tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Ja właśnie zakupilem. Dzisiaj na aliexpress są promocję z kuponami rabatowymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 a od kogo kupiłeś ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbaker Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) I skąd wziąć ten kupony rabatowe W ogóle poruszę jeszcze jeden temat, może nie do końca zwiazany z samym note 2. Jestem tu nowy, więc wiedza moja na temat sciągania czegokolwiek z chin jest mała. Są jakieś sprawdzone sposoby, by ominąć te wszelkie dodatkowe opłaty typu cło/vat? Macie jakieś protipy? Bo aktualnie jakby kupować redmi note 2 to wyszłoby ok 550 zł, czyli bajka... Jak dowalą inne opłaty to już średnio. Edited August 25, 2015 by xbaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzek Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Bo aktualnie jakby kupować redmi note 2 to wyszłoby ok 550 zł, czyli bajka... Jak dowalą inne opłaty to już średnio. Chyba tylko VATu można się spodziewać. Takie coś mi właśnie z PayPal przyszło [https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/internationalshopping Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 I skąd wziąć ten kupony rabatowe W ogóle poruszę jeszcze jeden temat, może nie do końca zwiazany z samym note 2. Jestem tu nowy, więc wiedza moja na temat sciągania czegokolwiek z chin jest mała. Są jakieś sprawdzone sposoby, by ominąć te wszelkie dodatkowe opłaty typu cło/vat? Macie jakieś protipy? Bo aktualnie jakby kupować redmi note 2 to wyszłoby ok 550 zł, czyli bajka... Jak dowalą inne opłaty to już średnio. Z VATem pozostaje się jedynie modlić, aby nie było w tych pieniądzach jeszcze nie jest tak źle z VAT bo jeżeli dowalą to ~120zł, jeszcze nie ma tragedii xD Cła na telefony, tablety, konsole nie ma 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Jak dzisiaj będziecie kupować przez apk aliexpress na telefonie czy tablecie to przy zamówieniu na powyżej 100 dolarów jest 10 dolarów rabat a przy zamówieniu na 200 dolarów jest 20 dolarów rabat. Jak ktoś kilka dni temu kupil lub wygrał kupon rabatowy na 40 dolarów to może być jeszcze taniej o te 40 dolarów bo kupony się łączą. Ogólnie fajna promocja bo bardzo tanio telefon można kupić. Ją kupilem od CBT (HK) LTD. www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-MTK6795-Octa-Core-FDD-LTE-4G-5-5-MIUI-7-13/32438286763.html Tylko żeby rabat był ważny trzeba w ciągu 2 godzin od zakupu zapłacić. Edited August 25, 2015 by tosshi2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tMadzik Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 I skąd wziąć ten kupony rabatowe W ogóle poruszę jeszcze jeden temat, może nie do końca zwiazany z samym note 2. Jestem tu nowy, więc wiedza moja na temat sciągania czegokolwiek z chin jest mała. Są jakieś sprawdzone sposoby, by ominąć te wszelkie dodatkowe opłaty typu cło/vat? Macie jakieś protipy? Bo aktualnie jakby kupować redmi note 2 to wyszłoby ok 550 zł, czyli bajka... Jak dowalą inne opłaty to już średnio. Witam, ja dziś zakupiłem tutaj: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Cell-Phone-5-5-1920X1080P-MTK-X10-Octa/32439868623.html przy wyborze wysyłki kurierem EMS gwarantują brak opłat i wysyłkę z Francji. Opcja ciekawa i niedroga, a jak wyjdzie w praktyce to się okaże. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Witam, ja dziś zakupiłem tutaj: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Cell-Phone-5-5-1920X1080P-MTK-X10-Octa/32439868623.html przy wyborze wysyłki kurierem EMS gwarantują brak opłat i wysyłkę z Francji. Opcja ciekawa i niedroga, a jak wyjdzie w praktyce to się okaże. Witam na forum, To ja przepłaciłem 8$ na wysyłce bo brałem stąd http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32419958823.html. Też gwarantują przy przesyłce DHL brak VAT ponieważ telefon idzie najpierw do UK. Zobaczymy czy faktycznie to działa. Swoją drogą 600 zł za ten telefon to chyba niezła opcja - niestety miałem tylko kupon na 10$, drugie tyle dał aliexpress. Co do samego telefonu najbardziej zastanwia mnie czułość GPSa, do tej pory na 3 telefonach z mediatekiem (dwa lenovo i jeden iocean) nie wyglądało to rewelacyjnie, zwłaszcza w porównaniu z nubią z7, którą mam aktualnie. No nic, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu telefon bedzie u mnie i niewątpliwie zdam relację. Edited August 25, 2015 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Już w tamtym roku mediatek dobrze radziły sobie z gpsem więc raczej tutaj nie powinno być problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technos Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Dokonalismy sprawdzenia GPS, fix trwal okolo 2 sekundy, 15 satelitow. Tak wiec widac ze MediaTek poprawil sporo w tej kwestii i w Helio nie jest to juz zadnym problemem. Edited August 25, 2015 by Technos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted August 25, 2015 Author Share Posted August 25, 2015 Kilka fotek Redmi Note 2: Na zywo prezentuje sie bardzo dobrze, jakosc wykonania jak Mi4i, bardzo podobny (jeśli nie ten sam plastik) Tyl matowy, nie błyszczący (jak w Redmi Note 1/1S). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Kilka fotek Redmi Note 2: Na zywo prezentuje sie bardzo dobrze, jakosc wykonania jak Mi4i, bardzo podobny (jeśli nie ten sam plastik) Tyl matowy, nie błyszczący (jak w Redmi Note 1/1S). Jak wyświetlacz się prezentuje? Szybkość działania systemu? Aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbaker Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Kurde coraz bardziej nabieram ochoty na tel telefon Cóż, póki co napięty budżet i inne wazniejsze wydatki, ale ciekaw jestem czy uda Wam się doczekać telefonów bez dokładania do VAT'u. Jakby co to wołać i zdawać relacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 A któryś z tych sprzedawców co linki wstawiacie jest juz taki zaufany ze ktos juz cos kupował i wie ze na pewno oryginal itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) @bartol435 Ten jest pewny http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-MTK-X10-Octa-Core-Mobile-Phone-5-5-1920X1080P-Android-5/32436278854.html Edited August 25, 2015 by fatall1ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 @bartol435 Ten jest pewnyhttp://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-MTK-X10-Octa-Core-Mobile-Phone-5-5-1920X1080P-Android-5/32436278854.html Goldway to taki dobry sprzedawca że jak wyśle ci telefon z wadą fabryczną to ma cię w czterech literach. Ja z nim spór przerabiałem i żeby nie aliexpress to nic bym nie dostał. Proponuje poczytać negatywne komentarze jak w takich sytuacjach się zachowuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Tu też jest pewny: 16 GB: http://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-2-Dual-4G-5_5-inch-16GB-MTK-X10-2_0GHz-Octa-core-Smartphone-p-992911.html 32 GB: http://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-2-Dual-4G-5_5-inch-32GB-MTK-X10-2_0GHz-Octa-core-Smartphone-p-992914.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Ale to juz nie z aliexpress a dzis chodzi o ta znizke tosshi2 troche mnie zaniepokiles ta opinia o goldway bo teraz juz sam nie wiem od kogo by kupic bo jak wiadomo an allie latwo trafic na podrobke Edited August 25, 2015 by bartol435 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Ale to juz nie z aliexpress a dzis chodzi o ta znizke tosshi2 troche mnie zaniepokiles ta opinia o goldway bo teraz juz sam nie wiem od kogo by kupic bo jak wiadomo an allie latwo trafic na podrobkeBez przesady. Na Ali jest bardzo dużo dobrych sprzedawców. Ja jeszcze nie trafilem na podrobke a od różnych kupowalem. Patrz na komentarze czy nie ma że sprzedaje podrobke i czy ma dużo komentarzy, kilka tysiecy a najlepiej kilka dziesiąt. Dla mnie goldway to frajer, wysłał mi telefon który w połowie miał złoty ekran i pisze że wszystko jest ok, oryginalny możesz używać. No kurde, wysyłam mu zdjęcia na ktorych ewidentnie widac wade a on cały czas pisze oryginalny możesz uzywac. Dopiero jak zlozylem spór i aliexpress przyznało mi racja że to wada to zaczął się interesowac. Ja u niego już nic nie kupie. Edited August 25, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Ale to jak mowicie warto od tego goldway czy kogos innego polecacie? I jeszcze takie pytanie co mowicie bo mi bardziej zalezalo kupic jak juz redmi note 2 prime i goldway ma w dobrej cenie i niby napisane ma ze w magazynie 30 sierpnia jak mowice rzeczywiscie tak moze byc czy oczekiwania moga się przedluzyc sporo? Edited August 25, 2015 by bartol435 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Z tego co czytałem to większość ich opinii dotyczy drobnostek pokroju zły kolor albo długi czas oczekiwania na przesyłkę. Na allegeo jest coraz więcej tańszych ofert http://allegro.pl/oryginalny-xiaomi-redmi-note-2-mtk-x10-nowosc-i5616994725.htmltylko się trochę boje kupować u takich osób http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-8-rdzeni-2gb-ram-najtaniej-i5625910495.html niby allegro no ale mało opinii. Nie podali też czy wszystko będzie szło z chin czy też mają to u siebie w polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Ja nie wiem czy sie zaraz nie zdecyduje poki promocja u tego co kolega wczesniej wysylal : http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-LTE-Mobile-Cell-Phone-5-5-1920X1080P-MTK-X10-Octa/32439868623.html bo jak za 8 $ wezmie sie przesylke i miec pewnosc ze bez vatu przyjdzie i dzis ten rabat -10$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) Po tej recenzji jeszcze bardziej się na niego napaliłem Jednak poczekam na recenzję od kogoś od nas. Nie będzie też na niego tak od razu MIUI Polska. Poza tym gdzieś czytałem że on ma mieć MIUI 7 więc może jednak wstrzymać się do wgranej 7 Edited August 25, 2015 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
tMadzik Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Z tego co czytałem to większość ich opinii dotyczy drobnostek pokroju zły kolor albo długi czas oczekiwania na przesyłkę. Na allegeo jest coraz więcej tańszych ofert http://allegro.pl/oryginalny-xiaomi-redmi-note-2-mtk-x10-nowosc-i5616994725.htmltylko się trochę boje kupować u takich osób http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-8-rdzeni-2gb-ram-najtaniej-i5625910495.html niby allegro no ale mało opinii. Nie podali też czy wszystko będzie szło z chin czy też mają to u siebie w polsce. Podali, że idzie z chin i wysyłają w ciągu 5 dni. W razie gwarancji paczka do chin. 100zł biorą sobie za pośrednictwo. Ja bym cwaniaków nie wspierał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 A spojrzal by ktos jeszcze na tego sprzedawce co ten link wyzej wrzucilem z alie bo ja tak srednio obczajam a nie chce potem zalowac ;p? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Po tej recenzji jeszcze bardziej się na niego napaliłem Jednak poczekam na recenzję od kogoś od nas. Nie będzie też na niego tak od razu MIUI Polska. Poza tym gdzieś czytałem że on ma mieć MIUI 7 więc może jednak wstrzymać się do wgranej 7 Przecież on ma na starcie miui 7(6.1)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Też się nad ali cały czas zastanawiam, tylko nie każdy pisze o tym że dołączana jest gwarancja producenta, w sumie przy takiej zniżce opłaca się i DHL brać, bo nieco pewniej by było i szybciej. Jak mi zdąży kasa przyjść to się na coś pewnie zdecyduje, jak nie to pozostają polscy pośrednicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 a to ta znizke to wystarczy kupic przez apke z telefonu i to samo obnizy cene tak? nic dodatkowo nie trzeba robic zeby dostac ta obnizke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Jak boicie się kupować na aliexpress to kupujcie u polski sprzedawcow. Na forum macie jakie sklepy są polecane. Goldway wysyła oryginalne telefony tylko w razie awarii tak jak ja miałem możecie zostać na lodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Nie chodzi , że sie boje tylko chciałem sie dowiedzieć więcej informacji od osób ktore juz są w tym ogarniete i jak z ta znizka dokladnie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Przy kupowaniu kupon będzie widoczny cena końcowa powinna być mniejsza o wartość kuponu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 Tylko kurde wlasnie jest tak bo sobie próbowalem na tel teraz ze wybralem juz tam model rodzaj wysylki i kliknelem kup to przeszlo i podliczylo mi normalnie i teraz mam jedynie continue i wydaje mi sie ze cos nie tak bo chyba powinno juz wczesniej pokazac ta obnizke ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 W Chinach jest już 3 w nocy 26 sierpnia więc pewnie promocja już się zakończyła. To była promocja tylko na 25 sierpnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) wydaje mi sie , że nie bo ogolnie reklamy tego happy sale ciagle sa wszedzie i jest licznik jeszcze co odlicza ile godzin pozostalo Edited August 25, 2015 by bartol435 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 25, 2015 Share Posted August 25, 2015 (edited) W Chinach jest już 3 w nocy 26 sierpnia więc pewnie promocja już się zakończyła. To była promocja tylko na 25 sierpnia. to chyba nie tak - przecież wyprzedaż zaczęła się o 9 rano naszego czasu więc powinna trwac do 9 rano jutro Tak sobie patrzę na zasady i pisze że the total number of discounts is limited to 40,000 - więc może tu jest hund begraben Edited August 25, 2015 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts