @bolo545 Całą instrukcję i wytłumaczenie znajdziesz w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo545 Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 no i wszystko fajnie szkoda tylko ze mi flash po pobraniu sie nie odpala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio124 Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Witam! Nie mogę zaktualizować miui. Klikam zainstaluj aktualizacje z pliku .zip, wybieram plik pisze mi sprawdzanie aktualizacji, po czym wywala aplikację. Próbowałem z 2 różnymi plikami. Moi koledzy, jeden ma R3S a Drugi Pro mają tam jeszcze taki przycisk szukaj aktualizacje, ja go nie posiadam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Chyba musisz to zrobić z poziomu TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 @Dyzio124 masz pierwszy ROM od Xiaomi.eu na zablokowany Bootloader do tego telefonu.Więc albo przechodzisz cała procedurę z odblokowaniem Bootloadera albo wgrywasz global przez miflash i na nim zostajeszWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Orientuje się ktoś czy nasze aktualizacje ruszą jeszcze po wakacjach czy już się pożegnaliśmy ze wsparciem?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Winiarski Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Cześć mam problem. Zaktualizowałem mój telefon redmi 3 do najnowszego wydania MIUI Polska, niestety coś się chyba zepsuło podczas aktualizacji i połowa aplikacji nie działa. Chciałbym sobie wgrać inny system, ale nie chce wejść do TWRP. Sprawdziłem też i mam zablokowany bootloader. Próbowałem oblokować oficjalnym narzędziem od miui, ale dostaje takim błedem remote: oem unlock is not allowed Sprawdzałem i mam włączoną opcje w ustawieniach zdjęcie blokady OEM. Próbowałem wgrywać przez aktualizacje ale telefon tylko się restartował. Toteż moje pytanie co mam zrobić teraz, abym mógł wgrać inny system? Czy jeśli wgram global deva z en.miui.com przez fastboot to ucegli to telefon czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutifrutti6 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Witam, do tej pory nie miałem problemu z wgrywaniem nowszej wersji oprogramowania. Nie robiłem tego regularnie, ale zawsze "wychodziło" Od pewnego czasu próbuje wgrać ostatnią wersję dla Redmi 3, czyli 7.6.8 i niestety nie udaje się. Telefon po wybraniu aktualizacji z zip, wyłącza się i zwyczajnie włącza, znika jednocześnie plik z softem z zipu. Obecna wersja jaka jest w telefonie to 7.5.11. Ponadto chciałbym wgrać np. zamiast nowszej wersji, którąś ze stabilniejszych np. 7.3.23 lub 7.5.25 które z opisów na forum zapewniają dłuższe przebiegi na jednym akumulatorze. Czy są jakieś inne zabiegi by to poczynić czy robi się to docelowo jak z nowszymi wersjami? dzięki z góry za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Musisz ręcznie wejść w TWRP. Wyłącz telefon i włącz go ponownie wciskając przycisk power i oba przyciski głośności. Przy przechodzeniu na wersję niższą wymagany jest wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobbs Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) Podepnę się Telefon Redmi 3 pro. Mialem wersję miui 7.x... nie sprawdzałem dokładnie jaką (ale na pewno Miui Polska). Nie wiem czy telefon miał odblokowany bootloader (no chyba musiał?), natomiast na pewno miał zrobiony root. Kolejnosc czynnosci byla taka: 0. wyciagnalem karte sd (choc to nie ma znaczenia pewnie) 1. Chcialem wgrac 8 global dev przez tryb download (wszedlem w niego przez telefon), Miflash startował, odrazu pojawialy sie bledy (różne, "tar gz", interface "mismatch") 2. tel wpadl w bootloop 3. instalowalem rozne wersje miflash, przez fastboot chcialem wgrac 8 glob dev - podobnie, jakieś błędy sie pojawiały (nie notowałem, już sie wk...m ) 4. za pomocą 'Minimal ADB and fastboot' sprawdzilem ze tel ma zablokowany bootloader 5. z bootloop wszedłem do trybu EDL skryptem i wtedy na Miflash z 2015roku instalacja przeszła (8 glob dev). Wiem że chaotycznie ale robilem to pierwszy raz. I teraz pytania, miałem zablokowany bootloader od początku czy 'zablokował się' w wyniku moich kombinacji? Żeby mieć root nie trzeba mieć odblokowanego bootl? Jak teraz mogę zrobic roota? Chcę uprzątnąć tel z niepotrzebnych apps, ten global rom niech już zostanie, choć wolalbym ver eu... dzieki za pomoc Edited August 23, 2017 by nobbs Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) 3 godziny temu, nobbs napisał: Jak teraz mogę zrobic roota? Chcę uprzątnąć tel z niepotrzebnych apps, ten global rom niech już zostanie, choć wolalbym ver eu... dzieki za pomoc Nie musisz robić root aby wywalić aplikacje Googla skorzystaj z tego poradnikahttps://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/22981-Jak-wyłączyć.-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-Googla-w-oficjalnych-romach-global Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited August 23, 2017 by mrosi Edytujemy cytowane posty !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobbs Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 niby tak, ale u mnie mogę wyłączyć tylko te apki które mają taką opcję i bez tego programu. Najwyraźniej to nie zawsze działa. Mam jeszcze jedno pytanie, czy dobrze rozumiem, że żeby wgrać rom od miui polska muszę mieć odblokowany BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 26 minut temu, nobbs napisał: niby tak, ale u mnie mogę wyłączyć tylko te apki które mają taką opcję i bez tego programu. Najwyraźniej to nie zawsze działa. Mam jeszcze jedno pytanie, czy dobrze rozumiem, że żeby wgrać rom od miui polska muszę mieć odblokowany BL? W Redmi 3 działa tylko trzeci punkt, czyli odinstalowanie (trochę trzeba się pobawić), nie wyłączenie (sprawdzałem na Redmi3). To i tak bezpieczniejszy sposób od rootowania i nie wpływa na aktualizacje OTA. Niestety bez odblokowania nie zainstalujesz romu eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobbs Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 (edited) czyli w wyniku moich kombinacji zablokował sie BL i straciłem roota, bo kupiłem telefon z miui polska i rootem. Lepiej uczyć się na cudzych błędach... updt: potwierdzam, da się odinstalować apki przez adb, troche badziewia siępozbyłem. dzieki Jednak root i tak by sięprzydał, za pomocą Kernel Auditor kiedyś obniżyłem niektóre taktowania procesora i gpu = efekt -20% uzycia baterii, spadek performance niezauważalny. Edited August 24, 2017 by nobbs Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutifrutti6 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) witam, ponownie, mam nadzieję że kontynuując w tym wątku nie narażę się na ban'a... po mojej ostatniej aktualizacji(wspomnianej w wątku powyżej) po raz pierwszy zrestartowałem telefon (podpięty akurat do ładowarki), niestety telefon zawiesił mi się na "drugim ekranie", czyli z tym białym ekranem na którym widoczna jest czarna główka i napis innograpica... podłączany do komputera jest niewidoczny, przytrzymanie klawiszy power i vol +/- powoduje wyłączenie, włączenie, ekran z logo mi.com i ponownie zawiechę na wymienionym już ekranie... cóż czynić ? Edited August 28, 2017 by tutifrutti6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutifrutti6 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 rozwiązane po kilku próbach wejścia w TWRP, w końcu udało się wejść, zainstalowałem nowszą serię softu i działa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Cześć, Zaznaczam, że jestem wielkim głąbem jeśli chodzi o tematy związane z wgrywaniem softów do telefonów itp, ale do rzeczy..: W niedzielę w moim telefonie jakaś aktualizacja się zakończyła i zrestartowało mi telefon. Po tym restarcie był tylko komunikat notorycznie (coś w tym stylu): "Aby odblokować androida wpisz hasło". Jako, że tego hasła nie pamiętałem i trochę się nairytowałem to pomyślałem, że coś "pogrzeebie" i przywrócę system do ustawień fabrycznych i zamiast tego zrobiłem... formata telefonu. W niedzielę robiłem też dużo zdjęć na chrzcinach synka mojej siostry i teraz jestem w czarnej .. otchłani (by nie napisać gorzej :)), bo siostrę zwodzę, że jestem trochę zajęty i dlatego zdjęć nie wysyłam. Jestem z Wroclawia. Może ktoś potrafiłby URATOWAĆ MI ŻYCIE? Pozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 @chmurek jeśli miałeś włączoną synchronizację w koncie MI to zdjęcia są w chmurze. Jeśli nie to nawet po sformatowaniu możesz je odzyskać pierwszym darmowym programem do odzyskiwania danych, wystarczy podłączyć telefon jako pamięć masową a program zrobi swoje. Poszukaj w google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Miałem synchronizacje z google, ale tych zdjęć skurczysyn nie zdążył ściągnąć. Są wszystkie inne, a z małym nie ma nic :/ Z tym odzyskaniem danych jesteś pewien opierając się na jakimś doświadczeniu związanym z jakimś Xiaomi czy piszesz ogólnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 @chmurek tak, nie raz odzyskiwałem zdjęcia z telefonów roztargnionych znajomych Wystarczy nawet jakiś darmowy programik, znalazł wszystko co zginęło po formatowaniu. Podał bym Ci jakąś nazwę ale nie pamiętam, na dysku też nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Niemniej jednak jest to dla takiego szaraka w tego typu tematach WSPANIAŁA wiadomość ! W takim razie spróbuję sam podziałać z tym telefonem przed oddaniem do gwarancji lub serwisu, bo może uda mi się samodzielnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Spróbuj się jeszcze zalogować na i.mi.com i sprawdź czy tam ich nie ma czasem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 No niestety Nezumi, ale tam są wszystkie (tak jak z google), ale ze chrzcin z tym małym brzdącem nie znajduje niczego.. Jak mi się uda odzyskać te pliki to Wam tutaj wrzucę tą mordkę pełną radości jak po jakiś dobrych proszkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 @chmurek kwestia czy masz ustawioną synchronizacje na danych mobilnych czy jak jesteś podłączony WIFI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 29 minut temu, chmurek napisał: Jak mi się uda odzyskać te pliki to Wam tutaj wrzucę tą mordkę pełną radości jak po jakiś dobrych proszkach A zapis zdjęć miałeś w pamięci wewnętrznej, czy na SD? Im szybciej użyjesz jakiegoś programu do odzyskiwania, tym lepiej. Jak zapisane były w pamięci wewnętrznej to dalsze używanie telefonu może spowodować nadpisanie i nie wszystko odzyskasz. Jak na SD to najlepiej ją wyjąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 8 minut temu, FromWP napisał: A zapis zdjęć miałeś w pamięci wewnętrznej, czy na SD? Im szybciej użyjesz jakiegoś programu do odzyskiwania, tym lepiej. Jak zapisane były w pamięci wewnętrznej to dalsze używanie telefonu może spowodować nadpisanie i nie wszystko odzyskasz. Jak na SD to najlepiej ją wyjąć. A to format telefonu usuwa dane z zewnętrznej karty SD ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Oczywiście zdjęcia były z pamięci telefonu, a nie z karty. Z początku byłem przekonany, że w telefonie mam w ustawieniach wpisane by się zapisywały na karcie, ale niestety się przeliczyłem i one się na pamięci telefonu zapisywały. Można je odzyskać przed wgrywaniem romu na nowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmurek Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Polecacie jakiś program stricte pod nasze Xiaomi? Mi ciężko jest cokolwiek znaleźć ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 5 minut temu, chmurek napisał: Polecacie jakiś program stricte pod nasze Xiaomi? Mi ciężko jest cokolwiek znaleźć ;/ Recuva powinien zatrybić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts