gwalberg Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Nie mogę się już doczekać ale poczekam jeszcze z miesiąc. Chociaż juz można i cena poniiżej 200$ http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-MTK-X10-Octa-Core-Mobile-Phone-5-5-1920X1080P-Android-5/311331_32436278854.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raul Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Wygląda bardzo podobnie do mi2(s), tylko trochę przerośniętego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Mam nadzieję, że to tylko kwestia recenzji, ale ekran wygląda słabo - ciemny i dość sprany. Do tego strasznie wielkie ramki, przecież to 5,5 calowa patelnia z wcale nie tak dużą baterią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 (edited) Mam nadzieję, że to tylko kwestia recenzji, ale ekran wygląda słabo - ciemny i dość sprany. Do tego strasznie wielkie ramki, przecież to 5,5 calowa patelnia z wcale nie tak dużą baterią.Telefon ma zdejmowana obudowe wiec chcialbys telefon bez ramek? Gdzie umiescil bys zatrzaski? To jest wlasnie wybor, albo telefon z mniejszymi ramkami i z nierozbieralna obudowa albo telefon z delikatnie wiekszymi ramkami i z zdejmowalna obudowa. Porownaj sobie do meizu mx5, roznica to raptem 2mm. Edited August 17, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Ciekawe kiedy będzie dostępny na xiaomiforsale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Telefon ma zdejmowana obudowe wiec chcialbys telefon bez ramek? Gdzie umiescil bys zatrzaski? To jest wlasnie wybor, albo telefon z mniejszymi ramkami i z nierozbieralna obudowa albo telefon z delikatnie wiekszymi ramkami i z zdejmowalna obudowa. Porownaj sobie do meizu mx5, roznica to raptem 2mm. Albo zrobić klapkę jak w Samsungu lecz tego chyba nie chcemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Albo zrobić klapkę jak w Samsungu lecz tego chyba nie chcemy Mogliby ale telefon bylby wtedy drozszy a raptem telefon mniejszy o 2 mm. Roznicy ktorej sie nie odczuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Telefon ma zdejmowana obudowe wiec chcialbys telefon bez ramek? Gdzie umiescil bys zatrzaski? To jest wlasnie wybor, albo telefon z mniejszymi ramkami i z nierozbieralna obudowa albo telefon z delikatnie wiekszymi ramkami i z zdejmowalna obudowa. Porownaj sobie do meizu mx5, roznica to raptem 2mm. Po grzyba komuś zdejmowana cała obudowa? Meizu MX5 jest mniejszy o te 2mm pod każdym względem i już na filmie widać, że jest zauważalnie mniejszy. Nowe Moto X to przy Redmi niemal maluszki, a też mają zdejmowalne plecki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Po grzyba komuś zdejmowana cała obudowa? Meizu MX5 jest mniejszy o te 2mm pod każdym względem i już na filmie widać, że jest zauważalnie mniejszy. Nowe Moto X to przy Redmi niemal maluszki, a też mają zdejmowalne plecki. Przypominam że redmi ma przyciski pod ekranem a nie na nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 (edited) Po grzyba komuś zdejmowana cała obudowa? Meizu MX5 jest mniejszy o te 2mm pod każdym względem i już na filmie widać, że jest zauważalnie mniejszy. Nowe Moto X to przy Redmi niemal maluszki, a też mają zdejmowalne plecki.To kup sobie mx5 albo moto x jak te 2 mm to tak duzo i to taka roznica. Tak na marginesie to moto x 2nd gen ma 5.2 cala. Edited August 17, 2015 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Nowe rekordy: http://www.androidauthority.com/xiaomi-sells-800000-redmi-note-2-units-in-12-hours-634712/ Na Spemall jest "in stock" (tak przynajmniej to wygląda), ale... No właśnie. W ofercie jest wersja "Red". Ktoś widział model w takim kolorze? Za Chiny Ludowe nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia. Zastanawiam się, czy to nie błąd i nie chodzi o żółtą wersję... Poczekam jeszcze chwilę i zobaczę, co XFS zaproponuje w kwestii cen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Może mają na myśli różowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Przypominam że redmi ma przyciski pod ekranem a nie na nim MX5 też, do tego ze skanerem odcisków palców. M2 Note też jest ciut mniejszy. W cyfrach nie są to duże różnice, ale gdy się położy telefony obok siebie to widać. Tak na marginesie to moto x 2nd gen ma 5.2 cala. Pisałem o Moto X Play (147.3 x 73.7 mm). Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Wiem że mx5 i m2 Note też ale odwołałem się do Motoroli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 (edited) MX5 też, do tego ze skanerem odcisków palców. M2 Note też jest ciut mniejszy. W cyfrach nie są to duże różnice, ale gdy się położy telefony obok siebie to widać. Pisałem o Moto X Play (147.3 x 73.7 mm).Hehehehe. Zobacz ile kosztuje meizu mx5 czy Moto x play. Różnica w cenie jest bardzo duza. Porównywać to możesz do meizu m2 note ale tutaj redmi note 2 nie daje mu żadnych szans. No ale jak ktoś woli mieć o około 1 mm mniejszy telefon to spoko. Bo to jest kolosaln roznica. Edited August 17, 2015 by tosshi2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 Właśnie dostałem maila od Spemall. Jeśli zamówię dzisiaj, to wysyłka telefonu będzie 21 sierpnia. Chyba jednak poczekam, bo póki co cisza co do ROMów, co oczywiste, bo to "świeżynka". O ile się nie mylę teraz jest tylko multi z EN i nie ma z PL. Choć cena wydaje się przystępna - 220 US z przesyłką kurierską DHL... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 (edited) Ja wole poczekac. Cena i tak zaraz zacznie spadac bo na razie w presell wszyscy sprzedaja. Zreszta i tak nie ma jeszcze miui polska i nie wiadomo jak bedzie dzialal ten telefon. Mi4i byl swietny w chwili premiery a zaraz wyszlo ile z nim problemow. Edited August 18, 2015 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 Ktoś coś wie na temat ceny tego routera nano? Jak ma kosztować 12 dolarów to świetna oferta, tylko ciekawe po ile będzie na ibg czy u goldwaya. I czy da się go bez problemu podłączyć w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted August 18, 2015 Author Share Posted August 18, 2015 Ktoś coś wie na temat ceny tego routera nano? Jak ma kosztować 12 dolarów to świetna oferta, tylko ciekawe po ile będzie na ibg czy u goldwaya. I czy da się go bez problemu podłączyć w Polsce? Da sie go podlaczyc tak samo jak wiekszego kuzyna MINI. Mozna tez wgrac OpenWRT do niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 A4u będziesz go sprzedawać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted August 19, 2015 Author Share Posted August 19, 2015 A4u będziesz go sprzedawać? Raczej nie, nie widze duzego zainteresowania routerami Xiaomi, jestes 2 ktory o nie pyta. Sam mam prywatnie ta wieksza wersje i jest ekstra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 (edited) Ja bym sobie ze 2 kupił ( ͡° ͜ʖ ͡° ) Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Edited August 19, 2015 by Eru Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Ja bym sobie ze 2 kupił ( ͡° ͜ʖ ͡° ) Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Znajdź gdzie go kupić w dobrej cenie to możemy zamówić razem na Ali widziałem ale po 22 dolary chyba i sprzedawca nieznajomy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Siemka, jako że niedawno Xiaomi wypuściło następce xiaomi redmi note , chciałbym uzyskać od was jakieś informacje jeśli już ktoś posiada na temat tego fona. Z tego co widziałem to testy antutu zaskakują pozytywnie bo przebijał mi4, ale pytanie jak to się przekłada w praktyce, jak z bateria czy nie trzyma zbyt krótko. Bo jako, że lubię duże telefony zacząłem się poważnie zastanawiać nad nim i chciałbym uzyskać trochę więcej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat01 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Mam nadzieję, że to tylko kwestia recenzji, ale ekran wygląda słabo - ciemny i dość sprany. Do tego strasznie wielkie ramki, przecież to 5,5 calowa patelnia z wcale nie tak dużą baterią. patelnia? note 1 jest wiekszy, a swietnie mi sie na nim pracuje, nawet jedna reka a ten jest mniejszy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Siemka, jako że niedawno Xiaomi wypuściło następce xiaomi redmi note , chciałbym uzyskać od was jakieś informacje jeśli już ktoś posiada na temat tego fona. Z tego co widziałem to testy antutu zaskakują pozytywnie bo przebijał mi4, ale pytanie jak to się przekłada w praktyce, jak z bateria czy nie trzyma zbyt krótko. Bo jako, że lubię duże telefony zacząłem się poważnie zastanawiać nad nim i chciałbym uzyskać trochę więcej informacji. Pokaż te testy z których wynika, że jest szybszy od Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Wykręca więcej punktów w Antutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted August 19, 2015 Author Share Posted August 19, 2015 Telefonu w Polsce w rece chyba jeszcze nikt nie mial. Dostawcy w chinach ledwo go maja od dzis / wczoraj. Od poniedzialu bedzie u mnie dostepny, wtedy bede mogl przynajmniej ja cos wiecej powiedziec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 dokładnie też używam note 1 i wielkość mi odpowiada a note 2 jeszcze mniejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 a w jakiej cenie będzie u ciebie i jaka wersja ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasaMasen Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Wykręca więcej punktów w Antutu. Czy to oznacza że jest szybszy od Mi4? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Ciężko powiedzieć, antutu to nie wszystko. Mi4 jest flagowcem, tam zawsze są lepsze komponenty choćby szybsza pamięć. Musimy poczekać z testami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Helio x10 ma podobne parametry do snapdragon 801. Tutaj macie test: gsminsider.com/2015/07/exynos-7420-vs-snapdragon-810-vs-mediatek-helio-x10-turbo-mt6795t-vs-hisilicon-kirin-935-benchmark-scores/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Nie no jasne ja nic nie stwierdzam ze on jest szybszy od mi4 bo wiem ze jest to flagowiec. A co do tego wyniku antutu to zobaczylem w tym filmiku ale sugerowac nic nie sugeruje Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Mediatek X10 wykręca dużo punktó w Antutu dzięki dużej ilości rdzeni. Szybkość jednego rdzenia czy układuy graficznego są ważniejsze i pod tym względem nie odbiega od Snapdragona 801, jest nawet nieco poniżej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts